Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
dječak sa šibicama

#1776 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by dječak sa šibicama »

Cyrax wrote:Kad nasi biju onda je to ok. Kad biju drugi e to vec ne valja...
Cudovista ni ne znaju drugacije.
Alfons Kauders

#1777 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

Roland_Of_Gilead wrote:
505sCrtom wrote:
iceman2010 wrote:
Do sada sam mogao samo sumnjati ko si i sta si, ali od sada imas samo moj prezir i to teski. Potpisati ove redove, jos ako si Bosnjak kao sto impliciras je.... Ne mogu da nadjem pravu rijec. Steta sto je ovo samo forum, drugacije bih ti to rekao u lice, ali da Bog da ti bilo kako ti ova Roland zeli ako si Bosnjak.

Neka ovakvih tema. Ispliva svasta nesto sto grudi njihove skrivaju na njima.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
nisam ja bosnjak.
Bošnjanin?
Bosanac?
Pa ne moze biti Bosnjak, vidis da samo muslimani mogu biti Bosnjaci. :D
iceman2010

#1778 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by iceman2010 »

505sCrtom wrote:
iceman2010 wrote:
Do sada sam mogao samo sumnjati ko si i sta si, ali od sada imas samo moj prezir i to teski. Potpisati ove redove, jos ako si Bosnjak kao sto impliciras je.... Ne mogu da nadjem pravu rijec. Steta sto je ovo samo forum, drugacije bih ti to rekao u lice, ali da Bog da ti bilo kako ti ova Roland zeli ako si Bosnjak.

nisam ja bosnjak.
Iskreno zaboli me. Daleko ti kuca od moje bila. Gori si mi ti od ovog Rolanda. On je barem iskren i otvoren. Tebe pojede mrznja iznutra. Ali neka. Nek me podsjeti s kim zivim i sta mi misli.

5 0 5

#1779 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

iceman2010 wrote:
Iskreno zaboli me. Daleko ti kuca od moje bila. Gori si mi ti od ovog Rolanda. On je barem iskren i otvoren. Tebe pojede mrznja iznutra. Ali neka. Nek me podsjeti s kim zivim i sta mi misli.

ne zivim ja sa tobom. nista mene ne jede. volim zivot, cijenim dobre ljude koji cine dobro za druge ljude, drustvo i za sredinu. svakoga ko poziva na krv i smrt ne simpatisem. koji god da im je motiv.
iceman2010

#1780 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by iceman2010 »

Alfons Kauders wrote:
iceman2010 wrote:
505sCrtom wrote: ma nema takvih puno. ono sto se bilo nakacilo na arapske pare preko njihovih brainwashing kampova. ali to ti je sve sljam i odpad naseg naroda.

Ma ja, uvijek bi se u lice reklo drugacije...

Tako se sjecam kad su nas prije nekoliko godina proganjali veliki muslimani, pozivali na obracun i jebavali majke. Dali im na kraju adresu i sta mislis koliko ih se pojavilo? :D

A evo i u Egiptu vidimo slicna muda na djelu... Kontali poslat narod na vojsku da gine za njihove guzice, al ne nadje se dovoljno budala, nista od gradjanskog rata, na zalost mnogih. :thumbup:
Sa lazovcinama (1000 dzamija komunisti napravili) ne pricam. Takvi ne razumiju visi nivo komunikacije, a na njihov necu da se spustam jer tu ce me dobiti na iskustvo. Neka vas, neka. Jedite se petkom kad prodjete pored dzamija. Pa bas ni jedna u Sarajevu nema da nije prepuna i da se ne trazi mjesto vise. Mogu samo zamisliti kakav nemir osjecate zbog toga. A vi i dalje rezite preko svojih tastatura.

Roland_Of_Gilead

#1781 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Roland_Of_Gilead »

Pa ne moze biti Bosnjak, vidis da samo muslimani mogu biti Bosnjaci.
Zato sam ga to i pitao.
U principu , ako je Bošnjanin to znači da naslijeđuje svo naslijeđe Bosne, ne samo islamsko.(koje uzgred ni nije naslijeđe Bosne nego Osmanlijskog Carstva)

Zato je po meni pravilnije Bošnjanin , nego Bošnjak.
madner

#1782 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by madner »

Pa to je isto kao kad ja pozelim dodiku jos zadnjih 8 godina rsa.

