Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
baxul

#1776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

vedra nebesa wrote:
Naravno, trebamo zatvarati oči pred istinom i zamajavati se da na idućim izborima neće svako glasati za svoje.
Utopija je misliti kako će pobijediti "najbolji" "našeg" kao što je utopija da će DF i Komšić donijeti nešto bolje ovoj državi.

Možda Komšić nije najbolji čovjek ni političar, ali sigurno da nije ni najgori, pa koliko bi Hercegovaca glasalo za njega? Njegova najveća mana je to što nije certificiran, i to je ono što je poraz ove države.
da se potrudi sigurno da bi nešto glasova i dobio, a niko nije rekao da bi bilo lahko. a to tvoje totalno neshvaćanje ljudi dole u hercegovini je strašno. ne znam kakve monstrume ti u njima dole vidiš ali budi sigurna da nisi upravu. ti ljudi dole imaju slične strahove i životne borbe kao i svi u BiH i siguran sam da se oko milion stvari može dogovorit, al' izgleda da se lakše živi sa generalizacijama i predrasudama.

(za lakše shvatanje situacije u državi: http://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_dilemma)

PS nemam nista protiv DF i ŽK ja mu samo želim da ne bude SDP
slucajni prolaznik

#1777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

Area_51 wrote:.. jel palo nekome na pamet da pita Zeljka Komsica i njegove clanove:

1. Otkud odjednom u koaliciji sa SDA u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kanotnu, od samog starta, ukljucujuci i onog Radeljasa, pljackasa i pojma korupcije...

O kojoj koaliciji ti pises? :?
shiljak

#1778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

baxul wrote:
vedra nebesa wrote:
Naravno, trebamo zatvarati oči pred istinom i zamajavati se da na idućim izborima neće svako glasati za svoje.
Utopija je misliti kako će pobijediti "najbolji" "našeg" kao što je utopija da će DF i Komšić donijeti nešto bolje ovoj državi.

Možda Komšić nije najbolji čovjek ni političar, ali sigurno da nije ni najgori, pa koliko bi Hercegovaca glasalo za njega? Njegova najveća mana je to što nije certificiran, i to je ono što je poraz ove države.
da se potrudi sigurno da bi nešto glasova i dobio, a niko nije rekao da bi bilo lahko. a to tvoje totalno neshvaćanje ljudi dole u hercegovini je strašno. ne znam kakve monstrume ti u njima dole vidiš ali budi sigurna da nisi upravu. ti ljudi dole imaju slične strahove i životne borbe kao i svi u BiH i siguran sam da se oko milion stvari može dogovorit, al' izgleda da se lakše živi sa generalizacijama i predrasudama.

(za lakše shvatanje situacije u državi: http://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_dilemma)

PS nemam nista protiv DF i ŽK ja mu samo želim da ne bude SDP
o tome i ja pričam :D Ljudi su navikli za svoje da glasaju, a željko bi trebao bar da navede na razmišljanje, da li da glasaš za neku drugu stranku koja nije 'tvoja', jer je svima cilj da nam bude bolje. Pogotovo, nevezano ko glasa za DF 2014, ako se priključi sa ostalim strankama, ne mora onim glavnim (može sa npr. NS, LDP) i počnu surađivati.. onda smo već nešto postigli.. I tad bi već trebale da gube stranke kao što su SDA, SNSD.. kad ljudi vide da ipak ima alternative.

Do sad se to nije moglo desiti jer nismo imali neke sitnije nove stranke, sad imamo te, ali nemamo jednu jaku.. sad je sve do DF-a, da li će se udružiti sa drugim strankama manjim, ili će sa SDA i slično.. Čak nije problem ni sa SDA i sličnim, ali pod uslovom da budu i sa manjim.
Skijaš

#1779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

nosara wrote:Zasto je bilo ko u Sarajevu DUZAN pruzat ruku nekome...? Ne razumijem poentu...?
Zato sto prosjecan covjek ne mrzi, a podrzava protivnike suzivota jer je izmanipulisan.

