Prvo mora biti nesto veliko oslobodjeno
Jedno selo od 20 kuca mene sigurno nece oraspoliziti.
U najmanju ruku Tokmak ili Bakhmut (cijeli)
Mr.Fundamental wrote: ↑24/07/2023 21:43Ja baš suprotno mislim, tj. Vlastimirove prognoze iz ovog intervjua su apsolutna fula u glavnim tezama:
1. Danas je jasno da Ukrajina kao država neće nestati
2. Jasno je da podjela Ukrajine nikada nije dogovorena. Da jeste, ne bismo imali ono što danas imamo, a to je otvorena agresija Rusije i suprotstavljenost Zapada tim planovima koji u Ukrajinu milijarde dolara/eura upumpava.
3. Vlastimir je prognozirao da će biti sukoba, ali uglavnom kroz puškaranja lokalnih pobunjenika I ukrajinske vojske, ne ovo što danas imamo
4. Ako i dođe do ukrajinskog Daytona, to će biti zbog rezultata u trenutnom ratu, a ne zbog toga što je neki Dayton dogovoren prije 10 godina.
I tako samo što nisu pukli evo dvije godineA_A_AKCIJA wrote: ↑24/07/2023 22:37 Ja samo znam da svaki put kada krenu pozivi na razum, mir, prestanak ubijanja, to znači da Rusi samo što nisu pukli.
A "analitičari" tj ruski plaćenici po Twiteru, se satraše opet pričom kako Ukrajina ne može dobiti rat, to da je dogovor jedino rješenje.
Tako je bilo do sada prije svih akata dobre volje.
Nije ni blizu dvije godine.Nigdje wrote: ↑24/07/2023 23:26I tako samo što nisu pukli evo dvije godineA_A_AKCIJA wrote: ↑24/07/2023 22:37 Ja samo znam da svaki put kada krenu pozivi na razum, mir, prestanak ubijanja, to znači da Rusi samo što nisu pukli.
A "analitičari" tj ruski plaćenici po Twiteru, se satraše opet pričom kako Ukrajina ne može dobiti rat, to da je dogovor jedino rješenje.
Jah, nema ovo veze sa dugorocnim ishodom i Ruskim placenicima. Ljudi koji su prije tri mjeseca govorili o sigurnom jurisu na bar dvije oblasti (Kherson i Zapo) sada pisu clanke kako su to bila nerealna ocekivanja.A_A_AKCIJA wrote: ↑24/07/2023 22:37 Ja samo znam da svaki put kada krenu pozivi na razum, mir, prestanak ubijanja, to znači da Rusi samo što nisu pukli.
Sikter
Lazar Zubac
Shvatam ja tebe itekakoA_A_AKCIJA wrote: ↑24/07/2023 23:33Nije ni blizu dvije godine.
Za godinu i pet mjeseci:
Realno, mala Ukrajina, mala u odnosu na Rusiju, je prisilila Rusiju na defanzivu.
Ubila stotine hiljada Rusa, osakatila još dva tri puta toliko.
Sankcije su Rusiju unazadile decenijama. Izgubili su Evropu kao ključno tržište, mole da počnu izvoziti žito i đubrivo u Afriku.
A vojno, Ukrajina je oslobodila više od pola okupirane teritorije.
Svi bi htjeli da to ide brže, ali Rusi se trenutno očajnički brane. Neće to još dugo.
A_A_AKCIJA wrote: ↑24/07/2023 23:33Nije ni blizu dvije godine.
Za godinu i pet mjeseci:
Realno, mala Ukrajina, mala u odnosu na Rusiju, je prisilila Rusiju na defanzivu.
Ubila stotine hiljada Rusa, osakatila još dva tri puta toliko.
Sankcije su Rusiju unazadile decenijama. Izgubili su Evropu kao ključno tržište, mole da počnu izvoziti žito i đubrivo u Afriku.
A vojno, Ukrajina je oslobodila više od pola okupirane teritorije.
Svi bi htjeli da to ide brže, ali Rusi se trenutno očajnički brane. Neće to još dugo.