Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
S4mpion

#1776 Re: Ateizam

Post by S4mpion »

Ludzak wrote:
merlin246 wrote:
Ti imaš svako pravo da vjerujes da si nastao od majmuna, ti si zivi dokaz za to. :pisnula:

Znači, nauka i znanost temelje se na činjenicama, dokazima.
Religija SE NE TEMELJI NA ČINJENICAMA, niti covjek vjernik trazi dokaze za ono u sto vjeruje.
Zato se i zove VJERA, zato sto slijepo vjerujes u nesto iako nemas dokaze žza to i to nesto ti je sveto.

Vrlo jednostavno za razumjeti. :)
I ti imaš pravo da vjeruješ da su vame Adam i Eva nastali čarobnim štapićem, i da bi vas stvarali morali su se brat i sestra handriti.
Evolucija je manje bolna istina od incestnog postupka stvaranja.
Isto kao što i vi vjernici volite govoriti kako su osobe koje vjeruju u evoluciju živi dokazi da su nastali od majmuna, zašto onda mi ne bi vama govorili kako ste vi živi dokaz incesta?
Evolucija je prepuna incestnih postupaka stvaranja, silovanja, ubijanja...

U ovom slučaju svoj stav ne možeš opravdat pukim pozivanjem na evoluciju, jer je za isto potrebno mnogo više znanja o evoluciji. Dakle, incestni postupak stvaranja je sastavni dio evolucije.
¤ jelena ¤

#1777 Re: Ateizam

Post by ¤ jelena ¤ »

merlin246 wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Ovo ''sry'' pretpostavljam znači nekakvo izvinjenje meni....Nema potrebe za tim.

1. Na uvredu odgovoriti uvredom - to je, znači, jedno od načela moralnog kodeksa kojim se ti vodiš.

OK. Hvala na odgovoru.

2. Nigdje u svom drugom pitanju nisam spomenula rasprave i prepucavanja. Prema tome, ovo nije odgovor na moje pitanje.

---------------------------------------

Odgovor na tvoje pitanje:

za tebe očigledno jesam i obećavam ti da te više neću smarati.

Naravno....ovo obećanje ću moći ispuniti samo ako prestaneš čitati moje postove. ;-)

Momentalno prestajem citati tvoje postove, samo me prestani smarati. :kafa1:
Imaj na umu da ti mene ne smaraš i da moje obećanje ne isključuje odgovore na tvoje postove u slučaju da mi se direktno obratiš.

Nije valjda da si i ovo pročitala? :| :sad:
Sara03

#1778 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

S4mpion wrote:
Ludzak wrote:
merlin246 wrote:
Ti imaš svako pravo da vjerujes da si nastao od majmuna, ti si zivi dokaz za to. :pisnula:

Religija SE NE TEMELJI NA ČINJENICAMA, niti covjek vjernik trazi dokaze za ono u sto vjeruje.
Zato se i zove VJERA, zato sto slijepo vjerujes u nesto iako nemas dokaze žza to i to nesto ti je sveto.

I ti imaš pravo da vjeruješ da su vame Adam i Eva nastali čarobnim štapićem, i da bi vas stvarali morali su se brat i sestra handriti.
Isto kao što i vi vjernici volite govoriti kako su osobe koje vjeruju u evoluciju živi dokazi da su nastali od majmuna, zašto onda mi ne bi vama govorili kako ste vi živi dokaz incesta?
Evolucija je prepuna incestnih postupaka stvaranja, silovanja, ubijanja...

U ovom slučaju svoj stav ne možeš opravdat pukim pozivanjem na evoluciju, jer je za isto potrebno mnogo više znanja o evoluciji. Dakle, incestni postupak stvaranja je sastavni dio evolucije.
Ma on ti sve zna, zato je i jedini relevantan da odlučuje o tome ko će šta komentarisat ...
belfy

