AMERIKA

Post Reply
Peacean

#17726 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

JohnnyS wrote: 24/01/2026 18:25 Ne bih da branim ICE, ali ubijeni je bio naoružan
Onda neka fino objave snimak na kojem se vidi da poteže oružje i nema problema.
JohnnyS

#17727 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Peacean wrote: 24/01/2026 18:28
JohnnyS wrote: 24/01/2026 18:25 Ne bih da branim ICE, ali ubijeni je bio naoružan
Onda neka fino objave snimak na kojem se vidi da poteže oružje i nema problema.
Ako se naoružan čovjek odupire uhićenju, to uvijek ovako završi. Ko će se hrvati s osobom koja ima pištolj? Nijedan policajac nigdje na svijetu
Pandakonda

#17728 Re: AMERIKA

Post by Pandakonda »

Necu ulazit u raspravu za ovaj gore slucaj jer se jos ne znaju svi detalji i imamo samo ovu snimku u momentu akcije. A ne znamo sta je prethodilo tome.

Ali ne mogu da ne primjetim da je 90% ovih gadnih situacija sa ICE-om nastalo jer su građani ulazili u bespotrebne konflikte sa agentima. Evo da krenemo od one René sto je ubijena. Zasto namjerno blokiras svojim autom put federalnim agentima i oglusis se na komandu da izadjes iz auta? I jos krenes autom iako ti je receno da izadjes :-) Dovodis sebe u opasnu situaciju i sve bi se izbjeglo da je samo slusala sta joj je receno.

I to mi je fenomen koji sam samo vidio kod amerikanaca da hoce nesto pametovati policiji/agentima i onda bude poslje kuku majko. Pogotovo ako je osoba naoruzana. Policija nece riskirati sekunde svoj zivot ako vidi bilo kakvo oruzje sto moze biti iskoristeno. Samo suti i prati instrukcije, a kasnije sa advokatima ganjaj pravdu ako mislis da su ti neka prava povrijeđena u procesu
geoxx

#17729 Re: AMERIKA

Post by geoxx »

To je bezvezna demagogija koja skrece paznju sa sustine.

Uostalom, ima nrka sanckija za nepostivanje organa reda. Ne znam bas da je egzekucija.
Naslovnica

#17730 Re: AMERIKA

Post by Naslovnica »

Vjerojatno po 2A Ima pravo biti naoružan.
A izgleda da su ga razoružali prije nego su sasuli 12 komada u njega.
geoxx

#17731 Re: AMERIKA

Post by geoxx »

U vezi ovog zadnjeg, 10 agenata oko njega i ne mogu savladati lika bez da ga ubiju. Taman da je naoruzan, mi pricamo o hrpi agenata kojima je jedino sredstvo otklanjanja opasnosti egzekucija i to sa sanzerom metaka. To je valjda problem.

U Bosni bi se ispitivalo da li je egzekucija bila apsolutno neophodna i srazmjerna opasnosti. U Americi ruzno pogledas policajca, on te ubije i onda ide prica, da ga nisi ruzno pogledao ne bi te ubio. Jbg
JohnnyS

#17732 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Naslovnica wrote: 24/01/2026 18:39

Ima pravo biti naoružan, ali je nezgodno ako se naoružan odupire uhićenju.
geoxx

#17733 Re: AMERIKA

Post by geoxx »

Imalo bi smisla da se sa njim hrva jedan agent. Ono citav bataljon oko lika.
Naslovnica

#17734 Re: AMERIKA

Post by Naslovnica »

JohnnyS wrote: 24/01/2026 18:43

Pa ubiven je nakon što je razoružan?
Na stranu to što ovaj Trumpov Gestapo, pardon, ICE, očito nije kompetentan i veze nema kako se postupa (za razliku od obučenih policijskih snaga).
Njih 10 pokušava da obuzda jednog frajera i na kraju ga ukinu.
JohnnyS

#17735 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

geoxx wrote: 24/01/2026 18:45 Imalo bi smisla da se sa njim hrva jedan agenat. Ono citav bataljon oko lika.
S takvim stvarima se ne riskira. U nas se navijalo kad je murija pucala na auto u pokretu na prometnoj ulici, tako da ovo ne znam kome može biti čudno ili nerazumljivo.
Peacean

#17736 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

Naslovnica wrote: 24/01/2026 18:47

Na stranu to što ovaj Trumpov Gestapo, pardon, ICE, očito nije kompetentan i veze nema kako se postupa (za razliku od obučenih policijskih snaga).
I još ispaljuje 5-6 metaka u njega dok leži na zemlji nepomičan.
JohnnyS

#17737 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Naslovnica wrote: 24/01/2026 18:47

Možda ih je bilo strah da ima još jedan pištolj.

Volio bih da sam tako dobar čovjek ko vi, meni je teško žaliti ubijenu osobu s pištoljem.
Pandakonda

#17738 Re: AMERIKA

Post by Pandakonda »

geoxx wrote: 24/01/2026 18:36 To je bezvezna demagogija koja skrece paznju sa sustine.

