SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

loose end wrote:@Chmoljo
@leet

rekli su svi ljudi da je on kreten, ali je problem u recenici "sama je kriva, sama je to trazila". nije trazila. da nije glupa sto se spetljala s njim, jest. tu se svi slazemo, ali nije to sama trazila. to je ono sto i drugi profil, i respo, i neki drugi pokusavaju reci.

baba od 60 godina koja sa zlatnim nausnicama hoda vilsonovim rizikuje da je neko opljacka i mozda nanese tjelesne povrede. ali je grozno tvrditi da ona trazi da je bilo ko opljacka, a jos uzasnije da to zasluzuje.
jednostavno porediš neuporedivo
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

loose end wrote:@Chmoljo
@leet

rekli su svi ljudi da je on kreten, ali je problem u recenici "sama je kriva, sama je to trazila". nije trazila. da nije glupa sto se spetljala s njim, jest. tu se svi slazemo, ali nije to sama trazila. to je ono sto i drugi profil, i respo, i neki drugi pokusavaju reci.

baba od 60 godina koja sa zlatnim nausnicama hoda vilsonovim rizikuje da je neko opljacka i mozda nanese tjelesne povrede. ali je grozno tvrditi da ona trazi da je bilo ko opljacka, a jos uzasnije da to zasluzuje.
glupo poređenje.

sve ima svoju cijenu. to što je pokušavala da obezbijedi udobniji život onim što ima među nogama ima svoju cijenu. samo što je ona mislila da će dobiti nešto drugo, a dobila je batine.

isto kao što neko ko vozi ludo i prebrzo TRAŽI smrt.

ili da ne budemo toliko brutalni - kada uđete u prepun tramvaj, pokažite da imate iphone 5 i nemojte uopšte paziti hoće li vas neko izdžepariti. nemojte držati ruku na torbi u kojoj čuvate veliku svotu novca.

NE RADI se o tome da takve osobe ZASLUŽUJU da im se takvo nešto desi, radi se o tome da su ogromne ŠANSE da im se takvo nešto desi jer su NEOPREZNE i BAHATE, prema SEBI.
bebeSa

#1778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bebeSa »

... i zive u nasem gradu u sadasnje vrijeme!
loose end

#1780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by loose end »

analogija je ispravna jer je i jedno i drugo rizicno ponasanje, ali niko ne zazluzuje da mu se desi bilo sta iz navedenih primjera osim ako je mazohista i voli da ga neko prebija i cupa mu nokte.

njen (ne)moral i to da li je sponzorusa ili ne me uopce ne interesuje, zna se na koji nacin se rjesavaju problemi s takvim zenama.
Chmoljo wrote:kada uđete u prepun tramvaj, pokažite da imate iphone 5 i nemojte uopšte paziti hoće li vas neko izdžepariti. nemojte držati ruku na torbi u kojoj čuvate veliku svotu novca.

NE RADI se o tome da takve osobe ZASLUŽUJU da im se takvo nešto desi, radi se o tome da su ogromne ŠANSE da im se takvo nešto desi jer su NEOPREZNE i BAHATE, prema SEBI.
tu se slazemo.
Last edited by loose end on 24/02/2013 22:01, edited 1 time in total.
loose end

#1781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by loose end »

sta kaze baba, zene i ljudi :lol: :thumbup:
FreakyStyley

#1782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Ljudi, pola vas cita sto hoce da procita i pokusavate kao stvorit neku raspravu. Svako normalan ce osudit njegovo ponasanje, tako je i napisano u vecini postova ovdje. Sto vadite stvari iz konteksta?
dusa_raskopuša

#1783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dusa_raskopuša »

Pa sta moze osoba koja se nakiti zlatom i seta ulicom drugo da ocekuje u BiH? :lol:

Sama pala, sama se ubila, Jope' ponavljam. Sto je trazila, to je i dobila. :dance:
FreakyStyley

#1784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

dusa_raskopuša wrote:Pa sta moze osoba koja se nakiti zlatom i seta ulicom drugo da ocekuje u BiH? :lol:

Sama pala, sama se ubila, Jope' ponavljam. Sto je trazila, to je i dobila. :dance:
Jedina si ti na ovoj temi koja takve gluposti pise. Razmisli malo ubuduce prije nego sto nesto napises.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matijevic_Vlado »

dusa_raskopuša wrote:Pa sta moze osoba koja se nakiti zlatom i seta ulicom drugo da ocekuje u BiH? :lol:

toooo,nek si Him rekla.. il bolje reci dobro se dobrim vraca,ocigledno nije mu bila dobra,jel :D ?
azurna_obala

#1786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by azurna_obala »

tako ćemo reći i za tebe, kad te neko prebije :thumbup:
SundanceKid

#1787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by SundanceKid »

FreakyStyley wrote:

Jedina si ti na ovoj temi koja takve gluposti pise. Razmisli malo ubuduce prije nego sto nesto napises.
Mojne dusu raskopusu dirat, svaki put mi kaze jel izaso novi kupon za mjesecnu, u rekordnom roku! Ja upitam, ne prodje 5 min, dusa se javi! :thumbup: Dusa je raja, mojne je dirat!

:)
dusa_raskopuša

#1788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dusa_raskopuša »

tako ćemo reći i za tebe, kad te neko prebije :thumbup:

Slobodno. I obavezno. :wink:
FreakyStyley

#1789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

SundanceKid wrote:
FreakyStyley wrote:

Mojne dusu raskopusu dirat, svaki put mi kaze jel izaso novi kupon za mjesecnu, u rekordnom roku! Ja upitam, ne prodje 5 min, dusa se javi! :thumbup: Dusa je raja, mojne je dirat!

:)
dusa+himzanija
Logovan

#1790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

dusa_raskopuša wrote: Sama pala, sama se ubila, Jope' ponavljam. Sto je trazila, to je i dobila. :dance:
Ma šta znaš, možda joj prijeti već mjesecima/godinama da ga ne smije ostaviti a ona bi rado od njega otišla.
loose end

#1791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by loose end »

Genije wrote:treba vu dušu namarat
sama je iskala :evil:
eto, izgleda da ipak ima onih koje same iscu. :mrgreen:

znaci, cura ne odustaje nikako. :lol:
Melami

#1792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Melami »

Nema se ovdje sta zaliti. Sama je kriva. to isto da ja sad zalim nekog sto je potrosio pare na kladionici i sad je na ulici. hou jes no.
Troll_Happens

#1793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Melami wrote:Nema se ovdje sta zaliti. Sama je kriva. to isto da ja sad zalim nekog sto je potrosio pare na kladionici i sad je na ulici. hou jes no.
bilo je skoro mislim u odzaku tip izgubio na kladionici i dosao i polupao plazme u kladionici valjda iz revolta sto ne zna da se ljuti.

s´moje sokocalo :lol:
Melami

#1794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Melami »

Troll_Happens wrote:
Melami wrote:Nema se ovdje sta zaliti. Sama je kriva. to isto da ja sad zalim nekog sto je potrosio pare na kladionici i sad je na ulici. hou jes no.
bilo je skoro mislim u odzaku tip izgubio na kladionici i dosao i polupao plazme u kladionici valjda iz revolta sto ne zna da se ljuti.

s´moje sokocalo :lol:
Citao sam. Sad mu ispade kriv vlasnik kladionice sto je on debil glupi?
Zna se sta se zali, al ovi sto su sami sebi krivi, nema se sta tu zaliti.
O'zone
Globalni moderator

#1795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

FreakyStyley wrote:

Haj ti meni nako narodno reci šta je pogriješila sa gore navedenim postom ???

Šansa da nekoj ženskoj osobi koja nosi zlatni lančič oko vrata neki narkoman otrgne na ulici je poprilično visoka. Ženama se trgaju naušnice sa ušiju ejjjj :shock: i po meni ko se na današnje vaktu nakiti i izađe šepuriti po ulici a nije sposoban da se odbrani od eventualnog napada malog klošara kojeg puca kriza svjesno doziva đavla.
sanaman

#1796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sanaman »

O'zone wrote:
FreakyStyley wrote:

Haj ti meni nako narodno reci šta je pogriješila sa gore navedenim postom ???