Inace, oko dzamije se skupila raja da tuce mbovce. Vojska sada stiti iste od rulje.
Alfons Kauders

#1783 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

iceman2010 wrote: Sa lazovcinama (1000 dzamija komunisti napravili) ne pricam. Takvi ne razumiju visi nivo komunikacije, a na njihov necu da se spustam jer tu ce me dobiti na iskustvo. Neka vas, neka. Jedite se petkom kad prodjete pored dzamija. Pa bas ni jedna u Sarajevu nema da nije prepuna i da se ne trazi mjesto vise. Mogu samo zamisliti kakav nemir osjecate zbog toga. A vi i dalje rezite preko svojih tastatura.

Kakvih 1000 dzamija? Mani se droge, nije to za tebe. :-)

Btw ako mislis da osjecam nemir radi dzamija i time se nasladjujes, moram te razocarati. Nadji neku drugu utjehu.
iceman2010

#1784 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by iceman2010 »

Roland_Of_Gilead wrote:
Pa ne moze biti Bosnjak, vidis da samo muslimani mogu biti Bosnjaci.
Zato sam ga to i pitao.
U principu , ako je Bošnjanin to znači da naslijeđuje svo naslijeđe Bosne, ne samo islamsko.(koje uzgred ni nije naslijeđe Bosne nego Osmanlijskog Carstva)

Zato je po meni pravilnije Bošnjanin , nego Bošnjak.
Ma tebi je najispravnije 2 metra parcela ha on, ha ja. Tebi je svejedno. Znam to ja, ali ne znao on. Zato uopste ne komentarise tvoje postove koji pozivaju na nestanak bosnjaka. Njemu je prece da kontrira svakom ko ide ili barem voli dzamiju. Vjeruj mi draze bi njemu nego tebi bilo da ih porusi.

salle_eh1986

#1785 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by salle_eh1986 »

Najjači su oni koji tumače o islamu a džamija ih vidi za Bajram (možda ni tad), Ramazan je za njih ko i svaki drugi mjesec a sadaku udijele kad baš ne znaju gdje bi sa 20-30 feninga.
I nađu se isti ti govoriti hodža lopov, ovaj terorista, onaj nije insan jer ima bradu...

Ko je ograničen on će uvijek nalaziti objašnjenja i razloge zašto tako, zašto ne onako
iceman2010

#1786 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by iceman2010 »

Alfons Kauders wrote:
tesanj wrote::lol: Mislim da su ovi nasi atesti naj upuceniji u islam. 40 i kusur god. nam objasnjavaju kakav treba biti musliman, tj kako i na koji nacin muslimani trebaju zivjeti. I vidi sad belaja nece vise da slusaju. :mrgreen: Pa dokle vise ovako.
ziv i zdrav ti meni bio, dok se tih 50 godina ateiste i komunjare pitalo, u bosni se napravilo oko 1000 dzamija, hiljade kilometara puta, razvela se struja, telefon do najmanjih sela... izgradile se skole, tvornice i odskolovalo se vise muslimana nego ikad, nepismenost srezana na minimum...

znas li koliko je bosnjaka imalo fakultetsku diplomu prije drugog svjetskog? oko 700 i kusur... sad ih licno poznajem barem toliko

nisam komunjara, ali nekako mi taj sistem bolji od onog u afganistanu ili pakistanu...
Kako su u lazi kratke noge. Ne znas vise ni sta si sve lagao.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
5 0 5

#1787 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

cujem da su ovi mb-ovci zabranjena organizacija u svim zemljama, osim jedne. zaboravih koje. jemen, cini mi se.
nOrMaLaC

#1788 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by nOrMaLaC »

A jeste vi ljudi naivni...
Malo bolje otvorite oči i pogledajte sa svojim očima i svojom glavom o stanju u Egiptu.
Da li ste vidjeli ikoga od visokopozicioniranih članova MB da protestuje? Da li oni svoje sinove,kćeri,supruge,unučad šalju na uzavrele Kairske ulice da idu u Harakiri protiv policijskih službenika?
Najlakše je kontrolisati primitivnu narodnu masu od 25 do 30% kao što se to ovih dana dešava u Egiptu.
Uvijek je bilo najlakše otvoriti nove fronte i sukobe na Bliskom Istoku govoreći da je Islam ugrožen. To se upravo ovih dana i dešava u Egiptu. Samo poslušajte izjave protestanata iz redova MB zbog čega oni protestuju? Ne mislim na ova tragična dešavanja koja su se zbila zadnjih dana, već od samih događaja od svrgavanja M.Mursija sa vlast 3 jula ove godine.
Gdje je taj čovjek? Da li je on živ?
Ljudi moji ovo je sve isplanirano sa domaćeg tla. Niti je ovdje Amerika umješena niti Izrael. Ovdje se radi o klasičnom unutarnjem geo-političko interesnog karaktera.
tesanj