vodstvo SDP-a, ljudi poput Zlatka Lagumdžije, mislim da počinju oponašati Dodika. Kao da rade ono što je on radio. Da imaju svoju teritoriju iz koje će izvlačiti sav profit. Možda i Čović kod Hrvata. Mislim da oni postaju baš kao kriminalci u Haagu. Oni koji čekaju suđenje, neovisno o etničkoj pripadnosti. Oni postaju dobri prijatelji. Jedan čovjek iz Konjica – Bošnjak, mislim da je bio lud, koji je radio neke grozne stvari, vezao zatvorenike, posipao ih gorivom i palio, kada je Jelisić stigao iz Brčkog, kad je konačno uhapšen – taj čovjek mu je rekao: "Dobro došao, brate Srbine!”, i zagrlio ga. Kada je Jelisić morao pred sud, nosio je njegovo odijelo i kravatu. Zato što ti ljudi misle na isti način. I mislim da se to sada događa sa velikim brojem političara u Federaciji
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/inte ... ratsku-bih

Velikosrpski faktor na raspolaganju nema realnih opcija koje bi vodile ka dezintegraciji drzave i reintegracija drustva je neminovnost. Do tog ce vjerovatno doci kroz bankrot manjeg entiteta i pritiske koji dolaze s daljim zaduzivanjem. Ali, treba se potruditi i ovo zavrsiti tako da se prosjecan Srbin u manjem entitetu ne osjeca porazen, da shvati kako ga ljudi Dodikovog ili Karadzicevog profila ustvari nisu stitili, nego da su mu lagali o izmisljenoj opasnosti a onda (vrlo dobro) zivjeli koristeci taj njegov strah. Neko mora napraviti iskorak i bilo bi dobro da taj neko bude Zeljko.
baxul

#1780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

shiljak wrote: o tome i ja pričam :D Ljudi su navikli za svoje da glasaju, a željko bi trebao bar da navede na razmišljanje, da li da glasaš za neku drugu stranku koja nije 'tvoja', jer je svima cilj da nam bude bolje. Pogotovo, nevezano ko glasa za DF 2014, ako se priključi sa ostalim strankama, ne mora onim glavnim (može sa npr. NS, LDP) i počnu surađivati.. onda smo već nešto postigli.. I tad bi već trebale da gube stranke kao što su SDA, SNSD.. kad ljudi vide da ipak ima alternative.

Do sad se to nije moglo desiti jer nismo imali neke sitnije nove stranke, sad imamo te, ali nemamo jednu jaku.. sad je sve do DF-a, da li će se udružiti sa drugim strankama manjim, ili će sa SDA i slično.. Čak nije problem ni sa SDA i sličnim, ali pod uslovom da budu i sa manjim.
da upravo to... jer ako neće to raditi ne shvatam poentu nove stranke uopšte.

ja bih tu rado vidio i posavsku stranku i nhi i hss (sve tri imaju i kapacitete u RS-u pored posavskog kantona)... nemam pojma. mislim da se 2014 nece desiti nista spektakularno ali se ima prilika napraviti prvi lijep korak ka reintegraciji društva.
Skijaš

#1781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

vedra nebesa wrote:
baxul wrote:
vedra nebesa wrote:
Dobronamjeran čovjek će shvatiti da čovjek koji nije ovjeren pečatom HDZa neće biti prihvaćen u Hercegovini, a da probosanski orijentisani Sarajlija nikad (ili barem narednih mnogo godina) neće biti prihvaćen u Šumskoj.
takva priča je jednostavno poraz BiH samo što ljudi koju pričaju takvu priču nisu toga svjesni.
plus lik ti je naveo primjer sa grudama gdje se jasno vidi da ta tvoja priča jednostavno nije istinita.
odricanje i najmanjeg dijala ove države u političkom smislu je poraz države, a diskriminacija sve i jednog stanovnika tamo je jadno i nikakve razlike nema između sda, sdp, snsd, hdz, hdz90, sbb i ljudi koji takvu priču predstavljaju i promiču kao realnost.
Tebe ce za pola vijeka pojesti crvi, zajedno sa sandukom ili tabutom u kojem te spuste. Pa sta, opet ustajes, doruckujes i trudis se da to vremena sto imas provedes bez boli i problema. Ako ti je danas lose, nadas se da ce ti sutra biti bolje, i tako dok si ziv. Ne znam zasto ti smeta ako ljudi u Zeljku vide (novu) nadu. Nije mudrost predati se.
shiljak

