Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- All Apologies
#1776 Re: Unicredit banka, all about
Moze se izmiriti, ali da platis cjelokupni iznos odmah. Ne moze samo dio. Ja pitala u poslovnici.
-
kakavdanakneiskustvu
#1777 Re: Unicredit banka, all about
All Apologies wrote:Moze se izmiriti, ali da platis cjelokupni iznos odmah. Ne moze samo dio. Ja pitala u poslovnici.
moguce
-
Kralj Tvrtko I.
#1778 Re: Unicredit banka, all about
Moze li se sa Master Card placati na ebayu...?
Nesto sam trebao naruciti iz Kine pa jel moguce to sa ovom nasom karticom platiti?
Nesto sam trebao naruciti iz Kine pa jel moguce to sa ovom nasom karticom platiti?
-
Saka
#1779 Re: Unicredit banka, all about
Naravno.Kralj Tvrtko I. wrote:Moze li se sa Master Card placati na ebayu...?
-
Kralj Tvrtko I.
#1780 Re: Unicredit banka, all about
Kontam posto nije nikakav devizni racun i to. Al vjerovatno banka to konvertuje ili sta?Saka wrote:Naravno.Kralj Tvrtko I. wrote:Moze li se sa Master Card placati na ebayu...?
-
Saka
#1781 Re: Unicredit banka, all about
Da. Može i PayPal da konvertuje ali ti pri plaćanju obavezno izaberi da banka konvertuje jer je povoljnije.Kralj Tvrtko I. wrote:Kontam posto nije nikakav devizni racun i to. Al vjerovatno banka to konvertuje ili sta?Saka wrote:Naravno.Kralj Tvrtko I. wrote:Moze li se sa Master Card placati na ebayu...?
- Revolucionar ★
#1782 Re: Unicredit banka, all about
Postoji li nacin da se uplati nesto na racun u inostranstvu ( polog za hotel ) osim onog medjunarodnog obrasca za placanje putem deviznog racuna? Hipoteticki, ako osoba nema karticu ni racun u banci, i zeli da uplati preko banke gorenavedeno, na koji nacin to moze odradit?
- phillie
#1783 Re: Unicredit banka, all about
Kakav je ovo kurslus??? Nit mi radi aplikacija, nit je stanje racuna na bankomatu ok, (danas bila jedna (realna) cifra, sada neka druga). Kao da im se sistem vratio dan dva unazad???? Jel ovo samo kod mene ili vecini je ovako?
- Bloo
- Globalna šefica
#1784 Re: Unicredit banka, all about
Zvala sam sada tehnicku podrsku.phillie wrote:Kakav je ovo kurslus??? Nit mi radi aplikacija, nit je stanje racuna na bankomatu ok, (danas bila jedna (realna) cifra, sada neka druga). Kao da im se sistem vratio dan dva unazad???? Jel ovo samo kod mene ili vecini je ovako?
Otklanjaju problem.
Ja ne mogu da vidim stanje racuna.
Pojavili mi se neki stambeni krediti u pregledu racuna..
-
shandrprcSA
#1785 Re: Unicredit banka, all about
dobro im ista radi na aplikaciji
- Bloo
- Globalna šefica
#1786 Re: Unicredit banka, all about
Zamal srcani da.dobijem....shandrprcSA wrote:dobro im ista radi na aplikaciji
-
Kralj Tvrtko I.
#1787 Re: Unicredit banka, all about
Ja ne mogu uci nikako na m-ba
- iceman ze
#1788 Re: Unicredit banka, all about
zvao prijatelj info centar kazu da je do njih....Kralj Tvrtko I. wrote:Ja ne mogu uci nikako na m-ba
- iceman ze
#1789 Re: Unicredit banka, all about
da li nekko ima osiguranje preko tekuceg racuna, odbijaju 1 KM. Da li neko zna koje je osiguranje i sta je u polici napisano?
- drndalo
#1790 Re: Unicredit banka, all about
U slucaju umiranja? Croatia?
- iceman ze
#1791 Re: Unicredit banka, all about
Rizik Osigurana svota (KM)iceman ze wrote:da li nekko ima osiguranje preko tekuceg racuna, odbijaju 1 KM. Da li neko zna koje je osiguranje i sta je u polici napisano?
Smrt uslijed nezgode 5.000,00
Trajni invaliditet 10.000,00
Troškovi financijskog gubitka 500,00
Troškovi ponovnog izdavanja kartice 100,00
Mjesečna PREMIJA po osobi 1,00
- iceman ze
#1792 Re: Unicredit banka, all about
iceman ze wrote:Euroherciceman ze wrote:da li nekko ima osiguranje preko tekuceg racuna, odbijaju 1 KM. Da li neko zna koje je osiguranje i sta je u polici napisano?
Rizik Osigurana svota (KM)
Smrt uslijed nezgode 5.000,00
Trajni invaliditet 10.000,00
Troškovi financijskog gubitka 500,00
Troškovi ponovnog izdavanja kartice 100,00
Mjesečna PREMIJA po osobi 1,00
-
Kralj Tvrtko I.
#1793 Re: Unicredit banka, all about
Kako to "potpisati"? U banci?
Šta tražiti?
Šta tražiti?
- iceman ze
#1794 Re: Unicredit banka, all about
Ako ti moze mail koji sam dobio pomoci....Kralj Tvrtko I. wrote:Kako to "potpisati"? U banci?
Šta tražiti?
Poštovani,
Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.
Osiguranje po tekućem računu podrazumijeva osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, troškova financijskog gubitka i ponovnog izdavanja kartice.
