pepeljara wrote:Zbog takvog razmisljanja zato nam je tako. Niko ne zna stati za svoje JA.
Potpisuje se ugovor ko da je tito i ne moze se mjenjati.
Ja ne zelim da mi neko nametne neke stvari u vidu naguzi se ko te j...e
imam svoj prava.
Svaki ugovor je saglasnost dvije strane, a ne jednostrano nabacivanje svojih da kazem lihvarskih uslova.
Zelim da imam neke uslove koji su sasvim normalni za korisnika.
To je da umjesto da ce korekcija cijena pratit samo povecanje energenata svih (pa i onih koji ne utjecu na cijenu )
da bude korekcija cijena pratit i snizenje energenata (tih koji utjecu na cijenu).
Da budem obavjesten na vrijeme (a ne da mi dodje 4x veci racuni eto mi povecali znate, niste znali, pa potpisali ste..).
elem, vidjet cemo

Drug, nemoj me pogresno shvatiti, ali ovo je grad, a u gradu su zgrade, a zgrade su objekti zajednickog stanovanja, gdje odredjene stvari moras progutati.
Dakle, evo ja da tebe pitam, ok neces to da potpises. Na sta ces se grijati? Pa zamisli sad evo 60% stanara nece da potpise i ode na neke alternative. Plina nemate. Struja nije bas jeftina. Pola ce ih pocet lozit. I vidimo onda gdje to ode. Ispred zgrade ide slaganje drva, uglja itd.
Ja da se pitam, ja bih to odmah stavio u kupoprodajni ugovor. Kupio si stan, grijat ces se na toplane i cao. Neces? Izvoli kupi livadu nedgje, napravi sebi kucu i uredjuj kako hoces.
Kad bi znao vani sta sve ljudi moraju uraditi kad im se naredi. Mislis da te neko pita imas li love ili ne. Haver mi prica dodje samo odluka, 1000 EUR za ogradu, za oko zgrade da se uredi. Tacka. Stanari onda sami uredjeju oko zgrada.
A kod nas? Eeeej gdje cu ja izaci ispred zgrade i nesto uraditi, posaditi drvo, malo pocistiti zelenilo...ima neko drugi i nek to radi.
Samo kod nas lola misli kupio stan i on moze raditi sta hoce, jebo to sto je taj stan zajedno sa ostalih 100 stanova i cini jednu cjelinu kojoj se moras prilagoditi.
Kazem ti nemas razloga da se brines. Taj ugovor je vec potpisalo hrpa stanara. Takvo nesto imaju i u Tibri. Jer je i dole privatna toplana. Vjeruj mi imat ces jeftinije grijanje nego raja koja je na Toplanama i nemaju kalorimetre. Nova zgrada, fina izolacija. Kazem ti, bezveze ganjas nesto i nerviras se oko gluposti. Uzivaj u stanu ba, a ne da ti pocetak stanovanja odmah bude neka frka. Cemu to jbt.
I na kraju, opet te pitam. Sta ja kao korisnik javne toplane mogu uraditi kad njima prahne da dignu cijenu grijanja? Mislis da me pita iko za zdravlje?