BAKIRE ODLAZI

Post Reply
IcedMFEarth

#1776 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by IcedMFEarth »

A pitaj bilo koga od njih, reći će: "Država nikakva, vlada nikakva, sve lopovi" :oops:
IcedMFEarth

#1777 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by IcedMFEarth »

btw. Prvi dan izborne kampanje, a SDA napravi veliko sijelo u Banovićima. Valjda i to malo govori o stranci :oops:
doko-miki

#1778 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by doko-miki »

Image
Četiri najgore godine iza nas

http://www.snagabih.ba/cetiri-najgore-godine-iza-nas-2/

Četiri godine loše vlasti rezultirale su poražavajućim rezultatima u skoro svim oblastima. Podsjećamo da je BiH 2008. godine potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i u naredne dvije godine nastavila s provođenjem uslova za njegovu ratifikaciju, te podnošenje kredibilne aplikacije za članstvo u EU.
Od 2010. do danas ovaj proces potpuno je zaustavljen, pa je BiH od lidera evropskih integracija u regiji došla na ubjedljivo posljednje mjesto. Jednako poražavajući je i podatak o blokadi napretka ka NATO-u, jer članstvo u NATO je garancija da se agresija neće ponoviti, a predstavlja i sigurnost za investitore.
U području privrede i ekonomije rezultati vlasti koja je u protekle četiri godine vodila državu Bosnu i Hercegovinu su povećanje nezaposlenosti, kao i broja blokiranih firmi, a vlasti nisu učinile ništa da taj trend zaustave.
Jasno je da razvoja nema bez borbe protiv korupcije i kriminala. Aktuelna vlast učinila je sve da do te borbe ne dođe. Umjesto obećane borbe protiv korupcije, učinili su sve da je spriječe. Usvojili su zakone o sukobu interesa i javnim nabavkama, koji zapravo direktno omogućavaju korupciju. Sve navedeno samo je manji dio loših odluka državnih vlasti.
Zbog svega ovog, važno je da na predstojećim izborima građani povjerenje daju onima koji znaju voditi državu i onima koji su omogućili da BiH dobije MAP, potpiše Sporazum o pridruživanju s EU, onima koji su formirali jedinstvene Oružane snage, poreski i fiskalni sistem, obavještajni i sigurnosni sektor. SDA je pokazala da ima znanje i kadrove koji, korak po korak, vode zemlju naprijed.

Image
Bakir Izetbegović

Image
Parlamentarna skupštine BiH
Image
Asim Sarajlic
Image
Šepić, Senad
Džaferović, Šefik

Image
Fazlić, Amir

DOM NARODA P BIH
Image
Image
Image
Image
Parlament F BIH
Image
Image
Image
Image
DOM NARODA F BIH
Image
Image
Image
Vlade Federacije Bosne i Hercegovine

Image
• Ministar energije, rudarstva i industrije
ERDAL TRHULJ
Image
• Ministar raseljenih osoba i izbjeglica
ADIL OSMANOVIĆ
Image
• Ministar kulture i športa
SALMIR KAPLAN
Image
Ministar: Sanjin Halimović
KURTON SARAJEVO
Aktuelni
VD Premijera
Muhamed Kozadra
21.05.2014
Premijer Vlade
Suad Zeljković
21.11.2012 to 20.05.2014
Ministar - Ministarstvo finansija
Muhamed Kozadra
21.11.2012
Ministar - Ministarstvo kulture i sporta
Ivica Šarić
21.11.2012

Ministar - Ministarstvo pravde i uprave
Velida Memić
21.11.2012
Ministar - Ministarstvo privrede
Emir Hrenovica
21.11.2012

Ministar - Ministarstvo stambene politike
Čedomir Lukić
21.11.2012

Ministar - Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice
Muamer Bandić
21.11.2012
Ministar - Ministarstvo zdravstva
Dr. Eldan Lokmić

OPCINA NOVI GRAD
Image
Novak20

#1779 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

alianzane wrote:
Sto se tice ekonomije, svidja mi se SDA sadaka ekonomija i stvarno kad sam vidio one sadaka turske autobuse sa natpisom da su sadaka iz Istanbula, ma nema sta, glasam sigurno za SDA, jer to je pravac kojim bosanska ekonomija treba ici. Dati Turcima ugovor od 470 miliona eura za 20 km dionice, a onda od njih dobiti sadaka tri autobusa.
Dalekovidna ekonomska politika nema šta. Dobro smo i to dobili.
Kažu kad je Turska nakon 500 godina vladavine otišla iz Bosne da nam je ostavila kalup za ćerpič.
weredsf

