Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Comrad

#1776 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Comrad »

Kofer wrote:Na piku ima previše cjenkanja.Staviš najpovoljniju cijenu od ostalih,i ono pita koja je zadnja.Ebay je dosta bolji od pika jer nema cjenkanja ako ćeš kupiti kupi,ako ti je skupo traži jeftinije i to je to.Nema nikakvih zamjena i ostala sranja ko na piku.
Ima cjenkanja zato sto su nerealne cijene, generalno na piku se raja preserava i svi hoce da zarade na iskoristenim stvarima ili stvarima kupljenim po smijesnoj cijeni.

Sto puta naletio na neke artikle gdje je cijena ista ili cak i veca nego po prodavnicama. Jbg, u svemu tome onda i ono malo raje sto su realni pusi foru zbog ovakvih 'trgovaca'.

Na pik-u mi lik prodaje stvar 30 KM, koja kosta na ebayu 1.98 $ (uracunata postarina) ?! Pa ko je tu lud jbt. Znaci isti proizvod, istu sliku frajer uzeo sa ebaya i hoce da me prevesla. Ajd da hoce da zaradi petaka, dao bih, ali na meni da uzimas tolku marzu malo sutra. I sa takvima se ne treba cjenkat, nego odmah odjebat. Zato slabo sta uzimam sa pika, ne vidim poentu. Odem na ebay i slicne stranice i uzmema sta mi treba.
Averus

#1777 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

Comrad wrote: Na pik-u mi lik prodaje stvar 30 KM, koja kosta na ebayu 1.98 $ (uracunata postarina) ?! Pa ko je tu lud jbt. Znaci isti proizvod, istu sliku frajer uzeo sa ebaya i hoce da me prevesla. Ajd da hoce da zaradi petaka, dao bih, ali na meni da uzimas tolku marzu malo sutra. I sa takvima se ne treba cjenkat, nego odmah odjebat. Zato slabo sta uzimam sa pika, ne vidim poentu. Odem na ebay i slicne stranice i uzmema sta mi treba.
Ovo.

Sto je jos gore, ima likova koji narucuju sa DealExtreme i tako napucavaju cijene.
Npr antena za wireless AP je na DX-u oko 2-3KM, oni je prodaju za 25KM.

A jos tuznije, ta ista antena u IMTEC-u je 27!

Pa ne da su bezobrazni, nego bas pretjeruju.. :-)
Kofer

#1778 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Comrad wrote:
Kofer wrote:Na piku ima previše cjenkanja.Staviš najpovoljniju cijenu od ostalih,i ono pita koja je zadnja.Ebay je dosta bolji od pika jer nema cjenkanja ako ćeš kupiti kupi,ako ti je skupo traži jeftinije i to je to.Nema nikakvih zamjena i ostala sranja ko na piku.
Ima cjenkanja zato sto su nerealne cijene, generalno na piku se raja preserava i svi hoce da zarade na iskoristenim stvarima ili stvarima kupljenim po smijesnoj cijeni.

Sto puta naletio na neke artikle gdje je cijena ista ili cak i veca nego po prodavnicama. Jbg, u svemu tome onda i ono malo raje sto su realni pusi foru zbog ovakvih 'trgovaca'.

Na pik-u mi lik prodaje stvar 30 KM, koja kosta na ebayu 1.98 $ (uracunata postarina) ?! Pa ko je tu lud jbt. Znaci isti proizvod, istu sliku frajer uzeo sa ebaya i hoce da me prevesla. Ajd da hoce da zaradi petaka, dao bih, ali na meni da uzimas tolku marzu malo sutra. I sa takvima se ne treba cjenkat, nego odmah odjebat. Zato slabo sta uzimam sa pika, ne vidim poentu. Odem na ebay i slicne stranice i uzmema sta mi treba.
Primjera radi iphone 4s 32 gb hitno prodajem za 300 km,i ono pita koja je zadnja i može li niže.Pa čovjeku dođe da ga zadavi.Ako može link od toga što taj prodaje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1779 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

oće ba ljudi džaba
svi bi da budu gospoda al da ne plaćaju
Schlauf2

#1780 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

NenjiA wrote:Moj drug prodaje XBOX wireless gamepad nov za, recimo, 50KM (a msilim da nije bila ova cijena, ali neka posluzi za primjer)