#1789 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by tesanj »

Da si spomenuo suljinog vola mozda bi se sjetio. :lol: :lol:
Opetja033

#1790 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Alfons Kauders wrote:
Opetja033 wrote:
Alfons Kauders wrote: Uz malu opasku - ta opasnost zapravo ne postoji. Malo vas je, i bice vas sve manje. Pa ti vidi ko ce se kome prilagodjavati... :wink:
Koga je sve manje? Vehabija - slazem se. I hvala Bogu da je tako. Islamista? Pa ne znam, niti me interesuje. Uostalom nisam ni islamista, mogao si i to do sada skontati kada sam ja u pitanju.

Muslimana? Vjernika? E tu nisi u pravu. Bosnjaci su medju narodima sa najmanjim brojem ateista/agnostika. Preko 75% roditelja je bilo protiv Suljagiceve incijative. Samo u KS. Mozes onda zamisliti kako je u manjim mjestima. Dakle sve nas je vise - mi postavljamo javni diskurs (pa oni prijekorni pogledi kada neko javno cuga za Ramazan, sakrivanje piva, itd). Danas je gotovo ravno politickom samoubistvu reci da si ateista. I ne samo u politici.
Moc, uticaj, javni diskurs - ko to ima i postavlja u drustvu, taj je gornji. Na ostalima je da se prilagodjavaju. :wink:

Rekao sam, ja sam sasvim zadovoljan sekularnim uredjenjem BiH. Ima tu jos par sitnica za koje se treba izboriti, poput dopustanja vjerskim zajednicama da sklapaju validne brakove bez odlaska u opcine npr. To su sitnice, ali sitnice koje su normalne u svim sekularnim drzavama EU.
Koja smijurija. :lol: Ti se ubi na ovoj tebi prozivajuci i etiketirajuci sve koji se ne slazu s tobom, bilo da su sekularni vjernici ili ateisti. Haman ti imas pravo odredjivati ko je vjernik a ko nije? A sto se tice tvrdnje da su Bosnjaci medju narodima s "najmanjim brojem ateista/agnostika" e to je fakat vrh. :lol: Ne znam gdje zivis i s kim se druzis, al malo je reci da se ne mogu sloziti. Bosnjaci imaju vise ateista nego npr. Srbi i Hrvati u BiH - i drago mi je sto je tako. :D

Politicko samoubistvo kazes? Ja se sjecam jednog ateiste koji je dobio 330,000 glasova i danas sjedu u Predsjednistvu. :lol: Dakle covjek koji je dobio najvise glasova Bosnjaka na proslim izborima nije ni Bosnjak, ni musliman, ni vjernik. :lol:

A da i ne pricamo o sekularnim vjernicima... Ili mozda mislis da je vise vas nego njih? :D Ali ja nesto nisam siguran, mislim da ti je bolje da se priviknes na... prilagodjavanje. :D
Pravila su se istrazivanja, ubjedljivo najmanje ateista/agnostika ima medju Bosnjacima - od svih naroda u regionu. Ubjedljivo najmanje. Ako mi ne bude mrsko mogu potraziti na netu par njih, ako imas vremena pogledaj i ti da ja sada ne trazim bezveze. Osim ako ne insistiras. A uskoro ce i popis pa cemo vidjeti. Smijem se kladiti sa tobom u sta god zelis/mozes da ce i popis pokazati tacnost tih istrazivanja. Pa covjece 75% roditelja u KS je bilo protiv Suljagiceve incijative! To tebi ne govori ama bas nista? Smijesno.

Kada je taj ateista u pitanju ogroman broj Bosnjaka je glasao za njega kako bi u predsjednistvo ubacio jos jednog probosanskog politicara. Hoces da cujes jednu tajnu? I ja sam glasao za njega. Cuo si vjerovatno za termin "useful idiots"? Neces Fahrudina, Bakira ili Mustafu kandidovati za hrvatskog clana predsjednistva.

