TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
aditon

#1776 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

madesa wrote:pitanje jedno , imam Sony LCD star nekih 5 godina , medjutim htio bi nekad film pogledati ali nemam USB izlaz , kad bi kupio kabal HDMI to USB mogao rijesiti taj problem ?

Sve da i imaš USB utor na tom TV-u ne bi mogao nikakav film pogledati obzirom da Sony ima zaštitu od piraterije. Ako želiš gledati film s vanjskog izvora, imaš dvije opcije. Prva ti je da, ako imaš HDMI utor, HDMI kablom spojiš TV s, npr. laptopom. Druga opcija je da napraviš kućnu mrežu te da strimaš s računara video sadržaj preko nekog od programa namijenjenih za tu svrhu a besplatan ti je serviio

www.serviio.org
badrudin

#1777 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

a kako ce to on bogati prepoznati da li je to film ili neki video klip
badrudin

#1778 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

a kako ce to on bogati prepoznati da je u pitanju film, a ne neki video klip....duži
r_faruk

#1779 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

na sony bravia-i kupljenoj prije pola godine idu filmovi sa usb-a bez problema... ne znam koja je oznaka tv-a, u glavnom 50 inch, smart i ostale pizdarije koje niko ne koristi :)... tv je kostao oko 1400KM

imam i jednu biru koja jede sve sta u nju ubacis... ali joj je otislo osvjetljenje poslije dvije godine, to smo popravili i opet sve super :) radi ko i ovaj sony, mnogo je jednostavnija i kosta oko 600KM. I ja sam za ove markirane tv-e da se razumijemo, ali eto, htio sam da vidim sta ce biti sa birom, s obzirom da imam jos jednu na vikendici.... *ebo te, pa ja sam kupio dvije bire :-)
aditon

#1780 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

DRM se sistem zaštite zvao koji je sony uveo obzirom da je sony ogromna korporacija uključena i u sfere poput muzike, filma itd te je u njihovom interesu bilo da blokiraju sve što nije originalno. U principu, to je neka vrsta trojanca/malware-a međutim od toga se u međuvremenu odustalo a sva ta priča krenula je mislim 2004-5 godine.

Nove generacije Sonya dozvoljavaju i reproduciranje piratskih sadržaja.
badrudin

#1781 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

ja, al ne reče ti kako je to tv sposoban da na usb stiku razlikuje koji je fajl piratski fim a koji neki obični video klip skinut takođe sa interneta
Reisova

#1782 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Reisova »

lajk wrote:
Reisova wrote:Evo komentar: ko je citao moje ranije postove imala sam dilemu oko dvije extra televizije. Kupili smo Sony 50" full hd android ima sada dobra akcija sa 5 god garancije. Znaci tv je predobar jer mi svakako imamo digitalni signal pa nam je slika stvarno dobra, onaj fodbal "mode" je isto interesantan. A najbolje od svega instalirali smo mi Kodi i ono bukvalno mozes gledati bilo koji program bez problema. Znaci ovaj tv je stvarno odlican.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Koliko KM? Sad necemo nista ispod 5 god garancije
1500 KM moze na karticu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
badrudin

#1783 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

evo ga čisti bestbuy
u novom katalogu Tehnomaga Hitachi 82 za 319 KM !!!
šta li će sada izmislit kritučari jer nije kinez, nije turčin.....
GaRGa

#1784 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by GaRGa »

al nije full HD :D :run:
badrudin

#1785 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

na 82 je rijetko koji FHD
badrudin

#1787 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

mislim da na 82 se praktički i ne vidi razlika između HD ili FHD
semirsar

#1788 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

badrudin wrote:mislim da na 82 se praktički i ne vidi razlika između HD ili FHD
Samo se ti tjesi :mrgreen:
badrudin

#1789 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

nemam se sta tjesit nego je tako
a uzimajuci u obzir cinjenicu da je gro dostupnog video materijala po internetu većinom HD rez. onda je to dodatna prednost
semirsar

#1790 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Tako je mozda tebi, ne nuzno i drugima.
badrudin

#1791 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

nema tu meni ili drugima, reci sam kakva ti je slika ako je video sadrzaj HD a rez. na tv FHD
semirsar

#1792 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Sta cu ti reci, saltam i gledam, moze bit da ti ne vidis razliku, ali ja je itekako vidim, pogotovu sto imam supertv i t-mach D3 pa iz prve ruke mogu uporediti kanale :mrgreen:
Ako neko ne vidi razliku, postujem, ali ne mre taj onda pausalno tvrdit da je to u biti sve ista reza, kuzis.
badrudin

#1793 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

odgovori na pitanje kakva ti je slika kada gledas film koji je u HD rez a na tvom tv koji je FHD
ili ti je tv pametan pa automatski regulise rez. pa smanji na HD a ostatak ekrana ti je crna pozadina, pa ti izađe na isto, tačnije na gore jer ne dobijes ni 82 cm (govorim o toj velicini iako ne znam da li je kod tebe ta velicina ekrana) ili ti "razvuče" sliku na čitav ekran a to onda napravi da je slika losa, kao kad federalnu tv gledas na FHD a oni majmuni emituju u sd rez :lol:
semirsar

