Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17726 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

shalla wrote:Pazi, nisam stručnjak, ali mislim da bi odlično vodila time-out :lol:

https://www.index.hr/magazin/clanak/van ... 71440.aspx
Ja pak mislim da bi zagrijavanje vodila do ludila :D
It_is_a_Leclerc

#17727 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Izvinite što prekidam ovo pubertetisanje...

Adin Vrabac novi igrač KK Spars Sarajevo. :lol:
amar1994

#17728 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

:lol: :lol:

Karna , ja mu se nadavo trojki preko ruke :lol:

Kolko je raja brundala o njemu ko talentu , sta vise likovi mu se sklanjali da zakucava :lol:

Musa je za njega Majkl Dzordan i to 2x :thumbup:
hrasno38

#17729 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

amar1994 wrote::lol: :lol:

Kolko je raja brundala o njemu ko talentu , sta vise likovi mu se sklanjali da zakucava :lol:

Znas sta je poenta....poenta je da z Vrapca svi znaju, da je zardio i nekih para od igranja, da igra za reprezentaciju i to po pozivu Duleta Vujosevica koji zna sta je igrac.....a a tebe sto se tice kosarke niko ziv ne zna! I onda ko je u toj prici gornji a ko donji (naravno sto se tice kosarke). Bio je u moje vrijeme jedan bek koji se zvao Dervisbegovic koji je jeo loptu i na guzicu bacao pola ekipe Bosne al dzaba od njega nikada nista nije bilo a ti koje je bco se popeli na krov Evrope. Bili su nekada na Otoci dvojca basketasa Vito i Aco....Vito je skrivao loptu u bukvalnom smislu svakom kosarkasu iz Sarajeva a Aco je imao ruku za ne povjerovati.......ob su ostali samo na betonu......tako da ti je ta prica nikakva i pomalo i jadna!
Ti koji si mu se nadavo trojki preko ruke i ti to su se sklanjali da zakuca su u kosarci ostali NO NAME!
Tomahawk11
Globalni moderator

#17730 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

A i Vrabac teška silazna putanja, kako koji klub, on sve niže, na kraju će i on na uličnom basketu završiti.
Neki igrač i nije, izvlače ga fizikalije i to je to.
amar1994

#17731 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

hrasno38 wrote:

Znas sta je poenta....poenta je da z Vrapca svi znaju, da je zardio i nekih para od igranja, da igra za reprezentaciju i to po pozivu Duleta Vujosevica koji zna sta je igrac.....a a tebe sto se tice kosarke niko ziv ne zna! I onda ko je u toj prici gornji a ko donji (naravno sto se tice kosarke). Bio je u moje vrijeme jedan bek koji se zvao Dervisbegovic koji je jeo loptu i na guzicu bacao pola ekipe Bosne al dzaba od njega nikada nista nije bilo a ti koje je bco se popeli na krov Evrope. Bili su nekada na Otoci dvojca basketasa Vito i Aco....Vito je skrivao loptu u bukvalnom smislu svakom kosarkasu iz Sarajeva a Aco je imao ruku za ne povjerovati.......ob su ostali samo na betonu......tako da ti je ta prica nikakva i pomalo i jadna!
Ti koji si mu se nadavo trojki preko ruke i ti to su se sklanjali da zakuca su u kosarci ostali NO NAME!
Jbga moj stari nije imo para i stela da gura , a nisam ni narasto dovoljno i jos masa stvari se nije poklopilo , super je bit noname :D

On da je valjao ostao bi barem u njemackoj ko i Dzedovic , meni je iskreno bio pun q price o njemu i njegovom talentu , jedini njegov talent je bila brzina za njegovu visinu pa ga je u mladjim kategorijama bilo jako tesko cuvat , jos ljevak .

Mogao bi ta ti pricam o raznom ljudima boljim od njega al necu , mrsko mi . Samo da spomenem Vuletu , frajer je bio bolji igrac od Dzedovica al ga zajebali i otisao drugim putem , pice i folovi , ne znam odavno sta je sa njim.

Zapamti , da bi postao igrac kod nas , moras biti ili mega talent ili da imas stela i para pa da se skupa sa radom izboris za pristojan klub. Svi oni koji to nisu imali su zavrsili sa kosarkom poslije 18te
hrasno38

#17732 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

amar1994 wrote:
hrasno38 wrote:

Jbga moj stari nije imo para i stela da gura , a nisam ni narasto dovoljno i jos masa stvari se nije poklopilo , super je bit noname :D

On da je valjao ostao bi barem u njemackoj ko i Dzedovic , meni je iskreno bio pun q price o njemu i njegovom talentu , jedini njegov talent je bila brzina za njegovu visinu pa ga je u mladjim kategorijama bilo jako tesko cuvat , jos ljevak .

