Sirija

Locked
Kikibombona

#1776 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kada malo bolje razmislim, bolje da nisam postavljao klip, tema moze krenuti u krivom smijeru.

Svi mi vec imamo manje vise formirano misljenje, svaka diskusija na ovu temu moze biti kontraproduktivna. Bolje da se drzimo Sirije, Sirijaca, Arapa itd.
hipphop

#1777 Re: Sirija

Post by hipphop »

"sarajevoxxxx"
Ima li koji helikopter danas oboren? Jesu li tvoji sljedbenici zauzeli jos neki grad?
Daj covjece aktiviraj se malo, evo prodje sat vremena a nikakvu novu vijest ne plasiras!
gnjev

#1778 Re: Sirija

Post by gnjev »

A zna li neko odakle masovna pojava arapa na podrucju Ilidze ? Cak su i otvorili neki ured za bliski istok pored kafica ba ba lu. Sjecam se da su za vrijeme libijskog rata povrijedjeni i osakaceni iz te zemlje dolazili u hotel Terme na lijecenje odmor sta li vec . Cak je bila i pizdarija kad su se napili i doveli neke kurve u hotel pa ih izbacilo osoblje :D
Co0l

#1779 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote: Najbolja varijanta za Amere bi bila da Iran u nekoj ludoj varijanti raketira USA baze u zaljevskim zemljama.
U toj varijanti ti bi se prvi satro dokazujuci ovdje kako to nisu Iranci uradili nego da su to Ameri podmetnuli :lol:
sporticus

#1780 Re: Sirija

Post by sporticus »

gnjev wrote:A zna li neko odakle masovna pojava arapa na podrucju Ilidze ? Cak su i otvorili neki ured za bliski istok pored kafica ba ba lu. Sjecam se da su za vrijeme libijskog rata povrijedjeni i osakaceni iz te zemlje dolazili u hotel Terme na lijecenje odmor sta li vec . Cak je bila i pizdarija kad su se napili i doveli neke kurve u hotel pa ih izbacilo osoblje :D

To su turisti mahom iz Kuvajta i jedan dio iz Katara . Nisu im potrebne vize za BIH , vole prirodu i zelenilo ( koje tamo uglavnom nemaju ) , klima odlična , BIH sredina sa većinskim muslimanskim stanovništvom pa im i to paše . Najvažnije je da troše ko šejci ( mada i jesu ) :mrgreen:
sarajevoxxxx

#1781 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ovo je jedan od režimskih portala Shamtimes.net , i na njemu je objavljeno da su ''islamske radikalne jedinice'' zauzele nekoliko vojnih punktova oko grada Arihe. U tekstu nas autor upoznaje sa lokalnim prilikama u Arihi, i o navodnom propalom primirju između samih građana Arihe koje je nedavno dogovoreno. A sve su pokvarili mrski radikali, i napali mirnu Arihu kojoj eto tek sada prijeti potop. A inače po autoru teksta, to je bio do sada miran grad koji je izbjegao sudbinu drugih sirijskih gradova ???

- Na ovom linku se nalazi tekst koji govori o tome:

http://shamtimes.net/news_de1.php?Parts ... wsID=10399
Kikibombona

#1782 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
U toj varijanti ti bi se prvi satro dokazujuci ovdje kako to nisu Iranci uradili nego da su to Ameri podmetnuli :lol:
Nisi mi odgovorio..

Da li je SAA samu sebe gadjala u Kan el Asalu ili su to uradili pobunjenici?

