dzemaludin007 wrote:Evo bas gledam na SOSu radovanja i komentare u svlacionici....
Sent from my NeXus⁴ using Tapatalk
prenesi...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
dzemaludin007 wrote:Evo bas gledam na SOSu radovanja i komentare u svlacionici....
Sent from my NeXus⁴ using Tapatalk
I ja sam pomišljo na ovo, i znaš šta, napad bi išo glat, al opet ostaje odbrana gdje ne bi bilo velike razlike. Možda bi bilo dovoljno, al s Noaom bi bila druga utakmica i bez ovakve Batumove partije. Fazon je što su Srbi rasporili odbranu koja je hladno zaustavila najjači napad Europe, a prije toga su poništili dvije solidne odbrane. Meni nije čudno što je talenat izronio, neg što se pojavio čovjek, i to debitant, koji će jednom Krstiću reć gdje mu je mjesto, koji će oživit zaboravljenog Teodosića i napravit takvu hemiju da igra fercera nevjerovatno tečno.Tomahawk11 wrote:@hrastov, mislim da jeste (30+ poeni), ali evo vidis da je zadnju sezonu dao najvise poena do sada. A opet, odgovor ti se krije sto nije prva opcija u napadu, sto ne znaci da nije suter. Nego, ne igra isto za reprezentaciju i klub. Cak sta vise, u Portlandu je dosta konstantniji, u Francuskoj je uglavnom ko prebijena macka i onda kad je najpotrebnije upali se beast mode. Veceras to nije bilo dovoljno, doduse, da su imali Parkera, ko zna....ali to je vec domen sbb-skb.
može li biT malo do mute?hrastov žižak wrote: Meni nije čudno što je talenat izronio, neg što se pojavio čovjek, i to debitant, koji će jednom Krstiću reć gdje mu je mjesto, koji će oživit zaboravljenog Teodosića i napravit takvu hemiju da igra fercera nevjerovatno tečno.
hodža wrote:11 obrva![]()
![]()
Da, Noah je sigurno falio.hrastov žižak wrote:I ja sam pomišljo na ovo, i znaš šta, napad bi išo glat, al opet ostaje odbrana gdje ne bi bilo velike razlike. Možda bi bilo dovoljno, al s Noaom bi bila druga utakmica i bez ovakve Batumove partije. Fazon je što su Srbi rasporili odbranu koja je hladno zaustavila najjači napad Europe, a prije toga su poništili dvije solidne odbrane. Meni nije čudno što je talenat izronio, neg što se pojavio čovjek, i to debitant, koji će jednom Krstiću reć gdje mu je mjesto, koji će oživit zaboravljenog Teodosića i napravit takvu hemiju da igra fercera nevjerovatno tečno.Tomahawk11 wrote:@hrastov, mislim da jeste (30+ poeni), ali evo vidis da je zadnju sezonu dao najvise poena do sada. A opet, odgovor ti se krije sto nije prva opcija u napadu, sto ne znaci da nije suter. Nego, ne igra isto za reprezentaciju i klub. Cak sta vise, u Portlandu je dosta konstantniji, u Francuskoj je uglavnom ko prebijena macka i onda kad je najpotrebnije upali se beast mode. Veceras to nije bilo dovoljno, doduse, da su imali Parkera, ko zna....ali to je vec domen sbb-skb.
jedan hodža bi trebo i brade izbrojathodža wrote:11 obrva![]()
![]()
Izgleda mu zaprijetili iz Partizana da mu neće dati radnu knjižicuradostan dan wrote:niko ne komentariše da drugo lovernj nije ni ulazio, čini mi se...
