AMERIKA
- mousstapha
#1776 Re: AMERIKA
Kae Trump imaju problem sa budalama, a ne sa oruzjem.
-
The 51st State
#1777 Re: AMERIKA
idiotarija je tekovine divljeg zapada bastinit i danas, kada je u pitanju nosenje oruzja, ali posto je krupan biznis u pitanju lako je licemjeran biti, plus sto se drze amandmana kao isis svoje dogme.
-
Fudo387
#1778 Re: AMERIKA
Dobar amandman.The 51st State wrote:idiotarija je tekovine divljeg zapada bastinit i danas, kada je u pitanju nosenje oruzja, ali posto je krupan biznis u pitanju lako je licemjeran biti, plus sto se drze amandmana kao isis svoje dogme.
-
The 51st State
#1779 Re: AMERIKA
mac sa dvije ostrice, ko zna kad se ko moze sa koje strane naci, ja mislim da je deplasiran ali ako valja amerima valja i meni, cijena je par ovakvih kretenskih ispada godisnje kao sto je ovaj bio, prosto nemoguce za izbjeci. sta je problem da prije slobodne kupovine oruzja kupac obavi psihijatrijski pregled?Fudo387 wrote:Dobar amandman.The 51st State wrote:idiotarija je tekovine divljeg zapada bastinit i danas, kada je u pitanju nosenje oruzja, ali posto je krupan biznis u pitanju lako je licemjeran biti, plus sto se drze amandmana kao isis svoje dogme.
-
Fudo387
#1780 Re: AMERIKA
Jebi ga, sustina je da sprijeci uspostavu diktature ili stranu invaziju. Mada, ovo drugo vise i nema smisla, nije niko bas toliko lud da izgori k’o papir, al’ eto.The 51st State wrote:mac sa dvije ostrice, ko zna kad se ko moze sa koje strane naci, ja mislim da je deplasiran ali ako valja amerima valja i meni, cijena je par ovakvih kretenskih ispada godisnje kao sto je ovaj bio, prosto nemoguce za izbjeci. sta je problem da prije slobodne kupovine oruzja kupac obavi psihijatrijski pregled?Fudo387 wrote:Dobar amandman.The 51st State wrote:idiotarija je tekovine divljeg zapada bastinit i danas, kada je u pitanju nosenje oruzja, ali posto je krupan biznis u pitanju lako je licemjeran biti, plus sto se drze amandmana kao isis svoje dogme.
- mousstapha
#1781 Re: AMERIKA
Ili registar, da se zna ko sta kupuje. Ne treba puno da se stvari unaprijede.
-
moonca
#1782 Re: AMERIKA
The 51st State wrote:mac sa dvije ostrice, ko zna kad se ko moze sa koje strane naci, ja mislim da je deplasiran ali ako valja amerima valja i meni, cijena je par ovakvih kretenskih ispada godisnje kao sto je ovaj bio, prosto nemoguce za izbjeci. sta je problem da prije slobodne kupovine oruzja kupac obavi psihijatrijski pregled?Fudo387 wrote:Dobar amandman.The 51st State wrote:idiotarija je tekovine divljeg zapada bastinit i danas, kada je u pitanju nosenje oruzja, ali posto je krupan biznis u pitanju lako je licemjeran biti, plus sto se drze amandmana kao isis svoje dogme.
Tacno , no oni smatraju ako mozes voziti mozes i kupiti oruzje.
-
Fudo387
#1783 Re: AMERIKA
Uvedu obavezan psihijatrijski pregled i ustanove da smo svi ludi, k’o sto i jesmo, ovdje niko nije normalan.
I sta onda?
I sta onda?
- mousstapha
#1784 Re: AMERIKA
Na lijecenje svi redom 
- jeza u ledja
#1785 Re: AMERIKA
Ne treba zabraniti oruzje, vec automatsko oruzje. I napraviti neke druge limite, jer ima budala koji imaju po 50 komada oruzja.
- AleksoMKD
#1786 Re: AMERIKA
Koje su sanse da se uvede psihijatriski pregled za kupce oruzja?jeza u ledja wrote:Ne treba zabraniti oruzje, vec automatsko oruzje. I napraviti neke druge limite, jer ima budala koji imaju po 50 komada oruzja.
Moja host family je imala 14 pusaka i 38 pistolja (ukljucujuci jednu iz gradjanskog rata koja se puni odnapred i onu kaubojsku iz filmova te britansku iz prvog svetskog rata i dve papovke a ostale su bile lovacke i sacmarke) i par hiljada metaka za sve.
- jeza u ledja
#1787 Re: AMERIKA
Postoji neki background check kad kupujes oruzje...u radnji. Ali mnogi kupuju oruzje na sajmovima ili ovako ja tebi ti meni, i tu ti ne treba nista, jel.AleksoMKD wrote:Koje su sanse da se uvede psihijatriski pregled za kupce oruzja?jeza u ledja wrote:Ne treba zabraniti oruzje, vec automatsko oruzje. I napraviti neke druge limite, jer ima budala koji imaju po 50 komada oruzja.