#1779 Re: Ateizam

Post by belfy »

dosta smijesnih stvari napisanih, previse bi bilo komedije da se citira svaka, a niko ne voli ponjave... nek bude Edo!
Edouard wrote: Sve donedavno ateisti su čvrsto vjerovali, bez ikakvog naučnog dokaza, da je svemir, ovakav kakav jest, determiniran, vječan, da nema vremenskog početka. Vjerovali su upravo onako kao stari Grci prije 2500 godina, dok je vjera pripadnika abrahamskih religija od početka bila da je svemir stvoren, da ima svoj vremenski početak.
odakle tebi da su ateisti ikada (pogotovo cvrsto) u nesto vjerovali? i zasto u ovoj svojoj boldovanoj recenici ne dodas ovaj dio "bez ikakvog naucnog dokaza"?
Edouard wrote: Kad je u naučnoj zajednici prihvaćena teorija Velikog praska nastala u prvoj polovici prošlog stoljeća, usput, koju je utemeljio belgijski katolički svećenik, matematičar i astronom Georges Lemaitre, tek onda ateisti prestaše sa svojim vjerovanjem u vječnost svemira.
cek malo, ateisti promijenili misljenje zato sto im ukazane cinjenice? nevjerovatno. iako su znali da to potice od svestenika? wow! na stranu, sto prije fulas sa onim "cvrstim vjerovanjem ateista", ali ovo sto si ovdje rekao nije lose. ateisti ocigledno reaguju na cinjenice.
Edouard wrote: Da je svemir vječan, a što su ateisti bili prisiljeni čvrsto vjerovati, nikada nije bila naučna hipoteza, tako da to njihovo vjerovanje nema veze s naukom.
Da su ljudske misli, svijest, sloboda, ljubav, empatija... rezultat interakcije materije u mozgu, također nema veze s naukom. To je pitanje vjerovanja.
Naravno da uz te ljudske fenomene koji su zapravo svojstva duha, javljaju se i popratni biokemijski procesi jer je čovjek jedinstvo duha i tijela/materije. A zaključivati da su ti popratni procesi baš uzrok tih ljudskih fenomena, jednako je zaključivanju koje sam ranije naveo; da je prašina koja se iza konja u trku diže s ceste, uzrok što konj trči.
Ateisti su naprosto prisiljeni vjerovati u takve čudne stvari jer nemaju drugog izbora. Negiraju postojanje čovječjeg duha i njegova Stvoritelja, a ne mogu izbjeći, moraju sebi dati neki odgovor kao izraz jake ljudske potrebe za razumijevanjem okoline.
Oduvijek su ljudi takve stvari često rješavali na način da su pribjegavali mitovima. S tom razlikom da su u davnini neživim stvarima, pojavama, davali svojstva živih, dok danas živa bića i pojave svode na golu materiju i materijalne procese. Ali mit uvijek ostaje mit.
ateisti bili prisiljeni cvrsto vjerovati... logicno...ono bas...zato su odvijek smatrani cvrstim vjernicima...
ateisti su naprosto prisiljeni vjerovati - ovo vec dobija oblik...nekog stalnog prisiljavanja...
ovaj dio sa mitovima je tako dobar opis razvoja religija da se ja sa njim apsolutno slazem. na stranu sto Edo ne vidi ogledalo.
HardcoreMX

#1780 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:
Zaitsev wrote: :lol: :lol: :lol:
sad ce ti jos manje vjerovati, pogotovo radi seksa prije braka. no, mozda i pogrijesim...
I ja kontam da mu hcmx ne vjeruje, uhvatio ga u petljanciji, zapravo tko će mu vjerovati kad mu eto i ti čak ne vjeruješ i zapravo pravo pitanje je šta on ima od toga da li mu netko vjeruje ili ne vjeruje. Još jedino što mu je očigledno klasično izrugivanje, ali to nije ništa revolucionarno novo, već nešto što postoji već jako dugo. A ismijavanje je još gore nego nevjerovanje.Kuda on misli sa svojom dušom, možda misli da je mudriji od drevnih naroda...
belfy

#1781 Re: Ateizam

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote:
sad ce ti jos manje vjerovati, pogotovo radi seksa prije braka. no, mozda i pogrijesim...
I ja kontam da mu hcmx ne vjeruje, uhvatio ga u petljanciji, zapravo tko će mu vjerovati kad mu eto i ti čak ne vjeruješ i zapravo pravo pitanje je šta on ima od toga da li mu netko vjeruje ili ne vjeruje. Još jedino što mu je očigledno klasično izrugivanje, ali to nije ništa revolucionarno novo, već nešto što postoji već jako dugo. A ismijavanje je još gore nego nevjerovanje.Kuda on misli sa svojom dušom, možda misli da je mudriji od drevnih naroda...
daj procitaj jos jednom. ja nigdje nisam rekao da mu ne vjerujem. ja sam izrazio sumnju da ces mu ti vjerovati - i ,vidi cuda, pogodio. samo ti to jos jednom procitaj, jer ako pogresno shvatis izvlacis pogresne zakljucke...
HardcoreMX