Ponudu/saglasnost Euroherc osiguranja ste u mogućnosti ugovoriti isti dan isključivo u najbližoj poslovnici Banke
- Umac
#1795 Re: Unicredit banka, all about
poz,
Imam debitnu Visa Electron u Unikredit banci, i istice do kraja godine, i sa izvodom stanja racuna za prethodni mjesec dobio sam ovu obavijest napisanu na izvodu:
"Vaša Visa Electron kartica broj XXXXXXXXXXXXXX istjece 31.12.2018 godine te Vam je izradjena Beskontaktna Debit MasterCard
kartica. Ljubazno molimo da novu karticu preuzmete u Poslovnici Banke na adresi ...................... nakon
20.og u tekucem mjesecu. "
Zanima me pokojem pravu su mi izradili ovu novu karticu koju ja uopste ne zelim??
Niti su me zvali niti sam potpisao ista....
Kontam da ne daju Visa kartice fizickim licima vise al zasto uvaljuju ovu beskontaktnu mastercard na silu..
Kakva je ovo fora?
Btw: vec su ubacili i tu mastercard karticu u prikaz na aplikaciji m-ba kao da je vec moja i da je posjedujem...
Kada kliknem na opciju Kartice na m-ba izlista mi trenutnu Visu i ovu "novu" hahaha
Imam debitnu Visa Electron u Unikredit banci, i istice do kraja godine, i sa izvodom stanja racuna za prethodni mjesec dobio sam ovu obavijest napisanu na izvodu:
"Vaša Visa Electron kartica broj XXXXXXXXXXXXXX istjece 31.12.2018 godine te Vam je izradjena Beskontaktna Debit MasterCard
kartica. Ljubazno molimo da novu karticu preuzmete u Poslovnici Banke na adresi ...................... nakon
Zanima me pokojem pravu su mi izradili ovu novu karticu koju ja uopste ne zelim??
Kontam da ne daju Visa kartice fizickim licima vise al zasto uvaljuju ovu beskontaktnu mastercard na silu..
Kakva je ovo fora?
Btw: vec su ubacili i tu mastercard karticu u prikaz na aplikaciji m-ba kao da je vec moja i da je posjedujem...
Kada kliknem na opciju Kartice na m-ba izlista mi trenutnu Visu i ovu "novu" hahaha
- Irm@
#1796 Re: Unicredit banka, all about
Umac wrote:poz,
Kakva je ovo fora?
zato sto vise nemaju ugovor s Visom i svi korisnici dobijaju Master ili Maestro (ugl MasterCard)
- Nisrin
#1797 Re: Unicredit banka, all about
Umac wrote:poz,
Kakva je ovo fora?
Nemaju vise VISA i ova je sranje...uglavnom 10x30KM u toku dana ti moze neko skinuti ako je ukrade, a ti odmah ne skontas i prijavis..a u inostranstvo kad odes veci iznos, zaboravila sam koliko...
- ferratilis
#1798 Re: Unicredit banka, all about
Zasto u Unicredit non-stop potenciraju mobilno bankarstvo? Imam devizni kod njih i bukvalno svaki put kad dizem novac na salteru vodim isti razgovor sa njihovim sluzbenicima:
-A zar vi nemate mobilno bankarstvo?
-Nemam.
-A zasto?
-Zato sto mi ne trenutno ne treba.
-Ali mobilno bankarstvo je korisno iz vise razloga.
-Hvala, ali ne hvala.
-Evo vam ovaj prospekt, dodjite kad se odlucite.
Razumijem da zaradjuju od toga i to je super stvar, ali meni ne treba jer primam fiksnu sumu svaki mjesec i onda je podignem. Mora postojati jos neki razlog zasto to guraju svima pod nos. Da li zbog kontrole ili cega vec, ali fakat su dosadni.
-Nemam.
-A zasto?
-Hvala, ali ne hvala.
Razumijem da zaradjuju od toga i to je super stvar, ali meni ne treba jer primam fiksnu sumu svaki mjesec i onda je podignem. Mora postojati jos neki razlog zasto to guraju svima pod nos. Da li zbog kontrole ili cega vec, ali fakat su dosadni.
- Humljanin
#1799 Re: Unicredit banka, all about
To ni meni nije jasno... Kada placas nesto preko mobilnog bankarstva nema naknade. A kada placas na salteru banke onda placas uplatnicu 3 KM.ferratilis wrote:Zasto u Unicredit non-stop potenciraju mobilno bankarstvo? Imam devizni kod njih i bukvalno svaki put kad dizem novac na salteru vodim isti razgovor sa njihovim sluzbenicima:
-Nemam.
-A zasto?
-Hvala, ali ne hvala.
I nema mi logike da navaljuju na mobilno bankarstvo?
Vjerojatno to sto kazes da se ukida pomalo fizicki novac pa da se sve preseli na elektroničko.
Stvarno ne znam koja je logika
-
azdralovic
#1800 Re: Unicredit banka, all about
prvi razlog je jer radis sve sam... manje guzve u poslovnici=manje radnika=manje troskova itd...Humljanin wrote:To ni meni nije jasno... Kada placas nesto preko mobilnog bankarstva nema naknade. A kada placas na salteru banke onda placas uplatnicu 3 KM.ferratilis wrote:Zasto u Unicredit non-stop potenciraju mobilno bankarstvo? Imam devizni kod njih i bukvalno svaki put kad dizem novac na salteru vodim isti razgovor sa njihovim sluzbenicima:
-Nemam.
-A zasto?
-Hvala, ali ne hvala.
I nema mi logike da navaljuju na mobilno bankarstvo?
Vjerojatno to sto kazes da se ukida pomalo fizicki novac pa da se sve preseli na elektroničko.
Stvarno ne znam koja je logika
Drugi je jer zaposleni imaju kvotu mjesecnu koliko proizvoda moraju "prodati"