Mogao bi ta ti pricam o raznom ljudima boljim od njega al necu , mrsko mi . Samo da spomenem Vuletu , frajer je bio bolji igrac od Dzedovica al ga zajebali i otisao drugim putem , pice i folovi , ne znam odavno sta je sa njim.

Zapamti , da bi postao igrac kod nas , moras biti ili mega talent ili da imas stela i para pa da se skupa sa radom izboris za pristojan klub. Svi oni koji to nisu imali su zavrsili sa kosarkom poslije 18te
Ovo uvecano je uglavno odgovor na pitanje zasto podosta talenata ne uspije. Profesionalan sport nije zajebancija i trazi strasn ricanja od svega a posebno od privatnog zivota (provod, cuga, koke, nargila itd itd) a to od 10 sportista ima jedan maskimalno dva u sebi. Jedino sto se slazem da su potrebne pare da bi danas uspio ali jebaji ga nije im valjala bivsa drzava kada je sve bilo besplatno pa sad imamo sta imamo. Ako znas igrati i ako zivis sportski ne treba ti stela jer ako te ne prepoznaju ovdje prepoznat cete negdje drugo. Vrabac ima fiziku i motoriku za svoju visinu, dobar je decko i trudi se. Opet ti ponavljam da ne valja nista ne bi ga Dule zvao u reprezentaciju jer njemu sigurno spiskove niko ne sastavlja. Problem Vrpaca, kao sto je i problem Campare, Atica itd itd je sto su potrcali napolje preskakajuci stepenice. Najbolji posao po tom pitanju su uradili Nurkic i Musa sa Cedevitom s tim da ja mislim da je Musa trebao odigrati jos jednu evropsku sezonu u nekom puno jacem klubu od Cedevite.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17733 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno, poenta je da je Vrabcu karijera u padu. Volju i rad mu niko ne može osporiti, da je nešto pretjerano talentovan za košarku, nije.
Ne može on uopšte u isti koš sa Nurkićem i Musom, nije to ta japija.
amar1994

#17734 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

hrasno38 wrote:
Ovo uvecano je uglavno odgovor na pitanje zasto podosta talenata ne uspije. Profesionalan sport nije zajebancija i trazi strasn ricanja od svega a posebno od privatnog zivota (provod, cuga, koke, nargila itd itd) a to od 10 sportista ima jedan maskimalno dva u sebi. Jedino sto se slazem da su potrebne pare da bi danas uspio ali jebaji ga nije im valjala bivsa drzava kada je sve bilo besplatno pa sad imamo sta imamo. Ako znas igrati i ako zivis sportski ne treba ti stela jer ako te ne prepoznaju ovdje prepoznat cete negdje drugo. Vrabac ima fiziku i motoriku za svoju visinu, dobar je decko i trudi se. Opet ti ponavljam da ne valja nista ne bi ga Dule zvao u reprezentaciju jer njemu sigurno spiskove niko ne sastavlja. Problem Vrpaca, kao sto je i problem Campare, Atica itd itd je sto su potrcali napolje preskakajuci stepenice. Najbolji posao po tom pitanju su uradili Nurkic i Musa sa Cedevitom s tim da ja mislim da je Musa trebao odigrati jos jednu evropsku sezonu u nekom puno jacem klubu od Cedevite.
Pa jeste ali se momak razocarao u debile i majmune raznorazne .

Pa nema boljeg covjek da izabere :D , frajer je isprepadan na svakoj utakmici , nema bez para nista i campara je dolazio na treninge u ML-u :mrgreen: :skoljka:
hrasno38

#17735 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:hrasno, poenta je da je Vrabcu karijera u padu. Volju i rad mu niko ne može osporiti, da je nešto pretjerano talentovan za košarku, nije.
Nije uopste prica u tome ko je u kakvoj formi nego generalno kosarkaski put.
amar1994

#17736 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

Tomahawk11 wrote:hrasno, poenta je da je Vrabcu karijera u padu. Volju i rad mu niko ne može osporiti, da je nešto pretjerano talentovan za košarku, nije.
svjetlosna godina ih odvaja :thumbup:
hrasno38

