Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kamberovica polje

#17701 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

ferratilis wrote:Ako ste mislili da je ova epizoda losa, sestu epizodu su i napisali i rezirali Benioff i Weiss :D

Image
Image
swanfilter

#17702 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Da je iduce sezone. Sansa bi postala nova Cercei ...
Optimus09

#17703 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

Ovo je trebalo ici na 12 epizoda da bi bilo kvalitetno.Prebrzo :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17704 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Cersei i Euron su odigrali svoju kartu, isprovocirali su je da krene da spaljuje KL i time okrene narod protiv sebe a sa samostrjelima da dokrajce Drogona, donekle je Dany i u pravu lijepo joj je Olena rekla da je narod ovca i prevrtljiv i da pricu o spasavanju od NK ce brzo zaboraviti, vidimo pijanku poslije spaljivanja heroja bitke i onda opijanja, sex, zderanje, urote, jebiga... Hound dobro rece mrtvi mrtvima idi karaj Aryu jer si ziv.
kamberovica polje

#17705 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Optimus09 wrote:Ovo je trebalo ici na 12 epizoda da bi bilo kvalitetno.Prebrzo :)
Uz ovakav rasplet kakav su izveli ni 100 epizoda ne bi diglo kvalitetu.
omar little

#17706 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

dzipalo wrote:
Realno vise su oni njemu valjali u zivotu nego on njima. Nije imao ni 2% popularnosti koju sad ima a i oni se oparili zahvaljujuci njegovim knjigama. Win - Win.
u kojem univerzumu bi oni ikada mogli sami napisati onakvu seriju i steci onoliku popularnost?

win win sigurno jeste, ali da im je on rekao ne dam prava kurcu bi mogli svirati.

edit: stani, ba, jel ja tvoj nik znam odavde ili sa fudbala? :D
1Dante1

#17707 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Ma za Martina je double win. Digli mu popularnost kolko su mogli i jos ce ljudi sad molit za knjige da isprave seriju.
pici

#17708 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

dzipalo wrote:
Realno vise su oni njemu valjali u zivotu nego on njima. Nije imao ni 2% popularnosti koju sad ima a i oni se oparili zahvaljujuci njegovim knjigama. Win - Win.
Da Martin treba da digne spomenik dvojici pedera zbog popularnosti koju je dobio... da nije bilo serije malo ko bi procitao knjige pogotovo fantazijske.Srecu je imao sto su ova dvojica prepoznala briljantnost njegovog pisanja i opisa njegovog svijeta maste... ja sam poceo tek poslije pola godine od prikazivanja prve sezone i u dva dana progutao deset epizoda...
kamberovica polje

#17709 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

pici wrote:Cersei i Euron su odigrali svoju kartu, isprovocirali su je da krene da spaljuje KL i time okrene narod protiv sebe a sa samostrjelima da dokrajce Drogona, donekle je Dany i u pravu lijepo joj je Olena rekla da je narod ovca i prevrtljiv i da pricu o spasavanju od NK ce brzo zaboraviti, vidimo pijanku poslije spaljivanja heroja bitke i onda opijanja, sex, zderanje, urote, jebiga... Hound dobro rece mrtvi mrtvima idi karaj Aryu jer si ziv.
Upravo to.
Zajebana baba je dala zapravo najbolji savjet.
Jebeš finjaka taktike i strategije, koristi jebene zmajeve kako bog zspovijeda. Narod je svakako stoka sitnog zuba.
Pa eno ti primjera kad je čitavu vojsku Lannistera sjebala sa samo jednim zmajem. Da je tako nastavila bio bi show.
zilog

#17710 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zilog »

Martin NIKAD nece zavrsiti knjige.
banjaluka078

#17711 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Ode Jon, pa da je makar pomazio Duha. :(

Image
Pryda

#17712 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pryda »

jasko_ba wrote:
MarlboroGold wrote:
jasko_ba wrote:Ma jebo teorije i leakove, nek ih pustaju da se narod zabavlja. Da se svakom trebaju zelje ispuniti, onda bi ova serija imala 79 sezona i opet neko ne bi bio zadovoljan. Ovako jos dvije epizode, bolje ne moze. :izet:
Nije problem u tome što ljudi nisu zadovoljni. Mnogi nisu bili zadovoljni ni sa scenom kad su Neda ubili, a kamo li sa Red Wedding. Međutim shvatili su koliko je to imalo smisla i na koji način je odrađeno zbog cjelokupne priče. Ovo sad što se dešava je i više nego smiješno. Neke stvari nemaju baš nikakvog smisla. To već nije samo nezadovoljstvo, već i razočarenje i bijes fanova pogotovo onih koji su knjige pročitali.
Samo da se završi...
Ne znam... Recimo, 99 posto mog drustva i poznanika sto prate, izuzetno su zadovoljni sa ove posljednje dvije epizode. E sad, sto imamo likove kao ova vec pomenuta Monika Ponjavic i slicni, koji funkcionisu po principu "dok ide po mojim teorijama i predviđanjima - serija je odlicna, ako se uradi nesto van toga, idu kolumne, recenzije po youtube i opce histerisanje na fejsbuku". Serija je postala ekstremno popularna i svi imaju (pre)ogromna ocekivanja, ali treba biti malo realan.
Ajde?

Čime su tačno zadovoljni?

Nakon fijaska u prošloj epizodi s ovom su se zakucali.

