Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Becky7

#17726 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Becky7 »

Raja imam pitanje od drugarice nema foruma.. Ima neka tri mjeseca da se dopisuje sa jednim momkom znaju se od prije malo zagubili kontakt sad ga ponovo ostvarili..dopisivali su se svaki dan do prije neke dvije sedmice, sad mozda dva puta sedmicno.. Ne zive u istom gradu, a par puta joj je rekao kako bi volio da su blize, da mu se svdija, cak su se dogovarali da se i vide.. Da li vi muskarci imate neko pojasnjenje zasto od svakodnevnog dopisivanja (dopisivali su se skoro cijeli dan) bi moglo preci u to dva tri puta sedmicno na par poruka, nakon izjava da mu se dopada..
zipoo

#17727 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

Pa sta ce prisati svaki dan?
pizarro

#17728 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pizarro »

pa logicno, ignorise je kako bi ga jos vise zeljela :D
male_okice

#17729 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by male_okice »

zipoo wrote:Pa sta ce prisati svaki dan?
:run: :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
Euridika
Globalna šefica

#17730 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

Becky7 wrote:Raja imam pitanje od drugarice nema foruma.. Ima neka tri mjeseca da se dopisuje sa jednim momkom znaju se od prije malo zagubili kontakt sad ga ponovo ostvarili..dopisivali su se svaki dan do prije neke dvije sedmice, sad mozda dva puta sedmicno.. Ne zive u istom gradu, a par puta joj je rekao kako bi volio da su blize, da mu se svdija, cak su se dogovarali da se i vide.. Da li vi muskarci imate neko pojasnjenje zasto od svakodnevnog dopisivanja (dopisivali su se skoro cijeli dan) bi moglo preci u to dva tri puta sedmicno na par poruka, nakon izjava da mu se dopada..
Vidi, ja nisam muško, ali na osnovu svog iskustva, a i po ranijim pisanjima muških na forumu, mogu ti odgovoriti da je "problem" u tome što ovaj tip iz priče sada ima nešto drugo što mu je interesantnije za zabavu od dopisivanja s tvojom drugaricom. To nešto drugo može biti neka druga cura (velika vjerovatnoća), ali mogu biti i neki drugi interesi (npr. ako je našao neku novu raju s kojom izlazi i zabavlja se, automobili, kladionica :run: itd.). Uglavnom, nešto drugo mu je trenutno zanimljivije od dopisivanja s tvojom drugaricom, zato je i utanjio s javljanjima. Muški su tu dosta jednostavni, oni idu prema onome što im je trenutno interesantno ili nužno, npr. on gladan -> ide jesti, on kupio novo auto -> ide se vozikati dok ne izgušta i sl. Koliko god da mu je bilo zanimljivo dopisivanje s tvojom drugaricom prije, ako je to trajalo par mjeseci, a da se nije konkretizovalo u nešto, njemu je to dosadilo i on je našao nešto novo. A tvojoj prijateljici se povremeno javi tek toliko da održi kontakt ("zlatna rezerva" iliti backup plan) ili iz kurtoazije, ako neće da ispadne đubre i odmah prekine sve kontakte.
Moj savjet njoj - nek i ona ohladi, nek mu se ne javlja neko vrijeme. Vrijeme će pokazati da li je taj novi interes bio privremen ili trajan, te ima li smisla kasnije opet obnavljati kontakte. Sretno joj! :thumbup:
klixoris

#17731 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by klixoris »

Euridika wrote: Muški su tu dosta jednostavni, oni idu prema onome što im je trenutno interesantno ili nužno, npr. on gladan -> ide jesti, on kupio novo auto -> ide se vozikati dok ne izgušta i sl.
:lol:
Sto nas opisa... ko klasicne macore :mrgreen: Cuj gladan - ide jesti :lol:
Euridika
Globalna šefica

#17732 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

klixoris wrote:
Euridika wrote: Muški su tu dosta jednostavni, oni idu prema onome što im je trenutno interesantno ili nužno, npr. on gladan -> ide jesti, on kupio novo auto -> ide se vozikati dok ne izgušta i sl.
Šta sam fulala? Sve je 'vako. :D :D
Euridika
Globalna šefica

#17733 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

P.S. Šta ovo šaltaš nick-ove - čas jedan, čas drugi? :lol:
Henry Chinaski

#17734 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Henry Chinaski »

Euridika wrote:
klixoris wrote:
Tako je kako si opisala ali ne treba od toga praviti dramu. Ako je par dana izgubio interes, može biti milion razloga zašto je to tako. Fokus se vrlo lako vrati i onda je sve u redu. Previše je očekivati da veza dopisivanjem bude dugo strastvena i da čovjek ima o čemu da sere svaki dan. Nek' ti drugarica malo smanji očekivanja, a ne mora značiti da želje nema...
edo_79