#1782 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Pa pročitaj onda dalje, :D vidiš da mi je trebao netko tko će mu vjerovati pa zato i pitam, a eto i ti možeš odgovoriti.Znam da ćeš ti reći da mu vjeruješ, od iste ste fele,a i ne smiješ mu se zameriti...
:D
Edouard

#1783 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Dope_Man wrote:Time se bavi nauka, razne grane nauke poput biologije, psihologije, psihijatrije, neurologije itd.. Filozofija je umna vjezba. Korisna u mnogim pitanjima, ali ne daje konkretne odgovore na konkretna pitanja, a sve sto pocinje sa ''teoloska'' ocito pretpostavlja da vec ima odgovor za sve, nema potrebe nista istrazivati jer sve sto nadju ce uklapati u svoj postojeci odgovor.

Sve ostalo ti je suplja prica bez da si ista konkretno rekao. Drzis sve svog da postoji nesto vise od materijalnog, da u samom covjeku postoji vise od mozga, neki duh.. dobro, zanimljiva teorija. Hajde sad tu teoriju potkrijepi necim. Gdje su ti silni istrazivaci koji su to otkrili.. treba li Smrleta da zovnemo u pomoc, imace on klipova dosta o tome.
Koliko sam vidio ti već neka opažanja naučnika proglašavaš naučnim dokazom.
I, koja je to naučna teorija povezana s navedenih grana nauke koja dokazuje, objašnjava, opisuje to da su isključivo materijalni procesi u mozgu uzrok svi ljudskih nematerijalnih fenomena. Ja poznam jednu teoriju, ali nije naučna, a zove se vulgarni/"naučni" materijalizam.
Nisam ranije stavio ovaj tvoj upis, ali mi se sada čini zgodnim:
Dope_Man wrote:
Ali danas vidimo vrijeme i prostor drugacije, glavna teorije tu je naravno Einsteinova teorija relativiteta. Ali to je vec duboka prica o kojoj ni sam ne bih znao previse, niti nauka ima previse odgovora u ovom trenutku.
Kod prvog tvog upisa sam primijetio, ne da ne znaš previše kako ovdje pišeš, već da si u nauku potpuno neupućen.
Hakiz

#1784 Re: Ateizam

Post by Hakiz »

HardcoreMX wrote: -Kroz ovu ti priču puše toliki propuh, da na sve strane pišti. Žao mi implicirati.Ta ti je evolucija toliko izhandrana, prežvakana tema, eto sad putuješ haman i u prošlost... i fakat je li ti treba crtati koliko je providno što želiš neku jalovu diskusiju na ruševinama davno,višestruko opovrgnute teorije započeti, a i sam znaš da je imam pod noktom. Ako ipak želiš nekoga tom iluzijom impresionirati, imaš je pod posebnim threadom.
Evolucija opovrgnuta? Od koga?
Hakiz

#1785 Re: Ateizam

Post by Hakiz »

merlin246 wrote:Ako pise da je Bog stvarao svijet 6 dana i 7. dan se odmarao, to ne znaci da je on DOSLOVNO stvarao svijet 6 dana.
Ali je 8. dan stvorio rock. Ako ne vjeruješ, dokaz: https://www.youtube.com/watch?v=5X-2C7VzrlA
merlin246 wrote:Isto kao sto pise da je Bog stvorio na pocetku dvoje ljudi, Adama i Evu..To ne znaci da je bas bilo samo njih dvoje :lol: Ali opisan je postanak samo tih prvih ljudi,nece na 50 stranica pisati o tome hahah
Nigdje se ne spominju drugi ljudi, dok se spominju i Adam i Eva i njihova djeca. A, inače, interesantna je ta moralna vertikala potomaka Adama i Eve. Hajde, Kain je bio malo incestuozan pa oženio jednu sestru. Ali drugoj sestri, Azuri, nije bio dovoljan jedan brat, Abel, nego je, nakon što ga je Kain ubio, udala se opet za brata, Seta. Ako ćemo uzeti Bibliju kao uzor, bratoubistvo i incest su ne samo dozvoljeni, nego i poželjni. Ako je to dozvoljeno prvim ljudima, šta smo to mi bolji od njih?

