Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PA svi oprateri preferiraju da ti paket proda tako da samostalnu uslugu dizu cijene da bi svi uzimali pakete
Znam da preferiraju ali nisu ovako radikalni.. Ja za radnju placam 17,5KM internet jednom provajderu.. Dobio normalan router sa par lan portova i wifi-em, bez ikakve prikljucne takse.. Ovo kod njih bas radikalno..
Brane se pricom da su kablovski operater, a kad pogledas ponudu nekih drugih kablovskih operatera koji nisu dostupni gdje i TM vidis da imaju fine ponude za samostalne internet pakete.
Oni to namjerno nece da urade, jer znaju da bi ljudi masovno uzimali samo net pakete, pa zato su nabili cijene, oborili brzinu da bi uzimao duo pakete za neznatno visu cijenu.
D3 receiver technicolor, nakon nekog perioda koristenja, toliko uspori, da je nemoguce prebacivati kanale, vracati sadrzaj unazad...sve dok se ne resetuje. To traje vec neko vrijeme i postalo je pravo frustrirajuce. Takodjer internet, wifi, pocesto...pokazuje pun signal, ali pri upotrebi gotovo neupotrebljiv. Nece da otvori stranicu, pokrene video itd. To se desava nekoliko puta dnevno, traje par minuta pa profunkcionise...?! Router takodjer technicolor, kao i d3 u upotrebi kod mene od 2016..
konektovan wrote: ↑02/04/2023 23:29
D3 receiver technicolor, nakon nekog perioda koristenja, toliko uspori, da je nemoguce prebacivati kanale, vracati sadrzaj unazad...sve dok se ne resetuje. To traje vec neko vrijeme i postalo je pravo frustrirajuce. Takodjer internet, wifi, pocesto...pokazuje pun signal, ali pri upotrebi gotovo neupotrebljiv. Nece da otvori stranicu, pokrene video itd. To se desava nekoliko puta dnevno, traje par minuta pa profunkcionise...?! Router takodjer technicolor, kao i d3 u upotrebi kod mene od 2016..
Pozdrav @konektovan,
Izvršenom provjerom smo utvrdili da su svi dolazni parametri na Vašoj adresi uredni, te da ne postoje odstupanja u prijemu i radu istih. Oprema koju koristite je u skladu sa paketom koji koristite. EON box uređaj i napredni Home Gateway uređaj možete dobiti na korištenje uz prelazak na EON Full ili Premium Duo ili Trio pakete. Usporeni rad D3 resivera je očekivana pojava nakon dužeg korištenja zbog spremanja veće količine slikovnog EPG sadržaja u cache memoriju D3 resivera. Navedenu poteškoću možete otkloniti ukoliko u tehničkim podešavanjima D3 resivera podesite EPG source na standardni prikaz bez sličica, na ovaj način ćete izgubiti mogućnost korištenja usluga TV Unazad i Video Klub, te sličice na EPG sadržaju D3 resivera, ali će responzivnost D3 resivera uvijek biti ista. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
anex wrote: ↑03/04/2023 07:02
Ista situacija kod mene.
Pozdrav @anex,
Usporeni rad D3 resivera je očekivana pojava nakon dužeg korištenja zbog spremanja veće količine slikovnog EPG sadržaja u cache memoriju D3 resivera. Navedenu poteškoću možete otkloniti ukoliko u tehničkim podešavanjima D3 resivera podesite EPG source na standardni prikaz bez sličica, na ovaj način ćete izgubiti mogućnost korištenja usluga TV Unazad i Video Klub, te sličice na EPG sadržaju D3 resivera, ali će responzivnost D3 resivera uvijek biti ista. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
anex wrote: ↑03/04/2023 07:02
Ista situacija kod mene.
Pozdrav @anex,
Usporeni rad D3 resivera je očekivana pojava nakon dužeg korištenja zbog spremanja veće količine slikovnog EPG sadržaja u cache memoriju D3 resivera. Navedenu poteškoću možete otkloniti ukoliko u tehničkim podešavanjima D3 resivera podesite EPG source na standardni prikaz bez sličica, na ovaj način ćete izgubiti mogućnost korištenja usluga TV Unazad i Video Klub, te sličice na EPG sadržaju D3 resivera, ali će responzivnost D3 resivera uvijek biti ista. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Ja nemam D3 reciver.
Kod mene je CamModul a tv sadržaj gledam isključivo preko EON aplikacije...ali mi se ipak dešavaju ove stvari kao što je gore nabrojano a to su kočenje EPGa, sporo šaltanje kanala, često zaglavljivanje slike, javlja se greška itd...
anex wrote: ↑03/04/2023 10:23
Ja nemam D3 reciver.
