Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

El_comadante

#1776 Re: Sarajevo City Center

Post by El_comadante »

meni su ovde najcool prodavačice ima ih finih :lol:
Frutek

#1777 Re: Sarajevo City Center

Post by Frutek »

AmirEmira wrote:prosetam malo i popijem kafu u Metropolisu, koji definitivno ima najbolju uslugu u gradu
Hajd svi komentari al ovo :lol: :lol: Jednom sam sjeo tamo i nikad više. Čekao konobara jedno 15 minuta, a kad je njegova visost konačno prišla, kaže "recite, samo brže" (ni "dobar dan", ni "izvolite"). Reko "čekam te 15 min i tražiš od mene da budem brži"?!?! On bi se na to još htio raspravljat i svadjat da mi dokaze kako ga nisam toliko čeko. Gotovo, kafa i posjeta propala. Gdje ih nadju da ih zaposle majko draga. Ne kaže se dzaba, konobar lice caffe-a...
addy_sa

#1778 Re: Sarajevo City Center

Post by addy_sa »

metropolis je super zaista u smislu proizvoda koji nude, ali veliki minus jesu upravo konobari/ce..jednostavno, ne stižu.. dozivanje po nekoliko minuta i slično.. sladoled dok donese polurastopljen bukvalno.. takve stvari se nebi smjele dešavati mjestu koje pretenduje da bude vrhunska caffe slastičarna a pogotovo ne sa ONAKVIM cijenama
mayab

#1779 Re: Sarajevo City Center

Post by mayab »

Ma ne znam, ali ono sjedenje i "uzivanje" u kafi na 3 metra od najprometnije ulice u gradu, gdje je vicina auta sa Euro 2 ispusnim plinovima, pa da je zlatna, i jos takva konobarska usluga!
NE KONTAM, GLUP SAM, ocigledno :skoljka:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1780 Re: Sarajevo City Center

Post by I am Happy »

mayab wrote:Ma ne znam, ali ono sjedenje i "uzivanje" u kafi na 3 metra od najprometnije ulice u gradu, gdje je vicina auta sa Euro 2 ispusnim plinovima, pa da je zlatna, i jos takva konobarska usluga!
Ali....ti ne kontas poentu :-)
BItno je da te svi vide kada pijes kafu....
Sto da sjedis negdje drugo sa rajom kada mozes biti udaljen svega par metara od tramvajske stanice i qurciti se kako si sjedio u metorpolisu :-D

Uslugu necu komentarisati jer je to fakat zadnje mjesto na kojem bi ja kafu pio.
sheilak

#1781 Re: Sarajevo City Center

Post by sheilak »

mayab wrote:Ma ne znam, ali ono sjedenje i "uzivanje" u kafi na 3 metra od najprometnije ulice u gradu, gdje je vicina auta sa Euro 2 ispusnim plinovima, pa da je zlatna, i jos takva konobarska usluga!
da, ovo je malo cudno. :D barem da cvijece neko tu stave. ili grmlje. :D
Emi_Nevermind

#1782 Re: Sarajevo City Center

Post by Emi_Nevermind »

Ja doduse nikad ne idem u udarno vrijeme, i znam da se konobari zale da im je uzasno stresno naspram Metropolisa u gradu, ja samo navecer pijem kafu tamo, i obicno je poluprazno. Svi konobari mi se ispricaju sa djetetom, nekidan su igrali lopte s njim, on ih obozava.. Mozda nisam objektivna zato :roll: ali eto, ja sam ih dozivjela tako, svi su mi divni, ali mozda sto cesto dolazimo..

A za tebe queen , "Jest,al izvest dijete u park nije rentabilno....treba na tom mjestu napraviti betonsku spodobu,napucat je svim i svacim (jer poznato je da djeca od 2-10 godina vise uzivaju kad su na mehanicnoj vrteski nego na gumi svezanoj za drvo ),naplatit ti igranje djeteta u igraoni ,i jos te ubjedit da si ti jedan sreckovic jer imas mogucnosti da tu odvedes dijete da se igra !
Mišn-s'kces !"