Javlja mu se lik "aaaj brate pa taj je joystick u prodavnici nov 30KM"
Moj drug, posto mu se ni ne zuri da proda kaze "pa idi u radnju i kupi"

Kad ovaj "hajde daj za 20 i eto me odma'"

"ne"

"haj' eto, dacu ti ja 30"

"ne, cijena je 50"

"hajde eto, dogovircemo se pa da ti dam 40"

na kraju mu jaran napise "druze, ja ti ga sad ne bih prodao ni za 100KM"

dobije odgovor "jeb'o te tvoj dzojstik, neces ga nikad prodati blablablba"

deset dana poslije "ej drug, hoces prodati za 50?" :lol:

Znaci ne radi se o cjenkanju. Svi se cjenkaju (koji znaju). Moje cjenkanje je "moze li 10KM nize, a da ja platim postarinu" i uvijek upali :D

Al' ima likova koji misle da je cjenkanje aukcija, pa hoce robu za smijesne cijene.
Ja prodajem GeForce 9800gt za 100KM, lik mi se javlja kaze "dacu ti 50KM i dodjem po nju"... Ono... Jarane...

Debili :oops:
Los pokusaj cjenkanja jos jednog lika za koji je Pik previse napredan, s takvim se i ja srecem svaki dan. Moje cijene su inace fiksne, tako da sve ovakve odmah odbijem. Bitno je stavit odmah cijenu za koju bi isao za pare, tj. najnizu. Vidis, on na kraju ipak daje za cijenu koja je napisana uprkos tome sto je nudio mnogo manje prije jer zna da je jeftino. Uostalom, kad kupis nesto i nekome pokazes niko te ne pita "koliko si spustio cijenu" nego "koliko si platio".
van helsing

#1781 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Pa ima li free shipping sa ebay-a?
Kakvih 36$ :?
Averus

#1782 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

van helsing wrote:Pa ima li free shipping sa ebay-a?
Evo pogledaj koja je najjeftinija = 90KM :zoka:
seoBIH

#1783 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Ima free shipping, no ne uvijek :) Neke stvari ne zele slati s obicnim kurirskim sluzbama jer imaju negativno iskustvo. Dalje da se nadovezem da kosta 36$, da kosta, ali ces imati jos oko 60KM trskova ka drzavi, a ako bude islo preko DHL.a imat ces samo troskova prema drzav i injima oko 110KM + 36$ kartica.
gagy06

#1784 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gagy06 »

Naravno da ima free shipping, al tip mora da utali polovnu karticu za 100KM. Ja nemam nikakav problem sa tim da narucim sa eBay-a. Barem ono sto moze da stane u manji paket. Izmedju ostalog-kupujem novo.
Poenta je u tome da postoje ljudi koji se prije kupovine raspitaju za realnu cijenu, imaju i drugu opciju za naruciti pa tek onda pokusaju na Pik vidjeti da li se ta nerazumna cijena moze malo korigovati. Naravno postoje i ovi drugi, al ne mozete sve trpati u isti kos.

@NenjiA
A zasto to meni ovdje nije mjesto?
Cholina_Lokica

#1785 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Cholina_Lokica »

Kod nas je generalno problem sto ljudi previse cijene svoje i novac i stvari, a tudje omalozavaju, i onda dobijamo ovakve komentare na piku, i spominjanje familije jer eto neces da mu spustis cijenu :-)
Averus

#1786 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

gagy06 wrote:
@NenjiA
A zasto to meni ovdje nije mjesto?
Napisah da ne pametujes gdje ti nije mjesto :)
Realna cijena polovne graficke kartice 9800gt je ~90ak KM SADA. Vec prije pola godine je bila 100KM i vise, dok je prije godinu dana bila i preko 120KM.

