2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
radostan dan

#1776 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by radostan dan »

dzemaludin007 wrote:Evo bas gledam na SOSu radovanja i komentare u svlacionici.... :D

Sent from my NeXus⁴ using Tapatalk

prenesi...
Butmiran

#1777 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Butmiran »

Žao mi Francuza, zbog Parkera sam uvijek navijao za njih ali jebaji ga, i nisu zaslužili.
hrastov žižak

#1778 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by hrastov žižak »

Tomahawk11 wrote:@hrastov, mislim da jeste (30+ poeni), ali evo vidis da je zadnju sezonu dao najvise poena do sada. A opet, odgovor ti se krije sto nije prva opcija u napadu, sto ne znaci da nije suter. Nego, ne igra isto za reprezentaciju i klub. Cak sta vise, u Portlandu je dosta konstantniji, u Francuskoj je uglavnom ko prebijena macka i onda kad je najpotrebnije upali se beast mode. Veceras to nije bilo dovoljno, doduse, da su imali Parkera, ko zna....ali to je vec domen sbb-skb.
I ja sam pomišljo na ovo, i znaš šta, napad bi išo glat, al opet ostaje odbrana gdje ne bi bilo velike razlike. Možda bi bilo dovoljno, al s Noaom bi bila druga utakmica i bez ovakve Batumove partije. Fazon je što su Srbi rasporili odbranu koja je hladno zaustavila najjači napad Europe, a prije toga su poništili dvije solidne odbrane. Meni nije čudno što je talenat izronio, neg što se pojavio čovjek, i to debitant, koji će jednom Krstiću reć gdje mu je mjesto, koji će oživit zaboravljenog Teodosića i napravit takvu hemiju da igra fercera nevjerovatno tečno.
radostan dan

#1779 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by radostan dan »

niko ne komentariše da drugo lovernj nije ni ulazio, čini mi se...
Last edited by radostan dan on 13/09/2014 01:56, edited 1 time in total.
radostan dan

#1780 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by radostan dan »

hrastov žižak wrote: Meni nije čudno što je talenat izronio, neg što se pojavio čovjek, i to debitant, koji će jednom Krstiću reć gdje mu je mjesto, koji će oživit zaboravljenog Teodosića i napravit takvu hemiju da igra fercera nevjerovatno tečno.
može li biT malo do mute? :zoka:
LSD

#1781 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by LSD »

hodža wrote:11 obrva :lol: :D

Image
:lol: :lol:

ovi amerikanci nešto nadrkani i fol neki opasni pogledi :pisnuo: ....srbi zajebancija i smijeh

Obrva Davis OK, al' ova dva nisu kljucni igrac (Rose sigurno nije)....Curry i Irving su trebali biti na slici
Tomahawk11
Globalni moderator

#1782 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Tomahawk11 »

hrastov žižak wrote:
Tomahawk11 wrote:@hrastov, mislim da jeste (30+ poeni), ali evo vidis da je zadnju sezonu dao najvise poena do sada. A opet, odgovor ti se krije sto nije prva opcija u napadu, sto ne znaci da nije suter. Nego, ne igra isto za reprezentaciju i klub. Cak sta vise, u Portlandu je dosta konstantniji, u Francuskoj je uglavnom ko prebijena macka i onda kad je najpotrebnije upali se beast mode. Veceras to nije bilo dovoljno, doduse, da su imali Parkera, ko zna....ali to je vec domen sbb-skb.
I ja sam pomišljo na ovo, i znaš šta, napad bi išo glat, al opet ostaje odbrana gdje ne bi bilo velike razlike. Možda bi bilo dovoljno, al s Noaom bi bila druga utakmica i bez ovakve Batumove partije. Fazon je što su Srbi rasporili odbranu koja je hladno zaustavila najjači napad Europe, a prije toga su poništili dvije solidne odbrane. Meni nije čudno što je talenat izronio, neg što se pojavio čovjek, i to debitant, koji će jednom Krstiću reć gdje mu je mjesto, koji će oživit zaboravljenog Teodosića i napravit takvu hemiju da igra fercera nevjerovatno tečno.
Da, Noah je sigurno falio.
Djordjevicu svaka cast, vec sam rekao, kao da je osvojio zlato. Kad se uzme u obzir koliko je tu otkaza standardnih reprezentativaca bilo, pa je morao povesti onu dvojicu pajaca i mahaca peskirima.....
hrastov žižak

#1783 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by hrastov žižak »

jedan hodža bi trebo i brade izbrojat :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#1784 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by It_is_a_Leclerc »

radostan dan wrote:niko ne komentariše da drugo lovernj nije ni ulazio, čini mi se...
Izgleda mu zaprijetili iz Partizana da mu neće dati radnu knjižicu
Bodkin

