hrvatska-more
- LEDA
#1776 Re: hrvatska-more
Zavisi šta tražiš,hoćeš ,možeš. Ja plaćam rahatluk . A u HR ne mogu to ni naći ni platiti. Jer ono što nude je ništa ,a preskupo.
-
detroit-mercy
#1777 Re: hrvatska-more
Moji prijatelji iz Kanade idu prilicno redovno na Kubu, bili su dosta zadovoljni svih ovih godina ali u zadnje vrijeme kazu da ni tamo nije isto kao sto je bilo prije. Voli bih probatiKatarinaKosaca wrote:U pravu si u Dominikanskoj republici smo bili zatvoreni u ogradi hotela kao u zoo vrtu, ni na vlastitu odgovornostdetroit-mercy wrote:Ja volim da prodjiram okolo, da malo osjetim i lokalni smek, na dosta mjesta ti je ovo nemoguce jer kao sto rekoh, iza ograde je na vlastitu odgovornost
.
Na Kubi je bolje. Meni je poslije Cro od ovog što sam vidjela (sve europske plaže uključujući famoznu Azurnu obalu) i par Južno američkih Kuba.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1778 Re: hrvatska-more
Znači ono što si rekla je bila obična floskula. Činjenica je da je nemoguće za iste pare dobiti isto u Hrvatskoj i Turskoj (Turska je skuplja).LEDA wrote:Zavisi šta tražiš,hoćeš ,možeš. Ja plaćam rahatluk . A u HR ne mogu to ni naći ni platiti. Jer ono što nude je ništa ,a preskupo.
A što se tiče rahatluka... to je relativan pojam.
-
Micaha
#1779 Re: hrvatska-more
Zaostrog i na dan... Pa zaspes u onoj prasini, lesh takozvani, malo krupniji pjesak. Pored klupica. Odma uz parkirane aute. Ko to moze platitP308 wrote:Micaha wrote:[quote="P308"
Znaci ja otpadam
A vidi ovu situaciju... Ne ides u Zaostrog. Nego skrenes prije kampa Uvala borova. Izmedu Podaca i Zaostroga. Orjentir - restoran Budapes. Ako ne mozes pogodit onda se okreni na prosirenju ispred Uvale borova, vrati se tristo metara nazad i prvo skretanje desno.
Kupanje na plazi od Uvale borova ili ispred Morenije. Ne placa se parking. Vazda mjesta. A ima i onaj izvor s vodom pa ne moras ni to placat.
Cuj Dominikanska
- LEDA
#1780 Re: hrvatska-more
JA nisam govorila o all inclusive ,nego o normalnom hotelskom smještaju. Privatni nisam spominjala -to mi nije opcija ni pod razno ( mislim u HR)madner wrote:Nije mi jasno zasto neko poredi all inclusive u Turskoj i odmor u privatnom smjestaju u Cro i pravi se da je ista cijena.
Kako potrosite te pare u Cro?
-
Micaha
#1781 Re: hrvatska-more
Ne znas sta propustas... Pretis lonac, Brist, lagani povjetarac...LEDA wrote:JA nisam govorila o all inclusive ,nego o normalnom hotelskom smještaju. Privatni nisam spominjala -to mi nije opcija ni pod razno ( mislim u HR)madner wrote:Nije mi jasno zasto neko poredi all inclusive u Turskoj i odmor u privatnom smjestaju u Cro i pravi se da je ista cijena.
- Havatar
#1782 Re: hrvatska-more
Za iste pare dobijes vise u TurskojEntropio wrote:Znači ono što si rekla je bila obična floskula. Činjenica je da je nemoguće za iste pare dobiti isto u Hrvatskoj i Turskoj (Turska je skuplja).LEDA wrote:Zavisi šta tražiš,hoćeš ,možeš. Ja plaćam rahatluk . A u HR ne mogu to ni naći ni platiti. Jer ono što nude je ništa ,a preskupo.
A što se tiče rahatluka... to je relativan pojam.
-
miki.ba
#1783 Re: hrvatska-more
Kakva ba Turska, nema raja para za izvaditi pasoš, a kamoli za godišnji.
Last edited by miki.ba on 22/07/2013 14:58, edited 1 time in total.
- madner
#1784 Re: hrvatska-more
Za pare all inclusive smjestaja i vamo i tamoMicaha wrote:Ne znas sta propustas... Pretis lonac, Brist, lagani povjetarac...LEDA wrote:JA nisam govorila o all inclusive ,nego o normalnom hotelskom smještaju. Privatni nisam spominjala -to mi nije opcija ni pod razno ( mislim u HR)madner wrote:Nije mi jasno zasto neko poredi all inclusive u Turskoj i odmor u privatnom smjestaju u Cro i pravi se da je ista cijena.
Mada, furka se okupati u bazenu, sto jest jest.