#1782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Maksimus wrote:
shiljak wrote: Logično je da su većina iz FBIH protiv RS, kad predsjednik Dodik govori protiv bih. Zašto ovi iz RS-a nisu za BiH, a ako jesu što trenutnu vlast onda podržavaju? Zašto nisi ti? E pa većina su za BiH, a opet glasaju za iste radi ovog iznad pasusta što sam rekao.
Dovoljno je da jedan dan otvoriš klix, da pročitaš komentare i biće ti jasno zašto ja nisam za BiH i zašto ne želim da živim u istoj državi sa takvima.

Zašto ljudi glasaju za trenutnu vlast? Šta Dodika drži na vlasti? Pa, vi iz FBiH :)
Pred svake izbore se atmosfera dovede do usijanja ratnohučkaškom retorikom s obje strane i onda se svi takmiče ko će biti žešći. Realno, ni Željko nije zaostajao u tim prepucavanjima.

A kad ova država bude kako treba, ona ću biti za nju, zvala se ona BiH, HiB ili Tunguzija.
A po meni, ona će biti kako treba kada:
1. Kada se iz politike uklone Efendiju Cerića, Vasiliju Kačavendu i njima sličnima,
2. kada se utvrdi prava istina o ratu i zločinima,
3. kada se zabrani manipulisanje sa zrtvama i zločinima,

Ako to uradi (ili barem javno obeća da će uraditi) DF ili bilo koja druga stranka, tek će tada biti prava multietnička stranka i tada ću glasati za njih. Oni nisu multietnični zato što imaju pripadnike svih naroda u svojim redovima i što svi glasaju za njih. Eno i Dodik svake godine u Vladu RS stavi po nekoliko ministara Hrvata i Bošnjaka iz SNSD-a, a složićemo se da oni nisu nešto multietnični :-D
Pa o tome ti i pričam, o toj atmosferi.. Kako dodik prosipa šuplju, tako i ostali.. ali svi su nacionalisti.. i svi na isti način manipulišu i tako raja glasa.. i onda imaš dojam da neko što je glasao za jednu stranku ima protiv srba, bošnjaka i slično, kao što si i ti dokazao u postu (govoriš da niko ne bi glasao za neku drugu stranku osim nacionalističku, pa spominješ komentare na klixu).. Ali nije tako..

To što spominješ komentare na klixu, je baš dokaz da si i ti jedan od ovih izmanipulisanih, a i sa su ovi što komentarišu isto tako.. Ali to se većinom odnosi sa dodika a ne na srbe :D

Ne misliš valjda da nema drugog izbora? Zato i glasaju ljudi što misle da nema.. zato govrim da je DF neka prekretnica, neće to odma sve krenuti, ali hoće pomalo.. kao što sam rekao u mom prethodnom postu, mogu se udružiti sa LDP-om i sličnim strankama.. pa kad ljudi vide da postoji alternativa onda će početi ignorisati ove trenutne..
Last edited by shiljak on 09/04/2013 01:29, edited 1 time in total.
shiljak

#1784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

baxul wrote:
shiljak wrote: o tome i ja pričam :D Ljudi su navikli za svoje da glasaju, a željko bi trebao bar da navede na razmišljanje, da li da glasaš za neku drugu stranku koja nije 'tvoja', jer je svima cilj da nam bude bolje. Pogotovo, nevezano ko glasa za DF 2014, ako se priključi sa ostalim strankama, ne mora onim glavnim (može sa npr. NS, LDP) i počnu surađivati.. onda smo već nešto postigli.. I tad bi već trebale da gube stranke kao što su SDA, SNSD.. kad ljudi vide da ipak ima alternative.