Ko je rekao da vodjenje rodjenog dijete igdje treba biti rentabilno? Ko je pricao o rentabilnosti za dijete ili roditelja? Ja pricam o nasom mentalitetu i opstem uvjerenju da namsvi nesto duguju, i da Arapi treba da dodju u Sarajevo i na sred Marin Dvora zasade jedan ogromni, zeleni, besplatni park, jer eto, mi smo jadni,mi smo zrtve, nama treba udjeliti, ili sta vec pricate vi spomenuti u mom proslom komentaru (i tebe racunam tu) . Ne brini ti za moje dijete. Ja svoje dijete svaki dan izvedem vani,po parkicima (koji su uzasnog standarda), odem do Pionirske svako malo, do v. Bosne, do Hrese,gdje stignem,ali ja imam vremena, svi ga nemaju.. Nekad je i vrijeme za pozeljeti,pa je onda bas lako dijete vukljariti po blatu.. Ali najlakse je, naravno,pljuvati.. u SCC u igraonu dijete odvedem kad mi treba satak za mene, za frizera, da kupim nesto, i sl.. ALi nasi dezurni trolovi i pljuvaci naravno zive u crno-bijelom svijetu gdje jedno iskljucuje ono drugo -ako se izgradio centar, sad djeca ne mogu vani, ako navecer s djetetom odes u igraoneu i na sladoled u SCC ,onda je dijete jadno sto nije vani,iako je vani provelo 6 sati taj isti dan, i tako u nedogled.. Upravo o ovome i pricam,hvala sto si u¨potvrdila stereotip. Da jos jednom pojasnim- Oni koji grade sopingcentre, ili u sta vec ulazu, naravno zele profit, i za njih djeciji parkovi naravno nisu profitabilni, te zato strani ulagaci NI U JEDNOJ ZEMLJI NA SVIJETU ne ulazu u parkove za djecu, vec, kao i kod nas, u soping centre, i sl. , a za parkove se treba pobrinuti uprava grada Sarajeva, i nacelnici opstina,a oni se pokrecu, ako ne sami (a sami to kao sto znamo ne rade) , onda protestima,peticijama, demonstracijama, pismenim zalbama, pokretima na fejsbuku ili sta vec. Pored tolikih briznih ljudi, ja ne vidjeh ni jednu inicijativu koja je uzela maha, ocigledno ljudima u ovom gradu, pa ni roditeljima, nije stalo da se bore za nase zelene povrsine,za veci broj parkova, pa sad treba da dodju Arapi, da se odreknu profita i bore se za nesto u nase ime,za nesto sto ocigledno ni nama ne znaci dovoljno da bi se rukama i nogama borili da to dobijemo - i da u tom silnom merhametluku pocnu praviti parkove, izbijati beton na urbanim povrsinama i saditi cvjecke, onako bez da im iko da marke, iako ni mi sami to ocigledno ne zelimo dovoljno.. Ja dobre emisije.
Emi_Nevermind

#1783 Re: Sarajevo City Center

Post by Emi_Nevermind »

DaffyDuck wrote:
OldMayor wrote:
homega wrote: E teško nama ako smo usred ljeta spali na izlazak s djecom u tržni centar :-) :(
Inace nas grad je pun parkova, gdje mozes fino izvesti djecu da se istrce.
E pa vidis, to je jedan od razloga zbog kojeg sam ja npr. pljuvala po izgradnji ovakvih objekata po gradu. A sad ih ovaj obasipa komplimentima jer eto ima igraonicu da vodi djecu :-)
Ili sto je meni jedna forumasica fino objasnila. Ima oko Sarajeva planina, sta ce nam parkovi:D

jebo lud zbunjenog
Da, jer da se neko sjeti izgraditi park, ne bi ga dogradio na vec zelenoj povrsini, vec bi izbijao beton,i sadio travu na sred M. Dvora. Zato si ti protiv :thumbup:
saibaba

#1784 Re: Sarajevo City Center

Post by saibaba »

da budemo realni park nije nikako bio predvidjen na toj lokaciji nikada.. Ni u zapisima Evlije Celebije a ne u urbanistickim planovima ...
SCC je previlik, preblizu ceste i nije bas uspjesna ona media fasada.. ali je vasionski brod za ove ostale "dvore" sto su poceli nicati po Marin dvoru ..
Naslovnica

#1785 Re: Sarajevo City Center

Post by Naslovnica »

Ja još ne odoh do SCC-a, a svaki dan makar 2 puta prođem pored njega.
Ne znam da li je do mene ili nije, ali fakat nemam potrebu da tamo ulazim, niti sam radoznao da, eto, vidim kako je u SCC.
8-)
Emi_Nevermind

#1786 Re: Sarajevo City Center

Post by Emi_Nevermind »

saibaba wrote:da budemo realni park nije nikako bio predvidjen na toj lokaciji nikada.. Ni u zapisima Evlije Celebije a ne u urbanistickim planovima ...
SCC je previlik, preblizu ceste i nije bas uspjesna ona media fasada.. ali je vasionski brod za ove ostale "dvore" sto su poceli nicati po Marin dvoru ..
:thumbup:
Queen_of_hearts

#1787 Re: Sarajevo City Center

Post by Queen_of_hearts »

@AmirEmira-nije mi na kraj pameti da se brinem za tvoje dijete i gdje ce se ono igrati ,pored mu vlastitih roditelja :-) :-)
Pod rentabilno mislim na to da nikom ne platis "uslugu" djecije igre na javnoj povrsini ,sto je jel nedopustivo danas,cuj djaba se igrat :skoljka:
Ne trazi se od Arapa ili kojih vec lovatora da investiraju pare u "nerentabilne" parkove,to je posao ove nase garniture zelelonmrzacakojetravapodjecanamrskiimzavicaj na vlasti od kojih se trazi da imaju mrvicu dostojanstva i bar prividne brige za potrebe ljudi od kojih zive ,pa ne prodaju svaku lokaciju kome god guzica zine da lijeci komplekse megalomanskim gradjevinama !

