FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalla

#17726 Re: FC Barcelona

Post by shalla »

Napisah ovo sinoć na FB a i nakon prospavane noći mislim isto:

Jebeš ekipu koja nema plan B, lako je tikatakati protiv Granade ili Osasune, kad treba drugačiji pristup (inter, chelsea, milan) odjednom postaju itekako ranjivi...
Da se razumijemo, po meni su i dalje favoriti za osvajanje LP, ali Bogami im je Allegri večeras očitao lekciju...
tendzera

#17727 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

shalla wrote:Jebeš ekipu koja nema plan B
Upravo to :thumbup:
nosara

#17728 Re: FC Barcelona

Post by nosara »

Tika-taka my ass... :lol:
sumirprimus

#17729 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

nosara wrote:Tika-taka my ass... :lol:
delegat...
tiki-taka... :-)
sumirprimus

#17730 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

generalno,loše, isto ko da sam gledo wengerov arsenal... :skoljka:
trener fali džaba sve...
plan b povuci se i pusti njima loptu,pa ako nece ko ih jebe i o:o je dobro...
burek_in_space

#17731 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Vjerovatno je neko ovo vec spomenuo, ali mi mrsko chitati sve :mrgreen: - ne mozhe se Barcelona kurchiti sa pomocnim trenerom na San Siru. Isto tako, uz duzhno poshtovanje svakome i njegovom zdravstvenom stanju, brate mili ako nisi sposoban biti na chelu jedne ekipe, fino se povuci, i daj shansu nekome drugom da vodi ekipu.
sumirprimus

#17732 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

burek_in_space wrote:Vjerovatno je neko ovo vec spomenuo, ali mi mrsko chitati sve :mrgreen: - ne mozhe se Barcelona kurchiti sa pomocnim trenerom na San Siru. Isto tako, uz duzhno poshtovanje svakome i njegovom zdravstvenom stanju, brate mili ako nisi sposoban biti na chelu jedne ekipe, fino se povuci, i daj shansu nekome drugom da vodi ekipu.
pa nije baš da se kurče,tako trenutno grah pao..
a sve ostalo stoji...
ja sam mislio ode čova u njujork u šoping,a koliko ga već nema??2 mjeseca*????
ovako,ne znam da je barsa ikad vratila u LP 2 gola razlike..možda i jest...al više ovih rezultata gdje su popušili na kraju...
burek_in_space

#17733 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

sumirprimus wrote: pa nije baš da se kurče,tako trenutno grah pao..
a sve ostalo stoji...
ovako,ne znam da je barsa ikad vratila u LP 2 gola razlike..možda i jest...al više ovih rezultata gdje su popušili na kraju...
Kurchenje je prejak izraz, ali ici 7-strukom prvaku Evrope na noge, a vodi te pomocni trener sa mobitelom u ruci, dok sa druge strane imash mladu ekipu zheljnu velikog skalpa, da se dokazhe...pa eto, recimo da je pomalo podcjenjivachki.
veljaca