Tomahawk11 wrote:Da, Noah je sigurno falio.hrastov žižak wrote:I ja sam pomišljo na ovo, i znaš šta, napad bi išo glat, al opet ostaje odbrana gdje ne bi bilo velike razlike. Možda bi bilo dovoljno, al s Noaom bi bila druga utakmica i bez ovakve Batumove partije. Fazon je što su Srbi rasporili odbranu koja je hladno zaustavila najjači napad Europe, a prije toga su poništili dvije solidne odbrane. Meni nije čudno što je talenat izronio, neg što se pojavio čovjek, i to debitant, koji će jednom Krstiću reć gdje mu je mjesto, koji će oživit zaboravljenog Teodosića i napravit takvu hemiju da igra fercera nevjerovatno tečno.Tomahawk11 wrote:@hrastov, mislim da jeste (30+ poeni), ali evo vidis da je zadnju sezonu dao najvise poena do sada. A opet, odgovor ti se krije sto nije prva opcija u napadu, sto ne znaci da nije suter. Nego, ne igra isto za reprezentaciju i klub. Cak sta vise, u Portlandu je dosta konstantniji, u Francuskoj je uglavnom ko prebijena macka i onda kad je najpotrebnije upali se beast mode. Veceras to nije bilo dovoljno, doduse, da su imali Parkera, ko zna....ali to je vec domen sbb-skb.
Djordjevicu svaka cast, vec sam rekao, kao da je osvojio zlato. Kad se uzme u obzir koliko je tu otkaza standardnih reprezentativaca bilo, pa je morao povesti onu dvojicu pajaca i mahaca peskirima.....
hrastov žižak wrote:jedan hodža bi trebo i brade izbrojathodža wrote:11 obrva![]()
![]()
Nema Srbija bolje igrače od ovih, možda fale dva tri imena da popune klupu i to je sve. Tim pre je uspeh veći.Tomahawk11 wrote: Da, Noah je sigurno falio.
Djordjevicu svaka cast, vec sam rekao, kao da je osvojio zlato. Kad se uzme u obzir koliko je tu otkaza standardnih reprezentativaca bilo, pa je morao povesti onu dvojicu pajaca i mahaca peskirima.....
To se najbolje vidi na primjeru rep. Srbije. Kod njih, jednog vrhunskog igrača ne ide, oni uvedu drugog vrhunskog kojeg ide. Kod nas, stane jednog jedinog vrhunskog, i veliki Island nas drži na konopcima tri minute do kraja tekme. Veliku većinu tih vrhunskih igrača oni nisu ganjali po bjelosvjetskim hotelima, već su ih stvorili u Partizanu i Zvezdi.Šveđanin wrote:Sto se tice mladih reprezentacija, jako su uspjesni i u fudbalu i u kosarci.It_is_a_Leclerc wrote:Šveđanin wrote: To je problem i fudbalske reprezentacije BIH. Nije tema, ali dobro primjeceno. Fudbalska repka BIH ce biti na ovom nivou dok bude bilo dijaspore da je odrzava. A kako veze slabe, generacije idu, logicno djeca vezanija za strane zemlje, bice sve manje vrhunskih igraca koji su "uzgojeni" a ne dovedeni u repku a uzgojeni negdje vani, a i takvih ce biti manje. A da premijer liga daje dobro potkovane igrace i njeguje talente, ipak ne.Sto se kosarkaske repke BIH tice, kvalifikacije za EP su pametnom rekle dosta.
Skickat från min iPhone via Tapatalk![]()
Tako da je govoriti o nama u kontekstu nekog evropskog prosjeka vrlo upitno, a kamoli vrha.
Jer, ova generacija reprezentacije Srbije je iznikla iz nekoliko juniorskih i kadetskih generacija koji su počistili vrh Evrope. Naš domet je borba da ne ispadnemo u b diviziju, što je i očekivano s obzirom koliko se u košarku ulaže, i koliko se radi sa mladima. I s obzirom da srpskom košarkom drmaju Divac, Đorđević i društvo, a našom Konaković i onaj iz ASA grupe, koji su evropskog košarkaškog šampiona rahmetli KK Bosnu doveli na prosjački štap...