- LEDA
#1785 Re: hrvatska-more
Pretis mi pišĆi svaki dan u kuhinji . Želim bar 2 hefte odmoriti ušiMicaha wrote:Ne znas sta propustas... Pretis lonac, Brist, lagani povjetarac...LEDA wrote:JA nisam govorila o all inclusive ,nego o normalnom hotelskom smještaju. Privatni nisam spominjala -to mi nije opcija ni pod razno ( mislim u HR)madner wrote:Nije mi jasno zasto neko poredi all inclusive u Turskoj i odmor u privatnom smjestaju u Cro i pravi se da je ista cijena.
- P308
#1786 Re: hrvatska-more
Pa rece ti neko. Poredimo hotele iste kategorizacije.Entropio wrote:
Nisi mi odgovorila na pitanje. Ja sam izračunao i prosto je nemoguće da se za iste pare može otići u Hrvatsku i Tursku i dobiti isto, a ti si tako rekla. Zato pitam...
Recimo hotel Alga, Tucepi - 4 zvjezdice - period: 20.7. do 17.8. je cijena dvokrevetne sobe 154KM po danu i osobi ("Centrotours" turisticka agencija) = 7*154 = 1078 KM po osobi - u pitanju je polupansion + gorivo ili autobuska karta.
S druge strane, uzmimo npr. hotel May Garden, 4 zvjezdice u Alanyi za termin 23.7. i 30.7. - kosta 1029KM po osobi ALL INCLUSIVE (Goldentorus, turisticka agencija) + aerdromske takse u iznosu od 150KM = 1179KM.
Skuplje jeste, ali je all inclusive ponuda, dakle ukljuceno neograniceno pice (ukljucujuci i domaca alkoholna pica) i hrana (konkretno rucak, s obzirom da ga u hotelu Alga nema), zatim lezaljke, suncobrani, peskiri, i pojedine sportske aktivnosti (odbojka na pjesku, stoni tenis i sl.).
EDIT: Zaboravih spomenuti da recimo preko iste gore navedene agencije, ima i niza cijena hotela sa 4* ali da ne bude da sam uzimao najjeftinije
Uglavnom, privatni smjestaj i klopa po restoranima = jeftinije ljetovanje u Hrvatskoj nego u Turskoj, s tim se slazem. Inace volim obje zemlje, i rado se u obje vracam
Last edited by P308 on 22/07/2013 15:12, edited 3 times in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1787 Re: hrvatska-more
Slažem semadner wrote:Za pare all inclusive smjestaja i vamo i tamomozes naci apartman sa vise zvjezdica i druziti se svaki dan sa konobarima za rucak i veceru.
Mada, furka se okupati u bazenu, sto jest jest.
I ne znam zašto tako posprdno o moru na jedan dan, meni je to najdraži aranžman. Posebno ako je subota, u nedelju mogu odmoriti, ne gubim od godišnjeg, kupam se cijeli dan, meni je to predobro tako.
-
Micaha
#1788 Re: hrvatska-more
Nije to to... Ja ne mogu pojest sarme sto se nece Ceh nadvirit u tanjirLEDA wrote:Pretis mi pišĆi svaki dan u kuhinji . Želim bar 2 hefte odmoriti ušiMicaha wrote:Ne znas sta propustas... Pretis lonac, Brist, lagani povjetarac...
P.S.
Pogledaj cjene u Spaniji. Sad je palo. Andaluzija, Granada. Mnogo dobro
- P308
#1789 Re: hrvatska-more
Micaha wrote: A vidi ovu situaciju... Ne ides u Zaostrog. Nego skrenes prije kampa Uvala borova. Izmedu Podaca i Zaostroga. Orjentir - restoran Budapes. Ako ne mozes pogodit onda se okreni na prosirenju ispred Uvale borova, vrati se tristo metara nazad i prvo skretanje desno.
Kupanje na plazi od Uvale borova ili ispred Morenije. Ne placa se parking. Vazda mjesta. A ima i onaj izvor s vodom pa ne moras ni to placat.
Cuj Dominikanska
- LEDA
#1790 Re: hrvatska-more
Ne ljubim Španiju . Bila sam tamo ,a i službeno puno radim sa špancima .....pun mi ih je kuferMicaha wrote:Nije to to... Ja ne mogu pojest sarme sto se nece Ceh nadvirit u tanjirLEDA wrote:Pretis mi pišĆi svaki dan u kuhinji . Želim bar 2 hefte odmoriti ušiMicaha wrote:Ne znas sta propustas... Pretis lonac, Brist, lagani povjetarac...
P.S.
