Pa neka bude do nove godine i ja sam zadovoljan.Russki wrote:kad li gospoda konta platit popisivace...
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- mirsek
#1776 Re: POsao-Popis stanovnistva
- BAN___KAI
#1777 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa znam da je to isti obrazac samo sto ne kontam kada se on uopste radi i gdje i gdje su uzima, taj stari obrazac su raditi u sobi sa puno ljudi i pregledavali, nevjerujem da se to mora i sada.
Dokumenti se salju preko poste i samo mi taj obrazac fali pa da saljem .
Pise da ovo treba poslati preporuceno preko poste :
Potrebno dostaviti sljedeće dokumente :
- Dokaz o završenoj školskoj spremi (završena najmanje SSS);
- Uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od 6 mjeseci);
- U koliko je osoba nezaposlena (Dokaz o nezaposlenosti);
Pa sada neam pojma gdje i kako ,, Ne znaju kreteni napisi ni obicni konkurs sa svim informacijama a ima jos samo jedan dan za prijavu.
Pa sada neam pojma gdje i kako ,, Ne znaju kreteni napisi ni obicni konkurs sa svim informacijama a ima jos samo jedan dan za prijavu.
- mirsek
#1778 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa valjda skines obrazac u PDF sa njihove stranice i isprintas ga i ispunis pa posaljes u koverti zajedno sa ostalim trazenim dokumentima.BAN___KAI wrote:Pa znam da je to isti obrazac samo sto ne kontam kada se on uopste radi i gdje i gdje su uzima, taj stari obrazac su raditi u sobi sa puno ljudi i pregledavali, nevjerujem da se to mora i sada.
- BAN___KAI
#1779 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nisam mislio da to moze, ali uradit cu to pa sta bude bude xD .mirsek wrote:Pa valjda skines obrazac u PDF sa njihove stranice i isprintas ga i ispunis pa posaljes u koverti zajedno sa ostalim trazenim dokumentima.BAN___KAI wrote:Pa znam da je to isti obrazac samo sto ne kontam kada se on uopste radi i gdje i gdje su uzima, taj stari obrazac su raditi u sobi sa puno ljudi i pregledavali, nevjerujem da se to mora i sada.
I samo me jos zanima ako konkurisem na 3 pozicije. tj 1.2.3, Hocu li sada slati 3 odvojene koverte sa svim dokumentima ili sve trpam u jednu kovertu ?
- Russki
#1780 Re: POsao-Popis stanovnistva
imam osjecaj da cemo se bas nacekatmirsek wrote:Pa neka bude do nove godine i ja sam zadovoljan.Russki wrote:kad li gospoda konta platit popisivace...
- SAID5
#1781 Re: POsao-Popis stanovnistva
Koliko sam ja shvatio, osoba moze aplicirat samo za jednu pozicijuBAN___KAI wrote:Nisam mislio da to moze, ali uradit cu to pa sta bude bude xD .mirsek wrote:Pa valjda skines obrazac u PDF sa njihove stranice i isprintas ga i ispunis pa posaljes u koverti zajedno sa ostalim trazenim dokumentima.BAN___KAI wrote:Pa znam da je to isti obrazac samo sto ne kontam kada se on uopste radi i gdje i gdje su uzima, taj stari obrazac su raditi u sobi sa puno ljudi i pregledavali, nevjerujem da se to mora i sada.
I samo me jos zanima ako konkurisem na 3 pozicije. tj 1.2.3, Hocu li sada slati 3 odvojene koverte sa svim dokumentima ili sve trpam u jednu kovertu ?
- mirsek
#1782 Re: POsao-Popis stanovnistva
Naravno 3 odvojene koverte jer mislim da na samo jednu poziciju moze da se konkurise pa ces ovako zavarati trag.BAN___KAI wrote:Nisam mislio da to moze, ali uradit cu to pa sta bude bude xD .mirsek wrote:Pa valjda skines obrazac u PDF sa njihove stranice i isprintas ga i ispunis pa posaljes u koverti zajedno sa ostalim trazenim dokumentima.BAN___KAI wrote:Pa znam da je to isti obrazac samo sto ne kontam kada se on uopste radi i gdje i gdje su uzima, taj stari obrazac su raditi u sobi sa puno ljudi i pregledavali, nevjerujem da se to mora i sada.
-
makam
#1783 Re: POsao-Popis stanovnistva
E ovo je već sranje....Predao sam sve al kako i kad????