#17735 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by edo_79 »

klixoris wrote:
Image

Image

Kad smo već kod jela ... ponesi nam kakve tečnosti i hajd bujrum :klopa: :D
Euridika
Globalna šefica

#17736 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

Henry Chinaski wrote:
Euridika wrote:
klixoris wrote: :lol:
Tako je kako si opisala ali ne treba od toga praviti dramu. Ako je par dana izgubio interes, može biti milion razloga zašto je to tako. Fokus se vrlo lako vrati i onda je sve u redu. Previše je očekivati da veza dopisivanjem bude dugo strastvena i da čovjek ima o čemu da sere svaki dan. Nek' ti drugarica malo smanji očekivanja, a ne mora značiti da želje nema...
Pa to sam i ja napisala, interes može biti privremen ili trajan. A žene uglavnom odmah pomisle da je do njih i stanu razmišljati šta su pogriješile. :(
Prođe godina i godina dok ne skontaju da bezveze razbijaju glavu i sekiraju se oko takvih stvari, a nema to veze s njima uopće.
Euridika
Globalna šefica

#17737 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

edo_79 wrote:
klixoris wrote:
Image

Image

Kad smo već kod jela ... ponesi nam kakve tečnosti i hajd bujrum :klopa: :D
Edo je jednostavan muškarac i ne buni se uopće protiv mojih pojednostavljenih opisa. :D
A vala i što komplikovati, kad su stvari u suštini jednostavne. ;-)

Edo, još ti muzika fali i može se i u kolo. :lol:
klixoris

#17738 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by klixoris »

Euridika wrote:P.S. Šta ovo šaltaš nick-ove - čas jedan, čas drugi? :lol:
Pa 'vamo sam poznat 'vako, a tamo sam poznat 'nako :mrgreen:
edo_79

#17739 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by edo_79 »

Euridika wrote:Edo je jednostavan muškarac i ne buni se uopće protiv mojih pojednostavljenih opisa. :D

Edo, još ti muzika fali i može se i u kolo. :lol:
Awww :ruza: ...... bujrum sjedi i ti ... naćemo kakav tranzistor nek svira :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#17740 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

1. Udara ceznju
2. Ima trenutno neku aktivniju opciju
Treceg nema.
Reci joj da ide offline ako fakat nekog trazi
edo_79

#17741 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by edo_79 »

Euridika wrote:Edo je jednostavan muškarac i ne buni se uopće protiv mojih pojednostavljenih opisa. :D
Štose tiče opisa, ne bunim se ni sekundice, čemu komplikacije, bubni u čelo, kaži kako jeste i ende!

A ja nebih stvari baš nazvao jednostavnim, vidiš kad žensko bude stavljeno ''on hold'' onda je čuj, kupio auto, ogladnio, našao sebi neku prc šemu, ovo ono .... Baš me zanima dali bi Becky postavila isto pitanje da su obrnute uloge u njenom primjeru, šta ti misliš Euridiko? :kiss:
Euridika
Globalna šefica

#17742 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

edo_79 wrote:
Štose tiče opisa, ne bunim se ni sekundice, čemu komplikacije, bubni u čelo, kaži kako jeste i ende!

A ja nebih stvari baš nazvao jednostavnim, vidiš kad žensko bude stavljeno ''on hold'' onda je čuj, kupio auto, ogladnio, našao sebi neku prc šemu, ovo ono .... Baš me zanima dali bi Becky postavila isto pitanje da su obrnute uloge u njenom primjeru, šta ti misliš Euridiko? :kiss:
Eh, kad je obratno, tj. kad se žena prestane javljati muškarcu, situacija je isto krajnje jednostavna:
1) nije joj interesantan, ne zanima je, dosađuje joj
2) misli da će se on više zagrijati ako ona glumi nedostižnu.

Ovo pod 2) uglavnom rade nezrele osobe (mogu biti i starije, ali jednostavne nezrele pameti). Uglavnom, kod žena prestanak javljanja ima definitivno veze s muškarcem, jer svi drugi vanjski interesi (šoping, drugarice, izlasci itd.) ne bi spriječili prosječnu ženu da se javi muškarcu koji joj se dopada i s kojim već ima komunikaciju. Žene su tu multitasking (i zato većinom i griješe u procjeni muškaraca koji su većinom singletasking). :)
Eto Edo odgovor. :kiss:
edo_79

#17743 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by edo_79 »

Euridika wrote:Eh, kad je obratno, tj. kad se žena prestane javljati muškarcu, situacija je isto krajnje jednostavna:
1) nije joj interesantan, ne zanima je, dosađuje joj
2) misli da će se on više zagrijati ako ona glumi nedostižnu.