da upravo to... jer ako neće to raditi ne shvatam poentu nove stranke uopšte.

ja bih tu rado vidio i posavsku stranku i nhi i hss (sve tri imaju i kapacitete u RS-u pored posavskog kantona)... nemam pojma. mislim da se 2014 nece desiti nista spektakularno ali se ima prilika napraviti prvi lijep korak ka reintegraciji društva.
pa navikli smo svi da sumnjamo u stranke, koliko god bili sigurni u neku.. Zato govorim da je ovo početak kraja jednog načina glasanja, koji se neće završiti odma iduće godine, ali hoće postepeno..

Eto dokaz koliko smo nesigurni, već se spominje ona za povećanje plata iz DF-a i slično.. nije niko savršen, tek je krenula stranka, treba dosta iskustva, a i na greškama se uči.. svako drugačije rezmišla, pa sigurno da će biti i onih što će kasnije izaći iz stranke ili biti izbačen jer nije skontao suštinu stranke..
travnik

#1785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

vedra nebesa wrote:
travnik wrote:
vedra nebesa wrote:
Naravno da nije, o tome se ne priča o tome se snuje.
Eto, sad Željko ne valja jer nije obilazio i podilazio Banjaluci, pa i tebe duša zbog toga boli. :mrgreen:

A što se tiče multikulturalnosti, mogla bih te mnogo toga naučiti, ali nije svako rođen ni da uči.
Potvrda mojih ranijih epiteta: debilno i imbecilno. Velik ego, malo znanja...učiteljice :D ....

Dobronamjeran će shvatiti što je bit priče. Ne treba podilaziti BL, ali ako želiš promjene u cijeloj državi, a ne praviti još zapadniju vrijantu od one zlajine, onda je potreban drugačiji pristup. Od većeg rada na terenu, pa do i promjene retorike. Primjer: SDP u Grudama. U tom "fašističkom" gnijezdu su osvojili 2 vijećnika. Malo veći angažman. Ništa posebno. Ne treba se ulizivati BL, a uostalom mislim da za to ŽK nema ni kapaciteta jer je sav svoj poltronizam usmjerio prema SA, pa shodno tome, puno za jednog lika da udari na dva grada za ulizivačkim akcijama.
A vidim ti si otvorenog uma, pa se razbacuješ izrazima poput debilno i imbecilno. Zaista je milina s tobom diskutovati.

Dobronamjeran čovjek će shvatiti da čovjek koji nije ovjeren pečatom HDZa neće biti prihvaćen u Hercegovini, a da probosanski orijentisani Sarajlija nikad (ili barem narednih mnogo godina) neće biti prihvaćen u Šumskoj.

Pa u Šumskoj ne mogu preboljeti pobjedu reprezentacije BiH, a kamoli da svare jednog ljiljana.