Šansa da nekoj ženskoj osobi koja nosi zlatni lančič oko vrata neki narkoman otrgne na ulici je poprilično visoka. Ženama se trgaju naušnice sa ušiju ejjjj :shock: i po meni ko se na današnje vaktu nakiti i izađe šepuriti po ulici a nije sposoban da se odbrani od eventualnog napada malog klošara kojeg puca kriza svjesno doziva đavla.
jel se to zastupa teza da je zrtva/osteceni sam kriv sto mu se to deslio?
uglavnomja

#1797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

:roll:

da ukinemo policiju i sudove

ako se zenska druzi sa likom koji nije donio njenom tati uvjerenje o nekaznjavanju i reference profesora i komsija i kolega, sama je kriva ako nastrada, niko se ne treba zauzimati za nju.
ako gospodja nosi zlato na ulici, neko je prebije i ukrade joj, sama je kriva, tu policija nema sta traziti
(a sta ako 2-3 momcica otmu iphone nekom grmalju, ili samo jedan sa pistoljem ili nozem :? sam je kriv sto ima iphone :-) i jos ga nosa. iphone treba da stoji kod kuce, na polici, pored gondole iz venecije i da dolaze gosti da ga vide)
ko sam-a hoda ulicom sam-a je kriv-a ako ga ko napadne, prebije, sta ima sam hodati ulicom. ulice i grad pripadaju jacem, svi koji se ne mogu odbraniti treba da sjede kod kuce ili da plate zastitu da odu do granapa, do posla, do doktora, u goste... ili da izlaze coporativno.

NIKO nema pravo nekoga da prebije. NIKO! postoje u zakonu odrednice dokle ide SAMOODBRANA, i to je sve sto se tice nasilja.

2 pitanja:

1. sta je on uradio pa ima uslov? prebio 10 cura prije ove? vozio pijan? imao pistolj bez dozvole? (svi pisu da je manijak, a niko ne pisa zasto)
2. sta je ona uradila pa je "zasluzila" batine (bez balkanskih pecinskih malogradjanskih razloga)? ocito da je decku sujeta povrijedjena. ego balkanskog macho mana pokrece svijet i odredjuje pravila? da je on nju "kupio" za jednu veceru i iskoristio pa sutnuo, opet bi ona bila kriva, sta je trazila sa njim. ali ako je ona iskoristila njega, opet je ona kriva :-) . lijepa ravnopravnost, nema dvostrukih arsina. musko je uvijek u pravu, musko smije da vara i iskoristava, ali ako zensko to isto pokusa, onda zasluzuje batine ojhaa sa cupanjem noktiju :? kao u jasenovcu.

uvesti talibanstinu, zene u kucu, samo sa pratnjom smiju izaci, tata dogovara brak itd :roll:
O'zone
Globalni moderator

#1798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

sanaman wrote: jel se to zastupa teza da je zrtva/osteceni sam kriv sto mu se to deslio?
Ne, zastupa se teza prevencije kriminalnih aktivnosti što bi rekao gospon Nefić :mrgreen:
sheilak

#1799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sheilak »

Pa, prevencija kriminala zdravim razumom nije zgoreg kod nas. :wink: Jer, na žalost, znamo u kakvom vremenu i prostoru živimo. Naravno, da nije imao ni pravo ni ispriku biti nasilan i treba mu vratiti istom mjerom (i drugima poput njega, bez obzira da li se radi o nabildanoj kocki ili "uzornom" babi i glavi porodice jer oni samo taj jezik izgleda razumiju), ali malo treba i uključiti mozak kad se donosi neka odluka.

Inace, sta se ovo dešava u zadnje vrijeme na Balkanu, učestale su vijesti o nasilju nad ženama?
uglavnomja

#1800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

nasilje nad zenama prije nije bilo vijest, nego normala, a i danas ih ima koji to tako posmatraju :cry:
Locked