I tako. Nema ni u jednoj vjerskoj knjizi ni spomena o bilo kojim drugim ljudima na početku osim Adama i Eve (Lilit je posebna priča). Ali se zato spominju djeca Adama i Eve i njihovi međusobni brakovi.

Što logički dovodi do zaključka da su ljudi nastali incestom Adamovih i Evinih potomaka.

Imaš ti jedan problem sa tim pristupom da su Adam i Eva bili prvi ljudi, ali ne i jedini prvi ljudi. A to je da time uvodiš mehanizam po kojem je onda tačno i da je Isus imao braću i sestre.
merlin246 wrote:Te knjige su slikovito napisane, genije. :)
Pa, kada se sjetimo da su hrišćani spaljivali vještice ili da se muslimani raznose bombama među ljudima, možemo zaključiti da je moguća i opcija da su te knjige pisane doslovno, ne slikovito.

Da zaključim, imamo izbor: Nastali smo od majmuna (evolutivni put) ili smo nastali incestom (religijski put).
Svako neka izabere šta mu/joj se više sviđa :evil:
Dope_Man

#1786 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Hakiz wrote: Evolucija opovrgnuta? Od koga?
Od strane eduarda, tvrdokornog, smrleta, merlinke, sare i njima slicnih.. mijenjaj sve, pali udzbenike biologije :lol:

Eduarde, ti ocito blage veze nemas ni o cemu, niti citas sta ti se pise. Bas kao sto se neko drugi prosu trazeci dokaz da su Adam i Eva brat i sestra, iako to niko nije tvrdio, tako i ti uzimas recenicu gdje ti kazem da nemam neko znanje o teoriji relativiteta, ili opcenito o pojmljenju prostor-vremena kako ga gledaju teoretski fizicari danas, i generaliziras na sve. Jasno je ko je sposoban biti iskren i priznati da o necemu nema znanje, a ko ce se busati u prsa kao da je sveznajuci.. uzimas titulu svog boga, mogao bi ga naljutiti. Kako onda ocekivati da zapravo imas pojma o bilo cemu. Ponovio sam tri puta do sad - pokazi sovje duhove ako ih imas. Mozak je lako pokazati. A da imas osnovno znanje iz biologije i psihologije znao bi da je mozak mjesto gdje nastaju sva covjekova iskustva, misli, emocije... Dok se ne dokaze sta vise, to je znanje koje posjeduje ljudska vrsta. A ti imas svo znanje ovog svemira, pa prosvijetli nas.
Raigor Stonehoof

#1787 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

Image
HardcoreMX

#1788 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Hakiz wrote: Evolucija opovrgnuta? Od koga?
Od ljudi, naravno, neće biti od majmuna.
Zaitsev

#1789 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote:
Samo Allah može da mi sudi! A teško onome k'o druge potvara... ;)
merlin246

#1790 Re: Ateizam

Post by merlin246 »

Hakiz wrote:
merlin246 wrote:Ako pise da je Bog stvarao svijet 6 dana i 7. dan se odmarao, to ne znaci da je on DOSLOVNO stvarao svijet 6 dana.
Ali je 8. dan stvorio rock. Ako ne vjeruješ, dokaz: https://www.youtube.com/watch?v=5X-2C7VzrlA
merlin246 wrote:Isto kao sto pise da je Bog stvorio na pocetku dvoje ljudi, Adama i Evu..To ne znaci da je bas bilo samo njih dvoje :lol: Ali opisan je postanak samo tih prvih ljudi,nece na 50 stranica pisati o tome hahah
Nigdje se ne spominju drugi ljudi, dok se spominju i Adam i Eva i njihova djeca. A, inače, interesantna je ta moralna vertikala potomaka Adama i Eve. Hajde, Kain je bio malo incestuozan pa oženio jednu sestru. Ali drugoj sestri, Azuri, nije bio dovoljan jedan brat, Abel, nego je, nakon što ga je Kain ubio, udala se opet za brata, Seta. Ako ćemo uzeti Bibliju kao uzor, bratoubistvo i incest su ne samo dozvoljeni, nego i poželjni. Ako je to dozvoljeno prvim ljudima, šta smo to mi bolji od njih?