Lijepo je na papiru svašta napisati, ali isto tako treba biti realan.
1. To su stavovi osoba punih predrasuda i pokazivanja elementarnog nepoznavanja države u koju se kao kunu. Koliko znam, Ivo Josipović nije ovjeren pečatom HDZ-a, a niti je dobio certifikat da je Hrvat po njihovoj mjeri. Čak štoviše on to i nije jer je ljevičar, agnostik i antifašista. I gle čuda, u jednoj "fašističkoj" ZH, postao ipak poprilično omiljen. Grude se sasvim sigurno smatraju najvećim leglom "fašista", a eto tamo SDP dobi 2 vijećnika, a opet koliko znam ni oni nisu obukli crne košulje u ZH, već su bili podjednako crveni kao i u ostalom dijelu BiH. Dakle, nije jednostavno, ali daleko od toga da je nemoguće napraviti određene pomake. Naravno, treba se potruditi. ŽK ne treba to u SA. Zašto? Zato što veliki boj ljudi svršava na njegove patriotske izjave. U jednakoj mjeri kao i što u nekim dijelovima BiH to isto rade na podjednako debilne izjave o trećem entitetu ili referendumu. Ljudi padaju na populizam. Te sve izjave su čisti populizam i ništa više.
2. Nazivanjem RS-a Šumskom je sasvim sigurno prvi korak i to veoma odličan da se dobiju pozitivne reakcije iz BL. Iracionalno je očekivati da se može voditi iole ozbiljan dijalog sa bilo kim iz RS-a ukoliko se RS naziva Šumskom. Svaki travničanin itekako zna koliko smo projektila dobili sa Vlašića od Vojske RS-a, tako da mi RS apsolutno nije drag projekt, već projekt čije stvaranje mi je uništilo godine i godine života i čije su granate ranile neke članove moje obitelji. Čisto onako da se ne smatra da nisam osjetio rat, pa eto sada nešto o RS-u pričam.
3. Političko SA se treba odrediti da li je za zajednički život ili ne. Ne samo deklarativno, već suštinski. I pod tim zajedničkim životom se ne smatra život samo sa istomišljenicima, već i sa onima koji misle nešto drugačije, a ti nisu generalno svi fašisti, nacionalisti i sl., kako se obično etiketiraju osobe koje imaju nešto drugačije stavove. Zašto SA, a ne BL? Zato što političko SA govori o suživotu, a BL ne. Onda je logično da onaj tko želi živjeti u BiH, sa svim prednostima i nedostacima, mora činiti neke korake po tom pitanju. Iracionalno je to očekivati od BL kada bi ti isti voljeli preseliti BL u drugu državu. Iz toga nekada proizlaze različiti aršini za SA i BL. Da političko SA ima isti stav kao i politička BL, ja ne bih, a sigurno ni većina drugih, govorili o tome da je potreban drugačiji pristup, odnosno veći angažman političara, a ono što sam govorio ranije za ŽK.
4. Ne može se generalizirati. BiH je puna predrasuda. I nevjerojatno je glupo što je potrebno stalno ponavljati, ali nisu svi ljudi u RS-u protiv BiH, nacionalisti, fašisti i sl., kako bi se dalo naslutiti iz većine komentara na forumu. Čak i da jesu, koje je rješenje? Zadržati postojeće stanje međusobne netrepeljivosti i iracionalne situacije u društvu, ili pokušati raditi integraciji. Ona opcija koja je za BiH, ima poprilično lagan izbor. I nije to nikakvo ulizivanje nekom, a posebno ne SA Bl, već pokušaj da se realno politikom o stvarnim problemima ljudi, a ne populizmom, učine pomaci u BiH i osvoje glasove u sredinama gdje je to mnogo teže.
PapakizSarajeva

#1786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PapakizSarajeva »

-LIBERO- wrote:A preko kojeg "sistema" je Hanka Vajzovic dosla na poziciju na kojoj sada jeste u DF???

Nisam cinican, zaista me interesuje.
Da nije :

http://www.youtube.com/watch?v=QPRIcZPbl5o

A mislim da ipak nije ovo, ipak je nesto drugo u pitanju ...
ultima_palabra

#1787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

@Skijaš, welcome back :)
udrch

#1788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

ultima_palabra wrote:@Skijaš, welcome back :)
:thumbup:

+1

i moram reći da što se tiče ovih prvih imena iz DF-a, nekako na prvu nisu nešto posebno, ali već kad se to malo slegne i nisu ni za baciti..posebno kad se ima u vidu da su novi..kad uporediš to sa isfucanim SBB-ovcima koji su istureni u prvi plan kad su osnovani, željko je ipak razumski birao..

jedino Munja se nikako ne uklapa, on je baš onaj milicioner od prije rata..
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:@Skijaš, welcome back :)
Što bi rekao Ilija Čvorović:"I meni nešto lepo da se desi." :-D

@Skijaš :thumbup:
dustaban

#1790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Evo sta meen brine:

dakle vec sad, na samom startu, mozemo primjetiti nazocnost odredjenih "kontroverznih" osoba. Za neke od njih, kao sto je gorepomenuti Munir Alibabic, kontroverznost mi je jasna ali i prihvatljiva, on jeste policajac (jednom policajac vazda policajac) a to su ljudi kojima je "dribling" u krvi (ha kako i nebi bio kad se vlast promjenila za 180 stepeni) pa im nije bas za vjerovati. Ipak, ako taj isti Munja ima nesto i spreman je kasti o nekim lopovlucima, to samo je dovoljno da ga se trpi u stranci. Naravno, uz uslov da se uz njega samog ne vezu neke velike prljavastine, kao sto je to slucaj sa drugim bivsim policajcima.