#1780 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

Novak20 wrote:
alianzane wrote:
Sto se tice ekonomije, svidja mi se SDA sadaka ekonomija i stvarno kad sam vidio one sadaka turske autobuse sa natpisom da su sadaka iz Istanbula, ma nema sta, glasam sigurno za SDA, jer to je pravac kojim bosanska ekonomija treba ici. Dati Turcima ugovor od 470 miliona eura za 20 km dionice, a onda od njih dobiti sadaka tri autobusa.
Dalekovidna ekonomska politika nema šta. Dobro smo i to dobili.
Kažu kad je Turska nakon 500 godina vladavine otišla iz Bosne da nam je ostavila kalup za ćerpič.
Taj posao Turcima je dao SDP, jel vas probuda sa vremena na vrijeme ili sta...
wolf07

#1781 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

Opet se u nedostatku neke kvalitetne i argumentovane kritike poseze za onim cuvenim mahalaskim "argumentima" tipa - vidi mu glave!!! Ne znam sta je trebalo da zakljucim iz ovog brda fotografija?

Odgovorite na pitanje zasto je Lagumdzija pristao da krcmi imovinu Elektro-prenosa?
Odgovorite zasto je drzavnom ministru iz SDP-a vaznija partija od drzave?
Odgovorite kako taj isti ministar dok je bio nacelnik ukrade milion maraka drzavnih para sa jednim moronom Radeljasem?
Kakav je to moral jednog Suljagica koji, ne samo da ne suti, vec aktivno agituje PROTIV izjasnjavanja kao Bosnjak, a onda sav sretan najavljuje kandidaturu na mjesto bosnjackog clana Predsjednistva.
Kakav je to moralni sunovrat da godinama sa FTV-a trubis o nezavisnom novinarstvu, borbi protiv korupcije i sl. i onda kad tvoji puleni konacno osvoje vlast ugasis emisiju koja je kao bajagi bila simbol borbe protiv svega sto je lose u vlasti. A sad kao biber po pilavu taj isti novinar nam se udvara kao buduci clan Predsjednistva.

Nakon toga mozemo pricati i o salama domova kulture od Livna do Bijeljine i od Kladuse do Foce. Vidim neki prigovaraju zasto se nakon rata nigdje nije ni jedan objekat tog tipa napravio pri cemu zaboravljaju da to kosta, i da su takvi objekti u bivsoj drzavi uglavnom sluzili i zivjeli od toga sto su koristeni kao kino-sale. Sad kad svako gleda kod kuce film koji hoce veliko je pitanje na kojim parama da se odrzavaju i ovi postojeci a vidim ima genijalaca koji bi pravili jos takvih obejkata. Sve u svemu, bitno je da se Bakiru prigovori sta bilo od doma kulture do fizickog izgleda nekog partijskog poslusnika. Sve mi se cini da je zavladala velika frka na "lijevom krilu".
shibonja

#1782 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by shibonja »

Bakireee,veselo vece :)

pametolog

#1783 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by pametolog »

Naravno vecina je takvih u SDA, medjutim ne svi. Ako se ne varam u SDA je i onaj tip sto je Karicev pomocnik za autoceste, Jasmin Buco. Pa taj tip koji je takodjer mlad, ima znanja, obrazovanja i radnog iskustva sa zapada koji cijeli glavni odbor SDA moze sanjati? Zasto ne sutnu nogom u guzicu ovog Kaplana primitivnog koji se "skolovao" u Turskoj pa i ovog Efendica i ne postave na jedno od tih mjesta tog sto je zamijenik Ensadu Karicu u JP Autoceste FBIH? Ono tip ima u malom prstu znanja kao Trhulj, Kaplan I Efendic zajedno?[/quote]

Mozes li molim te objasniti zasto bi se SDA trebala odreci g. Efendica, pa i g. Trhulja, moj dojam je da rade dobar posao. To zakljucujem po konretnim stvarima koje su uradili, o kojima saznajem iz medija i gledajuci oko sebe po Novom Gradu. Mozda grijesim, ali mi treba konkretan primjer losih stvari da bi ponistili konkretne primjere pozitivnih stvari. Pri tome tekstove iz Avaza ne mogu uzeti kao relevantne u ovom slucaju.
jon_jovi

#1784 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jon_jovi »

wolf07 wrote:Opet se u nedostatku neke kvalitetne i argumentovane kritike poseze za onim cuvenim mahalaskim "argumentima" tipa - vidi mu glave!!! Ne znam sta je trebalo da zakljucim iz ovog brda fotografija?