#1785 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
hrastov žižak wrote:
Da, Noah je sigurno falio.
Djordjevicu svaka cast, vec sam rekao, kao da je osvojio zlato. Kad se uzme u obzir koliko je tu otkaza standardnih reprezentativaca bilo, pa je morao povesti onu dvojicu pajaca i mahaca peskirima.....
:lol: :lol: :lol:
Bodkin

#1786 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Bodkin »

hrastov žižak wrote:
jedan hodža bi trebo i brade izbrojat :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: a niste normalni stare mi
Martinez_

#1787 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Martinez_ »

Tomahawk11 wrote: Da, Noah je sigurno falio.
Nema Srbija bolje igrače od ovih, možda fale dva tri imena da popune klupu i to je sve. Tim pre je uspeh veći.
It_is_a_Leclerc

#1788 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Šveđanin wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Šveđanin wrote: To je problem i fudbalske reprezentacije BIH. Nije tema, ali dobro primjeceno. Fudbalska repka BIH ce biti na ovom nivou dok bude bilo dijaspore da je odrzava. A kako veze slabe, generacije idu, logicno djeca vezanija za strane zemlje, bice sve manje vrhunskih igraca koji su "uzgojeni" a ne dovedeni u repku a uzgojeni negdje vani, a i takvih ce biti manje. A da premijer liga daje dobro potkovane igrace i njeguje talente, ipak ne. :-D Sto se kosarkaske repke BIH tice, kvalifikacije za EP su pametnom rekle dosta.

Skickat från min iPhone via Tapatalk
:thumbup:

Tako da je govoriti o nama u kontekstu nekog evropskog prosjeka vrlo upitno, a kamoli vrha.
Jer, ova generacija reprezentacije Srbije je iznikla iz nekoliko juniorskih i kadetskih generacija koji su počistili vrh Evrope. Naš domet je borba da ne ispadnemo u b diviziju, što je i očekivano s obzirom koliko se u košarku ulaže, i koliko se radi sa mladima. I s obzirom da srpskom košarkom drmaju Divac, Đorđević i društvo, a našom Konaković i onaj iz ASA grupe, koji su evropskog košarkaškog šampiona rahmetli KK Bosnu doveli na prosjački štap...
Sto se tice mladih reprezentacija, jako su uspjesni i u fudbalu i u kosarci.
Sam si rekao, neadekvatni kadrovi. Ako su domaci nesposobni, nije nuklearna fizika dovesti nekoga sa strane, da poduci domace trenere. A da razlika postoji.. to se nazalost vidi. Neko protiv Amerike, a neko na derbije protiv Islanda. :-)
Sve se da popraviti. Srbija drzi tu nit kosarkaske nacije i ne ispustaju, naravno ne mogu se porediti sa zlatnom generacijom ali i dalje u odnosu na ostale balkanske zemlje jako dobro.

Niti su puno veci, niti su bogatiji, a u kosarku se treba ulagati, vrijedi. Moze se uspjeti. O Konakovicu ne mogu, ne znam njegovo lik i djelo.

Skickat från min iPhone via Tapatalk
To se najbolje vidi na primjeru rep. Srbije. Kod njih, jednog vrhunskog igrača ne ide, oni uvedu drugog vrhunskog kojeg ide. Kod nas, stane jednog jedinog vrhunskog, i veliki Island nas drži na konopcima tri minute do kraja tekme. Veliku većinu tih vrhunskih igrača oni nisu ganjali po bjelosvjetskim hotelima, već su ih stvorili u Partizanu i Zvezdi.

To je jednostavno da sebi počupaš kosu s glave. Okruženi smo košarkaškim reprezentacijama iz, realno, pa top 10 u Evropi, i nemoćni smo. Samo zato što se ne radi sa mladima, i što se ne reanimiraju umrli klubovi.
hrastov žižak

#1789 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by hrastov žižak »

ma pretjerujete sa tim pozivanjem na mlađe kategorije u srbijanskoj košarci. kad je dječak sa šibicama do juče ovdje piso o košarkaškoj tradiciji na prostoru bivše juge koja se i dalje nekako kotrlja, većina ga je pljuvala, a ja kolko se sjećam nije govorio samo o hrvatskoj repki.
radostan dan wrote:
Ne znati nije opravdanje
a boga mi i pisati emocijama nije preporučljivo, ako se želi doći do objektivne analize...

