Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

DonVito

#1776 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

perfect_guy wrote:ja bih recimo ovakvu varku napravio: (ako se već držimo jednog defanzivnog veznog)

vedo
lulić-miske-medunjanin-džeko
zahirović
zukanović-spaha-ogi-mujdža

opet ovdje hare možda više može pomagati nazad nego naprijed
:shock:

:lol: varku za sebe.. dzeko krilo ma daj. Zukanovic krilo ma daj.

A sta Dzeko igra u ovoj postavi?
beka :lol:
jeza u ledja

#1777 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by jeza u ledja »

perfect_guy wrote:ja bih recimo ovakvu varku napravio: (ako se već držimo jednog defanzivnog veznog)

vedo
lulić-miske-medunjanin-džeko
zahirović
zukanović-spaha-ogi-mujdža

opet ovdje hare možda više može pomagati nazad nego naprijed
Ovo je postavka kad zamijenimo strane na poluvremenu. :D
kokakolas

#1778 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by kokakolas »

ganjeta wrote:Samo Zahirović na zadnjem veznom jednako je debakl po nas.
Slažem se u potpunosti... Da sam na Sušićevom mjestu (a nisam) bih počeo utakmicu sa Medunjaninom ili Rahimićem u tandemu sa Zahirovićem. Imamo mi dosta ofanzivna krila (Lulića i Stevanovića) koja će sigurno probijati na bokovima, a kad još tu dodamo Džeksona i Misketa... nam Ibišević više i ne treba. Samim time bi imali dosta jaku sredinu terena i poprilično dobar napad.

Ja bih počeo ovako:

Begović
Mujdža Vranješ Spahić Zukanović
Medunjanin Zahirović
Stevanović Misimović Lulić
Džeko

*Onda staviti generala da sačuvamo prednost :-)
DonVito

#1779 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Recept za Grcku, Ibisevic za 2p.

Image
Frankyee

#1780 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Frankyee »

ganjeta wrote:Samo Zahirović na zadnjem veznom jednako je debakl po nas.
Zahirovic u timu je debakl, bolji je bilo ko drugi na toj poziciji , ili cak i bez zadnjeg veznog bi bolje prosli.

Zahirovic nije imao nit jedan kvalitetan pas naprijed u Atini, napravio je bezzze prekrsaje , zamalo penal, stalno bjezi od lopte, kanta obicna nije ni za domace lige. Muha bez glave.

Umjesto Zahirovica, ubaciti jos jednog stopera , recimo Pandzu, Besica, Zukanovica , Svraku, Vrsajevica ili Rahimica ili bilo kog igraca sa spiska ili iz mlade reprezentacije. Ako treba igrati 3-5-2 ali samo bez njega. :D
cindrlimindrli

#1781 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cindrlimindrli »

Dobro ljudi, ne treba se smijati, valjda cemo do petka ubost idealan sastav. :D
R9..

#1782 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by R9.. »

DonVito wrote:Recept za Grcku, Ibisevic za 2p.

Image
:thumbup:
Frankyee

#1783 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Frankyee »

Image
Mujdza na lijevom beku ?? a to nas najbolji desni bek , pravis rupu desno jer Vranjes to nemoze pokriti kao Mujdza a nisi rijesio nista lijevo.

Zahirovic = kanta

Stevanovic ne igra vec duze vrijeme
DonVito

#1784 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

Frankyee wrote:

Image
Mujdza na lijevom beku ?? a to nas najbolji desni bek , pravis rupu desno jer Vranjes to nemoze pokriti kao Mujdza a nisi rijesio nista lijevo.

Zahirovic = kanta

Sta se cudis, da si bar koji put bacio oko na BL uvidio bi koliko je Mujdza tekmi odigrao na lijevom boku u svome klubu 8) i to odlicno.
Prebaciti Mujdzu na lijevi bok jer on sigurno moze bolje da odradi od Vranjesa i Zukanovica a na desnom se Vranjes eto recimo moze snaci, boljeg nema hoces Vrsjavica na desni bok :roll: Zukanovic je pokazao u ovim prijateljskim tekmama hmm ali treba imati vijeru u momka a ne odma na prvu kanta. Kanta je nekad bio i Spaha ha ya.
Znamo svi da Stevanovic ne igra vec duze vrijeme a znamo svi da Pjanica nema i da ima ne treba nam tako reci pola Pjanica na terenu koji ce imati strah da udje u svaki kontakt kako of. tako def. ne treba nam takav igrac pa ljudi to bi bilo kao da igramo sa igracem manje. Zasto lomiti vrat jednostavno nam trebaju trkaci, ratnici.
wall3