Odgovorite na pitanje zasto je Lagumdzija pristao da krcmi imovinu Elektro-prenosa?
Odgovorite kako taj isti ministar dok je bio nacelnik ukrade milion maraka drzavnih para sa jednim moronom Radeljasem?
Kakav je to moral jednog Suljagica koji, ne samo da ne suti, vec aktivno agituje PROTIV izjasnjavanja kao Bosnjak, a onda sav sretan najavljuje kandidaturu na mjesto bosnjackog clana Predsjednistva.
Kakav je to moralni sunovrat da godinama sa FTV-a trubis o nezavisnom novinarstvu, borbi protiv korupcije i sl. i onda kad tvoji puleni konacno osvoje vlast ugasis emisiju koja je kao bajagi bila simbol borbe protiv svega sto je lose u vlasti. A sad kao biber po pilavu taj isti novinar nam se udvara kao buduci clan Predsjednistva.

Nakon toga mozemo pricati i o salama domova kulture od Livna do Bijeljine i od Kladuse do Foce. Vidim neki prigovaraju zasto se nakon rata nigdje nije ni jedan objekat tog tipa napravio pri cemu zaboravljaju da to kosta, i da su takvi objekti u bivsoj drzavi uglavnom sluzili i zivjeli od toga sto su koristeni kao kino-sale. Sad kad svako gleda kod kuce film koji hoce veliko je pitanje na kojim parama da se odrzavaju i ovi postojeci a vidim ima genijalaca koji bi pravili jos takvih obejkata. Sve u svemu, bitno je da se Bakiru prigovori sta bilo od doma kulture do fizickog izgleda nekog partijskog poslusnika. Sve mi se cini da je zavladala velika frka na "lijevom krilu".
SDA nema podršku ni sa desna isto kao ni s ljevice. Za tebe su svi koji nisu za komuniste u SDA i obratno ta situacija nije već duže vrijeme. Oporba SDA sa desnice je jača od one od strane SDPa i DFa. Sjeti se SBB, pa Stranka za BiH, pa Seferovi pa reis Koke. Niko od njih nije crveni
weredsf

#1785 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

Na upit novinara TV1 šta će se desiti ukoliko Turska i Erdogan daju podršku Bakiru Izetbegoviću, Halilović poručuje da će se lično umješati u izbore u Turskoj.
“Erdoana ću zamoliti da se ne miješa u bh. izbore, jer ću se i ja u suprotnom umiješati u turske. Ima mnogo Bošnjaka u Turskoj, svi znaju ko je Sefer Halilović, jedan od osnivača Armije BiH”.
:cry: :cry: :cry:
shibonja

#1786 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by shibonja »

Ljohnuce B.I. ko truhla kruska...nemoze ga izvuc 100 Banovica.
Novak20

#1787 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

pametolog wrote:Naravno vecina je takvih u SDA, medjutim ne svi. Ako se ne varam u SDA je i onaj tip sto je Karicev pomocnik za autoceste, Jasmin Buco. Pa taj tip koji je takodjer mlad, ima znanja, obrazovanja i radnog iskustva sa zapada koji cijeli glavni odbor SDA moze sanjati? Zasto ne sutnu nogom u guzicu ovog Kaplana primitivnog koji se "skolovao" u Turskoj pa i ovog Efendica i ne postave na jedno od tih mjesta tog sto je zamijenik Ensadu Karicu u JP Autoceste FBIH? Ono tip ima u malom prstu znanja kao Trhulj, Kaplan I Efendic zajedno?
Mozes li molim te objasniti zasto bi se SDA trebala odreci g. Efendica, pa i g. Trhulja, moj dojam je da rade dobar posao. To zakljucujem po konretnim stvarima koje su uradili, o kojima saznajem iz medija i gledajuci oko sebe po Novom Gradu. Mozda grijesim, ali mi treba konkretan primjer losih stvari da bi ponistili konkretne primjere pozitivnih stvari. Pri tome tekstove iz Avaza ne mogu uzeti kao relevantne u ovom slucaju.[/quote]

Svi koje si naveo i koje nisi naveo dio su pažljivo građenog i održavanog sistema kojem nije cilj normalan život ljudi u BiH nego lično bogaćenje. Pamet, obrazovanje i znanje navedeni nažalost koriste upravo u tu svrhu.