Uostalom, ima nrka sanckija za nepostivanje organa reda. Ne znam bas da je egzekucija.
Sustina je ta da sigurno ne bi imao 10 agenata na sebi da si uradio ono sto ti je receno. Kako uopste dovedes sebe u situaciju kao sto je ova gore? Niti jedan organ gonjenja nece riskirati svoj zivot ako vidi da je budala naoruzana. Sta treba ko one budale u Njemackoj sto su pustile lika da divlja sa nozem gdje je sa sobom povukao dvije zrtve jer njih 10 policajaca nije smjelo potegnuti pistolj :-) I to sto je najgore on na kraju ostao ziv i priveden a dvije nevine osobe mrtve. Umjesto da su ga odma ukinuli kad su vidjeli da je naoruzan i da ne surađuje

srce_ruke_lopata

#17739 Re: AMERIKA

Post by srce_ruke_lopata »

Ovaj ICE je pun debila koji inače ne mogu prismrditi profesionalnoj policiji ili vojsci. Znači primaju ljude koji nemaju tako reći nikavu obuku i ne znaju de-eskalirati situaciju. Ni prava policija u mnogo slučajeva nije puno bolja ali opet imaju kakve takve kriterije za prijem i treninge.
Kao što neke reče iznad i ovi što protestuju znaju pretjerivati i nema smisla se nadmudrivati sa naoružanim kretenom.
Amerika ko Amerika, neka verzija modernog divljeg zapada.
geoxx

#17740 Re: AMERIKA

Post by geoxx »

JohnnyS wrote: 24/01/2026 18:48
geoxx wrote: 24/01/2026 18:45 Imalo bi smisla da se sa njim hrva jedan agenat. Ono citav bataljon oko lika.
S takvim stvarima se ne riskira. U nas se navijalo kad je murija pucala na auto u pokretu na prometnoj ulici, tako da ovo ne znam kome može biti čudno ili nerazumljivo.
Izvini, ali debelo lupas. Bez uvrede. Prvo, ne znam ni jel lik krenuo potezati pistolj. Drugo, lik je na zemlji. Ne radi se o situaciji da oni njemu prilaze dok on vadi pistolj. Na zemlji je. Oko njega bataljon policije. Ukoliko u toj situaciju uopce dolazi do situacije da on dobije priliku da krene da vadi pistolj, onda se postavlja pitanje kakva je sposobnost ovih agenata i koliko ce ljudi izgubiti zivot zbog takve nesposobnosti i postupanja.

Uostalom, broj ispaljenih metaka govori nesto. Ubistvo one zene govori nesto.

Ljudi jednostavno moraju razumijeti da cak i da uradis nesto pogresno i ilegalno, kao sto se ona zena oglusila na naredbu policije ili je ovaj bio naoruzan, to ne znaci automatski da trebas primiti metak u glavu. Koliko ja znam, instituti nuzne odbrane i krajnje nuzne su identicni u svakoj drzavi i vrijede u svakom dijelu svijeta.
geoxx

#17741 Re: AMERIKA

Post by geoxx »

Pandakonda wrote: 24/01/2026 18:50
geoxx wrote: 24/01/2026 18:36 To je bezvezna demagogija koja skrece paznju sa sustine.

Sustina je ta da sigurno ne bi imao 10 agenata na sebi da si uradio ono sto ti je receno. Kako uopste dovedes sebe u situaciju kao sto je ova gore? Niti jedan organ gonjenja nece riskirati svoj zivot ako vidi da je budala naoruzana. Sta treba ko one budale u Njemackoj sto su pustile lika da divlja sa nozem gdje je sa sobom povukao dvije zrtve jer njih 10 policajaca nije smjelo potegnuti pistolj :-) I to sto je najgore on na kraju ostao ziv i priveden a dvije nevine osobe mrtve. Umjesto da su ga odma ukinuli kad su vidjeli da je naoruzan i da ne surađuje

Meni da policija kaze daj vozacku, ja kazem ne dam. Ima sankcija da me privedu i izreknu prekrsajni nalog i slicno. Da me ubiju, ti bi rekao pa zasto nije dao vozacku. To je logika. Relativiziras bezveze.
Naslovnica

#17742 Re: AMERIKA

Post by Naslovnica »

Pandakonda wrote: 24/01/2026 18:50

Po 2A čovjek ima pravo da bude naoružan.
Nemaš pravo ubiti nekoga samo zato što je naoružan.
Optimus09

#17743 Re: AMERIKA

Post by Optimus09 »

Svako imperija ima kraj.Trump je zapoceo proces :zzzz:
Dead Man Walking

#17744 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

Pandakonda wrote: 24/01/2026 18:30 Necu ulazit u raspravu za ovaj gore slucaj jer se jos ne znaju svi detalji i imamo samo ovu snimku u momentu akcije. A ne znamo sta je prethodilo tome.

