Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
channel10 wrote:Može li se umjesto zelenog G11 dosuti onaj drecavo zeleni antifriz od ine sto je vec razrijedjen na -40 ili da tražim drecavo zeleni G11 sto je vec razrijedjen
Može li uopšte antifriz umjesto G11?
Moze ako je G11.
Obicno u sisteme koji primaju G11 ne ide G12 i obratno. A boja je manje vise-nebitna Zeleni, plavi, zuti... ako je G11.
channel10 wrote:Pa jel moze i ovaj drecavo zeleni antifriz ili da idem na G11 zeleni koji je 100 posto i razblazim destilovanom vodom
Pitanje ti nije na mjestu. Ako je drecavo zeleni G11, onda moze. Sve su to antifrizi, razlike su u specifikacijama. Najcesce su G11, G12, G12+, G12++...
G11 i G12 nebi smjeli ga se mijesaju. Boja antifriza ne odredjuje specifikaciju ali crvena boja je najcesce G12 a zelena boja je najcesce G11. Sto se tice boja antifriza, ima svakakvih, plavi, zeleni, crveni, zuti, drecavo pink, bezbojni... Da li ces dosuti 100%-tni ili ces ga razblaziti ocjenis po tome kakva ti je preostala tekucina u sistemu.
channel10 wrote:Pa jel moze i ovaj drecavo zeleni antifriz ili da idem na G11 zeleni koji je 100 posto i razblazim destilovanom vodom
Pitanje ti nije na mjestu. Ako je drecavo zeleni G11, onda moze. Sve su to antifrizi, razlike su u specifikacijama. Najcesce su G11, G12, G12+, G12++...
G11 i G12 nebi smjeli ga se mijesaju. Boja antifriza ne odredjuje specifikaciju ali crvena boja je najcesce G12 a zelena boja je najcesce G11. Sto se tice boja antifriza, ima svakakvih, plavi, zeleni, crveni, zuti, drecavo pink, bezbojni... Da li ces dosuti 100%-tni ili ces ga razblaziti ocjenis po tome kakva ti je preostala tekucina u sistemu.
Znaci da ja ne komplikujem i kupim zeleni( vidio sam da je tamno zeleni neki na EP pumpi- 100-ni) i uzmem destilovanu vodu, pomiješam ih i dospem i Bog te.veselio .
Znaci da ja ne komplikujem i kupim zeleni( vidio sam da je tamno zeleni neki na EP pumpi- 100-ni) i uzmem destilovanu vodu, pomiješam ih i dospem i Bog te.veselio .
Trenutna temperatura u sistemu je -40 i to je to.
To je ok. Nemoj ici na jos nizu. Kupis litar 100%-tnog i litar destilovane, razmuti i naspi. Ili kupi vec spreman i naspi. Do tebe je.
Danas uradio treci po redu veliki servis na svojoj truljici. Ina set španer i roler, dayco remen, valeo vodena, conti pk, ina roler i nek mi je sa srecom. Valjda su ok dijelovi?! Ja kupio dijelove a majstor ugradio, za malo para.
konektovan wrote:Danas uradio treci po redu veliki servis na svojoj truljici. Ina set španer i roler, dayco remen, valeo vodena, conti pk, ina roler i nek mi je sa srecom. Valjda su ok dijelovi?! Ja kupio dijelove a majstor ugradio, za malo para.
konektovan wrote:Danas uradio treci po redu veliki servis na svojoj truljici. Ina set španer i roler, dayco remen, valeo vodena, conti pk, ina roler i nek mi je sa srecom. Valjda su ok dijelovi?! Ja kupio dijelove a majstor ugradio, za malo para.
drug_profi wrote:Pa sta je to sa tim brisacima na corsi B? Kao da su od papira.
Pa nista druze, olx u sake i kontaktiraj sve koji imaju corsu b. Nek ti salju postom. Mora negdje biti.
Evo kontaktirao sam jednog sa pika i kaze mi da ima "maticu" za to i naplacuje 10km po paru. Sad ne znam hoce li mi trebati samo matica ili još dodatni nosac metlice? Kao što znate to je povezano. I na oba dijela je taj mali metalni dio puko
drug_profi wrote:Pa sta je to sa tim brisacima na corsi B? Kao da su od papira.
Pa nista druze, olx u sake i kontaktiraj sve koji imaju corsu b. Nek ti salju postom. Mora negdje biti.
Evo kontaktirao sam jednog sa pika i kaze mi da ima "maticu" za to i naplacuje 10km po paru. Sad ne znam hoce li mi trebati samo matica ili još dodatni nosac metlice? Kao što znate to je povezano. I na oba dijela je taj mali metalni dio puko
A šta znam. Neznam šta ti je puklo. Uzmi sve komplet ako nije puno para pa mijenjaj.
Cuj treci po redu
Koliko ta tvoja trulja ima kilometara ? (Ovo bez namjere ponizavanja, samo me interesuje jer vozis "nekvalitetni" Citroen)
Cuj treci po redu
Koliko ta tvoja trulja ima kilometara ? (Ovo bez namjere ponizavanja, samo me interesuje jer vozis "nekvalitetni" Citroen)
0riginalno ima preko 330 kk, ja ga kupio sa 180 kk...
Jes da je bio malo vracen sat, ali dobro je, evo gura još.
Za taj noviji motor kod pezoa i citroena je predvidjeno na 240000km,kod ovih cudaka na 200 ili 10god,preporucuju internet strucnjaci na oko 150 ili 8god .
amar1994 wrote:Za taj noviji motor kod pezoa i citroena je predvidjeno na 240000km,kod ovih cudaka na 200 ili 10god,preporucuju internet strucnjaci na oko 150 ili 8god .
I zasto ti kod sebe onda hoces da mijenjas ranije?
amar1994 wrote:Za taj noviji motor kod pezoa i citroena je predvidjeno na 240000km,kod ovih cudaka na 200 ili 10god,preporucuju internet strucnjaci na oko 150 ili 8god .
I zasto ti kod sebe onda hoces da mijenjas ranije?
Ne vjerujem komadu gume ,racunaj za 2god ili 30000km ce mu bit 8ma god tj. 120 hiljada,s obzirom u kakvom stanju je bio pk kais nakon 5god i 80000 ne bi se zezao sa tim