Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1776 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PipiDugaDevetka »

area51 wrote:I da se donese najbolji zakon po mjeri pipija i ostalih nikome na pamet ne pada da se vraća iz jedne Austrije bilo gdje u BiH.
Uzmite po sebi,kad bi se koji od vas vratio iz jedne Austrije u BiH da živi,pogotovo ako se iko iole ozbiljnije snašao.
Daj ljudi ne palamudite tako vam boga/allaha :roll:
Kad nostalgija udari u glavušu, ne pomažu hektolitri kijeRa ili kakva tugaljiva sevdalinka,.... ništa Bosančerosu to ne pomaže. Nego onaj koji se sprema mrijeti da mu je u zavičaju umrijeti, među svojim i među poznatim. Vratiće se oni, već ih ima preko 100 000. Samo da glasaju po planu i programu ''Prvog marta''.
mezzo95

#1777 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by mezzo95 »

@yug
Ahaa
Pa tako reci drug. Znaci ipak mozemo i trebamo i smijemo svi glasat? Necemo uvrijedit cetnicke zvjeri? Zategnut ovako fine odnose? Il se dogovori sam sa sobom, pa nam raportiraj. Smijemo il ne?
Il je ustvari frka i to sto smeta Emir? Znaci nemojte ako je zbog njega, sta li?
Znas, niste izgleda detaljne upute dobili, pa nas malo zbunjujete
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1778 Re: Inicijativa Prvi Mart

mezzo95 wrote:@yug
Ahaa
Pa tako reci drug. Znaci ipak mozemo i trebamo i smijemo svi glasat? Necemo uvrijedit cetnicke zvjeri? Zategnut ovako fine odnose? Il se dogovori sam sa sobom, pa nam raportiraj. Smijemo il ne?
Il je ustvari frka i to sto smeta Emir? Znaci nemojte ako je zbog njega, sta li?
Znas, niste izgleda detaljne upute dobili, pa nas malo zbunjujete
Gdje će se prebrojavati glasovi? U SNSD Biračkim odborima, a ne u CIK-u.
Molim te da ne zbunjuješ povratnike čitaoce ovog Foruma koji se moraju registrovati izvaditi dokumenta i lično glasati na izborima. Sve prema planu i programu ''Prvog marta''.
mezzo95

#1779 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by mezzo95 »

Hocemo evo samo da nam se ovaj yug skonta smijemo li znas, da nekog ne uvrijedimo.
Haman ga Emir nesta naljutio.
argenteus

#1780 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by argenteus »

Yug wrote: Eto u Svedskoj je glasalo preko 5 000 glasaca u odsustvu od preko 56 000 bosanaca koji zive tamo od 1992.Znaci samo malo volje,ne treba vam Suljagic i da im saljete pare.Samo malo volje a ne "hajmo","idemo,sad il nikad" " sad cemo ih" "tooo Emire" "dje treba uplatiti pare" itd

Registracija za glasanje u odsustvu

Upustvo za prijavu za “Glasanje putem pošte”

Prijava za glasanje zavisi od vašeg statusa u kojem boravite izvan BiH. Ili ste pod statusom Privremenog boravka izvan BiH ili pod statusom Izbjeglog lica iz BiH.

Ukoliko imate CIPS ličnu kartu, vi ste automatski pod statusom Privremenog boravka izvan BiH; Ako nemate CIPS ličnu kartu, vi ste automatski pod statusom Izbjeglog lica iz BiH.

Prijava za glasanje u par jednostavnih koraka ovisno o statusu

Status: Privremeni boravak izvan Bosne i Hercegovine

Ispunite Obrazac prijave za glasanje izvan BiH koji se isto nalazi na stranici: http://www.izbori.ba. Markirajte kvadratic ( privremeni boravak izvan BiH)
Kopirajte ili skenirajte obje strane vaše CIPS lične karte
Ispunjeni obrazac zajedno s kopijom vaše lične karte pošaljite Centralnoj izbornoj komisiji (CIK)
Za detaljnije upute ispunjavanja Obrazca, pogledajte ovdje.

