Medjutim za mene je posebno znacenje imao Lord kao pusaca pocetnika (mehko pakovanje)

A tu je Kent, kao da su ga svi zaboravili

Ommadawn wrote:Jergovic kaze da je Phillip Morris prije nego sto ce prodati licencu za sarajevski Marlboro, dosao u Jugoslaviju i proucavao sta ljudi jedu i kakve im arome najbolje prijaju te prema tome i napravio smjesu duhana koji se koristio za pravljenje Marlbora kod nas a uzgajao se negdje u Posavini. Ja ne znam koliko je ovo tacno jer nisam pusac niti sam kad bio.
e stvarno veze nemaš...Fudo387 wrote:Sve je to nula bodova za "SET"
nema ih ni na google...nesto najodvratnije sto je u istoriji svjetske duhanske industrije napravljeno.
imas osjecaj da pripalis sapun.
mislim da su to pravili slovenci.

To je bio američki duhan??? Svašta ...pici wrote:
dolazi je ameriČki duhan i stavljala se posebna smjesa (aroma) u marlboro i bond...bale duhana nerezanog ko zlato žuto...hercegovački ko proljev...eeee, kvalitet je tad bio najbitniji, to su se mašine poslije drine i morave morale dva dana čistiti da bi se počelo sa proizvodnjom marlbora, toliko se je gledalo na čistotu i izradu cigarete.
eee da i filteri su bili posebi...HameriČkiji
da HameriČki...mislim da je išla na rezanje formula tri američke bale duhana i jedna hercegovačkog najboljeg...slagat ću, davno je bilo...zatim u mašinu na mješanje sa posebnim aromama...za bond je išla dva američa i dva hercegovačka pa posebna druga aroma drugačija od marlbora...u bijelm mantilima su non stom išli laboranti i uzimali uzorke kvaliteta...imali su solidne plate svi od portira do direktora za markoviča su kupovali dionice i postali jedni od naimučnijih radnika u ex-yu.Banksy wrote:To je bio američki duhan??? Svašta ...pici wrote:
dolazi je ameriČki duhan i stavljala se posebna smjesa (aroma) u marlboro i bond...bale duhana nerezanog ko zlato žuto...hercegovački ko proljev...eeee, kvalitet je tad bio najbitniji, to su se mašine poslije drine i morave morale dva dana čistiti da bi se počelo sa proizvodnjom marlbora, toliko se je gledalo na čistotu i izradu cigarete.
eee da i filteri su bili posebi...HameriČkiji
I Bond je bio baš odličan, samo blag.
@radosni tačno VEK je ubjedljivo najgori, nepodnošljivo ...
Ako su i imali, zaradili su ih, imali su ubjedljivo najbolji proizvod. Sarajevski Marlboro je bio kultna cigareta na cijelom exYu prostoru.pici wrote:
da HameriČki...mislim da je išla na rezanje formula tri američke bale duhana i jedna hercegovačkog najboljeg...slagat ću, davno je bilo...zatim u mašinu na mješanje sa posebnim aromama...za bond je išla dva američa i dva hercegovačka pa posebna druga aroma drugačija od marlbora...u bijelm mantilima su non stom išli laboranti i uzimali uzorke kvaliteta...
imali su solidne plate svi od portira do direktora za markoviča su kupovali dionice i postali jedni od naimučnijih radnika u ex-yu.
Banksy wrote:Ako su i imali, zaradili su ih, imali su ubjedljivo najbolji proizvod. Sarajevski Marlboro je bio kultna cigareta na cijelom exYu prostoru.pici wrote:
da HameriČki...mislim da je išla na rezanje formula tri američke bale duhana i jedna hercegovačkog najboljeg...slagat ću, davno je bilo...zatim u mašinu na mješanje sa posebnim aromama...za bond je išla dva američa i dva hercegovačka pa posebna druga aroma drugačija od marlbora...u bijelm mantilima su non stom išli laboranti i uzimali uzorke kvaliteta...
imali su solidne plate svi od portira do direktora za markoviča su kupovali dionice i postali jedni od naimučnijih radnika u ex-yu.
Znaš li odakle iz Hercegovine je stizao duhan, iz kojeg dijela?
Fudo387 wrote:a ovo su bile prve sto sam zapalio...
...mislim da sam bio drugi osnovne.
jaran ukro od dede kutiju ovog cuda, i ne znam odakle nam pare da sebi kupimo dvije pive.
sakrili se iza garaza, ja ispusio pola cigare i ubandecio se...zalijevali me vodom da se probudim.
Ovo mi je bio standard.radostan dan wrote: a ovu kutiju kad ispušiš...ovo ti ni ja ne znam opisati. jednostavno strahota...

Nas je bio bolji....Klima zone.....ovo sam rusio do rata...........a sto se tice Marlbora.......u Iraku su amerikanci i svi drugi stranci tukli sarajevski Marlboro i ako si u Baghdadu na svakom cosku mogo kupiti americki i svih vrstamuha_sa wrote:
Eee sta je Vek izrodio tesanjskih tajkuna,kod cetalja bio 3,5 km steka,kod nas i do 30 km kutija u okruženjuradostan dan wrote:e stvarno veze nemaš...Fudo387 wrote:Sve je to nula bodova za "SET"
nema ih ni na google...nesto najodvratnije sto je u istoriji svjetske duhanske industrije napravljeno.
imas osjecaj da pripalis sapun.
mislim da su to pravili slovenci.
![]()
![]()
od ovog se povraćalo, što zbog smrada, što zbog nesasječenog korjenja.. -
a ovu kutiju kad ispušiš...ovo ti ni ja ne znam opisati. jednostavno strahota...
Nikad ove cigare nisam vidio do rata. A onda su se pojavili u Banjaluci za vrijeme rata i to je u moru starih cigara koje su izvucene bogzna odakle bila luksuz. Starci pusili i kasljali ali sta je tu je, dok ih ima i dok imas od cega je kupiti dobro je. Tad sam se definitivno zakleo da nikada necu propusiti i drzim se toga do danas.radostan dan wrote:
od ovog se povraćalo, što zbog smrada, što zbog nesasječenog korjenja.. -
Ovakvu Moravu je proizvodila i FD Banjaluka i TD Niš identično pakovanje samo drugačiji natpis sa strane. BL Morava se jedno vrijeme samo tako tukla, bila jeftina, ali jaka samo takoFudo387 wrote:a ovo su bile prve sto sam zapalio...
...mislim da sam bio drugi osnovne.
jaran ukro od dede kutiju ovog cuda, i ne znam odakle nam pare da sebi kupimo dvije pive.
sakrili se iza garaza, ja ispusio pola cigare i ubandecio se...zalijevali me vodom da se probudim.

Je li tad zatvorena Fabrika Duhana BL? Sjećaš li se Brooklyna?Lajavikrelac wrote:Ove krdže što sam naveo su se štancale do 2010.
KENJAC wrote:Jeb'le vas cigare. ako mi sta moze ogadit Jugu , to su ove vase krdze ! Pamtim samo da je moja jedna tetka pusila Kent. Kad ona dodje , sutra smo morali krecit a tepihe i zavjese palit !