Kada razgovaras sa mnom i upotrebljavas termin "vas" - na koga mislis? Tj gdje me to svrtavas?
5 0 5

#1791 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

sto se ono vole reci u krajini, ne diraj mi u dzamiju ni kad sam najpijaniji.
Opetja033

#1792 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

505sCrtom wrote:
Opetja033 wrote:
505sCrtom wrote:ma nema takvih puno. ono sto se bilo nakacilo na arapske pare preko njihovih brainwashing kampova. ali to ti je sve sljam i odpad naseg naroda.
To etiketiranje oko vehabija mozes macku o rep. Pogledaj moj odgovor Alfonsu.
nigdje ja nisam spominjao vehabije.
Ako ne mislis na vehabije, onda se ova tvoja recenica odnosi na koga? Sve muslimane koji prakticiraju svoju vjeru?
dječak sa šibicama

#1793 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by dječak sa šibicama »

505sCrtom wrote:cujem da su ovi mb-ovci zabranjena organizacija u svim zemljama, osim jedne. zaboravih koje. jemen, cini mi se.
Najjace od svega je da su Mladi Muslimani bili ideoloski sljedbenici upravo MB iz Egipta. Nijaz Durakovic je o tome puno pisao u svoje vrijeme.

Inace mi je nejasna vojska, razumijem razbijanje demonstracija, ali toliko mrtvih. Moglo se sve izbjeci, ali ocito tamo ni vojska ni MB ne zele mirno rjesenje. Zato sam i skeptik po puitanju smirivanja situacije, sve podsjeca na Siriju.

S tom razlikom sto je Egipatska vojska puno jaca, ne dajem Al Qaidi i prirepcima poput Al Nusra fronta velike sanse u eventualnom gradjanskom ratu. Belaj ce biti samo sto je Egipat mnogoljudna zemlja, pa bi bilo i puno vise mrtvih.
Alfons Kauders

#1794 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

iceman2010 wrote:
Alfons Kauders wrote:
tesanj wrote::lol: Mislim da su ovi nasi atesti naj upuceniji u islam. 40 i kusur god. nam objasnjavaju kakav treba biti musliman, tj kako i na koji nacin muslimani trebaju zivjeti. I vidi sad belaja nece vise da slusaju. :mrgreen: Pa dokle vise ovako.
ziv i zdrav ti meni bio, dok se tih 50 godina ateiste i komunjare pitalo, u bosni se napravilo oko 1000 dzamija, hiljade kilometara puta, razvela se struja, telefon do najmanjih sela... izgradile se skole, tvornice i odskolovalo se vise muslimana nego ikad, nepismenost srezana na minimum...

znas li koliko je bosnjaka imalo fakultetsku diplomu prije drugog svjetskog? oko 700 i kusur... sad ih licno poznajem barem toliko

nisam komunjara, ali nekako mi taj sistem bolji od onog u afganistanu ili pakistanu...
Kako su u lazi kratke noge. Ne znas vise ni sta si sve lagao.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Znam vrlo dobro sta sam rekao - a nigdje nisam rekao da su komunisti napravili 1000 dzamija, vec da je 1000 dzamija napravljeno za njihovog vakta.

Ako ne znas bosanski to nije moj problem.
5 0 5

#1795 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

dječak sa šibicama wrote:
505sCrtom wrote:cujem da su ovi mb-ovci zabranjena organizacija u svim zemljama, osim jedne. zaboravih koje. jemen, cini mi se.
Najjace od svega je da su Mladi Muslimani bili ideoloski sljedbenici upravo MB iz Egipta. Nijaz Durakovic je o tome puno pisao u svoje vrijeme.

Inace mi je nejasna vojska, razumijem razbijanje demonstracija, ali toliko mrtvih. Moglo se sve izbjeci, ali ocito tamo ni vojska ni MB ne zele mirno rjesenje. Zato sam i skeptik po puitanju smirivanja situacije, sve podsjeca na Siriju.