Cisto da utvrdimo jesi li dosljedan :-D ..
sarajevoxxxx

#1783 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

SalihI wrote:
acopero wrote:Nosara druze , asad da lansira termonuklearnu bombu i spali 99% Sirije , ja znam da bi mnogi rekli da nije , al eto . Nema se sta dokazati . Kad se zavrsi ovaj rat , otidji do Sirije , pogledaj gradove i sve ce ti biti jasno.
Kanite se vise prica o ravnanju gradova. To su gluposti bez ikakvih argumenata. Ako se u jednom gradu zabarikadira par stotina terorista koji se okolo raznose auto-bombama i iza kojih stoje najbogatije i najmocnije sile svijeta, sigurno je da ce doci do golemih razaranja dok se taj grad ne oslobodi od te posasti. U USA je odobren zakon da se putnicki avion, u koliko ga otmu teroristi, odmah obori. Bez obzira sto u njemu moze biti 500 nevinih ljudi.
Ovi koji se bore protiv Assada ravnaju muslimanske gradove vec 12 godina pa nikom nista. Po Iraku su bacali bombe i po 7 tona teske pa bi sada da zamjere Assadu sto koristi Skudove i ostala sranja.
- Salih ostavi se živ bio muslimana, i njihovih problema. Zapravo ovdje samo zadovoljavaš svoju potrebu za pljuvanjem i vrijeđanjem svega što ima veze sa islamom. Za tebe je Caca pas ne zbog zločina nego što je bio sa druge strane nišana. Isto tako pišeš o teroristima, i pljuješ po Kardaviju ne zbog njihovih stavova i uvjerenja već zbog onih niskih poriva i mržnje prema muslimanima općenito.

- Sa jedne strane pokazuješ veliko neznanje i neinformisanost o dešavanjima u muslimanskom svijetu a sa druge istresaš najveću moguću mržnju i pljuješ po svemu što ima i najmanje veze sa muslimanima. Ti pod plaštom ''jedne od strana u sukobu'' nesmetano pljuješ po muslimanima.

- Tebe terorizam i teroristi zanimaju kao i lanjski snijeg.
Alfons Kauders

#1784 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
udrch wrote:
miki.ba wrote:Obama razmatra vojne opcije, brodovi na putu.
ne želim da se Ameri umiješaju, iako su razaranja ogromna, mislim da je prerano...FSA mora izrasti u ozbiljnu snagu i onda im treba pomoći, kada riješe unutrašnje probleme..
ali bih volio da izvedu bar par bombardovnaja, čisto da ovim rusofilima pokažu koliko su smiješni..
a bit će to vidiljivo i kad se samo približe..odmah će ovi ruski čamci da nestanu..
Tu su prizemne strasti... Aj sto ih imaju nevjernici, al zar i vi vjernici :mrgreen: ?

Ne bih da podcjenjujem Rusiju, ne znam na sta su spremni, koliko je Sirija za njih zaista vazna... Al opet, ako bih se kladio, kladio bih se na povlacenje Rusije. Vidjet cemo.

Vece sanse za reakciju dajem Iranu. Oni su dovoljno ludi i dovoljno svjesni da su sljedeci na redu. Mozda udare sad kada Ameri nisu tako spremni i raspolozeni za opste krvoprolice :-) .

Najbolja varijanta za Amere bi bila da Iran u nekoj ludoj varijanti raketira USA baze u zaljevskim zemljama. Ameri bi se tu sklonili i pustili da se muslimani medjusobno unistavaju. Ne bi bilo lose ni Turke gurnuti u vatru, mada bi to teze islo... Turci za razliku od Arapa imaju klikera u glavi.

Sad malo lupetam, al nista nije nemoguce. Iran prijeti :-) .

Ja bih bio najsretniji da se Sirija podijeli i da sve zavrsi mirnim putem. Nakon svega, to je najbolje rjesenje.
Ja i udrch se ne slazemo na 95% tema, pogotovo kad se pomene religija ili politika u BiH, :D ali se zato slazemo na onih 5% koje su zaista bitne. :D

Neke stvari jednostavno nemaju veze s vjerom ili nedostatkom iste. Te stvari se nose od kuce. :wink: Jedina razlika je mozda u tome sto vjernici kontaju da ce Asad najebati na onom svijetu, a ja bi radije da najebe na ovom. Sto prije. :D
sarajevoxxxx

#1785 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Udarna vijest na sirijskoj državnoj TV:

''SAA prilikom probijanja linija na Džuberu pronašla maske i lijekove na kojima je pisalo ''proizvedeno u Saudiji'' odnosno Kataru i Njemačkoj ?