Status: Izbjeglog lica iz Bosne i Hercegovine

Ispunite Obrazac prijave za glasanje izvan BiH. Isti možete i sami ištampati s stranice: http://www.izbori.ba. Markirajte kvadratic ( status izbjeglog lica)
Kopirajte ili skenirajte vaš važeći BiH pasoš u svrhu dokazivanja državljanstva BiH. Ukoliko vam je pasoš istekao a nemate novi, priložite uvjerenje o državljanstvu BiH, ne starije od 6 mijeseci.
Kopirajte ili skenirajte vaš važeći identifikacijki dokument (npr. licna karta ili vozacka dozvola zemlje u kojoj sad zivite).
Kopirajte ili skenirajte vašu staru BiH ličnu kartu ili potvrdu o prebivalištu 1991. god. Ukoliko ne dostavite nikakav dokaz o prebivalištu i BiH, CIK će provjerom vaših podataka utvrditi da li se nalazite na popisu stanovništva iz 1991. godine. Ako se nalazite na tom spisku bit će te registrovani za glasanje.
Sve dokumente pošaljite u CIK
Ne ovisno o statusu, dokumente možete poslati na sljedeće načine;

Poštom Poštanski pretinac 451, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.
Faxom (na fax: +387 33 251 333 ili +387 33 251 334)
E-mail (skenirajte i posaljite na mail adresu: [email protected] )
Ukoliko imate nekih pitanja u vezi registracije, nazovite +387 93 222 993. Nakon prijave, CIK vam dostavlja glasački materijal na adresu stanovanja, koju ste naveli u svojoj registraciji.

Ne umiju dijasporci da kopiraju i skeniraju. Suljagić će to za njih, a oni samo neka mu pošalju evre i dolare :D
Agron P

#1781 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Agron P »

Kakva crna sedmica za Bošnjake u RŠ(i svugdje drugo naravno), prvo ih vlast izda a onda i ovo
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130720085 :cry:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CDM_WegJVw
Tuga golema!
udrch

#1782 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

zaledila me je ova vijest..znam braću Camić..

edit...sad se sjetih, pa u njega se onaj brat blizanac utopio na Kopu na Šičkom..
A_A_AKCIJA

#1783 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by A_A_AKCIJA »

Yug wrote:ne treba vam Suljagic i da im saljete pare.Samo malo volje a ne "hajmo","idemo,sad il nikad" " sad cemo ih" "tooo Emire" "dje treba uplatiti pare" itd
I jos pored svega trazi se novac da ljudi glasaju tamo gdje su zivjeli,kao da je neko nepismen pa ne zna otici glasati i prijaviti se ako zeli.
Hoćeš li molim te prestati da lažeš da iko ljudima traži novac da bi glasali. Ko je, gdje i od koga tražio novac, a za uzvrat nudio pravo glasa? O čemu ti pričaš???

Tvoje kolege i tebe, kao što možeš primjetiti, ignorišem, jer sve što imate jeste lična frustracija i želja da budete u pravu po nekom osnovu. Nastup vam je identičan kao i kod političara koji zarad svoje guzice ne mogu da se dogovore oko dobrobiti građana koji su ih birali. Lični interes iznad svega, bez obzira na posljedice. Sjašite, ako nemate šta pametno.

Doduše, tvoj post o načinu glasanja za naše ljude u inostranstvu je vrlo koristan i hvala što si ga postavio. Od ostalih stvari se suzdrži, osim ako ti je cilj da dokažeš da si u grupi vječitih kontraša i pljuvača.
durak

#1784 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by durak »

"300 eurića od vehabija za bradu i makar 100 od Emira za podršku i moglo bi se nekako i preživjeti",

još samo što prodane duše nisu počele po javnim RTV servisima i ovo govoriti, ali će sigurno biti i takvih izjava pred izbore 2014

ali džaba im svima, jer raja koja dolazi iz djaspore već ove godine odmah ide da se prijavi u prijeratne opštine prebivališta i to je ono što će biti ono što će mnoge iznenaditi,

a za sve je to zaslužan 1. Mart.

PS.
ne možeš me ubijeditiu suprotno, jer znam da je tako (neko tako, a neko nije ni primako)
:bih:
heckler

#1785 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Dzaba i ovi cetnicki pasjaluci po forumu i ove podvale o "placanju da glasas" (eeee kakva glupost!?), ne mogu cetnici da se na glavu nasade vise zla napraviti ovoj drzavi i bosnjacima koliko glupi balija moze sam sebi.

SDAov G(k)enjac danas izlazi i nekakve nebuloze o vitalnom nacionalnom interesu i "analizi" prosipa. Recept je jednostavam, ako SDA hoce da obori zakon nece ni doci na sjednicu DN-a. Ali kurac, i te kurvanjske hinje bi ovo isto podpisale da su bile u prilici i sad gledaju kako da profitiraju lafo pretarajuci se da ce da urade sve da obore prijedlog zakona ali da u stvari ne izgledaju ne-kooperativni tom fiktivnom elementu zvanom MZ. Glupi balija i dalje gleda u tu nekakvu "MZ"....
Basvod

#1786 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Basvod »

