GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Dr. Kuca
#17701 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kakav vam je stav oko odricanja toplog obroka na prijedlog sindikata? Podrzavate li to?
- Thorgerson
#17702 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dostavno vozilo zavrsilo na sinama, znaci liku pukla guma jbt. Eventualno mozda je nesta malo iskrivio. Pa nije neko poginuo u pm. Steta nikakva.
Ovo mi lici na to da je prvo policija kasnila na uvidjaj, pa onda dok su se uhavizali, tamo, vamo i prodje sat vremena.
Jedno pitanje, jesu li radili tramvaji barem do Cvile? I od Zeljeznicke do Carsije?
Inace u ovim situacijama GRAS je uzasno spor, ne znam sad jel tu do nedostatka vozaca, autobusa, organizacije. Ali ako je neka nesreca u pitanju, pa nije rjesenje ono zaustavit vozila i cekat jbmu.
Valjda se aktivira sta se moze aktivirati, vozi do sljedece okretaljke gdje moze, ako moze. Aktiviraj sve autobuse i usmjeri ih da voze putnike, da se malo ublaze guzve.
Ovo mi lici na to da je prvo policija kasnila na uvidjaj, pa onda dok su se uhavizali, tamo, vamo i prodje sat vremena.
Jedno pitanje, jesu li radili tramvaji barem do Cvile? I od Zeljeznicke do Carsije?
Inace u ovim situacijama GRAS je uzasno spor, ne znam sad jel tu do nedostatka vozaca, autobusa, organizacije. Ali ako je neka nesreca u pitanju, pa nije rjesenje ono zaustavit vozila i cekat jbmu.
Valjda se aktivira sta se moze aktivirati, vozi do sljedece okretaljke gdje moze, ako moze. Aktiviraj sve autobuse i usmjeri ih da voze putnike, da se malo ublaze guzve.
- Sodom1
#17703 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da malo bolje citas forum uvidio bi da sve fercera kako treba i kako je propisano.
Kako je u zbilji to nije bitno
Kako je u zbilji to nije bitno
- trambusek88
#17704 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jutros je očigledno došla do izražaja nekoordinacija između tramvajskog i autobuskog dispečera. Mislim da su bili uključeni autobusi na relaciji Čengić vila-Tehnička škola (skinuti sa drugih linija), ali onda je bio belaj i negdje u gradu a niko nije javio na vrijeme da autobusi produže.
- Haris033
#17705 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Što se tiče reda vožnje, tek toliko da kažem da me na Stupu (smjer prema gradu) svako jutro u 06.40h čeka trodjelni tramvaj
, ali zato Otoka (smjer prema Ilidži) od 15.30 pa do 18.00 , uvijek čekam između 15 i 30 min.
Da li je to njihova politika kako bi zaradili više na komercijalnim linijama, to ne znam, ali da nešto nije u redu, nije.
Kamo sreće da tramvajske linije postoje na svim transverzalama, da su svi tramvaji trodjelni, mlađi i da ih ima više, i da se poštuje red vožnje, da se obezbjedni jedna saobraćajna traka samo za autobuse, da se zabrani kretanje vozila od Marijin Dvora do Baščaršije,.., meni (a vjerujem i većini normalnih građana) bi auto trebalo samo za hitne slučajeve i vožnju van Kantona.
Sve bi se ovo moglo brzo srediti samo da ima političke volje i da nam je sistem uređen, tj. da postoji.
Kamo sreće da tramvajske linije postoje na svim transverzalama, da su svi tramvaji trodjelni, mlađi i da ih ima više, i da se poštuje red vožnje, da se obezbjedni jedna saobraćajna traka samo za autobuse, da se zabrani kretanje vozila od Marijin Dvora do Baščaršije,.., meni (a vjerujem i većini normalnih građana) bi auto trebalo samo za hitne slučajeve i vožnju van Kantona.
Sve bi se ovo moglo brzo srediti samo da ima političke volje i da nam je sistem uređen, tj. da postoji.