#17734 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

- Sinoc je Milan odigrao takticki dobro i skoro na svom maksimumu
- Barcelona je odigrala , kao sto igra u Premieri, ali joj to veceras nije proslo, i sa 60% svojih mogucnosti
- Za ono sinoc je krivica i prevelika razlika u Primeri +12 i + 16 ( jer tamo zbog lose konkurencije - igraci se ipak opuste )
- Za revans nadam se da ce se drugacije pristupiti utakmici i ako Barcelona podigne svoju igru na 95 - 100 % svojih mogucnosti, prolaz je osiguran
- U revansu izbaciti Sancheza i Fabregasa, a Alvesa ( i pored lose igre sinoc ) ostaviti jer je glavni asistent Messiju
- Nije iznenadjenje ovolika reakcija onih koji ne vole Barcelonu, jer zadnjih godina dominira i svi joj zele skinuti skalp
- Cak je i moja supruga ( u pauzi izmedju gledanja serija i filmova ) rekla: "Opa izgubi Barcelona....". Pokusao sam joj objasniti neke stvari, a ona hladno rece: " Ali to je Barcelona, kako moze da izgubi ...." :D . Valjda je Barcelona dosadila svima osim onima koji je simpatisu ili vole
- Rekao sam sinoc, ova ekipa je osvojila SVE sto je mogla, ponestalo im je izazova, a sada imaju IZAZOV da nadoknade razliku i prodju dalje. Mene bas interesuje kako ce se postaviti u toj situaciji ...
- Nemoguce je da su Messi, Iniesta, Xavi, Busqets, Pedro, Pique, Puyol, Alba ... zaboravili da igraju fudba, ali uvijek dodje los dan
- Slazem se i ja da je trebalo igrati plan B - povuci se ( u medjuvremenu ubaciti brze i prodornije igrace ) i cekati kontre, ali ovi igraci Barcelone jednostavno ne znaju ( ili ne zele ) igrati bunker
- Nedostaje Tito jer ipak kad je pravi trener ( a ne pomocnik ) na klupi, igraci drugacije imaju pristup igri
- Mislim da Barcelona pokusava da u ovom teskom trenutku koji ima trener Tito, da bude korektna i da mu i tako pomogne u njegovoj teskoj zivotnoj bitci
- Sto se tice revansa, ja sam optimista, jer pred 100.000 navijaca na Nou Campu i uz ozbiljniji pristup - proradice Barcelona ( jer ima stavrno igrace koji su sposobni da nadoknade zaostatak iz prvog meca )
- Ako ( na dao Bog - pu, pu, pu ) Barcelona i ne prodje, nije smak svijeta. Neko je rekao da oni kod svojih navijaca, simpatizera i onih koji ih vole - imaju kredita do neba
tendzera

#17735 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

veljaca wrote:Slazem se i ja da je trebalo igrati plan B - povuci se
Ne znaju oni tako igrat' ;-)
veljaca

#17736 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

tendzera wrote:
veljaca wrote:Slazem se i ja da je trebalo igrati plan B - povuci se
Ne znaju oni tako igrat' ;-)
:thumbup:

I ja sam to rekao u svome prethodnom postu ....
respo

#17737 Re: FC Barcelona

Post by respo »

ELMauro wrote:
wannabe_ultra wrote:al meni je najdraze citati kako se bore za barcelonu, kako svim srcem navijaju za barsu, milan itd a zive hiljadama kilometara daleko :D

i pun forum strucnjaka, murinja i fergusona :D
Bravo, upravo tako...nazivaju se navijačima a nikada nisu bili niti na utakmici ili nešto slično, ne znaju nijednu navijačku pjesmu. Možete biti samo simpatizeri kluba a ne navijači, to su dva veoma različita pojma. Navijač je na skoro svakoj utakmici a simpatizer po forumima i člancima ostavlja komentare kako je njegov klub najbolji, analizira itd... :)
ajd ne serite vas dvojica
vi cete pricati ko je navijac ko simpatizer
kakve to veze ima jeli nekad neko bio na utakmici ili nije
sta mislis gdje bi stalo prijavljenih 150+ milja navijaca koji imaju clanske karte?
to ko ce biti navijac ko simpatizer uopste nemate nikakvo pravo odredjivati
jedino sto se moze zamjeriti ovdje je prica mi cemo pobjediti mi smo bolji mi mi mi vi vi itd
kazes fino barca ce pobjediti barca je bolja gora real je takav a ne vi i to je to
respo

#17738 Re: FC Barcelona

Post by respo »

barca odigrala slabo pravo
a milan odigrao extra
kod prvog gola se moglo diskutovati oko onih ruku al eto potvrdjen go i to je to
zasluzeno su pobijedili
a kako ce biti u barceloni to cemo vidjeti nece biti lako ni jednima ni drugima
ko bude imao svoj dan proci ce
Dr. Kuca

#17739 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Kako ce se plakat poslije revansa, pa ce opet biti sudije itd. :mrgreen: :mrgreen:
ganjeta