I tako. Nema ni u jednoj vjerskoj knjizi ni spomena o bilo kojim drugim ljudima na početku osim Adama i Eve (Lilit je posebna priča). Ali se zato spominju djeca Adama i Eve i njihovi međusobni brakovi.

Što logički dovodi do zaključka da su ljudi nastali incestom Adamovih i Evinih potomaka.

Imaš ti jedan problem sa tim pristupom da su Adam i Eva bili prvi ljudi, ali ne i jedini prvi ljudi. A to je da time uvodiš mehanizam po kojem je onda tačno i da je Isus imao braću i sestre.
merlin246 wrote:Te knjige su slikovito napisane, genije. :)
Pa, kada se sjetimo da su hrišćani spaljivali vještice ili da se muslimani raznose bombama među ljudima, možemo zaključiti da je moguća i opcija da su te knjige pisane doslovno, ne slikovito.

Da zaključim, imamo izbor: Nastali smo od majmuna (evolutivni put) ili smo nastali incestom (religijski put).
Svako neka izabere šta mu/joj se više sviđa :evil:

Samo mogu da ti kažem sram te bilo.

Tebi ocito nista nije sveto u zivotu cim tako mozes da vrijeđaš neciju vjeru i tako tu pricas o incestu i bibliji. :shock:
Ja vidim da ti, kao prvo ne postujes ni sam sebe, a kamooli da postujes tuđu vjeru.

Ja ne kažem ništa loše za ateiste, dapače nemam ništa protiv njih,ni protiv bilo koje religije.
Cijenim svaku osobu koja je kao prvo covjek,a ti to nisi jer da jesi ne bi ovako pljuvao po necijoj vjeri. Ti ne iznosis svoje misljenje,da se razumjemo.
Dosao si ovdje kao jedna anonimna pi*da da vrijeđaš druge ljude, tj. vjernike, koji su za tebe svi ludi i bolesni.

Ti nisi dostojan ni da te pljune netko.

I nemoj vise da me quotas, ovo je moja zadnja.
zforumas

#1791 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Kolegice merlin, jeste li Vi muslimanka?
irac300

#1792 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Merlinka legendo, ti definitivno ne bi trebala zalaziti na teme koje ti dižu pritisak kada naletiš na osobe koje ne dijele tvoje mišljenje. :D
Dozer

#1793 Re: Ateizam

Post by Dozer »

merlin246 wrote:
Dozer wrote:Pa, na izjave tipa "nauka vrsi teror nad religijom", zaista nema drugog nacina nego - smijeh i sprdanje. I, naravno, iznosenje cinjenica, na koje se vjernici samo ogluse.

Zato se i zove VJERA, zato sto slijepo vjerujes u nesto iako nemas dokaze za to i to nesto ti je sveto.

1. Ja niti sam, niti cu tvrditi da smo nastali od majmuna. Ali, da imamo zajednickog pretka - to je cinjenica, naucno dokazana, u i to nema potrebe vjerovati. U cinjenice se ne vjeruje, one se znaju.
2. A sta ja, i ostali, ovdje tupimo stranicama, nego da je vjera nesto sto ne trazi nikakve dokaze, nego slijepo slijedi nesto sto je neko napisao prije par hilajda godina, i VJERUJE da je to istina...
3. Sta je poenta ovog tvog nesuvislog padobranskog piskaranja....?
Last edited by Dozer on 03/03/2017 13:36, edited 2 times in total.
merlin246

#1794 Re: Ateizam

Post by merlin246 »

Ne, ja sam kršćanka.