Problem je Suljagicu sto ne moze vise 50 ljudi fiktivno prijaviti i odjaviti na jednu adresu.
Da se ne lazemo...
PipiDugaDevetka

#1787 Re: Inicijativa Prvi Mart

Basvod wrote:Problem je Suljagicu sto ne moze vise 50 ljudi fiktivno prijaviti i odjaviti na jednu adresu.
Da se ne lazemo...
Pa, kako će se povratnici prijaviti i gdje kada su im na tim adresama tokom genocida skoro sve sprženo i ne postoji bilo šta što bi se nazvalo ''mjesto prebivališta''.
Basvod

#1788 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Basvod »

PipiDugaDevetka wrote:
Basvod wrote:Problem je Suljagicu sto ne moze vise 50 ljudi fiktivno prijaviti i odjaviti na jednu adresu.
Da se ne lazemo...
Pa, kako će se povratnici prijaviti i gdje kada su im na tim adresama tokom genocida skoro sve sprženo i ne postoji bilo šta što bi se nazvalo ''mjesto prebivališta''.
Mene pitas poslije 20 godina? Poslije milijardi pomoci i ogromne volje, truda MZ da se ljudi vrate na svoje.
Vala ko se do sad nije vratio (a mogli su svi koji su imali stvarnu volju) ne treba se ni fiktivno vracati i podrzavati lika kojem je jezik brzi od pameti.
heckler

#1789 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Da se ne lazemo...

Ako ti je vec do prestanka laganja onda priznaj da zakon ne poznaje termin "fiktivna prijava". To sto cetnici misle da ce ponavljanjem iste stvari 10000 puta nekako to pretvoriti u istinu, to vam je vec drugi problem i pitanje za psihologe.

Da "fiktivna prijava" ne postoji u zakonu potvrdili su glavom i bradom i sudovi te iste genocidne tvorevine koju grcevito branite pa stavno ne znam koga vise muntate?
Basvod

#1790 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Basvod »

Zato sad postoji.
PipiDugaDevetka

#1791 Re: Inicijativa Prvi Mart

Basvod wrote:Mene pitas poslije 20 godina? Poslije milijardi pomoci i ogromne volje, truda MZ da se ljudi vrate na svoje.
Vala ko se do sad nije vratio (a mogli su svi koji su imali stvarnu volju) ne treba se ni fiktivno vracati i podrzavati lika kojem je jezik brzi od pameti.
Toliko su zla nanijeli uglavnom Bošnjacima izvršioci genocida, da ćete moliti za oprost slijedećih 600 godina najmanje, sve dok ne emanira i posljednji atom U-237.

Baš kao što jevreji svaki put nakon promjene vlasti u Njemačkoj i ostalim sličnim zemljama prime u Kneset novog čovjeka na vlasti i saslušaju njegov govor sa obaveznim IZVINITE, MNOGO IZVINITE.
Trebale bi bh. vlasti da ''kopiraju'' jevrejsku Medalju PRAVEDNIKA, pa odaju počasti barem ovom oficiru Aćimoviću koji je čak dva puta odbio da strijelja zarobljenike, uglavnom Bošnjake.
heckler

#1792 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Basvod wrote:Zato sad postoji.

Ne postoji ni sada. Eventualno ce mozda da postoji kad/ako prodje i u Domu Naroda. Bar do tada prestanite prditi na usta i smarati nas :wink:
It_is_a_Leclerc

#1793 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne radi se ni o kakvoj fiktivnoj prijavi. Situacija je sljedeća i hipotetička.

"Herojska" vojska RS-a mi je do temelja srušila kuću. Ja želim da se vratim i prijavim prebivalište. Odlazim u MUP, oni mi traže dokaz da posjedujem stambeni objekat, ja im dam katastarski izvod, a isti mrtvi-hladni zaključe da to nije stambeni objekat već ruševina. Ili - ja odem kod rodbine u RS-u da živim dok mi se ne završi obnova kuće, a oni mi oduzmu ličnu jer sam prijavio lažnu adresu.
Basvod

#1794 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Basvod »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne radi se ni o kakvoj fiktivnoj prijavi. Situacija je sljedeća i hipotetička.

"Herojska" vojska RS-a mi je do temelja srušila kuću. Ja želim da se vratim i prijavim prebivalište. Odlazim u MUP, oni mi traže dokaz da posjedujem stambeni objekat, ja im dam katastarski izvod, a isti mrtvi-hladni zaključe da to nije stambeni objekat već ruševina. Ili - ja odem kod rodbine u RS-u da živim dok mi se ne završi obnova kuće, a oni mi oduzmu ličnu jer sam prijavio lažnu adresu.
Ma ne. Mozes se ti prijaviti kod rodbine ali da zivis tamo. A ne da se prijavis kod rodbine a budes u Sarajevu. Zbog toga provjere a uostalom to od nas trazi i EU. Ne mozes u normalnoj drzavi lazirati prebivaliste.
bole1st

#1795 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by bole1st »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne radi se ni o kakvoj fiktivnoj prijavi. Situacija je sljedeća i hipotetička.