#17740 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Neki već plaču kriveći sudije i teren za poraz :wink: :zzzz: .
Charuga
Globalni moderator

#17741 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

ganjeta wrote:Neki već plaču kriveći sudije i teren za poraz :wink: :zzzz: .
Ti garant stanuju u Kataloniji, nema takvih kod nas u BiH ... :mrgreen:
5 0 5

#17742 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

sumirprimus wrote:
pa nije baš da se kurče,tako trenutno grah pao..
a sve ostalo stoji...
ako statistika nesto pomaze, onda to ovako izgleda. vratili su se 3 puta poslije poraza od 3-0 (pobjedom na penale) 77/78 Ipswich, 78/79 anderlecht, 85/86 goteborg

milan nije uspio da se kvalifikuje 3x poslje pobjede u prvom krugu: cc 69/70 feyenoord (1-0/0-2), uc 95/96 bordeaux (2-0/0-3), cl 03/04 i depor (4-1/0-4)

sanse su 18% za barcelonu trenutno, a ako prime gol na camp nou onda spadaju na 3% (gledajuci statistike ls i el(kup uefa) do sad.

(milan je prosle godine igrao kuci 4:0 protiv arsenala, a izgubili su 3:0 u londonu.)
fixer

#17743 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Dr. Kuca wrote:Kako ce se plakat poslije revansa, pa ce opet biti sudije itd. :mrgreen: :mrgreen:
Da ipak ne budu prskalice?
Arteta

#17744 Re: FC Barcelona

Post by Arteta »

ganjeta

#17745 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Plavih_11 wrote:
ganjeta wrote:Neki već plaču kriveći sudije i teren za poraz :wink: :zzzz: .
Ti garant stanuju u Kataloniji, nema takvih kod nas u BiH ... :mrgreen:
Hoćeš da kažeš da ovi drugi stanuju ovdje a ne u Italiji?! :mrgreen:
ultima_palabra

#17746 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Hipotetičko pitanje... Messi odigra još jednu sličnu utakmicu u revanšu, Barcelona ispadne... osvoje Ligu, Messi zabije oko 100 golova u ligi, kupu, kupu Katalonije i prijateljskim utakmicama Argentine sa zemljama trećeg svijeta :D

Da li zaslužuje još jednu zlatnu loptu?
taxi_driver32

#17747 Re: FC Barcelona

Post by taxi_driver32 »

ultrima, hvataj se ti zelje. barcelona je malo komplikovanija za tebe.
ja1986

#17748 Re: FC Barcelona

Post by ja1986 »

Najveci Barcin problem je sljedeci: Dok su ostale ekipe, malo jace, tipa Celzi, Milan prokontale igru Barce i shvatile da je jedini nacin igrati "autobus" protiv njih sa kontrama ( sto je naravno opravdano), Barca nije uspjela da se prilagodi tome, tj. da nadje rjesenje protiv toga. Upravo je taj "plan B" rjesenje, ali ne u smislu totalnog povlacenja i bunkera, jer fakat to oni ne mogu uraditi. Rjesenje je bilo, cuvati loptu izmedju valdeza, pikea, puyola i bekova, malo se povuci, alvesu i albi narediti da bukvalno ne prelaze centar, itd pokusavati nekim dubinski loptama, jednostavno se zajebavat, odigrat "supacki", odigrati na 0-0, ne srljati, ne ispadati. Ne razumjem kakvu su samo naivnost iskazali, zbog cega. Dakle Barca mora pronaci taktiku da se prilagodi ovakvim utakmicama, a to svakako nije da se mora po svaku cjenu postici gol.
nosara

#17749 Re: FC Barcelona

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
nosara wrote:Tika-taka my ass... :lol:
delegat...
tiki-taka... :-)
karna-taka... Jel' sad bolje...?
ultima_palabra

#17750 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

taxi_driver32 wrote:ultrima, hvataj se ti zelje. barcelona je malo komplikovanija za tebe.
Super, prosvijetli me.
Post Reply