Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
kiligonzales
#17726 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Covic odlucio sabotirati s Dodom aktivaciju mapa i sprijeciti put BiH u NATO. Špica.
Sad ce raditi ucijene za srbijansko i hrvatsko rukovodstvo i siliti trecu stranu na kompromise.
Sad ce raditi ucijene za srbijansko i hrvatsko rukovodstvo i siliti trecu stranu na kompromise.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#17727 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa nece ni treca strana bas nesto u taj nato...kiligonzales wrote:Covic odlucio sabotirati s Dodom aktivaciju mapa i sprijeciti put BiH u NATO. Špica.
-
DonieBrasco
#17728 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam ranije napisao nesto o tim kompromisima tj. ucjenama od strane HDZ-SNSD prema Bakiru i kompaniji.
Bojim se da ce biti "daj zakon, daj treci i pored presude, daj sve po volji i zelji hrvata/srba, pa cemo vidjeti za EU i NATO".
Bojim se da ce biti "daj zakon, daj treci i pored presude, daj sve po volji i zelji hrvata/srba, pa cemo vidjeti za EU i NATO".
- Dasi
#17729 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://dnevni-list.ba/pismo-i-islamist ... -tko-laze/
Odjebati govno! Sad mu nista ne treba dati i treba udariti zestoko na kladionice.
Odjebati govno! Sad mu nista ne treba dati i treba udariti zestoko na kladionice.
- SaraFina
#17730 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A ispod tog teksta u dnevnom listu:
https://dnevni-list.ba/u-pripremi-tuzba ... 22-logora/
Srbi se baš spremaju
Srbi se baš spremaju
- duh_sa_sjekirom
#17731 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SaraFina wrote:A ispod tog teksta u dnevnom listu:
Srbi se baš spremaju
Očekivano.
Posebnu zahvalnicu trebaju uputiti Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH jer je onemogućio reviziju tužbe BiH protiv Srbije.
- SaraFina
#17732 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
duh_sa_sjekirom wrote:SaraFina wrote:A ispod tog teksta u dnevnom listu:
Srbi se baš spremaju![]()
Očekivano.
Posebnu zahvalnicu trebaju uputiti Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH jer je onemogućio reviziju tužbe BiH protiv Srbije.
Definitivno postoji karma. Ja Kolindi, Plenkoviću i Čoviću ne bi preporučila da pominju džihadiste na granici sa HR ikad više.
Da poplaćaju ljudima, trebaće im bogami desetak turističkih sezona i to da sve ijedna bude uspješnija od druge.
Država koja preživljava kao HR sebi luksuz, da turizam podbaci i u normalnim okolnostima ne može dozvoliti.
Ovako s tužbama. .....
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#17733 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
duh_sa_sjekirom wrote:SaraFina wrote:A ispod tog teksta u dnevnom listu:
Srbi se baš spremaju![]()
Očekivano.
Nosioci evropskih vrijednosti,"Đentlmeni"......Čović se u Beogradu rečima "hvala ti, Aco"zahvalio predsedniku Srbije na "pruženim alternativama"
u modelu granice između dve zemlje.
"Hvala što si nam dao mogućnosti i alternative. Žao mi je što nismo iskoristili bolje vreme od posete Vučića BiH, ali sada oko granica imamo model koji je manje-više načelno prihvaćen", kaže Čović.
Kako je rekao, on veruje da će se doći do konačnog rešenja na tragu predstavljenog modela, koji je "pravičan za obe strane", a u nekim delovima i "džentlmenski".
- duh_sa_sjekirom
#17734 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma nema ništa od toga.SaraFina wrote:
Definitivno postoji karma. Ja Kolindi, Plenkoviću i Čoviću ne bi preporučila da pominju džihadiste na granici sa HR ikad više.
Da poplaćaju ljudima, trebaće im bogami desetak turističkih sezona i to da sve ijedna bude uspješnija od druge.
Država koja preživljava kao HR sebi luksuz, da turizam podbaci i u normalnim okolnostima ne može dozvoliti.
Ovako s tužbama. .....