Karakteristike tog nakaradnog sistema su: neodgovornost, pljačka državne imovine, korupcija, protekcionizam, nekompetetnost, nesposobnost, guranje problema pod tepih, nedostatak vizije i plana..... i sve su lijepo upakovane u zakonski okvir, institucije sistema i državnu upravu. Jedini način da se ovo promjeni je da ih narod pošalje u opoziciju i makne sa pozicija na kojima će ovu agoniju, radi vlastite koristi, produžavati unedogled. Tek onda može doći do pozitivne selekcije kadrova unutar stranke.

Nije sve u medijima i Novom Gradu. Bitan je konkretan rezultat njihovog rada zajedničkog rada koji ja i svi drugi osjete na svojoj koži ovih 20 godina. Po meni ni kao stranka ni kao ljudi nemaju prolaz ali nek' narod odluči.
Innovation

#1788 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

Novak20 wrote: nek' narod odluči.
:thumbup: :)
wolf07

#1789 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

jon_jovi wrote:
wolf07 wrote:Opet se u nedostatku neke kvalitetne i argumentovane kritike poseze za onim cuvenim mahalaskim "argumentima" tipa - vidi mu glave!!! Ne znam sta je trebalo da zakljucim iz ovog brda fotografija?

SDA nema podršku ni sa desna isto kao ni s ljevice. Za tebe su svi koji nisu za komuniste u SDA i obratno ta situacija nije već duže vrijeme. Oporba SDA sa desnice je jača od one od strane SDPa i DFa. Sjeti se SBB, pa Stranka za BiH, pa Seferovi pa reis Koke. Niko od njih nije crveni
Tacno je to da postoje druge stranke i kandidati, ali mislim da ove dvije stranke jesu osnova svega sto se desava u politickom zivotu kod Bosnjaka. Za ove izbore imacemo jos DF kao veliku nepoznanicu kojoj vjetar u ledja daje katastrofalna politika Zlatka Lagumdzije. Medjutim, dugorocno, ja mislim da se sve bitno desava u ove dvije stranke: SDA i SDP. Svi ostali ne mogu zajedno imati glasova kao bilo koja od ove dvije stranke, uz ovaj otklon glede mogucnosti da na ovim izborima DF napravi neko manje iznenadjenje. No, to ce ispuhati dok presjede jedan mandat u parlamentima i dok narod skonta da se ni oni ne bave alhemijom vec talovima tipa "ako vi nama date mjesto u upravnom odboru i dvije direktorske fotelje onda cemo mi podrzati vas prijedlog zakona.....", i tu im je kraj!
gepard_

#1790 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

wolf07
Tacno je to da postoje druge stranke i kandidati, ali mislim da ove dvije stranke jesu osnova svega sto se desava u politickom zivotu kod Bosnjaka. Za ove izbore imacemo jos DF kao veliku nepoznanicu kojoj vjetar u ledja daje katastrofalna politika Zlatka Lagumdzije. Medjutim, dugorocno, ja mislim da se sve bitno desava u ove dvije stranke: SDA i SDP. Svi ostali ne mogu zajedno imati glasova kao bilo koja od ove dvije stranke, uz ovaj otklon
glede
mogucnosti da na ovim izborima DF napravi neko manje iznenadjenje. No, to ce ispuhati dok presjede jedan mandat u parlamentima i dok narod skonta da se ni oni ne bave alhemijom vec talovima tipa "ako vi nama date mjesto u upravnom odboru i dvije direktorske fotelje onda cemo mi podrzati vas prijedlog zakona.....", i tu im je kraj!
vidi bosnjaka vidi mu glave , vidi mu fesa i slova U, sto u mraku sjaje :lol:
ps halo izdajnici iz SDA prvo naucite bosanski jezik pa se onda javite .
pps promicbeni cimbenik iz SDA :lol: :lol: :lol:
Innovation

#1791 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

gepard_ wrote: vidi bosnjaka vidi mu glave , vidi mu fesa i slova U, sto u mraku sjaje :lol:
ps halo izdajnici iz SDA prvo naucite bosanski jezik pa se onda javite .
pps promicbeni cimbenik iz SDA :lol: :lol: :lol:
:mastakazes: :stasreko:
gepard_

#1792 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

sa SDA ovcama se covjek mora zayebavati mada bi bilo bolje plakati nad onim sto su napravili od drzave . kao da je tornado prosao Bosnom . gdje su oni nogom krocili ostala je pustos . Moralna , kulturna , ekonomska ...i svekolika druga , bijeda i pustos .
wolf07