#1785 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by wall3 »

Ovako treba igrati:

Image

Formacija 5-2-3(4-1-2-3) je idealna za Grke samo nam nedostaje kvalitetnih odbrambenih igrača.
Zmijuga loma

#1786 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Zmijuga loma »

Baš kad sam pomislio da nešto fali na temi, eto ovoga sa svojim 'Zahirović ne šalje kvalitetne lopte naprijed' floskulama.
Zmijuga loma

#1787 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Zmijuga loma »

dupli
Last edited by Zmijuga loma on 20/03/2013 22:50, edited 2 times in total.
Korisničkoime

#1788 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Korisničkoime »

Frankyee wrote:

Image

Zahirovic = kanta

Znao je ponekad Mujdža u klubu igrati lijevog beka dok je Vranješ cijelu prošlu sezonu odigrao na desnom beku u klubu znači sve to i nije tako bez razmišljanja.
Ne znam što se držite Stevanovićevog ne igranja a niko da se obazre da Zahirović nije igrao 4 mjeseca. Stevanović je propustio zadnje dvije utakmice u ligi i nije neko čudo svi smo to znali da će u Španiji dobiti znatno manje vremena nego u Jelen ligi.
Ovdje samo me muči trojac u sredini Misimović Medunjanin Zahirović a svi se skoro drže te trojice kao pijani tarabe.
jeza u ledja

#1789 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by jeza u ledja »

Ko god bude igrao na desnom beku imace najvise posla sa Samarasom.
solo2

#1790 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by solo2 »

Zahirovic = kanta

Stevanovic ne igra vec duze vrijeme[/quote]

Sta se cudis, da si bar koji put bacio oko na BL uvidio bi koliko je Mujdza tekmi odigrao na lijevom boku u svome klubu 8) i to odlicno.
Prebaciti Mujdzu na lijevi bok jer on sigurno moze bolje da odradi od Vranjesa i Zukanovica a na desnom se Vranjes eto recimo moze snaci, boljeg nema hoces Vrsjavica na desni bok :roll: Zukanovic je pokazao u ovim prijateljskim tekmama hmm ali treba imati vijeru u momka a ne odma na prvu kanta. Kanta je nekad bio i Spaha ha ya.
Znamo svi da Stevanovic ne igra vec duze vrijeme a znamo svi da Pjanica nema i da ima ne treba nam tako reci pola Pjanica na terenu koji ce imati strah da udje u svaki kontakt kako of. tako def. ne treba nam takav igrac pa ljudi to bi bilo kao da igramo sa igracem manje. Zasto lomiti vrat jednostavno nam trebaju trkaci, ratnici.[/quote]

Grijesis druze.. treba nam iskustvo ne mladjahni trkaci - jer Grke ne treba nadtrcati nego nadmudriti
Trcao je Zahirovic za dvojicu u Atini ali dzaba.. Stevanovic isto tako mislim da bi podlegao pritisku.. nego treba gledati ko ima iskustvo i rutinu za ovu utakmicu. Spahic-Rahimic-Medunjanin-Miske-Dzeko - kostur i onda se tek imamo cemu nadati.
tendzera

#1791 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by tendzera »

Ako zelimo igrati ici na SP,na Bilinom Polju trebaju pasti,
mnogo jaci protivnici od Grcke :bih:
jeza u ledja

#1792 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:Znao je ponekad Mujdža u klubu igrati lijevog beka dok je Vranješ cijelu prošlu sezonu odigrao na desnom beku u klubu znači sve to i nije tako bez razmišljanja.
Ne znam što se držite Stevanovićevog ne igranja a niko da se obazre da Zahirović nije igrao 4 mjeseca. Stevanović je propustio zadnje dvije utakmice u ligi i nije neko čudo svi smo to znali da će u Španiji dobiti znatno manje vremena nego u Jelen ligi.
Ovdje samo me muči trojac u sredini Misimović Medunjanin Zahirović a svi se skoro drže te trojice kao pijani tarabe.
Ispravi me ako grijesim al mescini ni Mujdza nije igrao mjesecima zbog mescini povrede.
perfect_guy

#1793 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by perfect_guy »

wall3 wrote:Ovako treba igrati:

Image

Formacija 5-2-3(4-1-2-3) je idealna za Grke samo nam nedostaje kvalitetnih odbrambenih igrača.
ipak je stevo ofanzivniji, tako da u ovoj varijanti radije treba ići na:

vedo
džeko-stevo
lulić-miske

(zahirović i zadnja linija da ostanu)
Last edited by perfect_guy on 20/03/2013 22:53, edited 1 time in total.
kokakolas