Dumb & Dumber

Jaše zmaja ne vidi flotu od 15 brodova, sakrili se iza kamena :mrgreen:

Sljedeća epizoda:
Scorpions OP pls nerf - > usvojena žalba: Scorpions aimbot isključen - preciznost pala na 0% hahaha očekujte slalom medju strijelama neće nijedna više pogodit.

A ako se vrati zmaj iz mrtvih a sve su prilike da hoće popisat će se na komplet seriju. Najava je već tu u dijalogu kad tvrdi da je zmaj mrtav i pao u more. Živi bili pa vidjeli.

Ovdje ste me razapinjali za Gendrija neki će morat pojest govno sve ću citirat samo dok se završi.
drogon2

#17713 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Na redditu cak pricaju da ce se pojavit cetvrti zmaj koji je navodno duplo veci od Drogona,a kao dokaz navode to da ga ima na intru pored ostala 3 zmaja pa eto neka neko pogleda :D
dzipalo

#17714 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dzipalo »

omar little wrote:
dzipalo wrote:
u kojem univerzumu bi oni ikada mogli sami napisati onakvu seriju i steci onoliku popularnost?

win win sigurno jeste, ali da im je on rekao ne dam prava kurcu bi mogli svirati.

edit: stani, ba, jel ja tvoj nik znam odavde ili sa fudbala? :D
I odavde i sa fudbala :D

Ne bi oni napisali ovakvu seriju nikad, ali bi nasli neke druge knjige od nekog drugog da prave seriju po njima i mozda postali poznati po toj seriji.
Govorim da su oni njemu vise valjali jer je on sad popularniji i od njih a njegove knjige su postojale i prije samo ih niko nije prepoznao kao zlatnu koku prije ove dvojice.
dzipalo

#17715 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dzipalo »

pici wrote:
dzipalo wrote:
Da Martin treba da digne spomenik dvojici pedera zbog popularnosti koju je dobio... da nije bilo serije malo ko bi procitao knjige pogotovo fantazijske.Srecu je imao sto su ova dvojica prepoznala briljantnost njegovog pisanja i opisa njegovog svijeta maste... ja sam poceo tek poslije pola godine od prikazivanja prve sezone i u dva dana progutao deset epizoda...
Ja sam citao prvu knjigu par godina prije nego sto je serija pocela sa snimanjem. Kad sam pregledao prvu epizodu vidim sve mi poznato i nakon toga nastavim ostale knjige citati. Ne bi ih vjerovatno nikad procitao da nije serije.
pici

#17716 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

drogon2 wrote:Na redditu cak pricaju da ce se pojavit cetvrti zmaj koji je navodno duplo veci od Drogona,a kao dokaz navode to da ga ima na intru pored ostala 3 zmaja pa eto neka neko pogleda :D
ma joooojj nema sta ne pisu... evo opet vaskresavaju NK
drogon2

#17717 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

pici wrote:
drogon2 wrote:Na redditu cak pricaju da ce se pojavit cetvrti zmaj koji je navodno duplo veci od Drogona,a kao dokaz navode to da ga ima na intru pored ostala 3 zmaja pa eto neka neko pogleda :D
ma joooojj nema sta ne pisu... evo opet vaskresavaju NK
A ne znam.Pregledah i ja intro.Ima u jednom momentu komet,3 manja zmaja i jedan ogroman zmaj.Sad sta to znaci i da li nesto znaci pojma nemam.Ako nekog interesuje neka pogleda,pred kraj intra je.
Optimus09

#17718 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

Da li bi mogao Dario Naharis pojacati redove,posto su putuje jako brzo u ovoj sezoni :D
Nego gdje je Daenerys krenula kada su joj sredili zmaja ?
drogon2

#17719 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Image

discuss :D
AleksoMKD

#17720 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

drogon2 wrote:Image

Kometa kada su se izlegli zmajevi. Veliki je Deneris.
kamberovica polje

#17721 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Kad se sad treba pretvori u zmaja. :lol:
Mišo_Kovač

#17722 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Optimus09 wrote:Da li bi mogao Dario Naharis pojacati redove,posto su putuje jako brzo u ovoj sezoni :D
Zadnje dvije sezone su putovanja u aranzmanu Montgomery Scotta i Miles O'Briena, tako da je sve moguce :P
pici

#17723 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nema nista od pojacanja... Varys je rekao da su sad poprilicno izjednaceni i da yara drzi zeljezna otocja a da novi princ Dorna je na njihovoj strani, znaci cersei ima samo KL ostali su svi protiv nje, zato je i isprovocirala ovim Dany da napravi pogresku i pocne da pali KL, crvenu utvrdu u koje je kao pustila stanovnike da se sklone od lude kraljice... to su im karte i na to igraju da pokazu kako oni spasavaju westeros od uzurpatora i tiranina a da je sjever pobunjeno kraljevsvo koje je lazno se odbranilo od zombija... ocekujem bitku al ne na glavnom ulazu jer nemaju sanse nego sa mora da yara ovaj put iznenadi Eurona koji se zableno u nebesa i ceka zmaja...
pici

#17724 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

AleksoMKD wrote:
drogon2 wrote:Image

Kometa kada su se izlegli zmajevi. Veliki je Deneris.

da to je objasnjeno mislim i od D&D... ima i onaj sa crvenog vjenjcanja to su kao bitne stavke u seriji
Lakat Jebić

#17725 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

I otkad je kings landing u pustinji :D
Post Reply