- wewa
#17706 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
od utorka je jutarnja voznja trolejbusom postala neizdrziva... prave se uzasne guzve na stanicama, jedva da uspiju uci svi putnici - osjetno je manje vozila. jedino sto se ne mijenja je cijena karte.
- man_464
#17707 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Odakle da se prebace autobusi na zamjenu. Ima autobusa u garaži ali nema ko da vozi....
Sto se tice trola i tu je opet manjak vozača i knap....
- studiorum_tuzlaensis
#17708 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
U firmi u kojoj ima viška 40% radnika, nema vozača. I gle čuda, firma koja nema vozača predstavlja JAVNI GRADSKI PREVOZ.
KIFLA HVALA TI ZA SVE, BACI JEDAN FEJSBUK STATUS KAKO SI DOBAR I SJAJAN.
- Quaresma
#17709 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a hebemu prevoz ima li ovog tramvaja. hebo majku pa moram sat vremena prije doci na stanicu
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- trambusek88
#17710 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mi smo na našem forumu o JGP dobili informaciju da su vozači sa ispunjenim uslovima za penziju poslani na čekanje iste. Sa autobusa je skinuto 17 vozača (linijski i garažni) a za ostale sektore nemamo informacija, al sigurno da je otišao i određeni broj vozača sa minibusa, tramvaja i trola otišao. Ima i nešto odlazaka u Njemačku.
Raspisan je konkurs za 20 vozača autobusa i minibusa. Na snazi je zabrana prijema radnika već 6 godina, tako da svako zaposlenje mora vlada odobriti.
Raspisan je konkurs za 20 vozača autobusa i minibusa. Na snazi je zabrana prijema radnika već 6 godina, tako da svako zaposlenje mora vlada odobriti.
- perfect_guy
#17711 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kad je već tako, što nisu tražili 50 umjesto 20?
-
artime
#17712 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znaci vlada koci dolazak novih vozaca?
-
MAN-lion's coach
#17713 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vlada ne koči nikakav prijem već se isključivo prima na određeno 3 mjeseca, uz saglasnost.artime wrote:Znaci vlada koci dolazak novih vozaca?
Kako ko od vozača ode u penziju kao što je sad slučaj, toliko dođe.
- supercali
#17714 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ide li iko iz administracije u penziju?
- Dr. Kuca
#17715 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
studiorum_tuzlaensis wrote:U firmi u kojoj ima viška 40% radnika, nema vozača. I gle čuda, firma koja nema vozača predstavlja JAVNI GRADSKI PREVOZ.
Kazu sve invalidi rada
Jeste li pristali za topli obrok?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17716 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hajd nema vozila....al da nema vozaca, to je bas sramota.man_464 wrote:Odakle da se prebace autobusi na zamjenu. Ima autobusa u garaži ali nema ko da vozi....
- VladaFBiH
#17717 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
prekvalifikacija? ili i dalje vozač po sistematizaciji ne može imati VSS/VŠS (ovo je odgovor kojeg sam dobio od jednog bivšeg direktora i grohotom se nasmijao)?man_464 wrote:Odakle da se prebace autobusi na zamjenu. Ima autobusa u garaži ali nema ko da vozi....
-
artime
#17718 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Onda se treba čekati penzija za administraciju ili? jer su vozači prioritet...MAN-lion's coach wrote:Vlada ne koči nikakav prijem već se isključivo prima na određeno 3 mjeseca, uz saglasnost.artime wrote:Znaci vlada koci dolazak novih vozaca?
Kako ko od vozača ode u penziju kao što je sad slučaj, toliko dođe.
-
MAN-lion's coach
#17719 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije to bas tako kako pojedinci prezentiraju.
Od skoro 200 ljudi u zadnjih 2-3 godine ostalo je jos ljudi ciji PIO status nije regulisan jer nije uplaceno nista. Nekad se plati na rate ili kako se nadju pare.
Ko ispuni uslove za penziju ide, a racunati da u pomocnim sluzbama ima ljudi i nema bas kojemozes 'otjerati' u penziju po sili zakona.