Sam si rekao, neadekvatni kadrovi. Ako su domaci nesposobni, nije nuklearna fizika dovesti nekoga sa strane, da poduci domace trenere. A da razlika postoji.. to se nazalost vidi. Neko protiv Amerike, a neko na derbije protiv Islanda.![]()
Sve se da popraviti. Srbija drzi tu nit kosarkaske nacije i ne ispustaju, naravno ne mogu se porediti sa zlatnom generacijom ali i dalje u odnosu na ostale balkanske zemlje jako dobro.
Niti su puno veci, niti su bogatiji, a u kosarku se treba ulagati, vrijedi. Moze se uspjeti. O Konakovicu ne mogu, ne znam njegovo lik i djelo.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
valjda radosni bolje zna kako je u srbijiradostan dan wrote:a boga mi i pisati emocijama nije preporučljivo, ako se želi doći do objektivne analize...Ne znati nije opravdanje
vidi ovo - vladimir štimac...
i?Са јуниорском репрезентацијом Србије освојио је злато на Европском првенству 2005, а са младом такође злато на Европском првенству 2007. Са универзитетском репрезентацијом освојио је две златне медаље, 2009. и 2011.
ništa...nema lige, nema konkurencije, nema para, nema pravih trenera, saigrača, guzi se po istoku evrope..
čisti talenat ne znači i siguran uspjeh, ako nije obezbjeđeno sve ostalo. što bi se reklo - nema ga niĐe. a takva mu je i igra.
a bio nosioc tima...
to ti je što ti je, pomiri se sa tim...
Dve trice Djordjevica u zadnjm sekundama,pa Kecman u Zagrebu,pa veceras Braduljica.Suvise je toga da bi bilo slucajno.Trenira se to i uvazava.Iker C wrote:Srbija u sportu ima puno sreće u ključnim momentima i to obično prevagne. Na kraju je ona vratolomija Raduljice odlučila.
Struka je mnogo vise nego solidna a to sto je Partizan radi godinama u EL je znatno vise iznad onoga "kosarka je na niskim granama".Klinci iz FMP-a godinama su u vrhu evropske kosarke a ove godine su i klinci Zvezde najbolji u Evropi.Martinez_ wrote:Tri dobre utakmice i odmah hvalospevi. Košarka je u Srbiji na niskim granama, možda je i dalje bolja nego u ostatku ex yu ali ne možete pojmiti koliki je pad zabeležila unazad 10 godina.
Ostali su samo još uvek solidna struka i taj rivalitet sportskih društava Crvene Zvezde i Partizana prenet i na košarku. To ipak druge države u regionu nemaju
Mnogo manje klinaca igra basket nego ranije, i mnogo manje talenta ima
Suština cijele priče je da ta djeca igraju basket jer idu na utakmicu ZVezde ili Partizana i navijaju za njih. Igrači su im uzori, itd. Kad 100 djece poželi biti Vlade Divac, Partizan će, uz dobar rad i zalaganje, od jednog od njih napraviti npr. Bogdana Bogdanovića.FreakyStyley wrote:Tradicija se kotrlja, ali najvise u Srbiji.![]()
Ljudi imaju struku i imace je uvijek. Imaju klubove, a i ono najvaznije - djeca na ulici basket igraju 24/7 i generalno su kosarkaski "opismenjeni" ljudi. Kosarka je kod njih prakticno dio pop kulture. Dobro, mozda pretjerujem, ali jako im je bitna.
Nastavili su da gaje i kultivisu tu kosarkasku tradiciju jos od Juge koja je iznjedrila prakticno najvece igrace u historiji ovog sporta poslije Americkih.![]()
Zato ce Srbi uvijek znati igrati dobru, skolsku i gledljivu kosarku i vazda bit pri vrhu. Dok ce uspjesi nas i Hrvata, ako ovako nastavimo, biti eksces i bljeskovi generacija.
Ima nesto i kod nas, kotrlja se, puno je bolje nego prije recimo 7-8 godina, al' je jos tanko. Mislim da je bolje kod Hrvata, ali su daleko od Srbije i oni.