Vi sto se zalite na sporu uslugu u metropolisu,usmjerite nezadovoljstvo prema vlasniku tog objekta(neosudjeni ubica ako me pamcenje novinskih clanaka sluzi ) koji bi da sa sto manje radnika zgrne sto vise love. Moderni robovi su danas radnici u usluznim djelatnostima !
munevera44

#1788 Re: Sarajevo City Center

Post by munevera44 »

krenuli sa stolovima i stolicama skoro pa će i na tramvajske šine.....................
munevera44

#1789 Re: Sarajevo City Center

Post by munevera44 »

Hajvan wrote:koji plastični stolovi?
gdje?
naziv lokala?
prostrli na vlasništvu SSC-a (privatno vlasništvo) ili na javnoj površini (javno dobro)?

ovaj:
Image

ili ovaj:
Image

npr, onaj turski lanac što je jedan red stolova izbacio ispred stubova (slika 1) je prijavljen općini jer pretpostavljam da je to javna površina a ne privatno vlasništvo… fino napisah da mi smeta kad prolazim…
ove slike sve govore, nedovršeno na sve strane vise kablovi i žice zaštićeni i nezaštićeni, ova slika sa stolovima je baš onako ................. da se ušićari za koji stol više ko biva neće inspekcija............... to se dešava i u Ferhadiji i u Titovoj i na Čaršiji......... označili ljudi crvenom bojom, ali ko to kontroliše i kažnjava..............
Emi_Nevermind

#1790 Re: Sarajevo City Center

Post by Emi_Nevermind »

Boze sacuvaj, svaki dan, ne samo da prodjem, vec udjem po 5 puta na dan, iliKonzum, ili DP, ili nesto, i ja ovu drugu bastu nikad ne bih ni skontala da ne vidjeh slike.. Katastrofa, juce zapazih, malo su je "ugurali". Ova Metropolisova mi je ok, samo sto je pogled, mislim..Al eto, stash.. I da ne bude da samo pozitivno pricam, nekidan sjedimo u basti, rodica poce da vice, mi se okrenuli, kad fino pacov trci po izlogu Tom Tailora .. Presladak, sa onom njuskicom trckara po izlogu.. I kasnije mi ovi iz TT govore da ih valjda ima svugdje, da su dolazili prasiti dan prije, sta li.. Mislim da su nezavrseno ostavili predugo. Ima tu jos propusta, kao npr zabranjeno pusenje na trecem, ali zato Hamse dodju, pa pushe ispod znaka, i gase cigare u tanjire i case.. Mislim, fuj, ispod lafo Armani, a gore pored djecijeg parka ove minivalke i pokoji klinjo iz srednje puse pored djecijeg parka, u jedinoj nepusackoj zoni u gradu, i jos u tanjire cigare gase. Obezbjedjenje nista ne radi po tom pitanju, bas nekako mi sve to cheap djeluje, mislim ako se vec furaju da su nivo.. Ima propusta jos, ali vise volim da te realne spomenem, nego da trljam i pljujem u stilu "sto misu park tu pravili" ili "sto nisu fabriku otvorili"- mislim, kolika je sansa da ce se to desiti bas na toj lokaciji.. O tome pricam queen, ocigledno imamo slicno misljenje, ali samo hocu da kazem daArapi i njohovi soping centri nemaju nista s nasim ublehasima, a nasi ce sutiti i nista ne raditi dok mi licno ne pocnemo praviti frkui zahtjevati vise zelenih povrsina. Sve to potpisujem, samo sto te povrsine, a ni fabrike stvaro nemaju nista sa SCCom.
mayab

#1791 Re: Sarajevo City Center

Post by mayab »

:D
Image
:izet:
Emi_Nevermind

#1792 Re: Sarajevo City Center

Post by Emi_Nevermind »

:lol:
karanana

#1793 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

dobra plavka.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1794 Re: Sarajevo City Center

Post by Truba »

svaka je preko telefona i s leđa dobra
Emi_Nevermind

#1795 Re: Sarajevo City Center

Post by Emi_Nevermind »

Black swan wrote:svaka je preko telefona i s leđa dobra
Crni labude, takav je vakat dosh´o da svak ni preko teleffona nije dobar.. Nazovi neku od institucija, pa se uvjeri :D
Cossack

#1796 Re: Sarajevo City Center

Post by Cossack »

Image

Nek' dušmani pare oči, ima se šta vidjeti... :mrgreen:
Akibh

#1797 Re: Sarajevo City Center

Post by Akibh »

Cossack wrote:
Nek' dušmani pare oči, ima se šta vidjeti... :mrgreen:
Ima se uvijek sta vidjeti, ali se ne vidi nazalost vecinu vremena...
Vec duze vrijeme u SCC je akcija 50% snizenje na zakup prostora na led-u
Truba

#1798 Re: Sarajevo City Center

Post by Truba »

jbg koliko god je BBI pun pogodak s lokacijom
ovo je za sada polupromašaj

mora se još dosta toga uraditi okolo da bi se privukle mase...
Hajvan

#1799 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

nije promašaj…
promašaj su vlasti, koje nemaju plana razvoja i privlaćenja svježeg kapitala i novog stanovništva u grad…
Truba

#1800 Re: Sarajevo City Center

Post by Truba »

pa jel on u vlasti :D
Post Reply