Kod mene je CamModul a tv sadržaj gledam isključivo preko EON aplikacije...ali mi se ipak dešavaju ove stvari kao što je gore nabrojano a to su kočenje EPGa, sporo šaltanje kanala, često zaglavljivanje slike, javlja se greška itd...
Pozdrav @anex,
Zamolit ćemo Vas da Vaš TV uređaj spojite mrežnim kablom sa modemom kako biste osigurali najbolje korisničko iskustvo pri korištenju EON Smart TV aplikacije. Ispravan rad EON Smart TV aplikacije možemo garantovati isključivo na certificiranim TV uređajima koje možete pronaći na linku: https://telemach.ba/preporuceni-uredaji/. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav @konektovan,
Izvršenom provjerom smo utvrdili da su svi dolazni parametri na Vašoj adresi uredni, te da ne postoje odstupanja u prijemu i radu istih. Oprema koju koristite je u skladu sa paketom koji koristite. EON box uređaj i napredni Home Gateway uređaj možete dobiti na korištenje uz prelazak na EON Full ili Premium Duo ili Trio pakete. Usporeni rad D3 resivera je očekivana pojava nakon dužeg korištenja zbog spremanja veće količine slikovnog EPG sadržaja u cache memoriju D3 resivera. Navedenu poteškoću možete otkloniti ukoliko u tehničkim podešavanjima D3 resivera podesite EPG source na standardni prikaz bez sličica, na ovaj način ćete izgubiti mogućnost korištenja usluga TV Unazad i Video Klub, te sličice na EPG sadržaju D3 resivera, ali će responzivnost D3 resivera uvijek biti ista. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
E jeste mi olaksali...
Meno najkorisniju opciju trebam iskljuciti, da bi receiver radio kako treba.
Nije normalno takodjer da sinoc poslije 22h, pa sve tamo do iza ponoci, koristim 4G jer nisam nista mogao otvoriti preko wifi....
konektovan wrote: ↑03/04/2023 10:29
E jeste mi olaksali...
Meno najkorisniju opciju trebam iskljuciti, da bi receiver radio kako treba.
Nije normalno takodjer da sinoc poslije 22h, pa sve tamo do iza ponoci, koristim 4G jer nisam nista mogao otvoriti preko wifi....
Pozdrav @konektovan,
S obzirom da su sada svi parametri uredni, zamolit ćemo Vas da pozovete naš korisnički centar na besplatan broj telefona 0800 31111 kada poteškoće budu aktuelna kako bi kolege izvršile detaljne provjere. Podsjećamo da je naš kontakt centar dostupan 24 sata dnevno. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
tnt-tunja wrote: ↑03/04/2023 11:34
Ne radi online placanje racuna???
Sta se desava?
Pozdrav @tnt-tunja,
Trenutno ne bilježimo poteškoće sa radom usluge online plaćanja. Ukoliko ste kupili uređaj na rate, uslugu online plaćanja u ovom trenutku nećete biti u mogućnosti koristiti. Ukoliko to nije slučaj, molimo da provjerite da li se adresa na koju je izdata kartica poklapa sa adresom na kojoj se koriste usluge, te izvršite provjere da li su u podacima za uplatu unesene kvačice na slovima. Ukoliko su unesene kvačice, molimo da iste uklonite. Ukoliko poteškoća i dalje bude prisutna, molimo da kontaktirate Vašu banku i provjerite zbog čega je transakcija odbijena. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
tnt-tunja wrote: ↑03/04/2023 11:45
Racun za uslugu kablovske!!!
Pozdrav @tnt-tunja,
Zamolit ćemo Vas da u tom slučaju kontaktirate Vašu banku i provjerite zašto je transkacija blokirana sa njihove strane. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
tnt-tunja wrote: ↑03/04/2023 11:47
Stranica Vam ne radi
Pozdrav @tnt-tunja,
Ne bilježimo poteškoće u radu Moj Telemach portala. Zamolit ćemo Vas da istom pristupite sa drugog web browsera, ili na postojećem obrišete cache i cookies. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
tnt-tunja wrote: ↑03/04/2023 11:58
Ok, rari.
Jos jedno pitanje, mogu samo platiti ukupni dug, ne pojedinacne račune?
I kod mene na unicredit na e uplatnice tako pokazuje samo ukupni dug samo kdo telemacha je tako dok kod svih ostlih mi je normalno racun svaki posebno i mogu mjenjati iznose akod telemacha ne mogu mjenjati iznos.
tnt-tunja wrote: ↑03/04/2023 11:58
Ok, rari.
Jos jedno pitanje, mogu samo platiti ukupni dug, ne pojedinacne račune?
Pozdrav @tnt-tunja,
Trenutno je isključivo moguće izvršiti uplatu kompletnog dugovanja putem usluge online plaćanja. Ukoliko dođe do promjene, o tome ćemo blagovremeno obavijestiti sve naše korisnike.