Ali ne mogu da ne primjetim da je 90% ovih gadnih situacija sa ICE-om nastalo jer su građani ulazili u bespotrebne konflikte sa agentima. Evo da krenemo od one René sto je ubijena. Zasto namjerno blokiras svojim autom put federalnim agentima i oglusis se na komandu da izadjes iz auta? I jos krenes autom iako ti je receno da izadjes :-) Dovodis sebe u opasnu situaciju i sve bi se izbjeglo da je samo slusala sta joj je receno.

I to mi je fenomen koji sam samo vidio kod amerikanaca da hoce nesto pametovati policiji/agentima i onda bude poslje kuku majko. Pogotovo ako je osoba naoruzana. Policija nece riskirati sekunde svoj zivot ako vidi bilo kakvo oruzje sto moze biti iskoristeno. Samo suti i prati instrukcije, a kasnije sa advokatima ganjaj pravdu ako mislis da su ti neka prava povrijeđena u procesu
Ma naopak narod. Umjesto da sjedi kuci i gleda na tv kako mu maltretiraju komsije, i da u toplini svog doma ceka da on bude sljedeci iz nekog razloga koji nadodje kralju i njegovoj kohorti, on trazi guzici cepa i buni se sto se krse nekakva pisljiva ljudska prava. Budale.
Last edited by Dead Man Walking on 24/01/2026 19:05, edited 1 time in total.
JohnnyS

#17745 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

geoxx wrote: 24/01/2026 18:54
JohnnyS wrote: 24/01/2026 18:48
Izvini, ali debelo lupas. Bez uvrede. Prvo, ne znam ni jel lik krenuo potezati pistolj. Drugo, lik je na zemlji. Ne radi se o situaciji da oni njemu prilaze dok on vadi pistolj. Na zemlji je. Oko njega bataljon policije. Ukoliko u toj situaciju uopce dolazi do situacije da on dobije priliku da krene da vadi pistolj, onda se postavlja pitanje kakva je sposobnost ovih agenata i koliko ce ljudi izgubiti zivot zbog takve nesposobnosti i postupanja.

Uostalom, broj ispaljenih metaka govori nesto. Ubistvo one zene govori nesto.

Ljudi jednostavno moraju razumijeti da cak i da uradis nesto pogresno i ilegalno, kao sto se ona zena oglusila na naredbu policije ili je ovaj bio naoruzan, to ne znaci automatski da trebas primiti metak u glavu. Koliko ja znam, instituti nuzne odbrane i krajnje nuzne su identicni u svakoj drzavi i vrijede u svakom dijelu svijeta.
Nisam uvrijeđen, samo se apsolutno ne slažem s tobom. Ima pištolj, odupire se uhićenju, preselio na Ahiret. Vrlo jednostavno, neću izgubiti sekunde sna zbog njega
Rothmans

#17746 Re: AMERIKA

Post by Rothmans »

Gledam kretanje ovih 'ajs agenata' koje bas i ne odgovara taktickim uniformama kojima se kite. Npr, kod ovog zadnjeg ubistva ,kao da gledas neku rulju koja je upravo macetama ubila covjeka i ide dalje. Ko zna kakva se bagra placenicka krije pod tim maskama, slabo tu ima pravih policijskih sluzbenika.
Dead Man Walking

#17747 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

Upitno je da li je uopste i imao taj pistolj, obzirom da ovi slazu sta god objave, a iz snimka se jasno vid da nema sanse da ga potegne kad mu 5 ljudi sjedi i na ledjima i na rukama. Pa i za onog debila sto je ubio zenu su napisali kako je nevjerovatno da je ziv nakon sto je pregazen, i to kralj licno.
geoxx

#17748 Re: AMERIKA

Post by geoxx »

Da je vrlo jednostavno, nije. Opiranje naoruzanog muskarca nije opravdanje za ubistvo. Opravdanje bi bilo da je krenuo da koristi oruzje. To su jedine cinjenice.

Price o riskiranju su apsolutno smijesne. Pricamo o policiji. Rizik se podrazumijeva. Po tome mozes preventivno ubiti svaku sumnjivu osobu, jer sto bi riskirao.
Rob_Atl

#17749 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Na snimku se vidi da mu jedan od agenta uzima pistolj, ako pogledate ovaj sto je krenuo prema kameri prije pucnjave, on mu je uzeo pistolj. Nadam se da ce ona zenska sto je u rozom kaputu tamo u pozadini sto je snimala objaviti video ona je bila najbliza slucaju.
JohnnyS

#17750 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

geoxx wrote: 24/01/2026 19:05 Da je vrlo jednostavno, nije. Opiranje naoruzanog muskarca nije opravdanje za ubistvo. Opravdanje bi bilo da je krenuo da koristi oruzje. To su jedine cinjenice.

Price o riskiranju su apsolutno smijesne. Pricamo o policiji. Rizik se podrazumijeva. Po tome mozes preventivno ubiti svaku sumnjivu osobu, jer sto bi riskirao.
Kad te zaustavi s autom ako napraviš nagli pokret rukom preventivno će te ubit. Nije to od Trumpa počelo
Post Reply