Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
Čitalac

#1776 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Čitalac »

Teško je tu biti previše pametan. Zvanična statistika u Švedskoj, na primer, kaže da doseljenici iz Afrike ni nakon 20 godina života u toj zemlji ne dostignu stopu zaposlenosti koju doseljenici iz, primera radi, Južne i Severne Amerike ostvare u prve tri godine boravka u Švedskoj.
U prvih 10 godina života u Švedskoj, manje od polovine radno sposobnih Afrikanaca (48 odsto) pronađe neki posao, dok u istom periodu uveliko radi 76 odsto Evropljana i Južnoamerikanaca. Više istraživanja ukazuje da Afrikanci zbog "strukturnog rasizma" imaju manje šanse da pronađu posao u skladu sa svojim obrazovanjem, a s druge strane oni pokazuju i znatno manje inicijative u odnosu na druge.
insomnia78

#1777 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
insomnia78 wrote:Jah. Krme je prljavo pa zato
Znaci djeca koja ne jedu meso (bilo koje), moraju jesti meso? :-) Vau, napredna zemlja nema sta.

@ Fudo, lolz :lol:
Jes. Samo vidi cuda toj djeci koja ne jedu svinjetinu se servira drugo meso i oni jedu. Nemojte me jebavati. 99% djece ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1778 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:insomnio je li tebi u Fr iko ista dzaba dao?
Ma nije to u pitanju. Dace oni tebi i dzaba. Fazon je sto se sasvim sigurno skoro pa svako ko zeli moze izvuci iz geta (ovo skoro kazem zbog ljudi koji su vec u poznim godinama dosli u fr) a pogotovo ljudi koji su rodjeni tu. Drzava stalno nudi neke prekvalifikacije i to prekvalifikacije koje su kvalitetne i koje uspjevaju. Kod mene npr u departmanu imas preko 40 firmi koje se bave preciznom mehanikom i postoji stvarno jak centar za obuku koji drzava rado plati., puno radije nego da sjedis na birou i nakon kojeg ces sigurno naci poso. Al jebiga da vi izaso iz geta treba uciti, biti disciplinovan, ustajati u skolu, na poso, placati stan.... lakse je biti nezaposlen primati neku minimalnu pomoc, krasti, dilati, placati stan i rezije minimum minimuma...
Pa dzaba i besplatno nisu isto :D Dobiti besplatnu obuku je lijepo ali onda nema dzabalesku gluvarenja po vascijeli dan....rijetko gdje sam vidio bespolsenih klosara kao u Francuskoj, a obisao sam je poprilicno poslom...
Fudo387

#1779 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:Ja navijam da crnci postanu vecina svuda.
Bice manje mrznje i ratova medju ljudima, jer je naucno dokazano da je insan s vecom cunom puno tolerantniji i miroljubiviji od onog s malesnom.
Isto nasa Bosna i agresivni klosari oko nje, sve jasno.
Hm je li ovo rasizam :D CPT javi se
Sto, jel se to osjecas ugrozenim?
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1780 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote: Sto, jel se to osjecas ugrozenim?
Aha znaci nije rasizam kad je kontra bijelaca :D
insomnia78

#1781 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:Ja navijam da crnci postanu vecina svuda.
Bice manje mrznje i ratova medju ljudima, jer je naucno dokazano da je insan s vecom cunom puno tolerantniji i miroljubiviji od onog s malesnom.
Isto nasa Bosna i agresivni klosari oko nje, sve jasno.
Hm je li ovo rasizam :D CPT javi se
Sto, jel se to osjecas ugrozenim?
Sto jest, jest. Barem americki crMci vaze za mirne i stalozene
sinuhe

#1782 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sinuhe »

Nema te grupe kojoj se nije izaslo u susret pa sada vidim novi zaplet o bjelackim privilegijama.
Ima li u ovom svijetu liberalnijih ljudi od bijelih muskaraca, starosti 20-60 godina, u Zapadnoj Evropi i Sjevernoj Americi?
Fudo387

#1783 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote: Sto jest, jest. Barem americki crMci vaze za mirne i stalozene
Oni su najbolja raja ovdje, bez zeze.
hAZNADAR