- Sa komentarom:''To pokazuje da su teroristi očekivali hemijski napad''.Nakon 1500 poginulih od hemijskog oružja njima je iznenađenje da na prvim linijama nađu lijekove i gas maske, kao znali su šta se sprema, tj eto dokaza da su oni ispalili hemijske agense.

- Također, ''neki vojnici su prilikom napada bili izloženi hemijskim plinovima'' te su hitno prebačeni u bolnicu.

- Znači FSA se dosjetila da nakon što je precizno bacila hemijsko oružje na svoje porodice, da ponešto od toga baci na režimske vojnike. vrlo važno - poginuo niko nije, po tim izvještajima sirijske državne TV, nego su ipak samo ranjeni ili osječaju bolove zbog otrovnih plinova, i u takvom stanju su prebačeni u bolnicu.
Alfons Kauders

#1786 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

sarajevoxxxx wrote:- Udarna vijest na sirijskoj državnoj TV:

''SAA prilikom probijanja linija na Džuberu pronašla maske i lijekove na kojima je pisalo ''proizvedeno u Saudiji'' odnosno Kataru i Njemačkoj ?

- Sa komentarom:''To pokazuje da su teroristi očekivali hemijski napad''. Koji su to debili, ama koji su debili oni kojima se sve ovo plasira da je za nepovjerovati. Nakon 1500 poginulih od hemijskog oružja njima je iznenaženje da na prvim linijama nađu lijekove i gas maske, kao znali su šta se sprema, tj eto dokaza da su oni ispalili hemijske agense.

- Također, ''neki vojnici su prilikom napada bili izloženi hemijskim plinovima'' te su hitno prebačeni u bolnicu.

- Znači FSA se dosjetila da nakon što je precizno bacila hemijsko oružje na svoje porodice, da ponešto od toga baci na režimske vojnike. vrlo važno - poginuo niko nije, po tim izvještajima sirijske državne TV, nego su ipak samo ranjeni ili osječaju bolove zbog otrovnih plinova, i u takvom stanju su prebačeni u bolnicu.
Vracamo se na ono sto sam rekao kikiju... Ako pobunjenici fakat koriste bojne otrove, ako ginu vladini vojnici... Kakva je to vlada koja nije u stanju dokazati da se to stvarno dogadja?

Ako ti vod vojske nastrada od sarina ili nekog kurca, zar je to problem dokazati nezavisnim kanalima? Dokaze imas u vidu onesposobljenih i poginulih vojnika, a kontrolises pristup medijima i stranim delegacijama, posmatracima, kurcima palcima.

I ne uradis nista? Sorry ali ovaj dio price nema nikakvog jebenog smisla.
poostar

#1787 Re: Sirija

Post by poostar »

dječak sa šibicama wrote:http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/R ... redozemlju

Tako je, pokazati zube "svjetskom policajcu".
:lol: :lol: :lol:

sviraju k***u

pokazace zube kao i u siriji, gruziji, iraku, kosovu, bih...
poostar

#1788 Re: Sirija

Post by poostar »

a inace su hebeni divljaci i jedni i drugi...

ljudski otpad ..
jeza u ledja

#1789 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Ova prica o hemijskom napadu od strane pobunjenika bi imala smisla samo ako ce Amerikanci ili NATO stvarno vojno reagovati, sto ja ne vidim da ce se desiti, niti je iko ozbiljan to mislio prije napada.
Stoga ne vidim povezanost jednog s drugim.

Nije iskljuceno da do takve intervencije jednom nece stvarno i doci, ali po svemu do sad vidjenom, prije i poslije tog hemijskog napada, Ameri i dalje ostaju po strani.