Evo odgovara...skinem i isprintam prijavu i na njoj fino piše da se predaje putem pošte al ja to nisam pročitao i odem direktno da predam. U liftu u agenciji sam sa dvije osobe koje isto nose par peijava za nekog svog i idemo u istu prostoriju i oni predaju svojim prijateljima, mene vraćaju i kažu da moram poštom....Već vidim o čemu se radi i pitam kad će to putem preporučenog da stigne? Odgovor: Nije bitno imate potvrdu da ste poslali. Ok, odem i pošaljem poštom.
Druga stvar: Na prijavi piše da se možete prijaviti samo na jednu poziciju, a oni sad u međuvremenu objave prvi spisak kandidata za testiranje i od mogućih 40-ak i kusur osoba njih dvadeset i nešto se nalazi na oba spiska. ž
Da li su oni stvarno glupi i misle da raja neće kontrolisati ili da li je ovo za neke odobreno da se prijave na više , a za nas ostale samo na jedan.
Mislim da je ovo stvarno providno pa makar se radilo i o ugovoru o djelu.
Evo odgovara...skinem i isprintam prijavu i na njoj fino piše da se predaje putem pošte al ja to nisam pročitao i odem direktno da predam. U liftu u agenciji sam sa dvije osobe koje isto nose par peijava za nekog svog i idemo u istu prostoriju i oni predaju svojim prijateljima, mene vraćaju i kažu da moram poštom....Već vidim o čemu se radi i pitam kad će to putem preporučenog da stigne? Odgovor: Nije bitno imate potvrdu da ste poslali. Ok, odem i pošaljem poštom.
Druga stvar: Na prijavi piše da se možete prijaviti samo na jednu poziciju, a oni sad u međuvremenu objave prvi spisak kandidata za testiranje i od mogućih 40-ak i kusur osoba njih dvadeset i nešto se nalazi na oba spiska. ž
Da li su oni stvarno glupi i misle da raja neće kontrolisati ili da li je ovo za neke odobreno da se prijave na više , a za nas ostale samo na jedan.
Mislim da je ovo stvarno providno pa makar se radilo i o ugovoru o djelu.
-
neo85
#1784 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li neko šta će se ocijenivati za poziciju 1? Zamislite,prijavi se 10000 ljudi za 160 mjesta,kako napaviti selekciju?
- perfect_guy
#1785 Re: POsao-Popis stanovnistva
vjerovatno kao i kod prijava za popisivače/instruktore, škola daje neke bodove, status neke dodatne... sad da li će biti još nešto, ko zna. A naravno, uz nezaobilazni nacionalni ključ (a ovaj put nisu napisali omjer koliko treba iz kojeg tora)neo85 wrote:Zna li neko šta će se ocijenivati za poziciju 1? Zamislite,prijavi se 10000 ljudi za 160 mjesta,kako napaviti selekciju?
- perfect_guy
#1786 Re: POsao-Popis stanovnistva
e sad, nikako da dešifrujem iz ovih postova, je li stvarno neophodna izjava o iskustvu na poslovima popisivača/instruktora ili je dovoljno da oni iz ličnih podataka iz prijavnog obrasca stvarno utvrde da li je osoba obavljala te poslove?
- mirsek
#1787 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa napisao sam da sam zvao telefonom zavod za statistiku i da treba svojerucna izjava u kojoj opstini si radio, koji ti je bio broj PK i naravno potpis i da licno odgovaras za istinitost podataka i da to stavis u kovertu a oni su takodjer rekli kao da ih se ne moze zeznuti jer mogu provjeriti iz baze podataka da li je ta izjava istinita ali da je opet moras poslati.perfect_guy wrote:e sad, nikako da dešifrujem iz ovih postova, je li stvarno neophodna izjava o iskustvu na poslovima popisivača/instruktora ili je dovoljno da oni iz ličnih podataka iz prijavnog obrasca stvarno utvrde da li je osoba obavljala te poslove?
- azurna_obala
#1788 Re: POsao-Popis stanovnistva
perfect_guy wrote:e sad, nikako da dešifrujem iz ovih postova, je li stvarno neophodna izjava o iskustvu na poslovima popisivača/instruktora ili je dovoljno da oni iz ličnih podataka iz prijavnog obrasca stvarno utvrde da li je osoba obavljala te poslove?
Treba izjava, kupiš taj list u opštini, iza kopirnice u šalter sali, popuniš, ovjeriš i to je to.
- mirsek
#1789 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako ste na koverti stavljali sto pise ovo u zagradi kao napomena da se obavezno navede pozicija na koju se konkurise ?