#1784 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

CPT wrote:
insomnia78 wrote:Naravno da su birali. Tako je puno lakse. Ako se rodis, skolujes i zaposlis ovdje imas apsolutni izbor da ne zivis u getu. Ma cak i ako dodjes
Da... Inace on moze sakriti svoju crnu kozu... Stvar izbora i ta prica. I pogresno ima te moze puno kostati, zbog pogresne boje koze si heben na svakom koraku. Cak da uprkos boji koze postanes slavan i uspjean. Uvijek ce ti bacati "banane".
Crnci su u svim sektorima u Evropi. Imas ih u javnom i drustvenom zivotu. Imas politicara i kandidata stranke, voditelja i spikera na TV, u sportu, kulturi, u opcinskoj administraciji, policiji,....
Mislim, ko se potrudi i uspije. Jest teze ako si stranac inace, crnac,.... ali to je cijena na koju racunas. Ja sa svojim imenom saljem 100 molbi za poslove pa dobijem jedan poziv, neki domicilni posalje 10. Kome se to ne dopada nije trebao ni dolaziti jer nema te drzave na svijetu koje je ono skroz otvoreno i bez straha prema nepoznatom. Drustvo je vise ksenofobicno nego rasisticko. Ja sam imao slucaj sa jednim novim zaposlenim Somalcem prema kojem smo svi bili oprezni,.. lik nas rasturio nedugo poslije i znanjem, i sarmom, i zauzimanjem i smislom za humor,... molili ga da ostane kada je nasao drugi posao. Al neki drugi se nisu bas proslavili.

Medjutim, poslije zadnje ekonomske krize,... javio se problem prezasicenosti drustva gdje se ne mogu zbrinuti ni svi penzioneri, otpusteni sa posla, vjeciti socijalci, i migranti. Plus sto statistike pokazuju da je vise problema procentualno kod stranaca.
Ovakva videa izazivaju strah. Ljudi se boje da ovi iz Spanije dodu u njihovu zemlju.

I nascenu stupaju zastitnici. Desnica napreduje, socijaldemokratija, konzervativni,... skrecu u desno a krajnja ljevica svojim parolama samo izazove revolt.
Last edited by hAZNADAR on 22/09/2018 19:20, edited 1 time in total.
insomnia78

#1785 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
insomnia78 wrote: Sto jest, jest. Barem americki crMci vaze za mirne i stalozene
Pa jesu i ovdje za pojest, popit, zavrsiti gudre... :lol:
Fudo387

#1786 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
Fudo387 wrote:
Pa jesu i ovdje za pojest, popit, zavrsiti gudre... :lol:
Pa eto, kuS bolje? :lol:
Mir braco, mir. :bih:
jeza u ledja

#1787 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:
insomnia78 wrote:Jah. Krme je prljavo pa zato
Znaci djeca koja ne jedu meso (bilo koje), moraju jesti meso? :-) Vau, napredna zemlja nema sta.

@ Fudo, lolz :lol:
Jes. Samo vidi cuda toj djeci koja ne jedu svinjetinu se servira drugo meso i oni jedu. Nemojte me jebavati. 99% djece ne jede svinjetinu iz vjerskih razloga
Mnogi Hindusi ne jedu mesu iz vjerskih razloga. Zamisli Hindusu serviras biftek. :-) Ni religiozni jevreji ne jedu ako nije kosher. Ako je hipter djece u nekoj skoli muslimanskog porijekla onda ima logike da se toj djeci izlazi u susret. Ako je sad radi par djece, onda jebiga, ovisi sve od para itd.
insomnia78

#1788 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Sve skole u Fr imaju takve menije. Ne samo skole nego i bolnice...
jeza u ledja

#1789 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
jeza u ledja wrote: Sto, jel se to osjecas ugrozenim?
Aha znaci nije rasizam kad je kontra bijelaca :D
Pa jebiga nije covjek nista izmislio. Otvori malo i veselije strane interneta. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1790 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
Pa jebiga nije covjek nista izmislio. Otvori malo i veselije strane interneta. :D
Aha, aha. A onaj sto veli da crnci prednjace u kriminalu i nezaposlenosti izmislja?
jeza u ledja

#1791 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Sve skole u Fr imaju takve menije. Ne samo skole nego i bolnice...
Ne kontam. U cemu je tacno problem?
insomnia78

#1792 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

A jbm mater zar ne demantujete sami sebe? Eto jos niste rodjeni po tim Amerikama, Svedkama, Engleskama pa jel zivite u getu i kukate ili se borite, radite i zivite ko i oni? Mogo bih i ja sad “izgubiti” pos’o, prodati kucu i preseliti se u HLM, uzimati neku pomoc od drzave usput donositi i valjati pljuge. Onda sjediti i kukati kako su fr fasisti
insomnia78

#1793 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
insomnia78 wrote:Sve skole u Fr imaju takve menije. Ne samo skole nego i bolnice...
Pa nije problem. Kaze kolega da nije red da se ne obiljezava Bozic u skolama radi sekularnosti pa reko da nije bas sekulrno a ni ekonomski isplativo praviti dupli meni zarad vjerskih uvjerenja
jeza u ledja

#1794 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
jeza u ledja wrote:
Aha, aha. A onaj sto veli da crnci prednjace u kriminalu i nezaposlenosti izmislja?
Kako mislis izmislja? Ko to kaze i ko kaze da nije tako?