vidi ovo - vladimir štimac...
Са јуниорском репрезентацијом Србије освојио је злато на Европском првенству 2005, а са младом такође злато на Европском првенству 2007. Са универзитетском репрезентацијом освојио је две златне медаље, 2009. и 2011.
i?

ništa...nema lige, nema konkurencije, nema para, nema pravih trenera, saigrača, guzi se po istoku evrope..
čisti talenat ne znači i siguran uspjeh, ako nije obezbjeđeno sve ostalo. što bi se reklo - nema ga niĐe. a takva mu je i igra.
a bio nosioc tima...

to ti je što ti je, pomiri se sa tim...
valjda radosni bolje zna kako je u srbiji :mrgreen:
FreakyStyley

#1790 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by FreakyStyley »

Tradicija se kotrlja, ali najvise u Srbiji. :D

Ljudi imaju struku i imace je uvijek. Imaju klubove, a i ono najvaznije - djeca na ulici basket igraju 24/7 i generalno su kosarkaski "opismenjeni" ljudi. Kosarka je kod njih prakticno dio pop kulture. Dobro, mozda pretjerujem :D , ali jako im je bitna.

Nastavili su da gaje i kultivisu tu kosarkasku tradiciju jos od Juge koja je iznjedrila prakticno najvece igrace u historiji ovog sporta poslije Americkih. :oops:

Zato ce Srbi uvijek znati igrati dobru, skolsku i gledljivu kosarku i vazda bit pri vrhu. Dok ce uspjesi nas i Hrvata, ako ovako nastavimo, biti eksces i bljeskovi generacija.

Ima nesto i kod nas, kotrlja se, puno je bolje nego prije recimo 7-8 godina, al' je jos tanko. Mislim da je bolje kod Hrvata, ali su daleko od Srbije i oni.
Martinez_

#1791 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Martinez_ »

Tri dobre utakmice i odmah hvalospevi. Košarka je u Srbiji na niskim granama, možda je i dalje bolja nego u ostatku ex yu ali ne možete pojmiti koliki je pad zabeležila unazad 10 godina.

Ostali su samo još uvek solidna struka i taj rivalitet sportskih društava Crvene Zvezde i Partizana prenet i na košarku.

Mnogo manje klinaca igra basket nego ranije, i mnogo manje talenta ima
Martinez_

#1792 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Martinez_ »

Tri dobre utakmice i odmah hvalospevi. Košarka je u Srbiji na niskim granama, možda je i dalje bolja nego u ostatku ex yu ali ne možete pojmiti koliki je pad zabeležila unazad 10 godina.

Ostali su samo još uvek solidna struka i taj rivalitet sportskih društava Crvene Zvezde i Partizana prenet i na košarku. To ipak druge države u regionu nemaju

zarko.filip

#1793 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by zarko.filip »

Iker C wrote:Srbija u sportu ima puno sreće u ključnim momentima i to obično prevagne. Na kraju je ona vratolomija Raduljice odlučila.
Dve trice Djordjevica u zadnjm sekundama,pa Kecman u Zagrebu,pa veceras Braduljica.Suvise je toga da bi bilo slucajno.Trenira se to i uvazava.
Imati jednog Aleksandra Nikolica,Ranka Zeravicu,Boru Stankovica,Bozidara Maljkovica,Dudu Ivkovica,Zeljka Obradovica, pa bogami i Aleksandra Djordjevica(igracke velicine da ne nabrajam)valjda je dovoljan razlog zasto se sve ovo desava.I mislim da je apsolutno realan naslov sa B92 "Kosarka se vratila kuci,Srbija u finalu".
Moram da istaknem izuzetno postenu i fer reprezentaciju Francuske koja je odigrala ovo prvenstvo bez kalkulacija i onog ludaka Batuma.Da sam moga dao bi mu ves masinu da vidim da li ce i nju ubaciti kroz obruc.
FreakyStyley

#1794 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by FreakyStyley »

@Martinez

S moje strane nisu hvalospjevi zbog ovog prvenstva, al' dobro. Da li je pad kosarka u Srbiji zabiljezila ili nije, to ti bolje znas.

Gdje god da je kosarka u Srbiji, daleko je najjaca u ovom dijelu Europe, upravo zbog toga sto si naveo tj. struke.

Ovdje i da ima klubova i da djeca imaju para i da su djeca zainteresovana (a nema skoro nista od toga) - nema ko da ih trenira.

Kod nas je bio Rusmir Halilovic, bili su Kenguri i sad su se pojavili SPARSI, odnosno nedavno i to je to koliko ja znam. Ali sve je to rad par entuzijasta. Nema nikakvog sistema, nema nista.