-
Huremika
#1790 Re: POsao-Popis stanovnistva
Instruktori, kako prođoste sa kutijama, manjak/višak popisnica?
-
switty
#1791 Re: POsao-Popis stanovnistva
Evo na stranici agencije sam vidjela da je bilo testiranje za neke pozicije, vec su objavili i rezultate...
ako imate bilo kakvu info. pisite sta je bilo na testiranju, sta da ocekujem
Hvala.
ako imate bilo kakvu info. pisite sta je bilo na testiranju, sta da ocekujem
-
Umalo popisivac
#1792 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da. Mozes misliti. Objavili ga u petak pred vikend, pada Bajram u utorak ako se ne varam (ne radi nista, ne mozes papire izvaditi, a nesto ne radi ni dan poslije) a zadnji dani natjecaja sub. i ned. tj. 20. kad nista ne radi. Ja danas predao na posti, vikend naravno i Zavod ce postu dobiti tek u pon sto je 21. A more nas je danas bilo u posti. Pa ne znam da li ce se racunati dan kad je predano na posti. ccc...BAN___KAI wrote:U vezi ovoga novog konkursa za obradjivanje ovih popisnica, zar to nikome nije sumnjivo ?
Oglas je objavljen u Petak , i onda vikend nista,1 dan bajrama, tj 3 ne radna dana . Znaci kreteni su stavili oglas koji samo traje 4 dana, zar to nije sumnjivo ?
Ja mislim da su ta 400+ mjesta vec rezervisana pa su samo otvorili konkurs onako jer moraju.
Jos sam morao ici 2 dana u Lukavicu da vadim uvjerenje o drzavljanstvu i treba 3 sata da to zavrsim.
I bas gdje se uzimaju ti obrasci za prijavu ?
Pa kad ce posta doci, osobito onima van Sarajeva. Oni su mogli jedino poslati isti dana kad je natjecaj izasao a da im stigne. Namjerno, jasta.
Last edited by Umalo popisivac on 18/10/2013 19:55, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#1793 Re: POsao-Popis stanovnistva
ljudi, jeste li predali kutije ? 
-
FrozenCastle
#1795 Re: POsao-Popis stanovnistva
Naravno da jeste. Pojeli su dana što preko praznika, što preko vikenda. Ali zato vjerovatno znao je onaj ko je trebao da zna pa to unaprijed imao spremno. Inače, ja taj oglas nisam nigdje vidjela u medijima, već ona neka iz Agencije nešto spomenu da su im stigle prijave, pa pročačkala da vidim šta je to bilo.BAN___KAI wrote:U vezi ovoga novog konkursa za obradjivanje ovih popisnica, zar to nikome nije sumnjivo ?
-
Umalo popisivac
#1796 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nigdje nista nije bilo, osim na stranici za popis stanovnistva onako usitnjeno u cosku.
A i samo objasnjenje sta treba prikupiti je...
Niste ne pise, ni da li trebaju orginali, kopije, treba li sta ovjeriti... samo onako sturo.
Valjda (ja se nadam) vrijedi datum kad je poslano. Nisam ja kriv sto su preostala dva dana natjecaja vikend. :kava:
Valjda (ja se nadam) vrijedi datum kad je poslano. Nisam ja kriv sto su preostala dva dana natjecaja vikend. :kava:
-
anonimus03
#1797 Re: POsao-Popis stanovnistva
Bio je konkurs u Oslobodjenju, u cetvrtak prosli (10.10.).
-
neo85
#1798 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li iko da li šalter sala opštine Zenica radi subotom?
- perfect_guy
#1799 Re: POsao-Popis stanovnistva
Napomena: Naknadno pristigle prijave koje su potpune, uredne i blagovremene biće uvrštene u proces odabira najuspješnih kandidata.Umalo popisivac wrote:Nigdje nista nije bilo, osim na stranici za popis stanovnistva onako usitnjeno u cosku.A i samo objasnjenje sta treba prikupiti je...
Niste ne pise, ni da li trebaju orginali, kopije, treba li sta ovjeriti... samo onako sturo.
To kaže za ove što su danas polagali, tako da bi trebalo da vrijedi i za ovo gdje mi predajemo
- shmizlica
#1800 Re: POsao-Popis stanovnistva
i tako kažu 500 KM + troškovi koji će biti definisani ugovorom.....za neupućene, u te troškove ne kontaju smještaj tako da ko nije iz sarajeva nek se presabere