Onaj jedan govori da ih je 90% beskorisno. Je li to fakat ili izmisljanje?
muhafuca

#1795 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by muhafuca »

Čitalac wrote:Teško je tu biti previše pametan. Zvanična statistika u Švedskoj, na primer, kaže da doseljenici iz Afrike ni nakon 20 godina života u toj zemlji ne dostignu stopu zaposlenosti koju doseljenici iz, primera radi, Južne i Severne Amerike ostvare u prve tri godine boravka u Švedskoj.
U prvih 10 godina života u Švedskoj, manje od polovine radno sposobnih Afrikanaca (48 odsto) pronađe neki posao, dok u istom periodu uveliko radi 76 odsto Evropljana i Južnoamerikanaca. Više istraživanja ukazuje da Afrikanci zbog "strukturnog rasizma" imaju manje šanse da pronađu posao u skladu sa svojim obrazovanjem, a s druge strane oni pokazuju i znatno manje inicijative u odnosu na druge.

eh statistika :-)

U Svedsku iz juzne Amerike (sjevernu suvisno spominjati jer niko ne "bjezi" iz sje Amerike nigdje) idu vjerovatno visoko obrazovani ljudi koji ili nadju posao cak i prije dolaska ili su sigurni da ce ga naci po dolasku (zbog kvalifikovanosti.

Najnizem neobrazovanom sloju iz Juzne Amerike koji ide trbuhom za kruhom destinacija je SAD do koje se probijaju kopnom i ilegalnim putevima - kao uostalom sto i najnizi sloj Afrikanaca ilegalno dolazi u Evropu pa onda na neki nacin rjesavaju status.

Isti paradox se javlja i u SAD gdje visoko obrazovani Afrikanci dolaze legalnim putem u SAD (unapred apliciraju za posao i nadju ga ili su sigurni da ce ga naci po dolasku zbog kvalifikovanosti)

Govoreci generalno naravno (izuzetaka ce se naci uvijek i svugdje)

Mexikanac Haicanin Kolumbijac Panamac i slicno, koji nema skole ni para - nece sjesti u brod pa preko Atlantika piciti do Swedske

kad mu je blize jeftinije i lakse zapucati u SAD

Kao i slicnom Afrikancu u Evropu.

Ne zale se ni u SAD na ilegalnu imigraciju iz Afrike vec iz J amerike
Last edited by muhafuca on 22/09/2018 19:43, edited 3 times in total.
jeza u ledja

#1796 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:
Pa nije problem. Kaze kolega da nije red da se ne obiljezava Bozic u skolama radi sekularnosti pa reko da nije bas sekulrno a ni ekonomski isplativo praviti dupli meni zarad vjerskih uvjerenja
Nije isplativo, nije ni sekularno, ali nije bas isto kao proslava Bozica. Pandan tome bi bila proslava Bajrama ili cega vec, a sumnjam da se slavi. Ako imas 30% djece u nekoj skoli koja ne jedu svinjetinu, onda, sta ces? Natjerati ih da jedu ili sta? :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1797 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

A sto ne jedu? Jesu li probali pa zakljucili da im se ne svidja ili?
Fudo387

#1798 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:
P kako ovdje ima taj meni?
Ne znam sta nije isplativo?
Fudo387

#1799 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:A sto ne jedu? Jesu li probali pa zakljucili da im se ne svidja ili?
Ovdje ima meni unaprijed mjesec dana, i svako jelo s krmetinom oznaceno crvenom bojom i zvjezdica sa strane, da se ko ne bi zajebo.
Al to su zbog jevreja uveli, mi se ogrebali. :lol:
muhafuca

#1800 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by muhafuca »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A sto ne jedu? Jesu li probali pa zakljucili da im se ne svidja ili?
Ovdje ima meni unaprijed mjesec dana, i svako jelo s krmetinom oznaceno crvenom bojom i zvjezdica sa strane, da se ko ne bi zajebo.
Al to su zbog jevreja uveli, mi se ogrebali. :lol:
:D :D :D

da jevreji jedu krmetinu - zakonom bi uveli da u svemu mora biti krmetine barem 50% od sladoleda pa nadalje

:D
Post Reply