Istočno Sarajevo
-
StupskaBitanga
#1776 Re: Istočno Sarajevo
Black swan ko jedna sa Otoke koja je tamo kupila kuću i ne zna gdje živi 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1777 Re: Istočno Sarajevo
ja sam barem iskren
za razliku od provincije koja se predstavlja da je iz sarajeva
iz centra... a kad ih prokužiš onda su iz goražda... a zapravo su iz haj nehaja
ja sam iz centra a dugo sam živio u sokolović koloniji čengić vili i istočnoj ilidži
zapravo se može reći da sam s čvile
ja sam iz centra a dugo sam živio u sokolović koloniji čengić vili i istočnoj ilidži
zapravo se može reći da sam s čvile
-
StupskaBitanga
#1778 Re: Istočno Sarajevo
Meni je onaj dio na raskrsnici za Vraca jako lijep i odličan za vikendice
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1779 Re: Istočno Sarajevo
meni je beze jer ne volim voziti auto uzbrdo 
-
StupskaBitanga
#1780 Re: Istočno Sarajevo
Moze se preko DobrinjeBlack swan wrote:meni je beze jer ne volim voziti auto uzbrdo
-
Straza
#1781 Re: Istočno Sarajevo
Banksy wrote:To je notorna glupost. Taj trend ne postoji, niti će ga biti u budućnosti. Stan kupljen za 1200 km/m2, danas ne možeš prodati za 1000, bio Bošnjak ili Srbin.Straza wrote: Niko ne kaze da ce se od naredne godine naseliti 10.000 Bosnjaka u Lukavicu. Ali taj trend ce postojati i biti znacajniji iz godine u godinu. Vec sam naveo razloga zasto ce doci do toga.
Te livade i sablasne, prazne zgrade naseliće još pokoji seljak Srbin iz IB i tu će završiti ta tužna, smiješna priča o novom srpskom gradu na južnim livadama predgrađa Sarajeva.
To nije nikakva glupost. Vremenom ce biti sve vise praznih stanova u Lukavici. Razloge sam vec naveo. Masovna izgradnja, negativan prirodni prirastaj i slaba zaledina, to jeste vise nemaju odakle dovlaciti srbe. Jedini potencijalni kupci ce biti Bosnjaci. Druge nema
Inace stigli su i demografski podaci za 2013 za Zajebanciju. Vjerovali ili ne u Kantonu Sarajevo je bilo 22 zivorodenih Srba cija su oba roditelja Srbi. U Hadzicima, Ilijasu i Vogosci nije rodena niti jedna srpska beba. . Na Ilidzi 3.
Umrlih u KS je bilo 281
Znaci ukupni odnos : 22/281
Eto sta je ostalo od Srba u onome sto nazivaju Kanton Sarajevo.
-
Bodkin
#1782 Re: Istočno Sarajevo
popis ce razbiti zablude mnogima
- Hajvan
#1783 Re: Istočno Sarajevo
ništa ovi multivitmaminski kurci-palci
ovdje se ima 'rezonsko' objašnjenje, i sve je fajn…
na drugim temam, malo drugojačije, primjećujem..
đirlo kuraca-palaca
ovdje se ima 'rezonsko' objašnjenje, i sve je fajn…
na drugim temam, malo drugojačije, primjećujem..
đirlo kuraca-palaca
-
Straza
#1784 Re: Istočno Sarajevo
Ni popis nece pokazati skroz realno stanje. Mislim kada se radi o stalno prisutnim. Trebaju biti 2-3 popisa da se to procisti.Bodkin wrote:popis ce razbiti zablude mnogima
No to ce bit manje vise to.
Sto se mene tice ovi vitalni podaci su mnogo bolji pokazatelji. I svoje prethodne upise na ovoj temi sam bazairao na tome. Srpska pulacija ce padati i cijelom sarajevskom bazenu (ukljucujuci Lukavicu i otalo). Nema prirodnog prirastaja a nece biti ni mehanickog priliva.
Eno jucer citam neki dripci obili 14 kuca u jednom selu kod Kalinovika. U jednom danu. To govori kakva je naseljenost tamo kad s "mirom" mozes obijati kucu po kucu a da to niko ne primjeti. To govori i kakva je zaledina.