Toga je i Assad, uvjeren sam uvijek bio svjestan.
Uostalom, za razliku od Srba 90ih i Gadafija, Saddama i Talibana 00-ih, Assad ima stvarnu i jasnu pomoc Rusa.
barpy

#1790 Re: Sirija

Post by barpy »

sarajevoxxxx wrote:
SalihI wrote:
acopero wrote:Nosara druze , asad da lansira termonuklearnu bombu i spali 99% Sirije , ja znam da bi mnogi rekli da nije , al eto . Nema se sta dokazati . Kad se zavrsi ovaj rat , otidji do Sirije , pogledaj gradove i sve ce ti biti jasno.
Kanite se vise prica o ravnanju gradova. To su gluposti bez ikakvih argumenata. Ako se u jednom gradu zabarikadira par stotina terorista koji se okolo raznose auto-bombama i iza kojih stoje najbogatije i najmocnije sile svijeta, sigurno je da ce doci do golemih razaranja dok se taj grad ne oslobodi od te posasti. U USA je odobren zakon da se putnicki avion, u koliko ga otmu teroristi, odmah obori. Bez obzira sto u njemu moze biti 500 nevinih ljudi.
Ovi koji se bore protiv Assada ravnaju muslimanske gradove vec 12 godina pa nikom nista. Po Iraku su bacali bombe i po 7 tona teske pa bi sada da zamjere Assadu sto koristi Skudove i ostala sranja.
- Salih ostavi se živ bio muslimana, i njihovih problema. Zapravo ovdje samo zadovoljavaš svoju potrebu za pljuvanjem i vrijeđanjem svega što ima veze sa islamom. Za tebe je Caca pas ne zbog zločina nego što je bio sa druge strane nišana. Isto tako pišeš o teroristima, i pljuješ po Kardaviju ne zbog njihovih stavova i uvjerenja već zbog onih niskih poriva i mržnje prema muslimanima općenito.

- Sa jedne strane pokazuješ veliko neznanje i neinformisanost o dešavanjima u muslimanskom svijetu a sa druge istresaš najveću moguću mržnju i pljuješ po svemu što ima i najmanje veze sa muslimanima. Ti pod plaštom ''jedne od strana u sukobu'' nesmetano pljuješ po muslimanima.

- Tebe terorizam i teroristi zanimaju kao i lanjski snijeg.
Salih?! :-) dovoljno je vidjeti da vrlo cesto koristi termin mundzosi pa da bude jasno o kome se radi. ;-)
sarajevoxxxx

#1791 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

FSA slavi oslobadjanje Arihe. Velikirezimski gubitci. Samo jucer u kamionima stiglo 135 tijela shebihe i rezimske vojske. Medju poginulima je bilo i oficira.
barpy

#1792 Re: Sirija

Post by barpy »

sarajevoxxxx wrote:FSA slavi oslobadjanje Arihe. Velikirezimski gubitci. Samo jucer u kamionima stiglo 135 tijela shebihe i rezimske vojske. Medju poginulima je bilo i oficira.
Odlican uspjeh za revolucionare.. Osveta za pobijenu djecu i civile bojnim otrovima u Guti je stigla na pravu adresu!imas li neki link za ovu info?
barpy

#1793 Re: Sirija

Post by barpy »

Herr Flick wrote:Te vehabije uopste ne dolaze u dzamije,oni imaju svoja neka mjesta gdje obavljaju namaz,klanjaju dzumu,,Nikad ni jednog nisam vidio na Bajram namazu.Oni se trebaju zapitati da li su muslimani... Sorry na off -u al eto :D :D
Samo da citiram ovaj biser mudrosti... :lol:
GrIzLy__

#1794 Re: Sirija

Post by GrIzLy__ »

barpy wrote:
sarajevoxxxx wrote:FSA slavi oslobadjanje Arihe. Velikirezimski gubitci. Samo jucer u kamionima stiglo 135 tijela shebihe i rezimske vojske. Medju poginulima je bilo i oficira.
Odlican uspjeh za revolucionare.. Osveta za pobijenu djecu i civile bojnim otrovima u Guti je stigla na pravu adresu!imas li neki link za ovu info?
Naravno da nema, kao ni za sve dosad objavljene vijesti... Ali pazi, on ima pouzdan izvor informacija. Čovjek prima objave :-D
butko5

#1795 Re: Sirija

Post by butko5 »

Jedan od najboljih videa, kada protuzracna obrana tekbirasa biva pogodjena bukvalno u GLOOVU...

