Evo uhvatio sam screenshot. Nemam pojma jel ovo sve treba ovako

Ako imate neku sugestiju, zahvalan sam
Moderator: Benq

Odradjenoarnes_king wrote: ↑22/10/2020 18:12 Ugasi CSM i stavi samo na UEFI.
Prvo provjeri pod disk management koja vrsta ti je boot particija, ako je MBR moras to prvo promjeniti, ako je GPT onda je sve OK i odmah mozes to promjeniti.
E sad se malo pozabavi postavkama jer su defaultne amd-ove užas . Preagresivni i bespotrebno visoki naponi , a samim tim i temperature .Mozes se igrat po biosu manualno , ili instaliraj clock tuner for ryzen da ti on sam izracuna koliki oc i undervolt mozes ocekivati ( uglavnom , bit ce ti bolje performanse uz puno manje temperature i napon ).ferratilis wrote: ↑22/10/2020 18:05 E hvala ti![]()
Evo uhvatio sam screenshot. Nemam pojma jel ovo sve treba ovako![]()
Ako imate neku sugestiju, zahvalan sam![]()

Neka je sa srećom i da što više sati/frejmova ostvariš. Ove gaming oc se meni lično sviđaju (pogotovo rx 5500/5600 xt ili gtx 1660 super, nisam se još odlučio) generalno svaka sa 3 ventilatora mi je interesantna, bez obzira na dužinu, jer nekako vjerujem da imaju ili treba da imaju bolje hlađenje naspram 2-fans modela, mada znam da ne mora značiti, ali eto. Nego da pitam onako realno:
Eh taman odgovor na ovo mi je trebao. Biti će mesh naprijed naravno, tako da bih onda trebao uzeti obični p14 pwm, mada bih volio i naprijed i nazad p14, ne bi trebalo praviti veliku razliku. Htio sam prvobitno be quiet! Silent Wings 3 140mm, ali su skupi, a za ovaj ARCTIC sam dosta pohvala pročitao i za prosječnog lika poput mene biti će taman. Eh sad, planirao sam ih naručiti za Black Friday, ako ne bude neko veliko sniženje prije toga, tako da čekam SSD i RAM da pojeftine i da završim sa sklapanjem.Averus wrote: ↑23/10/2020 08:43 @Filadendron96
E ali pazi to su ti P14 modeli, oni su optimizovani za pritisak, a ne protok zraka. Oni su odlični za staviti za uvlačenje (ako ti nije mesh naprijed na kućištu) i za procesorske radijatore, kao i scenarije gdje ima puno opstrukcija, pa da proguraju zrak na silu (npr. ako imaš neke diskove iza coolera isl.
Za izbacivanje zraka su ti bolji F14 modeli, jer oni kupe veću količinu zraka i ravnomjerno izbacuju.
Optimalno bi trebalo biti npr dva takva (P14) za intake, a svi ostali da su exhaust i da su F14.
Ako ti je viška koji P-serije, ja bih kupio dva komada
Naravno ako se dogovorimo za cijenu![]()
Dosad sam barem pet puta narucivao stvari preko DHL-a, iz Njemacke i Svedske, i uvijek mi je postar donosio paket. Nije ni meni jasno zasto.vojopd wrote: ↑23/10/2020 10:43 Meni je jednom stigao paket DHL-om i koliko se sjećam kombi je bio njihov, čovjek mi predao paket nisam nista platio (posto je onaj sto je slao zeznuo stvar prije, pa je poslao od sebe). Zar dhl-om inace ne ide mimo nasih posta (ako ima razlike poste bh i poste rs) ili mora preko njih?
Zato sto je to vjerovatno DHL express, nemoj mijesati sa DHLvojopd wrote: ↑23/10/2020 10:43 Meni je jednom stigao paket DHL-om i koliko se sjećam kombi je bio njihov, čovjek mi predao paket nisam nista platio (posto je onaj sto je slao zeznuo stvar prije, pa je poslao od sebe). Zar dhl-om inace ne ide mimo nasih posta (ako ima razlike poste bh i poste rs) ili mora preko njih?
Ne sjecam se, Hyperx mi poslao zamjenske jastucice, kako je pisalo na paketu, poslano iz Saudijske Arabije (Oman, Jemen). Zovnuo me lik preuzeo i to je to.adsubzero wrote: ↑23/10/2020 11:54Zato sto je to vjerovatno DHL express, nemoj mijesati sa DHLvojopd wrote: ↑23/10/2020 10:43 Meni je jednom stigao paket DHL-om i koliko se sjećam kombi je bio njihov, čovjek mi predao paket nisam nista platio (posto je onaj sto je slao zeznuo stvar prije, pa je poslao od sebe). Zar dhl-om inace ne ide mimo nasih posta (ako ima razlike poste bh i poste rs) ili mora preko njih?
Da li je ovo realno da je AMD ovako napredan, a najavili vec "Zen 4" od 5. nano milimetara - nece valjda naredne godine uz nove AM5 sokete i nove ploce, mozda i ddr5 ?
nisu oni toliko napredni koliko je Intel nazadanDonieBrasco wrote: ↑23/10/2020 14:05Da li je ovo realno da je AMD ovako napredan, a najavili vec "Zen 4" od 5. nano milimetara - nece valjda naredne godine uz nove AM5 sokete i nove ploce, mozda i ddr5 ?