Broj Bosnjaka ce u najgoru ruku stagnirati jer ce uvjek biti mehanickog priljeva. Pogotovo iz Sandzaka, Kosova, Makedonije. Sarajevo je za Bosnjake kao Beograd za Srbe. Epicentar.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1785 Re: Istočno Sarajevo
Tako nekako. Ali kada se izdigneš iz ovog sveukupnog sivila i odmakneš se od drveta da vidiš šumu tek onda vidiš u kakvoj kaljuži je i I. Sarajevo i Sarajevo. Sve je to u pet deka, samo što u Sarajevu imaš veći izbor ali sve u svemu jedna velika nula.Straza wrote:Ni popis nece pokazati skroz realno stanje. Mislim kada se radi o stalno prisutnim. Trebaju biti 2-3 popisa da se to procisti.Bodkin wrote:popis ce razbiti zablude mnogima
Sto se mene tice ovi vitalni podaci su mnogo bolji pokazatelji. I svoje prethodne upise na ovoj temi sam bazairao na tome. Srpska pulacija ce padati i cijelom sarajevskom bazenu (ukljucujuci Lukavicu i otalo). Nema prirodnog prirastaja a nece biti ni mehanickog priliva.
Eno jucer citam neki dripci obili 14 kuca u jednom selu kod Kalinovika. U jednom danu. To govori kakva je naseljenost tamo kad s "mirom" mozes obijati kucu po kucu a da to niko ne primjeti. To govori i kakva je zaledina.
Broj Bosnjaka ce u najgoru ruku stagnirati jer ce uvjek biti mehanickog priljeva. Pogotovo iz Sandzaka, Kosova, Makedonije. Sarajevo je za Bosnjake kao Beograd za Srbe. Epicentar.
-
Bodkin
#1786 Re: Istočno Sarajevo
dijeteAtleticoMadrid wrote:Pa gdje si ti, multietnicaru iz RS-a ??Bodkin wrote:popis ce razbiti zablude mnogima
pa naravno. za 10 godina sarajevo ce biti 98% bosnjacko. prirodno kretanje stanovnistva. pogotovo sto politika ogadi srbima bosnu. srbi idu i iz rs-a, a da ne idu iz fbihStraza wrote:Ni popis nece pokazati skroz realno stanje. Mislim kada se radi o stalno prisutnim. Trebaju biti 2-3 popisa da se to procisti.Bodkin wrote:popis ce razbiti zablude mnogima
- stativa
#1787 Re: Istočno Sarajevo
Bodkin wrote:dijeteAtleticoMadrid wrote:Pa gdje si ti, multietnicaru iz RS-a ??Bodkin wrote:popis ce razbiti zablude mnogimau skokovima
![]()
pa naravno. za 10 godina sarajevo ce biti 98% bosnjacko. prirodno kretanje stanovnistva. pogotovo sto politika ogadi srbima bosnu. srbi idu i iz rs-a, a da ne idu iz fbihStraza wrote:Ni popis nece pokazati skroz realno stanje. Mislim kada se radi o stalno prisutnim. Trebaju biti 2-3 popisa da se to procisti.Bodkin wrote:popis ce razbiti zablude mnogima
- CSKA
#1788 Re: Istočno Sarajevo
Politika je ogadila skoro svima drzavu,ne samo srbima.Dovoljno mi je kad pod forumu vidim matore ljude koji pale iz drzave da bi zaradili nesto,a o omladini da ne govorim.Jedino je razlika ta sto srbi ionako ne mirisu drzavu.
Za I.S. je problem od cega bi zivjelo kada bi u nekom imaginarnom svijetu RS postala drzava.Od kladionica,pekara,frizera i kafica sigurno ne bi mogli zivjeti.
Za I.S. je problem od cega bi zivjelo kada bi u nekom imaginarnom svijetu RS postala drzava.Od kladionica,pekara,frizera i kafica sigurno ne bi mogli zivjeti.
-
Ras Al Ghul
#1789 Re: Istočno Sarajevo
MolimCSKA wrote:Politika je ogadila skoro svima drzavu,ne samo srbima.Dovoljno mi je kad pod forumu vidim matore ljude koji pale iz drzave da bi zaradili nesto,a o omladini da ne govorim.Jedino je razlika ta sto srbi ionako ne mirisu drzavu.
-
IDontCare
#1790 Re: Istočno Sarajevo
Mislim za par godina, turisti ima da zaobilaze bascarsiju kad upoznaju velegrad I.S
Neki dan, kad nisam kozu pomeo autom u po velegrada I.S 
-
Bodkin
#1791 Re: Istočno Sarajevo
samo zbog sarajeva. dok su u glavi imali kineski zid izmedju, to je bilo mrtvo seloRas Al Ghul wrote:MolimCSKA wrote:Politika je ogadila skoro svima drzavu,ne samo srbima.Dovoljno mi je kad pod forumu vidim matore ljude koji pale iz drzave da bi zaradili nesto,a o omladini da ne govorim.Jedino je razlika ta sto srbi ionako ne mirisu drzavu.