#1794 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by kokakolas »

Ma neće nas dragi Bog spasit, ako mi krenemo u duel sa njima na sredini terena. Nama trebaju moćna krila, trkači koji će ih razvlačiti i prodirati po bokovima. Ja sam siguran da će Lulić i Stevanović tu ulogu odraditi kako treba.
cindrlimindrli

#1795 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:Ko god bude igrao na desnom beku imace najvise posla sa Samarasom.
Vranjes ima iskustva u duelima sa njim. :D
phillie

#1796 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by phillie »

Jbg, da bogdom mozemo Terry-ja i Puyol-a zovnuti, ali ne daju u FiFi i UeFi :D
I meni se ovaj sastav svidja ( a i graficki je najdotjeraniji :D ) i mislim da bi mogli parirati grcima ovim sastavom.
DonVito

#1797 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by DonVito »

cindrlimindrli wrote:
jeza u ledja wrote:Ko god bude igrao na desnom beku imace najvise posla sa Samarasom.
Vranjes ima iskustva u duelima sa njim. :D
Kad smo izdurali Ronalda po boku u Zenici sa Zahirovicem na desnom beku pa Samaras je mala maca 8) samo ga treba ramenom :mrgreen:
Korisničkoime

#1798 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:
Korisničkoime wrote:Znao je ponekad Mujdža u klubu igrati lijevog beka dok je Vranješ cijelu prošlu sezonu odigrao na desnom beku u klubu znači sve to i nije tako bez razmišljanja.
Ispravi me ako grijesim al mescini ni Mujdza nije igrao mjesecima zbog mescini povrede.
Upravo tako njega sam zaboravio i on se ne spominje samo se ističe da Stevanović ne igra.

Vidi sad ne trebaju trkači protiv Grčke ma jok ne daj Bože da ekipi koja naglašeno igra fizički fudbal u svakom smislu postaviš nekoga ko može da se nosi s njima.
jeza u ledja

#1799 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by jeza u ledja »

Hajmo pisati koji je realan sastav, znaci realno koga bi Susic stavio u prvih 11.

Neki dan je on izjavio da "svi znaju bar 9 igraca koji ce sigurno igrati".

Ja evo pokusavam nabrojati sigurne: Dzeko, Ibisevic, Misimovic, Spahic, Begovic, Mujdza, Lulic...to je 7. Vjerovatno jos Medunjanin i Vranjes. To je 9. Ostaje pitanje koja jos dvojica. Zahirovic ili Rahimic, te Stevanovic ili Zukanovic. U slucaju da igra Zukanovic onda Lulic nece igrati lijevog beka vec krilo. U slucaju da igra Stevanovic onda ? hm hm.
Ma realno, jedino je pitanje hoce li zapoceti Rahimic ili Zahirovic. Igracemo opet sa Lulicem na krilu, Mujdzom koji pokriva cijeli desni red uz pomoc, valjda, Medunjanina i Misimovica? Ibisevic i Dzeko realno obojica igraju.
Pozadi je jedino pitanje kako ce izpremetati Vranjesa, Mujdzu i Zukanovica. Vranjes ne moze igrati lijevog beka, a Zukanovic vjerovatno ne moze desnog, dok Mujdza nece igrati stopera. Znaci ili Mujdza ili Zukanovic lijevo, ili eventualno Lulic, u sto sumnjam. Vranjes ili stopera ili desnog beka. Zukanovic ili lijevog beka ili , vjerovatno, stopera.
Previse kombinacija da bi sad bistrili...
Sigurno je samo da cemo igrati sa 2 napadaca kao i obicno, stoga tu bas nema mjesta za Stevanovica.
A od dva napadaca, Dzeko je bolji u pokrivanju vise terena, tako da jedino Ibisevic moze igrati klasicnog schpitza.
jeza u ledja

#1800 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote:
jeza u ledja wrote:
Upravo tako njega sam zaboravio i on se ne spominje samo se ističe da Stevanović ne igra.

Vidi sad ne trebaju trkači protiv Grčke ma jok ne daj Bože da ekipi koja naglašeno igra fizički fudbal u svakom smislu postaviš nekoga ko može da se nosi s njima.
Ma samo Samaras da ne prima duge lopte , to je sve sto on zna. Al nemamo mi igraca na boku da ga pricepi.

Ja cu opet ponoviti - smanjiti greske na minimum i pricepiti Samarasa :D, to je recept za uspjeh.
Locked