Jel ima negdje podatak u postotcima koliko srusenih ili ostecenih objekata je odnovljeno? Obzirom koliko je novaca od pomoci bilo, mogli su popravit mozda i 100% (da moze da se zivi, ne da bude skockano kao prije).
udrch

#1796 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

Basvod wrote:

Ma ne. Mozes se ti prijaviti kod rodbine ali da zivis tamo. A ne da se prijavis kod rodbine a budes u Sarajevu. Zbog toga provjere a uostalom to od nas trazi i EU. Ne mozes u normalnoj drzavi lazirati prebivaliste.
nije tako..
recimo naš čovjek koji živi vani, koji nikad nije imao prebivalište u našoj zemlji nakon rata, ni u jednom entitetu, nije vadio naše lične dokumente..
on ne može da prijavi bez problema prebivalište na svoju rodnu kuću koja je i dalje njegova, bez obzira je li obnovljena ili srušena..iako im je jasno rečeno da ovdje dolazi samo jednom ili dvaput godišnje i da ne živi tu stalno i da nikad nije imao prebivalište nigdje u Federaciji što su oni mogli i provjeriti, ipak je procedura bila zaprimanje zahtjeva, pa provjera nešta u opštini, pa onda MUP na licu mjesta..
takvoj osobi sad može biti poništeno mjesto prebivališta vrlo jednostavno, samo pošalju nekoga van vremena godišnjih odmora i to je to..
lično učestvovao u vađenju ovih dokumenata u Zvorniku i da mene nije bilo i da nismo na kraju malo i podmazali čovjek bi odustao..
It_is_a_Leclerc

#1797 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by It_is_a_Leclerc »

Basvod wrote:

Živim kod rodbine, i odem da prošetam, u međuvremenu dođe policajac i poništi mi prebivalište jer me nema u kući.
bole1st

#1798 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by bole1st »

It_is_a_Leclerc wrote: Živim kod rodbine, i odem da prošetam, u međuvremenu dođe policajac i poništi mi prebivalište jer me nema u kući.
Mislim da to ne ide tako lako.

Ako rodbina kaze: nije bio tu dva mjeseca, zivi u Sarajevu, onda ti poniste prebivaliste.

Ako kazu, tu je, seta se, onda ce da pokusaju da te nadju, ili dodju drugi put. Ne mogu da ti poniste prebivaliste ako si tu.

U manjim sredinama se ionako zna ko je tu, ko nije.
mezzo95

#1799 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by mezzo95 »

@ basvod ne lupaj gluposti

Ja zivim u EU i hladno ljudi prijave boravak u drugom gradu, kod bilo koga mozes se voditi kao stanar, podstanar, iz milion razloga u koji niko ne ulazi. To moze biti iz razlicitih, uglavnom ekonomskih razloga, i nemoj navoditi primjere o kojima iz tvoje centrale apsolutno nemaju pojma.
udrch

#1800 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

bole1st wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Živim kod rodbine, i odem da prošetam, u međuvremenu dođe policajac i poništi mi prebivalište jer me nema u kući.
Mislim da to ne ide tako lako.

Ako rodbina kaze: nije bio tu dva mjeseca, zivi u Sarajevu, onda ti poniste prebivaliste.

Ako kazu, tu je, seta se, onda ce da pokusaju da te nadju, ili dodju drugi put. Ne mogu da ti poniste prebivaliste ako si tu.

U manjim sredinama se ionako zna ko je tu, ko nije.
pa ne mogu po trenutnom zakonu, jer je sud rekao da ne mogu..
ali je MUP poništio desetinu prebivališta na osnovu jedne posjete prijavljenoj adresi..
ali evo ministri i poslanici SDP-a i SBB-a su se pobrinuli da sud više nema osnov za poništavanje rješenja koja donese MUP koji je označen daje učestvovao u genocidu i čije arhive su još zatvorene o brojnim događajima..
to je onaj MUP koji odmah privede osumnjičene za objavljivanje satiričnih plakata od strane studenata, ali koji je na pogrešan način prikupio dokaze u slučaju ubijene djevojčice u Vlasenici da ubica za kojeg je bez ikakvih problema utvrđeno da je pucao i to iz registrovanog oružja ne bi nikad odgovarao..
Post Reply