Munirov politicki kapital su dakle njegove informacije.

E, ali kad je rijec o ovim drugim kontroverznim facama, kakav je naprimjer ovaj celavi bihacki strucnjak za privatizacije, e tu sam bas zabrinut. Zabrinut sam naravno i zbog ove zaista kontroverzne Hanke.
Tu se bojim da je njihovo prisustvo u stranci posljedicom neke ucjene ili nekih licnih obaveza koje ZK ima prema njima iz prethodnog partijskog zivote. To nikako ne valja.

I treca skupina "kontroverznih clanova" su kojekakvi biznismeni ili kriminalci (kod nas to haman jedno te isto!) odnosno ljudi sa parama koji koriste fukarestinu (odsustvo infrastrukture) da se svojim donacijama nametnu stranci. Dakle, ako se pitate ko je platio onaj osnivacki dernek u uniticu, mogli bi doci do nekih mecena cija imena je sad korisnije znati nego program stranke.

Jebes program. Program stranke je njen sastav!

-------

Ovo je dakle bio kriticki osvrt. Ali ja sam vec rekao da cu ovaj put biti tolerantniji jer STREPIM - sta ako i ova prilika propadne! Spreman sam dakle pomoci, a mislim da im trenutno nema bolje pomoci od ovakvih direktnih i neuvijenih analiza. Poltronstvo je najgora stvar koja se Komsicu moze desiti, a desit ce se ako on prihvati poltrone a odbaci ovakve namcore. Dakle, ako ponovi Lagumdzijinu gresku.

Ja nesto vjerujem da se to nece desiti i zato zelim da porucim preko ovog foruma (znam da ovdje ima dosta DF aktivista, bliskih ZK) - pokazite da slusate glas naroda i tako sto cete reagovati na neke korisne postove sa ovog foruma.
A ja trenutno ne vidim boljeg nacina da se to pokaze od potiskivanja u stranu ovih par likova koje smo ovdje olajali i za koje je nesporno dokazano da stete projektu.
hercegovac_pravi

#1791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hercegovac_pravi »

travnik wrote: 1. To su stavovi osoba punih predrasuda i pokazivanja elementarnog nepoznavanja države u koju se kao kunu. Koliko znam, Ivo Josipović nije ovjeren pečatom HDZ-a, a niti je dobio certifikat da je Hrvat po njihovoj mjeri. Čak štoviše on to i nije jer je ljevičar, agnostik i antifašista. I gle čuda, u jednoj "fašističkoj" ZH, postao ipak poprilično omiljen...........
:lol: :lol: :lol:
Dalje nisam ni Ćito... :-)

Ćuj Josipović "omiljen" u Grudama..a gdje ti živiš Alah ti dragi pamet prosvijetlio. :run:
To je isključivo medijski privid stvoren od strane Dodikovih podguznih muha. Cilj stvaranja takvog privida je nekakvo imaginarno savezništvo koje je trebalo poslužiti kao bacanje prašine u oči naivnom puku. Znaš ono kad se dvojica dječaka pobiju u mahali? A onda ovaj što je dobio po nosu kaže "vidjet ćeš ti kad moj brat dođe i razvali te"..mada svi u mahali znaju da on uopšte nema brata. E vidiš Josipović ti je taj imaginarni brat HDZ-a. ..odnosno pusta želja da će Josipović doći i "razvalit zle balije"...
Ali baš kao i svaka druga izmišljotina i ova je bila kratkog vijeka..
hercegovac_pravi

