Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bakir1 wrote:u nacelu to bi trebalo biti tako, ali, ne mozes vise pofatati ni ogranicenja ni lokaciju mobilnih radara....
Ma u principu jebe ti se za radare ako pofatas ogranicenja. A tacno je da se nekad malo teze koncentrisati na znakove kad je guzva na i oko ceste.
ja evo 5-6 godina nikakve kazne. Dokle ce biti ne znam.
ima onaj dio od doboja do gracanice, ondje nikad nisam siguran koliko je ogranicenje....
ostalo manje vise, 60-70 i mirna bosna
Buljis u cajger, dok te preko pune pretice pretovaren sprinter... (Poslije donje golubinje prema zenici )
Ili neko nazor hoce da se ubaci ispred tebe pa koci...
Pa nije ti cajger u komsiluku pa kad buljis da moras otici do njega. Mene prozvase ludim jer vozim Zenica-Doboj tempomatom a prošao tu dionicu više puta nego većina, nikad ni kazne, ni udesa, ni opasne situacije. Držim odstojanje, tempomat na +10 i to je to. Nemam uopšte potrebu da gledam u brzinomjer jer znam kako tempomat reaguje na stiskanje dugmeta i koliko ubrzava/usporava. Na kraju, il držao gas pa stisnuo kočnicu kad izleti nešto il držao nogu na podu pa stisnuo kočnicu, isto mi dođe. Al eto, forumski pametolozi kažu da tako ne može
P.S. Ovo auto nije imalo tempomat tvornički, ugrađen odmah nakon kupovine, al eto ne koristim zbog forumaša
Konstantno buljeci u cajger i stelujuci limitator jesi.
Pa upravo tempomat i sluzi da ne buljis u plocu nego u cestu. Jednom pogledas brzinu i pritisnes dugme.
Ja ne znam sta je tu komplikovano. istu stvar moras uraditi kad vidis ogranicenje. Pogledas svoju brzinu, spustis do dozvoljene i to je to. Ja samo kliknem tempomat da ne moram vise gledati.
Ti pricas isto ko da je stelovanje spure u pitanju.
U ponedeljak Isao sa mnom jedan kolega sa svojim autom lizao mi branik citav put, stali u sanskom na kafu kaze jebo te Fabija koliko je hvalis ne ide, kadli u krupi nakon sto sam ga cekao dobrih 15 min kaze lezi Fabija
Ne lezi majstore zaljeze na krivinama
Besplatna Waze navigacija ima opciju označavanja pokretnih radara od strane korisnika. Zašto je ljudi ne koriste više? Imali bi informacije o radarima i znali bi kada usporiti.
moss wrote:Besplatna Waze navigacija ima opciju označavanja pokretnih radara od strane korisnika. Zašto je ljudi ne koriste više? Imali bi informacije o radarima i znali bi kada usporiti.
i do jednom kad neko ne obilježi radar a ti ga fasuješ
Od nove godine jednom mi se samo desilo da me niko blicanjem nije upozorio na radar, ostalo sve raja blica i to pravovremeno.Blicanje je jos uvijek najefikasnija metoda.