Svi mi mozemo naruciti sa ebay-a, ali ti ni ebay ne garantuje da ces naruciti ispravno. ;)
agent_001

#1787 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by agent_001 »

Aki imas mogucnost da pokrenes case i dokazes da nije ispravno ii nesto ljevo da si dobio, i odma dobijes lovu nazad, onda oni ganjaju prevaranta..
Averus

#1788 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

agent_001 wrote:Aki imas mogucnost da pokrenes case i dokazes da nije ispravno ii nesto ljevo da si dobio, i odma dobijes lovu nazad, onda oni ganjaju prevaranta..
Da, a kako ces dokazati da, recimo, graficka nije bila ispravna?
Lik jednostavno moze reci da je radila kad je on poslao.
seoBIH

#1789 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

gagy06 wrote: Naravno da ima free shipping, al tip mora da utali polovnu karticu za 100KM. Ja nemam nikakav problem sa tim da narucim sa eBay-a. Barem ono sto moze da stane u manji paket. Izmedju ostalog-kupujem novo.
Poenta je u tome da postoje ljudi koji se prije kupovine raspitaju za realnu cijenu, imaju i drugu opciju za naruciti pa tek onda pokusaju na Pik vidjeti da li se ta nerazumna cijena moze malo korigovati. Naravno postoje i ovi drugi, al ne mozete sve trpati u isti kos.

?
Zamolio bih te da mi navedes za koliko mozes kupiti iz inostranstva ovu karticu http://www.pik.ba/artikal/4477501/nvidi ... ce-9800gt/
gagy06

#1790 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gagy06 »

Da, ko radi preko eBaya (znaci gledamo neki rejting) tesko ce rizikovati negativne feedbackove zbog jednog proizvoda. Sve sto sam do sada narucio, bilo je ispravno. Evo recimo baterija za laptop sa kojem pisem (HP). Ovdje mi po radnjama trazili 200KM. Kupljeno na e-bay za 32$, free shipping, stiglo iz Hong Konga za 7 dana.
gagy06

#1791 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gagy06 »

123456789 wrote:
gagy06 wrote: Naravno da ima free shipping, al tip mora da utali polovnu karticu za 100KM. Ja nemam nikakav problem sa tim da narucim sa eBay-a. Barem ono sto moze da stane u manji paket. Izmedju ostalog-kupujem novo.

?
Zamolio bih te da mi navedes za koliko mozes kupiti iz inostranstva ovu karticu http://www.pik.ba/artikal/4477501/nvidi ... ce-9800gt/
pa surfaj brate....
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#1792 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Ko ide u Ameriku,ima ih na desetine samo na EVGA forumu koji prodaju stvari (starije) u pola cijene,ako ne i manje.'Starije" graficke oni daju u pola cijene,a za 8800 seriju da ne govorim,vidjao sam GTX I Ultra za 20 $.Ne vjerujem da bi ti netko slao iz Amerike u EU zbog 20$,em sto bi tebe postarina izasla pet puta vrijednosti grafe :lol: :lol: .Odes tamo,pokupis ovih stvari i kod nas na piku prodajes po 4-5 puta nabavnoj cijeni :lol:
Neradnik

#1793 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

Schlauf2 wrote:
NenjiA wrote:Moj drug prodaje XBOX wireless gamepad nov za, recimo, 50KM (a msilim da nije bila ova cijena, ali neka posluzi za primjer)

Javlja mu se lik "aaaj brate pa taj je joystick u prodavnici nov 30KM"
Moj drug, posto mu se ni ne zuri da proda kaze "pa idi u radnju i kupi"

Kad ovaj "hajde daj za 20 i eto me odma'"

"ne"

"haj' eto, dacu ti ja 30"

"ne, cijena je 50"

"hajde eto, dogovircemo se pa da ti dam 40"

na kraju mu jaran napise "druze, ja ti ga sad ne bih prodao ni za 100KM"

dobije odgovor "jeb'o te tvoj dzojstik, neces ga nikad prodati blablablba"

deset dana poslije "ej drug, hoces prodati za 50?" :lol:

Znaci ne radi se o cjenkanju. Svi se cjenkaju (koji znaju). Moje cjenkanje je "moze li 10KM nize, a da ja platim postarinu" i uvijek upali :D

Al' ima likova koji misle da je cjenkanje aukcija, pa hoce robu za smijesne cijene.
Ja prodajem GeForce 9800gt za 100KM, lik mi se javlja kaze "dacu ti 50KM i dodjem po nju"... Ono... Jarane...