Za I.S. je problem od cega bi zivjelo kada bi u nekom imaginarnom svijetu RS postala drzava.Od kladionica,pekara,frizera i kafica sigurno ne bi mogli zivjeti.Pa drot iz Vojkovića nas ubjeđuje da je to Meka za mlade parove
![]()
-
The 51st State
#1792 Re: Istočno Sarajevo
Bodkin wrote:samo zbog sarajeva. dok su u glavi imali kineski zid izmedju, to je bilo mrtvo seloRas Al Ghul wrote:MolimCSKA wrote:Politika je ogadila skoro svima drzavu,ne samo srbima.Dovoljno mi je kad pod forumu vidim matore ljude koji pale iz drzave da bi zaradili nesto,a o omladini da ne govorim.Jedino je razlika ta sto srbi ionako ne mirisu drzavu.
Za I.S. je problem od cega bi zivjelo kada bi u nekom imaginarnom svijetu RS postala drzava.Od kladionica,pekara,frizera i kafica sigurno ne bi mogli zivjeti.Pa drot iz Vojkovića nas ubjeđuje da je to Meka za mlade parove
![]()
i sad je zid u glavi institucionalno, a ljudi ce uvijek burgijati i traziti sebi egzistenciju.
-
Bodkin
#1793 Re: Istočno Sarajevo
ni blizu kao prije. prije nisu htjeli ni metar da udju u federaciju. tako su na zaobilaznici tamo na vracama stavili tablu pale i beograd, a tabla 100 metara od sarajevaThe 51st State wrote:Bodkin wrote:
samo zbog sarajeva. dok su u glavi imali kineski zid izmedju, to je bilo mrtvo selo
i sad je zid u glavi institucionalno, a ljudi ce uvijek burgijati i traziti sebi egzistenciju.
- Creasy
#1794 Re: Istočno Sarajevo
Bodkin wrote:samo zbog sarajeva. dok su u glavi imali kineski zid izmedju, to je bilo mrtvo seloRas Al Ghul wrote:MolimCSKA wrote:Politika je ogadila skoro svima drzavu,ne samo srbima.Dovoljno mi je kad pod forumu vidim matore ljude koji pale iz drzave da bi zaradili nesto,a o omladini da ne govorim.Jedino je razlika ta sto srbi ionako ne mirisu drzavu.
![]()
Naravno da je zbog Sarajeva. Radiš u gradu, stanuješ u Lukavici, u čemu je problem? Nema graničnog prelaza na Vracama, koliko ja znam.
Ali papcima poput ovog Razlighu
-
Ras Al Ghul
#1795 Re: Istočno Sarajevo
Pošto si ti drot, moram još jednom, pitanje CSKA je bilo hipotetičko, šta da genocidna postane nezavisna, od čega bi ljudi živjeli u I. S., pa je i moj odgovor bio sarkastičan. Skonto drotu iz Vojkovića? Od čega bi mladi parovi živjeli, hajde mi reci?Naravno da je zbog Sarajeva. Radiš u gradu, stanuješ u Lukavici, u čemu je problem? Nema graničnog prelaza na Vracama, koliko ja znam.
Ali papcima poput ovog Razlighune možeš neke stvari objasniti, ali fakat.
- mayab
#1796 Re: Istočno Sarajevo
I ti lupaš ko maxim po divizijiRas Al Ghul wrote:Pošto si ti drot, moram još jednom, pitanje CSKA je bilo hipotetičko, šta da genocidna postane nezavisna, od čega bi ljudi živjeli u I. S., pa je i moj odgovor bio sarkastičan. Skonto drotu iz Vojkovića? Od čega bi mladi parovi živjeli, hajde mi reci?Naravno da je zbog Sarajeva. Radiš u gradu, stanuješ u Lukavici, u čemu je problem? Nema graničnog prelaza na Vracama, koliko ja znam.
Ali papcima poput ovog Razlighune možeš neke stvari objasniti, ali fakat.
- CSKA
#1797 Re: Istočno Sarajevo
To je ironija,sto je Sarajevo jace,sto si u BiH,to je i Istocno Sarajevo jace.Drago mi je da su to skontali u I.S.,pa sada bolje zive.Znam na sta je izgledalo do tamo 2005/06. god.Sa druge strane jeste smijesno malo,srbujes,odes u Sa,radis,vratis se pa opet srbujes
,ali ajde zivot je uvijek pun takvih situacija.
Pitanje ostaje da li ce se u buducnosti pojaviti neka pametna glava koja ce uspjeti od takvog nekog kapitala da napravi nesto u I.S. da ne budu zavisni od Sarajeva.