Moja host family je imala 14 pusaka i 38 pistolja (ukljucujuci jednu iz gradjanskog rata koja se puni odnapred i onu kaubojsku iz filmova te britansku iz prvog svetskog rata i dve papovke a ostale su bile lovacke i sacmarke) i par hiljada metaka za sve.
No argumenti tipa "ko bas hoce, naci ce nacin da nabavi oruzje" ne piju vode. Naravno da "ko hoce" - moze. No danas je oruzja toliko da izmedju "hoce" i "moze" ne postoji ama bas nikakva barijera. Da oruzja ima manje, i ubistava bi bilo manje. I normalno ni to ne moze odjednom, jer je toliko oruzja medju stanovnistvom, vec bi trebale godine i decenije od uvodjenja restrikcija da se to promjeni.
Mogu se naci vrlo jasne korelacije porasta broja ubistava vatrenim oruzjem i povecanim brojem istog medju stanovnistvom. Cinjenice su takve da je broj ubistava u Americi mnogo veci nego u ostalim zemljama razvijenog svijeta. Zalosno je koliko se ljudi prave ludi na ovu cinjenicu, odnosno koliko im marketinske kampanje, i sirenje straha od strane lobija mogu pomutiti mozak. Isto vazi i za mnoge druge stvari u Americi.
- Tito_i_Partija
#1788 Re: AMERIKA
AleksoMKD wrote:Moja host family je imala 14 pusaka i 38 pistolja (ukljucujuci jednu iz gradjanskog rata koja se puni odnapred i onu kaubojsku iz filmova te britansku iz prvog svetskog rata i dve papovke a ostale su bile lovacke i sacmarke) i par hiljada metaka za sve.
Gdje li su to tebe stacionirali? Nisu valjda u Alabami ili Kentakiju?
- jeza u ledja
#1789 Re: AMERIKA
Imas toga svugdje. Ja znam ljude sa takvim arsenalima. Jednostavno ljudi dokoni ne znaju u sta pare da trose.Tito_i_Partija wrote:AleksoMKD wrote:Moja host family je imala 14 pusaka i 38 pistolja (ukljucujuci jednu iz gradjanskog rata koja se puni odnapred i onu kaubojsku iz filmova te britansku iz prvog svetskog rata i dve papovke a ostale su bile lovacke i sacmarke) i par hiljada metaka za sve.![]()
Gdje li su to tebe stacionirali? Nisu valjda u Alabami ili Kentakiju?
Ko sto neko skuplja slicice, drugi skupljaju oruzje.
Onda idu jednom sedmicno/mjesecno na gun range i pucaju. Neko ide na kuglanje, neko na pucacinu.
- ultima_palabra
#1790 Re: AMERIKA
Taj amandman je u danasnjem vremenu aktuelan ko i ropstvo.Fudo387 wrote: Jebi ga, sustina je da sprijeci uspostavu diktature ili stranu invaziju. Mada, ovo drugo vise i nema smisla, nije niko bas toliko lud da izgori k’o papir, al’ eto.
- jeza u ledja
#1791 Re: AMERIKA
S tim sto ropstvo nije u amandmanima.ultima_palabra wrote:Taj amandman je u danasnjem vremenu aktuelan ko i ropstvo.Fudo387 wrote: Jebi ga, sustina je da sprijeci uspostavu diktature ili stranu invaziju. Mada, ovo drugo vise i nema smisla, nije niko bas toliko lud da izgori k’o papir, al’ eto.
Pazi, Ameri drze taj Constitution ko malo vode na dlanu. Ima nesto u tome, neka opsesija. Ja sam to povezao sa tim kako neki bukvalno interpretiraju ono sto pise u Bibliji...ta neka opsesija svetim pismom, zapisima...
Ali treba to shvatiti, taj konstitucionalni ustav drzi ovu zemlju haman pa 250 godina (manje-vise
I tako u tome i sloboda nosenja oruzja. Pazi, ima tu nesto. Dva i po vijeka nije bilo nikakvih puceva, diktatura, revolucija.
Helem, ja jesam za slobodu posjedovanja oruzja, ali limitiranu i kontrolisanu.
- Gojeni H
#1792 Re: AMERIKA
Fudo387 wrote: Dobar amandman.
Koliko komada imas u regalu, braca ... reci pravo, necemo te zvat' redneckom.
- Tito_i_Partija
#1793 Re: AMERIKA
De jos koji put napisi "ima tu nesto".jeza u ledja wrote:S tim sto ropstvo nije u amandmanima.ultima_palabra wrote:Taj amandman je u danasnjem vremenu aktuelan ko i ropstvo.Fudo387 wrote: Jebi ga, sustina je da sprijeci uspostavu diktature ili stranu invaziju. Mada, ovo drugo vise i nema smisla, nije niko bas toliko lud da izgori k’o papir, al’ eto.![]()
Pazi, Ameri drze taj Constitution ko malo vode na dlanu. Ima nesto u tome, neka opsesija. Ja sam to povezao sa tim kako neki bukvalno interpretiraju ono sto pise u Bibliji...ta neka opsesija svetim pismom, zapisima...