Kako ne bi dizalo pritisak, pa stvarnoo sam se iznervirala :angry:
Dozer

#1795 Re: Ateizam

Post by Dozer »

merlin246 wrote:
Ludzak wrote:I ti imaš pravo da vjeruješ da su vame Adam i Eva nastali čarobnim štapićem, i da bi vas stvarali morali su se brat i sestra handriti.
Hahhhahah :lol:
Biblija, kao i Kuran, ne shvacaju se doslovno. Sta hocu da ti kazem.. Pozorno citaj..
Ako pise da je Bog stvarao svijet 6 dana i 7. dan se odmarao, to ne znaci da je on DOSLOVNO stvarao svijet 6 dana.
Isto kao sto pise da je Bog stvorio na pocetku dvoje ljudi, Adama i Evu..To ne znaci da je bas bilo samo njih dvoje :lol: Ali opisan je postanak samo tih prvih ljudi,nece na 50 stranica pisati o tome hahah
Te knjige su slikovito napisane, genije. :)
Ti si ocito nekakvo nadobudno derle :lol:
Sta kazes - Biblija i Kur'an se ne shvacaju doslovno? :lol: :lol: :lol:
A kako treba da se shvate...? Zamisljanjem onoga sto nije napisano? :lol: :lol:

Opisan je postanak samo tih prvih ljudi? Cuuuuj?! Zajebavas se?! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ali, ako su pored njih "stvoreni" jos neki ljudi, onda oni nisu prvi. Ili jesu...?
Hmmmm.... :?:
Dozer

#1796 Re: Ateizam

Post by Dozer »

merlin246 wrote: Pitanje jedno samo za raju
AteJisti koje su vjere?? :hmpf:
Image
Jel' ovo ozbiljno pitanje...? :D
Dope_Man

#1797 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Je li to nije CINJENICA da u Bibliji, a isto tako i u Kur'anu prica ide ovako:

Bog stvorio Adama (Adema), bilo mu dosadno pa mu stvori i Evu (Havu).. kulirali oni malo, sve im bilo lijepo al se dadose prevariti od strane hodajuce zmije koja prica i pojedose jednu jabucicu, u grlu mu zastala daboga. Eh, kad pojedose jabucicu, a protivno prethodnoj naredbi sefa univerzuma, on ih kazni tako sto ce otici na Zemlju i tu zivjeti oni, i njihovi potomci, dok se sef univerzuma ne odluci da sve pomete sa stola.

Na Zemlji, Adam i Eva, prvi i jedini spomenuti ljudi u tom trenutku, izrodise kceri i sinova i ti se medjusobno poudavase i djecu izrodise. To se u modernom drustvu naziva incest. Ne ocjenjujem nista sa moralne strane, samo govorim da je incest Biblijska/Kur'anska cinjenica kao mehanizam kojim dodjosmo do raznih naroda. Kasnije se to jos dalo ponovit koji put, npr. nakon jedne malo duze kisice koja je poplavila cijelu planetu gdje je prezivjelo svega par ljudi. Pa onda onaj party u pecini nakon unistenja Sodome i Gomore..

Dakle incest je samo cinjenica koja se opisuje jasno u Bibliji/Kur'anu. Ako te to vrijedja, pa onda te samo citanje tih knjiga treba vrijedjati, a ne neko ko ti ponovi sta se u njima nalazi. Ovakve teme ocito nisu za tebe.
Dope_Man

#1798 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Dozer wrote:
Image
Nije ti valjda prvi put da vidis ovo pitanje :D

Pa znad kako funkcionise um vjernika: ''Ja vjerujem, dakle vjerovanje je jedino moguce stanje covjeka, znaci i ateisti vjeruju jer i oni su ljudi*'' :lol:

Ovo pod uslovom da nas doticni vjernik smatra ljudima, jasno da ima cak i ovdje onih koji tako ne misle :skoljka:
Last edited by Dope_Man on 03/03/2017 13:20, edited 1 time in total.
merlin246

#1799 Re: Ateizam

Post by merlin246 »

Dozer wrote:
Image
Daa hahahah :pisnula: :kiss:
merlin246

#1800 Re: Ateizam

Post by merlin246 »

Dope_Man wrote:
Dozer wrote:
Image
Nije ti valjda prvi put da vidis ovo pitanje :D

Pa znad kako funkcionise um vjernika: ''Ja vjerujem, dakle vjerovanje je jedino moguce stanje covjeka, znaci i ateisti vjeruju jer i oni su ljudi*'' :lol:

Ovo pod uslovom da nas doticni vjernik smatra ljudima, jasno da ima cak i ovdje onih koji tako ne misle :skoljka:
Ovo je bila zajebancijaa, neko shvati , netko nee 8-)
Post Reply