Zadnjih godina se nesto desava i to je dobro, radi se s djecom, samo da tako ostane.
zarko.filip

#1795 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by zarko.filip »

Martinez_ wrote:Tri dobre utakmice i odmah hvalospevi. Košarka je u Srbiji na niskim granama, možda je i dalje bolja nego u ostatku ex yu ali ne možete pojmiti koliki je pad zabeležila unazad 10 godina.

Ostali su samo još uvek solidna struka i taj rivalitet sportskih društava Crvene Zvezde i Partizana prenet i na košarku. To ipak druge države u regionu nemaju

Struka je mnogo vise nego solidna a to sto je Partizan radi godinama u EL je znatno vise iznad onoga "kosarka je na niskim granama".Klinci iz FMP-a godinama su u vrhu evropske kosarke a ove godine su i klinci Zvezde najbolji u Evropi.
Vamzemoljac

#1796 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Vamzemoljac »

Kakva sportska velesila je Srbija,svaka čast!
Definitivno najjača sportska nacija u reigonu,a i šire.
It_is_a_Leclerc

#1797 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

FreakyStyley wrote:Tradicija se kotrlja, ali najvise u Srbiji. :D

Ljudi imaju struku i imace je uvijek. Imaju klubove, a i ono najvaznije - djeca na ulici basket igraju 24/7 i generalno su kosarkaski "opismenjeni" ljudi. Kosarka je kod njih prakticno dio pop kulture. Dobro, mozda pretjerujem :D , ali jako im je bitna.

Nastavili su da gaje i kultivisu tu kosarkasku tradiciju jos od Juge koja je iznjedrila prakticno najvece igrace u historiji ovog sporta poslije Americkih. :oops:

Zato ce Srbi uvijek znati igrati dobru, skolsku i gledljivu kosarku i vazda bit pri vrhu. Dok ce uspjesi nas i Hrvata, ako ovako nastavimo, biti eksces i bljeskovi generacija.

Ima nesto i kod nas, kotrlja se, puno je bolje nego prije recimo 7-8 godina, al' je jos tanko. Mislim da je bolje kod Hrvata, ali su daleko od Srbije i oni.
Suština cijele priče je da ta djeca igraju basket jer idu na utakmicu ZVezde ili Partizana i navijaju za njih. Igrači su im uzori, itd. Kad 100 djece poželi biti Vlade Divac, Partizan će, uz dobar rad i zalaganje, od jednog od njih napraviti npr. Bogdana Bogdanovića.

Kod nas djeca ne igraju basket jer nemaju gdje vidjeti košarku, nemaju gdje pogledati dobru utakmicu, niti imaju dobar klub za učlaniti se. Osim, ako ne simpatišu onaj Dodikov klub za trampu nižerazrednih poluamatera iz Srbije, ili onaj klub iz Lištice što im je glavni sponzor kladionica. KK Bosna, jedini evropski prvak sa ovih prostora, je praktički ugašen.

I sad je to realan problem za našu košarku i njen uspon u tim nekim međunarodnim vodama. Dok god je tako, vrh uspjeha će biti "opstanak u a diviziji" ili miki maus kvalifikacije za Eurobasket.
Unitedforever

#1798 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Unitedforever »

Suština je u pobjedničkom mentalitetu. To Srbija definitivno ima u sportu, za razliku od ratišta gdje su apsolutni gubitnici. To Bosna nema u sportu i zadugo još neće imati.
iscrtani čovek

#1799 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by iscrtani čovek »

Batum i Teo dali trećinu(59) od ukupnog broja koševa(179) :D
Ja mislim da najveće zasluge za ovo pripadaju-Đorđeviću. Uspostavio je pravu hemiju među igračima, na samom početku uspostavio drugarski odnos sa njima ali i čvrst autoritet(odstranio nedisciplinovanog), dobro je podizao formu timu, pokazao da ima osećaj za igru, kada i koga menjati i koliko ga držati na parketu(što mislim da je recimo hronična boljka kod Repeše).
Čovek je sa timom, od koga su realno svi očekivali da prođe grupu, i da stigne maksimum u četvrtfinale, uzeo medalju. Svaka čast igračima, naravno, ali za ovaj uspeh je najzaslužniji on.
Pismonosa

#1800 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Pismonosa »

Čestitke Srbiji.

Francuzi su doveli jedan fin i solidan sastav na ovo prevnestvo. Većina tih igrača su zaista talentovani i kreativni, ko omanji balvani.

Ostaje žal što je jedna ovakva degenirasana Francuska izbacila Španiju i uskratila nam zanimljivo finale.

Now, everything is possible.
Locked