guber90 wrote:Da samo rezimiram sa ovim pacifistima jednu stvar, skoro se 20 godina se mirno protestuje, koliko je vlada kantona, nacelnika opstina i slicno palo u tih 20 godina, jednostavan odgovor je nula.
Za 3 dana protesta koji su bili sve osim mirni (u pojedinim trenucima mozda i pretjerano nemirni,), sta se desilo? Pala vlada TK, HNK, SK, dao nacelnik opstine Novi Travnik ostavku (ovo mi i nije najjasnije, al hajd), te komesar MUP-a HNK-a. Tresu se stolice jos mnogima i eto sada ce meni neko rec da im se nije utjerao strah u kosti...
Prelijepo je vidjeti strah na licima svih naših tiranina i potpuno je jasno da ga nikad ne bi bilo da se nije desilo što se desilo.
Međutim, da li je dan nakon zauzimanje zgrada u njih uselila neka organizovana politička snaga i nastavila posao onih koji su otišli?
Nije, niti je ima na vidiku.
Ukoliko želimo da svega ovoga na kraju nešto bude, onda se moraju uobličiti jedinstveni, jasni, konkretni i sprovodivi zahtjevi, no svima koji to rade dajte mrvu vremena da se usaglase.
ONI sada jedva čekaju povod, da ovdje pokušaju napraviti Istočnu Njemačku, a mislim da imaju još uvijek dovoljno sredstava da to i učine.
Taj povod ne smiju dobiti.