Pogledaj cjene u Spaniji. Sad je palo. Andaluzija, Granada. Mnogo dobro
-
Micaha
#1791 Re: hrvatska-more
To nekad... Ipak je ono gore u "pravom" Zaostrogu opcija broj jedan. Prevari te san a draga te Avazom preko leda pokrije. Ma ni MasterCard...P308 wrote:Micaha wrote: A vidi ovu situaciju... Ne ides u Zaostrog. Nego skrenes prije kampa Uvala borova. Izmedu Podaca i Zaostroga. Orjentir - restoran Budapes. Ako ne mozes pogodit onda se okreni na prosirenju ispred Uvale borova, vrati se tristo metara nazad i prvo skretanje desno.
Cuj DominikanskaSad mi dodje u Zaostrog otici
- madner
#1792 Re: hrvatska-more
Najbolje je otici oko 12 petkom ako se mazne neciji kljuc od kuce / vikendiceKatarinaKosaca wrote:Slažem semadner wrote:Za pare all inclusive smjestaja i vamo i tamomozes naci apartman sa vise zvjezdica i druziti se svaki dan sa konobarima za rucak i veceru.
Mada, furka se okupati u bazenu, sto jest jest.![]()
I ne znam zašto tako posprdno o moru na jedan dan, meni je to najdraži aranžman. Posebno ako je subota, u nedelju mogu odmoriti, ne gubim od godišnjeg, kupam se cijeli dan, meni je to predobro tako.
Meni je samo smjesno ovo da se neko moze toviti koliko hoce, isto da neko ovako potrosi vise od te cifre pa se isplati.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1793 Re: hrvatska-more
Valjanje po pijesku sa jedno 10.000 ljudi na plažiLEDA wrote:Ne ljubim Španiju . Bila sam tamo ,a i službeno puno radim sa špancima .....pun mi ih je kufer
- P308
#1794 Re: hrvatska-more
Jest, gore ljepsa plaza nego ispred Morenije - veliko brate kamenjeMicaha wrote:To nekad... Ipak je ono gore u "pravom" Zaostrogu opcija broj jedan. Prevari te san a draga te Avazom preko leda pokrije. Ma ni MasterCard...P308 wrote:Micaha wrote: A vidi ovu situaciju... Ne ides u Zaostrog. Nego skrenes prije kampa Uvala borova. Izmedu Podaca i Zaostroga. Orjentir - restoran Budapes. Ako ne mozes pogodit onda se okreni na prosirenju ispred Uvale borova, vrati se tristo metara nazad i prvo skretanje desno.
- MedenoSrce
#1795 Re: hrvatska-more
ove opcije u turskoj sa AI ponudom najvise se isplate porodicama sa malom djecom, pogotovo jer UAI a nekad i AI ima ukljucenu dadilju (koja je obicno ruskinja ili gruzijka
)
-
detroit-mercy
#1796 Re: hrvatska-more
Pa kad ustanesMicaha wrote:To nekad... Ipak je ono gore u "pravom" Zaostrogu opcija broj jedan. Prevari te san a draga te Avazom preko leda pokrije. Ma ni MasterCard...P308 wrote:Micaha wrote: A vidi ovu situaciju... Ne ides u Zaostrog. Nego skrenes prije kampa Uvala borova. Izmedu Podaca i Zaostroga. Orjentir - restoran Budapes. Ako ne mozes pogodit onda se okreni na prosirenju ispred Uvale borova, vrati se tristo metara nazad i prvo skretanje desno.
-
Micaha
#1797 Re: hrvatska-more
@madner, razlika je samac i familija sa dvoje djece. U Hrvatskoj je preskupa vanpansionska ponuda. S polupansionom ti ode stomaraka dnevno. Ovako te ubace u hotel, ne izlazis, jedes, pijes, Turci obljecu dok se przis, navece organizuju nesto ili odes u setnju nakon vecere.
-
detroit-mercy
#1798 Re: hrvatska-more
Ma nista ne moze zamijeniti kad se pristavi serpa graha u kampu, pa se jos ubaci komad suhog loja
, pa cio kamp zamirise
. A raja gladna, da kazan pristavis, puko bi ko bic
.
Kakvi jastozi, kakve skoljke i druge dzidze bidze
.
Kakvi jastozi, kakve skoljke i druge dzidze bidze
- MedenoSrce
#1799 Re: hrvatska-more
ko moze na moru jesti grah svaka mu cast
- LEDA
#1800 Re: hrvatska-more
Ima veliki izbor sportova -čisto da probaš i izleti svaki dan. Oabereš neki i uživaš. možeš i u grad ....postoji prevoz, u boljim hotelima oni organiziraju prevoz......svega ima ......a ti bi u Zaostrog s pretisom i sarmom , a prilog češćadMicaha wrote:@madner, razlika je samac i familija sa dvoje djece. U Hrvatskoj je preskupa vanpansionska ponuda. S polupansionom ti ode stomaraka dnevno. Ovako te ubace u hotel, ne izlazis, jedes, pijes, Turci obljecu dok se przis, navece organizuju nesto ili odes u setnju nakon vecere.