Ali treba to shvatiti, taj konstitucionalni ustav drzi ovu zemlju haman pa 250 godina (manje-vise), zemlja sa ubjedljivo najduzim istim kontinuiranim demokratskim ustavom. Kad citas malo o tome, haman ljudi zemlju smatraju kao eksperiment, ono, nasli se ljudi i dogovorili hajmo napravit zemlju tako i tako, pa da vidimo dokle cemo. Znam, cudno zvuci, a i ja sam malo neartikulisan, ali ima tu nesto...
I tako u tome i sloboda nosenja oruzja. Pazi, ima tu nesto. Dva i po vijeka nije bilo nikakvih puceva, diktatura, revolucija.
- animals
#1794 Re: AMERIKA
Koji je tu ludjacki lobi za prodaju oruzja..
onaj ko kupi ili nosi oruzje, moze ga i upotrijebiti..
u tom i lezi bolest..
ako ga nemas neces ga ni upotrijebiti..
puno je ludaka, koji imaju oruzje i postoji mogucnost da polude kao i
ovaj idiot..
onaj ko kupi ili nosi oruzje, moze ga i upotrijebiti..
u tom i lezi bolest..
ako ga nemas neces ga ni upotrijebiti..
puno je ludaka, koji imaju oruzje i postoji mogucnost da polude kao i
ovaj idiot..
- ultima_palabra
#1795 Re: AMERIKA
Ma meni se generalno ne svidja zatucanost i drzanje sa nesto kao pijan plota. Amerika je takodjer i zemlja inovacija, tako da meni licno nema smisla da se neke stvari drze samo radi tradicije.jeza u ledja wrote:S tim sto ropstvo nije u amandmanima.ultima_palabra wrote:Taj amandman je u danasnjem vremenu aktuelan ko i ropstvo.Fudo387 wrote: Jebi ga, sustina je da sprijeci uspostavu diktature ili stranu invaziju. Mada, ovo drugo vise i nema smisla, nije niko bas toliko lud da izgori k’o papir, al’ eto.![]()
Ali treba to shvatiti, taj konstitucionalni ustav drzi ovu zemlju haman pa 250 godina (manje-vise), zemlja sa ubjedljivo najduzim istim kontinuiranim demokratskim ustavom. Kad citas malo o tome, haman ljudi zemlju smatraju kao eksperiment, ono, nasli se ljudi i dogovorili hajmo napravit zemlju tako i tako, pa da vidimo dokle cemo. Znam, cudno zvuci, a i ja sam malo neartikulisan, ali ima tu nesto...
Doduse gun lobby diktira stanje stvari, amandmani i ustav su samo izgovori za raju.
- jeza u ledja
#1796 Re: AMERIKA
Mrs.Tito_i_Partija wrote:
De jos koji put napisi "ima tu nesto".
- jeza u ledja
#1797 Re: AMERIKA
Ma Amerika je konzervativna zemlja, generalno. Ni meni se ne svidja to ali eto. Ima tu nesto.ultima_palabra wrote: Ma meni se generalno ne svidja zatucanost i drzanje sa nesto kao pijan plota. Amerika je takodjer i zemlja inovacija, tako da meni licno nema smisla da se neke stvari drze samo radi tradicije.
Doduse gun lobby diktira stanje stvari, amandmani i ustav su samo izgovori za raju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1798 Re: AMERIKA
Problem je i poluatomatsko jer prave modifikacije i one neke adaptere pa puco k'o automatsko. Sve legalno kupiš online.
http://edition.cnn.com/videos/us/2017/1 ... dnt-ac.cnn
http://edition.cnn.com/videos/us/2017/1 ... dnt-ac.cnn
- ultima_palabra
#1799 Re: AMERIKA
Amerika je zemlja kontrasta... najpametniji i najgluplji, najkonzervativniji i najliberalniji, najbogatiji i najsiromasniji, jedni pored drugih... ima tu nestojeza u ledja wrote:Ma Amerika je konzervativna zemlja, generalno. Ni meni se ne svidja to ali eto. Ima tu nesto.ultima_palabra wrote: Ma meni se generalno ne svidja zatucanost i drzanje sa nesto kao pijan plota. Amerika je takodjer i zemlja inovacija, tako da meni licno nema smisla da se neke stvari drze samo radi tradicije.
- jeza u ledja
#1800 Re: AMERIKA
Navodno ovaj lik iz Texasa je uredno kupio svoje oruzje nedavno iako nije imao dozvolu za isto.
Pa se guverner pita "kako to?"
(Isti taj guverner se na naslovnici nekog magazina pred izbore slikao sa puskom u ruci)
Evo citam dalje neki su ga likovi upratili i ganjali puskom, valjda i upucali. Tacno divlji zapad.
Neka scena iz malog teksaskog gradica iz onih filmova.
Pa se guverner pita "kako to?"
(Isti taj guverner se na naslovnici nekog magazina pred izbore slikao sa puskom u ruci)
Evo citam dalje neki su ga likovi upratili i ganjali puskom, valjda i upucali. Tacno divlji zapad.