Debili :oops:
Los pokusaj cjenkanja jos jednog lika za koji je Pik previse napredan, s takvim se i ja srecem svaki dan. Moje cijene su inace fiksne, tako da sve ovakve odmah odbijem. Bitno je stavit odmah cijenu za koju bi isao za pare, tj. najnizu. Vidis, on na kraju ipak daje za cijenu koja je napisana uprkos tome sto je nudio mnogo manje prije jer zna da je jeftino. Uostalom, kad kupis nesto i nekome pokazes niko te ne pita "koliko si spustio cijenu" nego "koliko si platio".
I ja stavim najnizu da se ne javljaju debili al dzaba kad imas jadova pa opet posalje poruku "ja ti nudim toliko i toliko jer nemam vise"....nikom ne odgovaram vise da za marku smanji od moje cijene pa makar nikad ne prodao :D
Vise su smradovi prestali i pozdravljat kad salju "ponude" ko da smo ovce cuvali skupa. :-D
seoBIH

#1794 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Pa surfao sam ja i vidim koliko kosta, ali vidim da ti nemas pojma pa pises gluposti. Vjerovatno nikada nisi ni narucio sa interneta pa ne znas kako ide sa cekanjem, sa carinom i slicno. Malo se raspitaj i oko toga, ne znaci ako platis graficku 40$ s postarinom da je to to i veselio te Bog.
benjamin1992

#1795 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by benjamin1992 »

Ma na piku ima svega. Najmrze mi je kada napisu da je nesto "KAO NOVO" a vidi se ascare na slikama koje je postavio da je koristeno, ima neku ogrebotinu i sl. I tu stvar prodaje npr. za 130 KM a nova (fakat nova) je 150. A kada ti isti hoce nesto da kupe od tebe, najradije bi da im djabe das. Znam da se ovo vec spominjalo na ovoj temi, al' ipak- najveca misterija mi je npr.: Auto 10 000 KM, u zamjeni 11 500 KM. KOJI KU*AC? Kakva je to matematika, ekonomika? Znaci prodajem 2 paradajza od po 100 grama za 1 KM, al' mogu ih i zamjenit za 3 paradajza od po 100 grama? Koji debilizam ne vjerujem...
Averus

#1796 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

@neradnik
Hahaha kad vec spomenu to za pozdravljanje... Ja cim dobijem poruku od nekog nepismenog lika, odma' je odgovor "prodato".
Caps lock, "neznam" i slicno... Zdra'o ba :-)

Ne da mi se peglati s levatima koji ne znaju ni napisati sta hoce...
gagy06

#1797 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gagy06 »

123456789 wrote:Pa surfao sam ja i vidim koliko kosta, ali vidim da ti nemas pojma pa pises gluposti. Vjerovatno nikada nisi ni narucio sa interneta pa ne znas kako ide sa cekanjem, sa carinom i slicno. Malo se raspitaj i oko toga, ne znaci ako platis graficku 40$ s postarinom da je to to i veselio te Bog.
Pa ti i ne pratis sta ja pisem. Eto, opisao sam koliko su mi trazili za laptop bateriju i za koliko sam kupio. Kupio sam i bateriju za foto aparat Sanyo 12$, ovdje trazili 45KM, sve free shipping, bez carine itd.
seoBIH

#1798 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Znam ja koliko su ti trazili, i trazili su ti za originalnu bateriju (ako su trazili 200KM to je pretjerivanje, 100KM max), ali tako rade ZASTUPNICI.

Ovde ne pricamo o vrijednosti DO 50KM, vec pricamo o vrijednosti vecoj od 50KM koja podlijeze carini. Zato sam ti i rekao da ce na vrijednost od 40$ platiti jos 50KM drzavi.
Neradnik

#1799 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

gagy06 wrote:
123456789 wrote:Pa surfao sam ja i vidim koliko kosta, ali vidim da ti nemas pojma pa pises gluposti. Vjerovatno nikada nisi ni narucio sa interneta pa ne znas kako ide sa cekanjem, sa carinom i slicno. Malo se raspitaj i oko toga, ne znaci ako platis graficku 40$ s postarinom da je to to i veselio te Bog.
Pa ti i ne pratis sta ja pisem. Eto, opisao sam koliko su mi trazili za laptop bateriju i za koliko sam kupio. Kupio sam i bateriju za foto aparat Sanyo 12$, ovdje trazili 45KM, sve free shipping, bez carine itd.
Super je to sve kad ti ne treba hitno jer taj free shiping se zna cekat po mjesec i vise...
Zato ovi i dizu cjene takvih "artikala"...
babo_reuf

#1800 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by babo_reuf »

...
Last edited by babo_reuf on 29/08/2013 19:30, edited 2 times in total.
Post Reply