#17737 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

amar1994 wrote:
svjetlosna godina ih odvaja :thumbup:
Ne vidim uospte smisao price o uporedjivanju Muse i Nurkica sa nasim ostalim igracima jer njih dvojica su medju zadnjih1000 igraca koji su se pojavili zadnjih 10 godina u svim mogucim selekcijama extra talenti ali i vrlo ozbiljni sportisti...pogotovo Musa. Talenat+rad = USPJEH. I ovo za Vrapca da nije talentovan ne bi igaro u Partizanu dvije godine koji je vise nego ozbiljan klub bez obzira na njegove losije zadnje godine. Po meni Vrabac je napravio odlican potez sa trenutnim vracanjem u Sparse koji su nas najorganizovaniji klub gdje ce igrati maksimalno ABA 2 ligu i biti u mogucnosti da bude u nekoj svojoj konstantnoj formi sto je potrebno i reprezentaciji. Daj boze da dosta igraca tako razmislja i ode u manje klubove da IGRA a ne da sjede u vecim klubovima za minorne minutaze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#17738 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ti ko da nikad nisi gledao Vrapca kako igra. Nije se on sreo u putu s talentom.
I prije nego zagalamiš, nije to ništa novo u svijetu košarke.
NBA je puna fizikanera koji dobre pare mlate i imaju solidnu, pa i odličnu karijeru.
Ono što ne znaju, nadomjeste teškim radom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17739 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

amar1994 wrote:Samo da spomenem Vuletu , frajer je bio bolji igrac od Dzedovica al ga zajebali i otisao drugim putem , pice i folovi , ne znam odavno sta je sa njim.
Igra 3v3 turnire i na tome uzima pare :D

Da nije lud vjerovatno bi i igrao "normalnu" košarku
hrasno38

#17740 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Ti ko da nikad nisi gledao Vrapca kako igra. Nije se on sreo u putu s talentom.
I prije nego zagalamiš, nije to ništa novo u svijetu košarke.
NBA je puna fizikanera koji dobre pare mlate i imaju solidnu, pa i odličnu karijeru.
Ono što ne znaju, nadomjeste teškim radom.
To je tvoje misljenje sa kojim se ja ne slazem....nemam razloga da galamim ako se ne slazemo niti ikada galamim ako je prica normalna.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17741 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Vrabac, jedan u nizu "najhajpanih" Sparsa do boga :mrgreen:
amar1994

#17742 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

Velkoski wrote:
amar1994 wrote:Samo da spomenem Vuletu , frajer je bio bolji igrac od Dzedovica al ga zajebali i otisao drugim putem , pice i folovi , ne znam odavno sta je sa njim.
Igra 3v3 turnire i na tome uzima pare :D

Da nije lud vjerovatno bi i igrao "normalnu" košarku
:D
kakavdanakneiskustvu

#17743 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

lazic u olimpiji
hrasno38

#17745 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ma bit cemo mi kompletni za prve dvije utakmice ali dzaba je sve ako ne budemo kompletni za svih a u to cisto sumnjam.
ZyzzSar

#17746 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by ZyzzSar »

hrasno38 wrote:
Ma bit cemo mi kompletni za prve dvije utakmice ali dzaba je sve ako ne budemo kompletni za svih a u to cisto sumnjam.
prve dvije utakmice su nam i najbitnije, ako bi to dobili bili bi u solidnoj poziciji
nadam se da cemo uspjeti dovesti nekog naturilizovanog igraca, jos pogotovo sad kako gordica nema bit ce prijeko potrebno
al ja sve mislim da ce nas poraz protiv belgije na kraju kostati
hrasno38

#17747 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

ZyzzSar wrote:
hrasno38 wrote:
prve dvije utakmice su nam i najbitnije, ako bi to dobili bili bi u solidnoj poziciji
nadam se da cemo uspjeti dovesti nekog naturilizovanog igraca, jos pogotovo sad kako gordica nema bit ce prijeko potrebno
al ja sve mislim da ce nas poraz protiv belgije na kraju kostati
Mi smo samo sigurno u dobroj situaciji ako dobijemo sve....valja stici tri pobjede vise Ceske. Drugi krug se vec igra u Novembru i tu gopstujemo Bugarskoj a docekujemo Finsku i onda u februaru idemo Ceskoj i docekujemo Bugarsku. Mi ne smijemo kiksati ni jednu utakmicu. Mislim smijemo ali onda opet olovke i digitrone u ruke i sabiraj i oduzimaj. Ja sam 100% siguran da sa Musom, Nurkicem i Gordicem mozemo dobiti sve utakmice ali bez njih tesko da cemo i jednu. Ni jedna od ove tri reprezentacije nije naivna ali se moze dobiti kada smo kompletni.
kakavdanakneiskustvu

#17748 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

kad pocinju pripreme?
hrasno38

#17749 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11
Globalni moderator

#17750 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Jes nam ekipa zbrda zdola.
Ide Portland Trailblazers, pa bez kluba, pa Brooklyn Nets, pa bez kluba, Lavrio, Ostende, Široki, Sloboda...

Ima i do nas, ali je FIBA definitivno jebala majku košarci.
Post Reply