S tom razlikom sto je Egipatska vojska puno jaca, ne dajem Al Qaidi i prirepcima poput Al Nusra fronta velike sanse u eventualnom gradjanskom ratu. Belaj ce biti samo sto je Egipat mnogoljudna zemlja, pa bi bilo i puno vise mrtvih.
a moglo je da ovi ispranih mozgova vrijednuju svoj zivot i ne jurisaju na cijevi. ali sta ces kada su im nafilovali mozak zagrobnim djevicama, ne mogu vise cekati da pokupe nagradu.
iceman2010

#1796 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by iceman2010 »

505sCrtom wrote:
iceman2010 wrote:

ne zivim ja sa tobom. nista mene ne jede. volim zivot, cijenim dobre ljude koji cine dobro za druge ljude, drustvo i za sredinu. svakoga ko poziva na krv i smrt ne simpatisem. koji god da im je motiv.
Samo imas potrebu da se slozis sa nekim ko prizeljkuje nestanak Bosnjaka i krvoprolice u BiH? Ni jedne negativne replike na njegov komentar, ali zato imas hiljadu i jednu na dress code u islamu? Preispitaj se malo jarane. Nisu od 92 do 95 ovakvi kao ja klali po Bosni nego onakvi kao on. Tvoja zasljepljenost mrznjom prema svemu sto je islamsko te tjera u pakt sa takvima. Jadno je to majstore. Jadno. Ne bi takav ni tebe postedio i nije stedio takve kao ti od 92 do 95. Njemu je svejedno da li pijes pivu ili klanjas 5 namaza. Njemu si dobar jedino mrtav. A ti se slazes sa njim.
Alfons Kauders

#1797 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Opetja033 wrote:
Koga je sve manje? Vehabija - slazem se. I hvala Bogu da je tako. Islamista? Pa ne znam, niti me interesuje. Uostalom nisam ni islamista, mogao si i to do sada skontati kada sam ja u pitanju.

Muslimana? Vjernika? E tu nisi u pravu. Bosnjaci su medju narodima sa najmanjim brojem ateista/agnostika. Preko 75% roditelja je bilo protiv Suljagiceve incijative. Samo u KS. Mozes onda zamisliti kako je u manjim mjestima. Dakle sve nas je vise - mi postavljamo javni diskurs (pa oni prijekorni pogledi kada neko javno cuga za Ramazan, sakrivanje piva, itd). Danas je gotovo ravno politickom samoubistvu reci da si ateista. I ne samo u politici.
Moc, uticaj, javni diskurs - ko to ima i postavlja u drustvu, taj je gornji. Na ostalima je da se prilagodjavaju. :wink:

Rekao sam, ja sam sasvim zadovoljan sekularnim uredjenjem BiH. Ima tu jos par sitnica za koje se treba izboriti, poput dopustanja vjerskim zajednicama da sklapaju validne brakove bez odlaska u opcine npr. To su sitnice, ali sitnice koje su normalne u svim sekularnim drzavama EU.
Koja smijurija. :lol: Ti se ubi na ovoj tebi prozivajuci i etiketirajuci sve koji se ne slazu s tobom, bilo da su sekularni vjernici ili ateisti. Haman ti imas pravo odredjivati ko je vjernik a ko nije? A sto se tice tvrdnje da su Bosnjaci medju narodima s "najmanjim brojem ateista/agnostika" e to je fakat vrh. :lol: Ne znam gdje zivis i s kim se druzis, al malo je reci da se ne mogu sloziti. Bosnjaci imaju vise ateista nego npr. Srbi i Hrvati u BiH - i drago mi je sto je tako. :D

Politicko samoubistvo kazes? Ja se sjecam jednog ateiste koji je dobio 330,000 glasova i danas sjedu u Predsjednistvu. :lol: Dakle covjek koji je dobio najvise glasova Bosnjaka na proslim izborima nije ni Bosnjak, ni musliman, ni vjernik. :lol:

A da i ne pricamo o sekularnim vjernicima... Ili mozda mislis da je vise vas nego njih? :D Ali ja nesto nisam siguran, mislim da ti je bolje da se priviknes na... prilagodjavanje. :D
Pravila su se istrazivanja, ubjedljivo najmanje ateista/agnostika ima medju Bosnjacima - od svih naroda u regionu. Ubjedljivo najmanje. Ako mi ne bude mrsko mogu potraziti na netu par njih, ako imas vremena pogledaj i ti da ja sada ne trazim bezveze. Osim ako ne insistiras. A uskoro ce i popis pa cemo vidjeti. Smijem se kladiti sa tobom u sta god zelis/mozes da ce i popis pokazati tacnost tih istrazivanja. Pa covjece 75% roditelja u KS je bilo protiv Suljagiceve incijative! To tebi ne govori ama bas nista? Smijesno.