Kompenzirat će se to. Eno Čović obećao da nećemo priznati Kosovo dok nam ne naredi Srbija. Zna čovjek šta radi
- SaraFina
#17735 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
duh_sa_sjekirom wrote:Ma nema ništa od toga.SaraFina wrote:
Ovako s tužbama. .....
Kompenzirat će se to. Eno Čović obećao da nećemo priznati Kosovo dok nam ne naredi Srbija. Zna čovjek šta radi
Pa ne upravlja Čho sa savezom logoraša iz FBIH. A šestorki nije ni presudjeno za Srbe. Moraće oni svoju pravdu tek dobiti.
Kao što rekoh, duge i uspješne sezone i možda da počnu ulagati i u zimski turizam.
- duh_sa_sjekirom
#17736 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Skeptičan sam spram toga.SaraFina wrote:
Pa ne upravlja Čho sa savezom logoraša iz FBIH. A šestorki nije ni presudjeno za Srbe. Moraće oni svoju pravdu tek dobiti.
Kao što rekoh, duge i uspješne sezone i možda da počnu ulagati i u zimski turizam.
Daj Bože da bude, da se ti ljudi makar na neki način obeštete.
- SaraFina
#17737 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
duh_sa_sjekirom wrote:Skeptičan sam spram toga.SaraFina wrote:
Bilo bi pošteno. U slučaju Srbije i agresije takodjer. I poštenije.
-
DonieBrasco
#17738 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja samo cekam dan kad ce Covic podrzati odcjepljenje RS.
- SaraFina
#17739 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
DonieBrasco wrote:Ja samo cekam dan kad ce Covic podrzati odcjepljenje RS.
Smiri se. Samo nam neke apokaliptične scenarije najavljuješ. Neka podrži. Bilo bi primjereno u ovom momentu zaista
- Drvosjeca iz Dejcica
#17740 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
PIŠE ANTE TOMIĆ Znate li priču kada muškarac strastveno žudi za ženom? A znate li priču o Hrvatskoj i BiH?
Prosječan balkanski muškarac loše podnosi žensko odbijanje. Ozbiljno mu uzdrma samopouzdanje ako mu se žena sviđa, a on se ne sviđa njoj. Ne razumije zašto to nije uzajamno. Osjeća se izigrano i poniženo i može čak postati nasilan. Vidite u novinama, ne prođe tjedan da neki naš idiot ne ubije neku jadnicu koja ga nije htjela, piše Ante Tomić za Slobodnu Dalmaciju.
Češće je ipak, srećom, da se gospodin samo naljuti i dami koja ga je odbila reče nešto uvredljivo. “Ti mene nećeš?!“ otrese se on na nju iznenađeno. “Ti?! Pa ko si ti da mene otkantaš?! Pogledaj se, glupačo. Na šta ličiš, štraco jedna, ne bi te štapon taka."
U najboljem slučaju muškarac nakon odbijanja glumi kako ga žena nije zanimala. Kad mu se udvaranje izjalovi, zaniječe da se udvarao. Upitate li ga je li bilo štogod s onom kratke crvene kose u koju je čeznutljivo blejao prošle subote na tulumu, on kaže, ma šta ti je, koja crvene kose, ha ha ha, ti si sve krivo shvatio.
Eto, mi se zaletjeli
Ovo posljednje vrlo je slično odnosu Hrvatske prema Bosni i Hercegovini. Prije dvadeset, dvadeset pet godina, u doba Franje Tuđmana, Hrvatska je žudjela sebi uzeti dio teritorija susjedne zemlje. Žudnja je bila potajna, ali strastvena. I politički i vojno smo se zauzeli ugrabiti što veći dio. Osnovali smo Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu i poslali velike snage preko granice, jednako kao što je Srbija s druge strane politički i vojno podupirala Republiku Srpsku, tek što je Republika Srpska na kraju opstala, a Herceg Bosna, eto, nije, piše Ante Tomić za Slobodnu Dalmaciju.
Mi smo se s Herceg Bosnom precijenili. Nismo imali ljudi ni oružja za nešto tako ambiciozno i taj se objektivni nedostatak nikakvom subjektivnom prednošću nije dao nadoknaditi. Popularna priča kako se neprijatelj oduzme od užasa, isprazne mu se crijeva i počne se nekontrolirano tresti kad naši bojovnici pred juriš zapjevaju gangu, nije se nažalost pokazala istinitom.