#1792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hercegovac_pravi »

Uvjek iste zablude. Da vam skratim muke..
Komšić će imati onoliko političke snage koliko bude potrebno Bošnjacima za ispunjavanje zacrtanih ciljeva. Sve ostalo su obične prdimahovine..čuj treba se angažovat u genocidnoj tvorevini ili u škutoriji... :-) znači zbog potencijalnih 1,000 - 2,000 glasova koje more otud dobiti treba žrtvovati 100,000 Bošnjačkih glasova...logika vam je samo taka..
Mister Yes

#1793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote:Zato sto prosjecan covjek ne mrzi, a podrzava protivnike suzivota jer je izmanipulisan.
Svi smo mi izmanipulisani još od rođenja. Roditelji, porodica, okolina prvo usađuju određene sisteme vrijednosti a zatim efektivno stvaraju strah od drugačijih sistema vrijednosti. Taj strah dalje vodi do mržnje. Samo je jedan način da se to kolo prekine. Djecu od recimo 5 godina starosti odvajati od roditelja i okoline i prebaciti u neku izolovanu sredinu gdje bi svi bili učeni istim sistemima vrijednosti. Ali to je ne samo utopija nego i nehumano. Naravno manjine postoje svuda u svijetu ali ne traže da njihov sistem vrijednosti bude dominantan u državi (kada traže onda imamo sukobe).
Skijaš wrote:Velikosrpski faktor na raspolaganju nema realnih opcija koje bi vodile ka dezintegraciji drzave i reintegracija drustva je neminovnost. Do tog ce vjerovatno doci kroz bankrot manjeg entiteta i pritiske koji dolaze s daljim zaduzivanjem. Ali, treba se potruditi i ovo zavrsiti tako da se prosjecan Srbin u manjem entitetu ne osjeca porazen, da shvati kako ga ljudi Dodikovog ili Karadzicevog profila ustvari nisu stitili, nego da su mu lagali o izmisljenoj opasnosti a onda (vrlo dobro) zivjeli koristeci taj njegov strah. Neko mora napraviti iskorak i bilo bi dobro da taj neko bude Zeljko.
Naivno razmišljanje. Čak je pitanje možemo li govoriti da je opasnost izmišljena ako znamo da većina uvijek nameće svoj sistem vrijednosti manjini. Svi kojima je stalo do njihovog sistema vrijednosti će po definiciji pružati otpor asimilaciji sve dok je taj otpor realno moguć. Nakon toga će ili otići ili se asimilirati (ne nužno u jednoj generaciji). Srećom po BiH, iako ovdje žive 3 etničke skupine, dvije od 3 imaju svoje države odmah u susjedstvu. Da nije tako podjela bi bila neminovna. Ovako postoji puno lakše rješenje koje samo traži vrijeme.
madner

#1794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Komsicevo je da ostavi otvorena vrata svima, pa ko se nadje nadje.

One vratolomije ala Bojan Bajic su smjesne i neozbiljnje.
sumirprimus

#1795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

ko mu je iz tz bio na osni.skup?
Dr Arsla

#1796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Arsla »

sumirprimus wrote:<font><font>ko mu JE IZ tz bio nema osni.skup?</font></font>
Bili su Tuzlaci :lol: :lol: :lol: zezam se malo, samo znam da je Tuzla imala 25 delegata a bilo je raznih profila od studenata do penzića
sumirprimus

#1797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

sho sha fali,pitanje na mjestu,odma po imenima znas, na sto ce to izac... :D
travnik

#1798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

hercegovac_pravi wrote:
travnik wrote: 1. To su stavovi osoba punih predrasuda i pokazivanja elementarnog nepoznavanja države u koju se kao kunu. Koliko znam, Ivo Josipović nije ovjeren pečatom HDZ-a, a niti je dobio certifikat da je Hrvat po njihovoj mjeri. Čak štoviše on to i nije jer je ljevičar, agnostik i antifašista. I gle čuda, u jednoj "fašističkoj" ZH, postao ipak poprilično omiljen...........
:lol: :lol: :lol:
Dalje nisam ni Ćito... :-)