Kada je taj ateista u pitanju ogroman broj Bosnjaka je glasao za njega kako bi u predsjednistvo ubacio jos jednog probosanskog politicara. Hoces da cujes jednu tajnu? I ja sam glasao za njega. Cuo si vjerovatno za termin "useful idiots"? Neces Fahrudina, Bakira ili Mustafu kandidovati za hrvatskog clana predsjednistva.

Kada razgovaras sa mnom i upotrebljavas termin "vas" - na koga mislis? Tj gdje me to svrtavas?
Govori mi - govori mi da je 75% roditelja je bilo protiv ukidanja ocjenjivanja predmeta iz kojeg njihova djeca imaju 5. :lol: Jer to je nas mentalitet, samo daj nek je nesto dzaba. :lol:

Daj nadji mi molim te ta istrazivanja, dakle za BiH. Nemoj mi davati podatke za BG i ZG, vec za BiH, Bosnjake, Srbe i Hrvate. Garantujem da medju Bosnjacima/Bosancima ima dosta vise ateista i agnostika nego u RS, ili Z.Hercegovini. Garantujem, i samim tim nisam bas spreman da povjerujem tebi dok ne vidim te brojeve.

A pod "vas" mislim na simpatizere MB.
iceman2010

#1798 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by iceman2010 »

Alfons Kauders wrote:
Znam vrlo dobro sta sam rekao - a nigdje nisam rekao da su komunisti napravili 1000 dzamija, vec da je 1000 dzamija napravljeno za njihovog vakta.

Hajde dokazi i tu tvrdnju. Kakvih 1000 dzamija? Jesi ti ono neke droge spominjao? Sex droga rock and roll? Jesu ono jednu napravili na Skenderiji? A ne, tu su srusili. Nisu ni pokrali vakufsku imovinu isto tako? Ako nisu odmogli nisu pomogli sigurno.
Alfons Kauders

#1799 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Alfons Kauders »

iceman2010 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Hajde dokazi i tu tvrdnju. Kakvih 1000 dzamija? Jesi ti ono neke droge spominjao? Sex droga rock and roll? Jesu ono jednu napravili na Skenderiji? A ne, tu su srusili. Nisu ni pokrali vakufsku imovinu isto tako? Ako nisu odmogli nisu pomogli sigurno.
Cekaj, ti stvarno hoces da ti nabrojim sve dzamije u BiH sagradjene izmedju 1945 i 1990?

Ti ih ne vidis ili nesto?
5 0 5

#1800 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

iceman2010 wrote: Samo imas potrebu da se slozis sa nekim ko prizeljkuje nestanak Bosnjaka i krvoprolice u BiH? Ni jedne negativne replike na njegov komentar, ali zato imas hiljadu i jednu na dress code u islamu? Preispitaj se malo jarane. Nisu od 92 do 95 ovakvi kao ja klali po Bosni nego onakvi kao on. Tvoja zasljepljenost mrznjom prema svemu sto je islamsko te tjera u pakt sa takvima. Jadno je to majstore. Jadno. Ne bi takav ni tebe postedio i nije stedio takve kao ti od 92 do 95. Njemu je svejedno da li pijes pivu ili klanjas 5 namaza. Njemu si dobar jedino mrtav. A ti se slazes sa njim.
pa nije to tema ovdje. mislim da je i neozbiljno uopste raspravljati o "nestanku bosnjaka". smijesno.

a nije ni ovo tema ali me vuces za jezik. u periodu '92-'95, ja sam proveo u arbih. i dok sam ja gazio snijeg i blato po prvim linijama, u mom stabu, bradonje, takve kao sto si i ti, usta puna kurana i islama, su sjedili po cijelu noc gledajuci filmove sa kaseta koje su opljackali u obljiznoj videoteci. moram li spominjati da je za taj luksuz radio agregat po cijelu noc, dok smo mi morali loziti knjige u furuni, da se govno u nama ne bi smrznulo. aktivnost kod 'hadzija' si jedino mogao vidjeti kada su iznosili kopir aparate i kompjutere, i petkom, malo prije 12, kada je tradicionalno kretao konvoj ukradenih golfova prema dzamiji.

bio, vidio, prezivio.
Post Reply