Mislim da ce jos nekoliko biti primljeno mozda na proljece.
Sad je u toku prijem za 20 vozaca na autobusima.
Od skoro 200 ljudi u zadnjih 2-3 godine ostalo je jos ljudi ciji PIO status nije regulisan jer nije uplaceno nista. Nekad se plati na rate ili kako se nadju pare.
Ko ispuni uslove za penziju ide, a racunati da u pomocnim sluzbama ima ljudi i nema bas kojemozes 'otjerati' u penziju po sili zakona.
-
kakaljin
#17720 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Po cemu ti koji su stekli uslove za penziju po zakonu ne mogu da budu "poslani" u penziju jer po zakonu oni su penzioneri i trebaju da idu u penziju.MAN-lion's coach wrote:Nije to bas tako kako pojedinci prezentiraju.
Tako oslobodis radno mjesto za novog ili sistematizaciom povecas tamo gdje ti je potrebno kod vozaca svih prevoznih sredstava.
-
MAN-lion's coach
#17721 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo je mislim jedina drzava na svijetu u kojoj mozes bez problema odjaviti radnika a nisi mu uplatio doprinose bez kojih ne moze realizovatibpenziju.kakaljin wrote:Po cemu ti koji su stekli uslove za penziju po zakonu ne mogu da budu "poslani" u penziju jer po zakonu oni su penzioneri i trebaju da idu u penziju.MAN-lion's coach wrote:Nije to bas tako kako pojedinci prezentiraju.
Tako oslobodis radno mjesto za novog ili sistematizaciom povecas tamo gdje ti je potrebno kod vozaca svih prevoznih sredstava.
Ne razmijes da ti ljudi koji odu u 'penziju' istu ne primaju nego cekaju da se ave uplati pa regulisu avoj status.
- Dr. Kuca
#17722 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jesi li potpisao da svoj novac dajes sindikatu?

-
moja tetka
#17723 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Na trol. stanici na Dobrinji kod merkatora ima bar pet kila smeća i opušaka. Hoće li se neko iz gras sjetiti poslati nekog od cca 150 radnika na održavanju čistoće da bar dva puta godišnje pokupi smeće ili su svi invalidi rada pa nemogu. Podržavam da u grasu a i u drugim državnim institucijama nema zapošljavanja za stalno nego 3 ili 6 mjeseci pa ako dobro radiš produži ugovor. Ovako rade na odredjeno pa ga prime za stalno i odmah poslije toga bolovanje......dosta više
-
upsy_daisy
#17724 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a šta radi RAD? ( ne branim Gras)moja tetka wrote:Na trol. stanici na Dobrinji kod merkatora ima bar pet kila smeća i opušaka. Hoće li se neko iz gras sjetiti poslati nekog od cca 150 radnika na održavanju čistoće da bar dva puta godišnje pokupi smeće ili su svi invalidi rada pa nemogu. Podržavam da u grasu a i u drugim državnim institucijama nema zapošljavanja za stalno nego 3 ili 6 mjeseci pa ako dobro radiš produži ugovor. Ovako rade na odredjeno pa ga prime za stalno i odmah poslije toga bolovanje......dosta više
- holowey
#17725 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a sta rade "gradjani"? "gradjani" przne okolo pa onda laprdaju kako se ne cisti...upsy_daisy wrote:a šta radi RAD? ( ne branim Gras)moja tetka wrote:Na trol. stanici na Dobrinji kod merkatora ima bar pet kila smeća i opušaka. Hoće li se neko iz gras sjetiti poslati nekog od cca 150 radnika na održavanju čistoće da bar dva puta godišnje pokupi smeće ili su svi invalidi rada pa nemogu. Podržavam da u grasu a i u drugim državnim institucijama nema zapošljavanja za stalno nego 3 ili 6 mjeseci pa ako dobro radiš produži ugovor. Ovako rade na odredjeno pa ga prime za stalno i odmah poslije toga bolovanje......dosta više