#1793 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

gepard_ wrote:sa SDA ovcama se covjek mora zayebavati mada bi bilo bolje plakati nad onim sto su napravili od drzave . kao da je tornado prosao Bosnom . gdje su oni nogom krocili ostala je pustos . Moralna , kulturna , ekonomska ...i svekolika druga , bijeda i pustos .
Ma, đe si ti pjesnik!
ilkbahar

#1794 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ilkbahar »

a odakle pare za onoliku rugobu od SCC ?!
ilkbahar

#1795 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ilkbahar »

Vidim da su se i "vehabije" aktivirale na polju promocije SDA-a. Naložila ih SDA da ce im svi drugi zabraniti nosenje brade i nikaba, i da jedino oni stite interese vjernika muslimana. A nisu ni svijesni da ovo nije vjerska drzava i nikada to nemoze biti, ovo je gradjanska drzava u kojoj se svakom gradjaninu treba zagarantovati sloboda i oblacenja ali i praktikovanja vjere koju sam izabere.

A upravo je supruga Bakira uvrijedila jednu moju prijateljicu zbog nosenja mahrame. Sto ta ista gospodja ne nosi hidzab ako je tolika muslimanka!

Kazu jos da se Srbi spremaju da ponovo napadnu muslimane. Kako ih samo lože, pa to je cudo jedno. SLuze se svim i svacim da unesu strah u svoje glasacko tijelo da slucajno ne bi dali kome drugom glas. Po SDA politici svi koji nisu u SDA nisu muslimani!
BiH je gradjanska drzava i uvijek ce to biti, a vjersi fanatici nek odskakutaju u Saudijsku arabiju pa nek tamo zive po serijatu!
Innovation

#1796 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

ilkbahar wrote: A upravo je supruga Bakira uvrijedila jednu moju prijateljicu zbog nosenja mahrame. Sto ta ista gospodja ne nosi hidzab ako je tolika muslimanka!
:mastakazes: , da nije ona slucajno kcerka od sestre gosp. Izetbegovica? :pisnula:

Seko, seko. :bije:
ilkbahar wrote:Vidim da su se i "vehabije" aktivirale na polju promocije SDA-a. Naložila ih SDA da ce im svi drugi zabraniti nosenje brade i nikaba, i da jedino oni stite interese vjernika muslimana.
:lol: :lol:
ilkbahar wrote: ovo nije vjerska drzava

Niti je bila, niti ce biti. :saveta:
ilkbahar wrote: Kazu jos da se Srbi spremaju da ponovo napadnu muslimane.
Ja ovo cuh, neko vece od g. Halilovica. :run:

Sve u svemu post Vam je jako :hihihi: :hihihi: :facepalm:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1797 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _BataZiv_0809 »

Jes mocno citat ovu dvojicu trojicu likova sto brane Baketa :D
lua

#1798 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by lua »

Ako su SDA i SDP opcije koje nas čekaju u budućnosti, dragi moji drugovi i drugarice, hajmo, a zadnji nek' ugasi svjetlo. I nek' mlatne Baketa i gospon Lagumdžiju štosem.

Ha ja
O'zone
Globalni moderator

#1799 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by O'zone »

Pratnja Bakira Izetbegovića učestvovala u udesu na Karauli
15. septembar 2014. u 19:38

Na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla na Karauli u 15 sati i 10 minuta desila se saobraćajna nesreća u kojoj je kako tvrde očevici s lica mjesta učestvovala i pratnja Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Na fotografijama koje je dobila novinska agencija Patria vidljivo je da je u saobraćajnoj nezgodi, koju je prema informacijama s terena uzrokovala pratnja Izetbegovića, učestvovao i automobil Toyota Rav 4, inače službeno auto zamjenika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Image

Kako su za Patriu kazali iz MUP-a TK u nesreći nije bilo povrijeđenih, ali detalje nemaju, jer je riječ o lakšoj prometnoj nesreći.

"Saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen, a mi ne znamo ni o kojim autima je riječ, jer nije bilo teže povrijeđenih, pa nisu s terena dužni govoriti nam detalje", kažu u MUP-u TK.

Inače, kako tvrde očevici, Izetbegović se odmah po događaju udaljio s lica mjesta, a njegovi pratioci su ostali na uviđaju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1800 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

vise nije 1.000 novih radnih mjesta mjesecno, nego 48.000 u narednih 10 godina. a nakon dvije ce nam genjac mudro objasnjavati kako izborno obecanje znaci da ce se nastojati uciniti, ali ne i zaista uciniti
Post Reply