Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Maharadza

#17726 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Microsoft announces Cortana app for Android

http://www.androidauthority.com/microso ... id-611373/

Android FTW! :thumbup:
Qler

#17727 Re: Android OS

Post by Qler »

Vidjet ces kako je Cortana dobra, fakat. Windows 10 dolazi i sa mobile companion bas za sinhronizaciju u upravljanje telefonima, svih OS-ova...
Raigor Stonehoof

#17728 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

Qler wrote:Vidjet ces kako je Cortana dobra, fakat. Windows 10 dolazi i sa mobile companion bas za sinhronizaciju u upravljanje telefonima, svih OS-ova...
jesil ti probao google now :D

nesto sumnjam da moze biti tako dobra. pogotovo sto, kako pise u tom clanku, nece moci biti ni blizu tako integrisana u sistem kao google now, bas zato sto je obicna aplikacija, dok je gn dio androida.
Qler

#17729 Re: Android OS

Post by Qler »

Mozes li gn reci kad dodjem kuci podsjeti me da to i to, ili kad se sljedeci put cujm sa ti i ti podsjeti me da ga pitam to i to... kad izadjem iz kancelarije da ovo, upali wifi, bt, mobile data ili ih ugasi... ispricaj vic, glumi nekoga, baci kocku... proguglaj sta sve moze....
hakazvaka

#17730 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

Meni je Google Now katastrofa bio (kratko probao)... u takmicenju sa Siri nije mogao meda, a Cortana mi se cini mozda i jaca od Siri :)

Nego, na temu, jeste vidjeli Android Auto @ Hyundai? Review-i su odlicni :) http://www.theverge.com/2015/5/26/86596 ... dai-sonata
Ovako na prvu izgleda puno bolje od Apple-ovog CarPlaya, mada ne sumnjam da ce bit bugovit ko i svi ostali Androidi :-) :oops:
mufa1

#17731 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Pretpostavljam to ona sve na tečnom Bosanskom radi... Meni, a vjerujem i ostalima te gluposti su bile interesantne samo prvih 5 dana pojavom sirija i google now, al dobro, posto wp kasni jedno 4-5 godina u prosjeku, vjerujem da ti je pravo interesantno pričat s kortanom...
Kuvet

#17732 Re: Android OS

Post by Kuvet »

Raja... U pitanju je model HTC one M8. Uzeo sam staru microSD(izvadjenu iz prethodnog telefona) karticu i stavio je u mobitel. Ono sto se desilo me zapanjilo. Ne znam da li je do kartice ili ne, ali baterija se strasno brzo trosi. Cak prije spavanja je bila 100%, a kada sam se ujutru probudio na 87%. Na faxu se nevjerovatno brzo istrosila do 60% za 3 sata. Nenormalno! Napominjem da je sve bilo ugaseno u pozadini... Da li fakat utice microSD kartica?
Qler

#17733 Re: Android OS

Post by Qler »

mufa1 wrote:Pretpostavljam to ona sve na tečnom Bosanskom radi... Meni, a vjerujem i ostalima te gluposti su bile interesantne samo prvih 5 dana pojavom sirija i google now, al dobro, posto wp kasni jedno 4-5 godina u prosjeku, vjerujem da ti je pravo interesantno pričat s kortanom...
Blago nama, svemu se radujemo.... haj sad idi kupaj ribice....
supercali

#17734 Re: Android OS

Post by supercali »

Ovo sto android auto ima u hyundaiju vec imas u aftermarket android plejerima cak i vise
Sve dok ne uvezu klimu svjetla stimanja svega u autu preko androida to ce biti poluproizvod koji ces masno placati a mozes naci jeftinije na slobodnom trzistu
mufa1

#17735 Re: Android OS

Post by mufa1 »

hakazvaka wrote: Nego, na temu, jeste vidjeli Android Auto @ Hyundai? Review-i su odlicni :) http://www.theverge.com/2015/5/26/86596 ... dai-sonata
Ovako na prvu izgleda puno bolje od Apple-ovog CarPlaya, mada ne sumnjam da ce bit bugovit ko i svi ostali Androidi :-) :oops:

Nema veze sto ce Android bit bugovit, bar ćeš se moći spojiti preko Bluetooth sa svim telefonima..
hakazvaka

#17736 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

mufa1 wrote:
hakazvaka wrote: Nego, na temu, jeste vidjeli Android Auto @ Hyundai? Review-i su odlicni :) http://www.theverge.com/2015/5/26/86596 ... dai-sonata

Nema veze sto ce Android bit bugovit, bar ćeš se moći spojiti preko Bluetooth sa svim telefonima..
Image
Kuvet

#17737 Re: Android OS

Post by Kuvet »

Kuvet wrote:Raja... U pitanju je model HTC one M8. Uzeo sam staru microSD(izvadjenu iz prethodnog telefona) karticu i stavio je u mobitel. Ono sto se desilo me zapanjilo. Ne znam da li je do kartice ili ne, ali baterija se strasno brzo trosi. Cak prije spavanja je bila 100%, a kada sam se ujutru probudio na 87%. Na faxu se nevjerovatno brzo istrosila do 60% za 3 sata. Nenormalno! Napominjem da je sve bilo ugaseno u pozadini... Da li fakat utice microSD kartica?

anyone?
Sarajevski-Seljak

#17738 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Kuvet wrote:
Kuvet wrote:Raja... U pitanju je model HTC one M8. Uzeo sam staru microSD(izvadjenu iz prethodnog telefona) karticu i stavio je u mobitel. Ono sto se desilo me zapanjilo. Ne znam da li je do kartice ili ne, ali baterija se strasno brzo trosi. Cak prije spavanja je bila 100%, a kada sam se ujutru probudio na 87%. Na faxu se nevjerovatno brzo istrosila do 60% za 3 sata. Nenormalno! Napominjem da je sve bilo ugaseno u pozadini... Da li fakat utice microSD kartica?

anyone?

Ma 100% do kartice, vadi je...
friskyoreo

#17739 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /150527037
A ja jos ni L nemam. :D
Elem, meni jedna stvar nije jasna. Svaki put najavljuju kao smanjenje potrosnje baterije, i manje koristenje ram-a. A stekao sam dojam da bude upravo obrnuto, sa svakom novom verzijom telefoni se vise opterete. Citam po xda, ,mnogo korisnika se zali kao bolje im je radio na JB nego na KK i bolje na KK nego na LP. :-)
Dr Kova

#17740 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

friskyoreo wrote:http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /150527037
A ja jos ni L nemam. :D
Elem, meni jedna stvar nije jasna. Svaki put najavljuju kao smanjenje potrosnje baterije, i manje koristenje ram-a. A stekao sam dojam da bude upravo obrnuto, sa svakom novom verzijom telefoni se vise opterete. Citam po xda, ,mnogo korisnika se zali kao bolje im je radio na JB nego na KK i bolje na KK nego na LP. :-)

Ja ću danas vratiti na 4.4.4. Ovaj mi 5.0.1 mi je odron
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17741 Re: Android OS

Post by Velkoski »

Nek' poprave ovo sranje sa camera daemonom, jebem ih u stau. :oops:
Qler

#17742 Re: Android OS

Post by Qler »

Probaj drugi rom :)
agent_zero

#17743 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Velkoski wrote:Nek' poprave ovo sranje sa camera daemonom, jebem ih u stau. :oops:
Piši viberu, do njih je.
Kataklinger

#17744 Re: Android OS

Post by Kataklinger »

Vec dugo mi je na pendingu update sa KitKat 4.4.2 na Lollipop. Mobitel je S4 I9505. Neki se zale na probleme nakon udate-a. Da li da ipak ostanem na 4.4.2 dok ne izadje nesto stabilnije ili?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17745 Re: Android OS