Ovo pod 2) uglavnom rade nezrele osobe (mogu biti i starije, ali jednostavne nezrele pameti). Uglavnom, kod žena prestanak javljanja ima definitivno veze s muškarcem, jer svi drugi vanjski interesi (šoping, drugarice, izlasci itd.) ne bi spriječili prosječnu ženu da se javi muškarcu koji joj se dopada i s kojim već ima komunikaciju. Žene su tu multitasking (i zato većinom i griješe u procjeni muškaraca koji su većinom singletasking). :)
Eto Edo odgovor. :kiss:
Ma drago moje pametno .... :gnjavim: :ruza:
zipoo

#17744 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

male_okice wrote:
zipoo wrote:Pa sta ce prisati svaki dan?
:run: :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
sta smijesno
pustopoljina

#17745 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by pustopoljina »

Kad se zensko ne javlja:
1. S tobom je samo kratila vrijeme
2. Skontala nema od tog nista, a ne zna/nece reci tschüs
MarlboroGold

#17746 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Becky7 wrote:Raja imam pitanje od drugarice nema foruma.. Ima neka tri mjeseca da se dopisuje sa jednim momkom znaju se od prije malo zagubili kontakt sad ga ponovo ostvarili..dopisivali su se svaki dan do prije neke dvije sedmice, sad mozda dva puta sedmicno.. Ne zive u istom gradu, a par puta joj je rekao kako bi volio da su blize, da mu se svdija, cak su se dogovarali da se i vide.. Da li vi muskarci imate neko pojasnjenje zasto od svakodnevnog dopisivanja (dopisivali su se skoro cijeli dan) bi moglo preci u to dva tri puta sedmicno na par poruka, nakon izjava da mu se dopada..
Ja bih se smorio od dopisivanja svaki dan duži vremenski period (pogotovo ako s osobom nikad nisam izašao), pa mi je logično zašto je to spalo na dva tri puta sedmično. Nekad čovjek nema šta više da kaže čak i kad se radi o osobi koja mu se sviđa.

To je isto kad ideš na kafu sa istim prijateljem ili prijateljicom baš svaki dan, a onda nakon određenog broja dana ispucate sve teme i više vremena provedete gledajući okolo na kafi, zvjerlanjem u i komentarisanjem o prolaznicima i slično nego s pravom pričom.
MarlboroGold

#17747 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Euridika wrote:npr. on gladan -> ide jesti,
Ispravka krivog navoda

On gladan -> ide da se najede :mrgreen:
zipoo

#17748 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

gledaj ti ovih zena, nisi ih ni pitao sto se one ne javljaju, a one ce ti to objasniti
Euridika
Globalna šefica

#17749 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Euridika »

MarlboroGold wrote:
Euridika wrote:npr. on gladan -> ide jesti,
Ispravka krivog navoda

On gladan -> ide da se najede :mrgreen:
:D :D
Vidiš ti ovih muških, kad ih opišeš onako kako oni inače opisuju sve - odmah se nešto naljute. :lol: :lol:
zipoo wrote:gledaj ti ovih zena, nisi ih ni pitao sto se one ne javljaju, a one ce ti to objasniti
Pit'o je Edo, nisi pratio. :oops:
moonca

#17750 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:
Ja bih se smorio od dopisivanja svaki dan duži vremenski period (pogotovo ako s osobom nikad nisam izašao), pa mi je logično zašto je to spalo na dva tri puta sedmično. Nekad čovjek nema šta više da kaže čak i kad se radi o osobi koja mu se sviđa.

To je isto kad ideš na kafu sa istim prijateljem ili prijateljicom baš svaki dan, a onda nakon određenog broja dana ispucate sve teme i više vremena provedete gledajući okolo na kafi, zvjerlanjem u i komentarisanjem o prolaznicima i slično nego s pravom pričom.
Interesantno, zasto bi se smorio, ako pises s nekim ko ti je drag/ moguca veza, i zasto je povezano sa izlaskom.
Bilo bi mi logicnije da su nakon izalska urijedili pisanje- moguci razlog - nije ono sto je ocekivao....
Kafa i jeste i za te radnje - zasto misis da to treba da bude druzenje da bi se 'pricala prava prica' :-) .I sta podrzazumjevas pod tim....

A na pitanje od Becky7, nedostaje -- ko se od njih dvoje prvi javljao pisanjem u toku dana :-)

..Ako je nakon te izjave - on odgovarao ne njeno pisanje nakon 2-3 dana ---- zakljucio je iz pisanja da joj se svidja/ da je pozeljan , njemu to dosta - nije vishe zainteresovan.... :lol: ima dijagnozu..
Post Reply