Pitanje ostaje da li ce se u buducnosti pojaviti neka pametna glava koja ce uspjeti od takvog nekog kapitala da napravi nesto u I.S. da ne budu zavisni od Sarajeva.
-
smijesni_ste
#1798 Re: Istočno Sarajevo
Kako misliš 'skontali'? Hoćeš reći da u posljednjih 5 - 10 godina sve više ljudi dolazi ovdje tražiti posao(ne samo u državnoj službi
), studirati, izlaziti i kupovati pa samim tim im je i splasnuo taj neki antagonizam i ponos ili?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1799 Re: Istočno Sarajevo
Besmislica.CSKA wrote:To je ironija,sto je Sarajevo jace,sto si u BiH,to je i Istocno Sarajevo jace.Drago mi je da su to skontali u I.S.,pa sada bolje zive.Znam na sta je izgledalo do tamo 2005/06. god.Sa druge strane jeste smijesno malo,srbujes,odes u Sa,radis,vratis se pa opet srbujes,ali ajde zivot je uvijek pun takvih situacija.
Primjer.
U Sarajevu su enormna kršenja radničkih prava u realnom sektoru...
Ali Istočno Sarajevo.....koliko sam shvatila ljudi BUKVALNO rade non-stop po granapima i prodavnicama i ostalim firmama, bez jedne sekunde odmora , bez plata....plate dobijaju u robi , bonovima , neredovno i mnogo su manje nego u Sarajevu.
Nimalo ne pretjerujem , nimalo. Poljoprivreda ima važno učešće u kućnom budžetu , obrada zemlje , eventualna prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda.....
U ovoj oblasti Istočno Sarajevo jeste nezavisno u odnosu na Sarajevo , jer je pitanje kako djeluju inspekcije rada u mjestu sa 20-25.000 stanovnika...nema ih i život stanovnika je gori...ljudi trpe i to su smislile neke lude glave. Ne tvrdim da u Sarajevu nema kršenja istih - naprotiv ali je radnicima donekle lakše i standard je veći.....
Bilo kakva industrijalizacija nužno traži stručne ljude. A odakle oni Istočnom Sarajevu ? Koliko ih zapravo ima ? Ne znamo , ne znamo ni koliko ih ima u Sarajevu (i to je osnovni problem ove zemlje koja ne zna mnogo toga ali se time ne bavi već 20 i kusur, nego se bavi znamo već čime , zapravo osjetimo) no opet po analogiji Sarajevo ih ima više (ima veći broj stanovnika) pa bi ljudi iz Sarajeva došli raditi u neku stranu tvornicu u Mladicama ili Kasindolu.
Chisum je napisao nekoliko odličnih stvari.....
Najgore je to što nam je svima dogorilo do nokata i hitno moramo mijenjati jer je katastrofa.
- CSKA
#1800 Re: Istočno Sarajevo
Dolaze i rade(mislim na privatni sektor),samo sto su to 90% zene i djevojke,jer zensko lakse prolazi svuda.Velika je razlika kada u kucni budzet udje 600 a ne 300 markica.smijesni_ste wrote:Kako misliš 'skontali'? Hoćeš reći da u posljednjih 5 - 10 godina sve više ljudi dolazi ovdje tražiti posao(ne samo u državnoj službi), studirati, izlaziti i kupovati pa samim tim im je i splasnuo taj neki antagonizam i ponos ili?
Izlazi se i kupuje po Sa,to ti ja mogu garantovati,jer malo malo pa vidim neke likove iz I.S.Samo sad od toga ne treba praviti neku senzaciju,jednostavno ljudi su radoznali,vole promijene.
Pa zato sam i napisao pametna glava,jer neko imalo zna kakva je situacija u I.S. a da nije navijacki raspolozen svjestan je svega sto si napisala.Da je drugacije,ne bi trebala uopste pametna glava,vec neko samo ko ce da sabere dva i dva.tvsabina wrote:
Situacija je sada bolja nego 2005.godine,grade se zgrade,otvaraju se radna mjesta,doduse to su kladionice,kafici,picerije...ali su to ipak radna mjesta...otvoreno je i par supermakreta...uglavnom vrti se neka para.Od tih para ubire se neki PDV,a od njega bi trebalo nesto da se radi ili gradi,a ne da zavrsava u rukama politickih stranaka.
Zaboravljamo da su na ovom prostoru vladali i neki kriminalni klanovi,koji su sada ugaseni.Sa bezbjednosne strane nebo i zemlja I.S. sad i prije deset godina.
Nesto se desava,nisu to sada neke astronomske promijene,ali neke jesu.Ali to su sve promijene koje bi pale u vodu da I.S. mora zivjeti samo od sebe,vjerujem da bi za godinu dana postalo opet grad duhova.