#1794 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

badrudin wrote:odgovori na pitanje kakva ti je slika kada gledas film koji je u HD rez a na tvom tv koji je FHD
ili ti je tv pametan pa automatski regulise rez. pa smanji na HD a ostatak ekrana ti je crna pozadina, pa ti izađe na isto, tačnije na gore jer ne dobijes ni 82 cm (govorim o toj velicini iako ne znam da li je kod tebe ta velicina ekrana) ili ti "razvuče" sliku na čitav ekran a to onda napravi da je slika losa, kao kad federalnu tv gledas na FHD a oni majmuni emituju u sd rez :lol:
TV mi ne sluzi samo za gledanje filmova s neta, da, imadem nekog pametnjakovica pa mi uglavnom sve sam odradi, inace se ne opterecujem s tim banalnim stvarima, jer uglavnom kad skidam film skinem ono sto mi i odgovara jer mi nije tesko sacekati nekoliko dana za ponajbolji uzitak. Sony od 32 mi je star sedam godina, spajao sam ga na laptop i preko vlc gledio filmove. Tacno je da razvlaci i zavlaci ponekad, ali sve je do tebe, sta skidas i kako nariktas u postavkama TV i playera.... tako da :mrgreen:
P.S. HD i FHD tv kanali na istom starom sony aparatu su neuporedivi i idu u korist... zna se, a tv se kupuje za... ma zna se :mrgreen:
naravno, svak ima svoj cejf, pa tako i ti, vjerovatno. :thumbup:
badrudin

#1795 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

iz svega sto si nabaco samo izvlačim to da priznajes da HD snimak na FHD TVu razvlači i da nije to TO znači, a cijelo vrijeme pričaš o kvalieteu slike, a u tom slučaju ko biva nije bitno
GaRGa

#1796 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by GaRGa »

na 19 inchnom monitoru se vidi razlika izmedju 720p i 1080...
semirsar

#1797 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

badrudin wrote:iz svega sto si nabaco samo izvlačim to da priznajes da HD snimak na FHD TVu razvlači i da nije to TO znači, a cijelo vrijeme pričaš o kvalieteu slike, a u tom slučaju ko biva nije bitno
NabacO?!
Vidi nesto, ja sta sam zelio a mogao sam sebi priustit, to sam i kupio. To sto sam kupio radi upravo 'nako kako sam i ocekivao.
Postavke sam nariktao 'nako kako sam nariktao, skidam s neta FHD i gledam kako treba i uzivam u punom kapacitetu.
Isto tako sam radio na starom tv od 32" pa sam isto tako uzivao u FHD prikazu. Znaci, do mene je. Ne odredjuje meni tv sta cu ja i kako gledat'... osim ako nema druge alternative, a ima je itekako. To sto se tice sadrzaja s neta. FTV i ostale slicne programe vjeruj pojma nemam na kojem su kanalu tako da...
Da, priznajem da HD snimak na FHD razvlaci, ali nisi osudjen da ga tak'og gledas, osim ako sam ne znas sebi ugodit' :mrgreen:

P.S. Svojevremeno, sam dostavljao TV aparate u Tehnounion u Alipasinoj. Mjesecno sam preuzimao desetak vracenih i neispravnih Hitachi aparata i po par grundiga i Sonya Skladiste im je bilo preko puta radnje, davno to bjese. :mrgreen:
Jbg, nabacah ti ja jos stosta svasta nesta al' ne brinem se ja za tebe, vidim imas stav, dobro je to :mrgreen: :thumbup:
badrudin

#1798 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

moram ponavljat jebiga
jednostavno neke video sadrzaje, tačnije najveći dio ne mozes naci u FHD kontas li ti to, vecina je SAMO u HD
GaRGa wrote:na 19 inchnom monitoru se vidi razlika izmedju 720p i 1080...
ocigledno ne znas ni o cemu pricam
koja je rez tog monitora
Last edited by badrudin on 17/07/2016 21:05, edited 2 times in total.
JLZbunjenog

#1799 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by JLZbunjenog »

Da li je bolje uzeti FHD LCD bez Androida, pa kupiti dodatno Android TV Box ?
Kakve su prednosti ili mane Android TV Box-a ?
semirsar

#1800 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

JLZbunjenog wrote:Da li je bolje uzeti FHD LCD bez Androida, pa kupiti dodatno Android TV Box ?
Kakve su prednosti ili mane Android TV Box-a ?
FHD tv + Android TV box je najbolja opcija po vecini komentara na koje sam naletio, ali, ja sam nemam ni jedno ni drugo (ni android tv, ni box), pa tako nisam relevantan da donosim svoj sud. :mrgreen:
Post Reply