Hercegovački Hrvati nisu ni blizu bili tako neustrašivi i sposobni ratnici kako su mislili da jesu, ali nisu vjerojatno ni bili gori od svojih neprijatelja. Presudilo je naprosto da je Srba i Bošnjaka bilo više nego naših i nakon nekog vremena Franji Tuđmanu i Gojku Šušku nije preostalo drugo nego priznati da su se zaletjeli.
U ožujku 1994. potpisali smo Washingtonski sporazum i sve otad hrvatska vlast poriče da nam je guzica zinula za bosanskom zemljom. Unatoč mnogim i svjedocima i dokumentima koji tvrde suprotno, službeni je stav svih naših, i hadezeovskih i esdepeovskih vlasti, kako je Hrvatska uvijek, srčano i beskompromisno, zagovarala teritorijalnu cjelovitost susjedne zemlje. Ma, ne, Bože sačuvaj, ne bi je mi ni pipnuli. Bosna uopće nije naš tip. Između nas nema ništa. Bosna nam je uvijek bila samo prijateljica, govore naši političari, ne propuštajući ipak uvrijeđeno dodati kako su srpska osvajanja priznata, a hrvatska nisu.
“Nije da smo mi ikad željeli da se Bosna podijeli, ali zašto su Srbi dobili svoj dio, a mi nismo“, ponavljaju oni ne primjećujući kako je kontradiktorno tako nešto reći.
Kao odbijeni udvarači, počeli smo špilati nevinost. Kad nam nije uspjelo osvojiti bosanski teritorij, zanijekali smo da smo ga ikad osvajali. Ako već nismo mogli biti vojni i politički pobjednici u Bosni i Hercegovini, preostala nam je ona jedina bijedna utjeha poraženih. Odlučili smo moralno pobijediti. Na nama nema nikakve krivice, počeli smo tvrditi. Mi smo bolji od svih, i od Bošnjaka i od Srba. Mi smo Hrvati sama pravednost i dobrota.
I Magda ga je popila
Samoubojstvo Slobodana Praljka u času kad mu je izrečena pravomoćna presuda za ratni zločin savršeno se uklopilo u ovaj koncept. Otrov koji je on popio kao da je nekako svih, i Praljka i Tuđmana i Šuška i čitavu hrvatsku politiku devedesetih, učinilo ispravnom. U konačnosti i neopozivosti ovoga čina kao da je konačno i neopozivo dokazano da ni Praljak ni Hrvatska nisu ništa pogriješili. Da se Praljka i Hrvatsku kažnjava za nešto što nisu krivi.
No, oni ostaju krivi i tu cijankalij ne pomaže. Kako bi uostalom i pomogao? Cijankalij jednako ubija i krive i nedužne. Samoubojstvo ništa ne dokazuje. Da se ubijaju samo oni bez grijeha, stopa samoubojstava značajno bi pala.
Pa i Magda Goebbels, na kraju krajeva, cijanidom je ubila svoje šestero djece i vjerojatno se osjećala moralno nadmoćnom dok je to činila, ali nas to ne impresionira. Takozvani moralni pobjednici obično su samo loši gubitnici.
- Drvosjeca iz Dejcica
#17741 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tako nekako, u najmanju ruku mene to ne bi ni iznenadilo. De fakto on je svojim postupcima zadnjih dvije godine to već i uradio samo što to nije javno rekao.SaraFina wrote:DonieBrasco wrote:Ja samo cekam dan kad ce Covic podrzati odcjepljenje RS.