Post by Velkoski »

agent_zero wrote:
Velkoski wrote:Nek' poprave ovo sranje sa camera daemonom, jebem ih u stau. :oops:
Piši viberu, do njih je.
A ukin'o bi' Viber najradije, al' to mi je omiljeno sredstvo komunikacije. :D

Ne pojavljuje se često doduše, al' svejedno je peglativno...
friskyoreo

#17746 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Kataklinger wrote:Vec dugo mi je na pendingu update sa KitKat 4.4.2 na Lollipop. Mobitel je S4 I9505. Neki se zale na probleme nakon udate-a. Da li da ipak ostanem na 4.4.2 dok ne izadje nesto stabilnije ili?
Koliko sam ja skontao po ovome sto ljudi pisu, iako ne posjedujem taj telefon, najbolje ti je uraditi clean install. Znaci da obrises sve i onda ispocetka. Tako kad se odradi update, navodno nema tih nekih problema s baterijom itd, ovisno o modelu. E sad, ne mogu ti garantovat, nit' imam taj telefon, nit' sam radio taj update... :)
agent_zero

#17747 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Velkoski wrote:
agent_zero wrote:
Piši viberu, do njih je.
A ukin'o bi' Viber najradije, al' to mi je omiljeno sredstvo komunikacije. :D

Ne pojavljuje se često doduše, al' svejedno je peglativno...
Jedno rješenje je da instaliraš stariju verziju vibera. Ako koristiš samsung, imaš je preko galaxy apps.

Drugo rješenje je da često provjeravaš šta troši bateriju i kad vidiš camera daemon proces, odmah clear cache kamera aplikacije i restart moba.

Treće i najispravnije rješenje bi bilo da svi korisnici androida zatrpaju bukvalno viber sa porukama, mailovima i sl. da to konačno riješe. Problem se vuče otkako su uveli video pozive za viber.
krakatoa

#17748 Re: Android OS

Post by krakatoa »

Izvinjavam se na smetnji ali imam opet problemčić sa baterijom. Obećavam neću više nakon ovoga :D

Naime, sinoć u 2:00 baterija mi je bila oko 20%, jutros u osam sati baterija 1%. Nisam uspio da otvorim battery menagment da vidim šta je u pitanju, tel. se ugasio. Prije toga baterija je držala 2,5 dana tj., od punjenja do sinoć u 2:00 kad je baterija bila oko 20%, prošlo je 2.5 dana i onda odjednom down od 2:00 do 8:00. Punjenje je završeno u 11:00 što je uobičajeno vrijeme punjenja. Od aplikacija nije ništa bilo pokrenuto osim što sam sinoć imao jedan poziv i to je sve. Ukupno imam 5-6 app i to je to. Wifi je OFF, 3G je ON.

Sad ne znam jel ovo normalan proces budući da je baterija i uređaj novi pa se to sad sve kalibrira ili je neka anomalija.
Evo slika voltaže i općenito stanja uređaja:

Slika1:

Image

Slika2:

Image

Slika3:

Image

Zvao sam servis Agram i kažu da pošaljem uređaj jer telefonom ne daju upute a ako im pošaljem samo će uraditi hard reset i reći će da je ok sve a neću hard reset jer imam internet banking app i onda opet moram do banke vaditi aktivacijski ključ i zezati se sa tim.

Nadam se da je neko imao sličan problem i da je ipak sve u redu.

Izvinjavam se što davim al šta ću kad je tako hehe :D

EDIT: Ima li kakav način, neki logovi i sl, da vidim potrošnju baterije prije nego što se uređaj ugasio?
agent_zero

#17749 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Vjerovatno je i tebi camera daemon popapao taj ostatak baterije preko noći. I meni se to dešavalo na nexusu 5.
krakatoa

#17750 Re: Android OS

Post by krakatoa »

agent_zero wrote:Vjerovatno je i tebi camera daemon popapao taj ostatak baterije preko noći. I meni se to dešavalo na nexusu 5.
A šta je to?? Ako je to nešto u vezi kamere, jucer sam slikao podosta i neke slike slao preko WTSAPP-a
Post Reply