Ćuj Josipović "omiljen" u Grudama..a gdje ti živiš Alah ti dragi pamet prosvijetlio. :run:
To je isključivo medijski privid stvoren od strane Dodikovih podguznih muha. Cilj stvaranja takvog privida je nekakvo imaginarno savezništvo koje je trebalo poslužiti kao bacanje prašine u oči naivnom puku. Znaš ono kad se dvojica dječaka pobiju u mahali? A onda ovaj što je dobio po nosu kaže "vidjet ćeš ti kad moj brat dođe i razvali te"..mada svi u mahali znaju da on uopšte nema brata. E vidiš Josipović ti je taj imaginarni brat HDZ-a. ..odnosno pusta želja da će Josipović doći i "razvalit zle balije"...
Ali baš kao i svaka druga izmišljotina i ova je bila kratkog vijeka..
Kažeš da nisi dalje čitao i donosiš zaključak. To je odlika osobe koja ima veliki ego. Dakle, da na osnovu nepotpunih informacija donosi zaključak, a još kroz to, valjda da bude cool, a ispadne gl"cenzura", pokušava biti domišljat. Prema jednoj izreci, velik ego = malo znanja (uobičajeno za osobe pune predrasuda i mržnje, kao što si ti). Ti si tipičan primjer koji potvrđuje ovo izreku. Pretpostavljam da nećeš shvatiti napisano, ali eto možda ti netko i objasni.
Area_51

#1799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Area_51 »

slucajni prolaznik wrote:
Area_51 wrote:.. jel palo nekome na pamet da pita Zeljka Komsica i njegove clanove:

1. Otkud odjednom u koaliciji sa SDA u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kanotnu, od samog starta, ukljucujuci i onog Radeljasa, pljackasa i pojma korupcije...

O kojoj koaliciji ti pises? :?
Jako jednostavno.

Slucaj Kanton Sarajevo

- Hanka Vajzovic, clan Predsjednistva DFBiH je poslanik u Skupstini Kantona Sarajevo, koja je svojim glasom dovela na vlast Vladu koju je okupila SDA, kojoj daje i danas bezrezervnu podrsku.

- Damir Marjanovic, ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, clan DFBiH, dio je Vlade koju je okupila SDA ili neko misli da je on tamo slucajno, sto ga neko voli. Dosao je jer je tako nesto Hanka Vajzvovic, inace clan Predsjednistva DFBiH, trazila i dobila u pregovorima sa SDA.

Slucaj Tuzlanski kanton

- Zoran Jovanovic, clan DF BiH, bio jedan od presudnih za pokretanje rusenja sadasnje Vlade koju vodi SDP, priklanjajuci se inicijativi SDA, i to svojim potpisom. Nije problem sto rusi Vladu koju vodi SDP, problem je sto je Zeljko Komsic rekao da nece sa fasistima i sovinistima, pa ode hladno u koaliciju sa SDA.

Ovaj startni zamah i koaliranje sa SDA, nije ono sto sam svim srcem zelio od Zeljka. Toliko sam imao primjedbi sto je SDP bio u koaliciji sa SDA, tako da sad sa ove distance izgleda da je Zeljko napustio SDP jer je ovaj prekinuo koaliciju sa SDA. Odakle Zeljkova ljubav prema SDA i tolika potreba za koaliranjem s njima, ne znam. Njegov problem.
etovidis

#1800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by etovidis »

Član Predsjedništva BiH osnovao stranku
Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte najavio okupljanje ljudi svih nacionalnosti i iz svih dijelova zemlje.

http://balkans.aljazeera.com/vijesti/cl ... ao-stranku

Komsic barem u teoriji zna sta je kljucno da bi njegova stranka imala smisla, medjutim da li on moze okupiti ljude iz reda svih naroda i iz cijele Bosne i Hercegovine? To je daleko najvaznije pitanje.
Post Reply