Smiri se. Samo nam neke apokaliptične scenarije najavljuješ. Neka podrži. Bilo bi primjereno u ovom momentu zaista
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17742 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ko reko ja reko, izvrcete teze, preispitjate se, nisam jesam, ko kaze, procitajte, idem doma zaliti fikus, vlada vlada, pobrkali ste me s plenkovicem, ja to reko, nisam, jesam, ugasite mikrofon, kako mi stoje naocale, haag je grad, zar ima sud, ma hajte molim vasPlenković je sve agresivniji, danas je napao novinarku koja ga je podsjetila što je pričao o Praljku
- mO k3
#17743 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba samo sabrati 1+1 i ispasce da je Hrvatska zapravo prodala takozvanu "herceg Bosnu " kako bi dobila mig od zapada da moze da "ocisti" (kako grozno zvuci) i da protjera srbe iz hrvatske unavrat su pristali da se takozvana "hercegBosna " ukine .....
- seln
#17744 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koreni, bre... krv nije voda.Čović u Beogradu: BiH neće priznati Kosovo dok Srbija ne zauzme drugačiji stav
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#17745 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinsk komemoracija za Slobodana Praljka bit će održana u ponedjeljak...
"Sreća u nesreći što je Praljak svojim pismom dao do znanja da ne želi veliki sprovod. Inače bi oni za njega organizirali veliki pogreb, a sada to ne mogu. To je sve konsekvencija činjenice da se Praljka tretira kao velikog junaka hrvatske nacije. Napominjem, da je to napravio Mladić to bi se proglasilo kukavičkim činom ratnog zločinca. Praljak je sada prihvaćen kao svetac. Radi se o tome da se čitavo državno vodstvo, uključujući opoziciju, između mrtvog Tuđmana i budućnosti države opredijelilo za mrtvog Tuđmana. To je politička nekrofilija"
https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-po ... /171206085
"Sreća u nesreći što je Praljak svojim pismom dao do znanja da ne želi veliki sprovod. Inače bi oni za njega organizirali veliki pogreb, a sada to ne mogu. To je sve konsekvencija činjenice da se Praljka tretira kao velikog junaka hrvatske nacije. Napominjem, da je to napravio Mladić to bi se proglasilo kukavičkim činom ratnog zločinca. Praljak je sada prihvaćen kao svetac. Radi se o tome da se čitavo državno vodstvo, uključujući opoziciju, između mrtvog Tuđmana i budućnosti države opredijelilo za mrtvog Tuđmana. To je politička nekrofilija"
https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-po ... /171206085
- mO k3
#17746 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Praljak dzukela , ratni zlocinac je bio bolestan ...
- General War
#17747 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakvo ba obestecenje, pa bosnjacki logorasi tuzili PC i svi do jednog odbijeni i jos moraju da plate troskove sudjenjaduh_sa_sjekirom wrote:Skeptičan sam spram toga.SaraFina wrote:
-
detroit-mercy
#17748 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba Afiza vratiti iz Banovica pod itno, da vidimo kako nositelji Europskih vrijednosti vide ovu situaciju
, posebno Cirilovo da se bez Srbije nista nece raditi
.
- arzuhal
#17749 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa to jasno. A Sloba je prodao tzv. RSK za RS u Dejtonu.mO k3 wrote:Treba samo sabrati 1+1 i ispasce da je Hrvatska zapravo prodala takozvanu "herceg Bosnu " kako bi dobila mig od zapada da moze da "ocisti" (kako grozno zvuci) i da protjera srbe iz hrvatske unavrat su pristali da se takozvana "hercegBosna " ukine .....
- SaraFina
#17750 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
General War wrote:Kakvo ba obestecenje, pa bosnjacki logorasi tuzili PC i svi do jednog odbijeni i jos moraju da plate troskove sudjenjaduh_sa_sjekirom wrote:Skeptičan sam spram toga.SaraFina wrote:
Daj Bože da bude, da se ti ljudi makar na neki način obeštete.![]()
Čekaj Djenerale da vidimo presude Frenkiju i Ledenom. To onda otvara jednu novu perspektivu kad je matica Srbija u pitanju.
Što se tiče RS, RS nije država.. Nego genocidna tvorevina, (zvana entitet zbog političke korektnosti) rak rana koja je produkt etničkog čišćenja, genocida i agresije. Ali nije država. NIJE.
Uvidjaš razliku?
I šta ti je PC? Ćirilicom pišeš iz nekog nepoznatog razloga? U čemu je fora, odaj tajnu!