https://www.youtube.com/watch?v=eLsV7DZmxoU
Revoltage

#1796 Re: Sirija

Post by Revoltage »

sarajevoxxx preuzima podatke sa islambosna, a to su veci lazovi od Georga Busha. Ljudi samo pisu bez ikakve podloge. Svasta. Da bar imamo pouzdane informacija, pa bile kakve bile.
butko5

#1797 Re: Sirija

Post by butko5 »

Ariha, sva sela oko Khanasera i sam Khanaser , nekoliko sela na autoputu juzno od Allepa su pali u ruke pobunjenika pa su Idlib i Allepo opet odsjeceni.

http://wikimapia.org/#lang=de&lat=35.81 ... 9&z=11&m=b
Co0l

#1798 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Nisi mi odgovorio..

Da li je SAA samu sebe gadjala u Kan el Asalu ili su to uradili pobunjenici?

Cisto da utvrdimo jesi li dosljedan :-D ..
Gledaj,za razliku od tebe i jos nekih ovdje,ja izbjegavam da tvrdim nesto sto ne mogu znati,pogotovo ako nema odrzivih dokaza za takvu tvrdnju kao u tom slucaju pa tako ne mogu tvrditi ko je koristio hemijsko oruzje u Alepu niti optuzivati jednu ili drugu stranu za to.Ako pretpostavimo da je tada hemijsko oruzje uopste i koristeno jer taj slucaj nije ni blizu dokumentovan koliko jeste ovaj nedavni i imamo samo izjave pojedinih zvanicnika upitne objektivnosti.
Zato ni ne tvrdim ni u ovom posljednjem slucaju da je rezim koristio hemijsko oruzje u Guti.Najdalje sto sam otisao tu sa svojim tvrdnjama je da bi to i licilo na njih.Kao sto i bi.Tako da sam ostao dosljedan i tu.
A jedini koji nije dosljedan si upravo ti jer ti je argument za optuzbu pobunjenika u Alepu bio sto rezim ne bi sam sebe gadjao hemijskim oruzjem a sad kad je gadjana pobunjenicka teritorija i dalje optuzujes pobunjenike.
GrIzLy__

#1799 Re: Sirija

Post by GrIzLy__ »

Maloprije uđem na islambosna forum i naletim na temu o Siriji, kad tamo naš bivši kolega Abu Sakkar svršava postavljajući klipove od Nusre i od inih brigada.
Alfons Kauders

#1800 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:Ova prica o hemijskom napadu od strane pobunjenika bi imala smisla samo ako ce Amerikanci ili NATO stvarno vojno reagovati, sto ja ne vidim da ce se desiti, niti je iko ozbiljan to mislio prije napada.
Stoga ne vidim povezanost jednog s drugim.

Nije iskljuceno da do takve intervencije jednom nece stvarno i doci, ali po svemu do sad vidjenom, prije i poslije tog hemijskog napada, Ameri i dalje ostaju po strani.

Toga je i Assad, uvjeren sam uvijek bio svjestan.
Uostalom, za razliku od Srba 90ih i Gadafija, Saddama i Talibana 00-ih, Assad ima stvarnu i jasnu pomoc Rusa.
Drugim rijecima i Amerima je donekle u interesu da se ne sprovede nikakva ozbiljna istraga, cisto zato da ne ispadne da je predjena "red line" vec da se ne zna ko je kriv. Isto ko sto svrgavanje Mursija u Egiptu niko iz administracije ne smije nazvati pucem iz politickih razloga, isto kao sto je UN u Sarajevu oklijevao reci da su Srbi odgovorni za Markale '95 (ima svjedocenje onog britanskog oficira u Hagu crno na bijelo)

Nikome se ocito ne petlja, zaboli ih da li ce se klati u Siriji narednih, godinu, pet ili deset. Rusi ce blokirati UN, Ameri ce fol nesto prijetiti i glumiti moralne vertikale, Arapi i Iran ce slati ponesto lakog naoruzanja i "dobrovoljce", Izrael ce se pravit lud, osim kad ne posumnjaju da se nesto "zanimljivo" salje Hezbolahu, pa ce malo bombardovati kad im godi... I tako moze picit ukrug jos godinama, gradjanski rat + proxy rat Irana i Saudije.
Locked