Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kluz franjo
#17701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 07:34, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#17702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Davno je jedna odlična forumašica napisala da postovi Jose Mujice su slika i prilika "Ne diraj ruku koja te hrani"VjecitiStudent wrote:Nije jedini koji uči. Da li se viđate po hodnicima Skupštine?
-
kluz franjo
#17703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 07:34, edited 1 time in total.
-
bob_rock
#17704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koja je na našu žalost banovana početkom izbora.
Mada je i sam Pedja napravio mali zaokret i pogledu plenuma.
Mada je i sam Pedja napravio mali zaokret i pogledu plenuma.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
redovnoVjecitiStudent wrote:Nije jedini koji uči. Da li se viđate po hodnicima Skupštine?JoseMujica wrote:vazda bilo...iz naše generacije ko nije lekciju naučio 92 osuđen je da je ponavlja...Peđa je i tada bio pametan...zato i jeste danas u Skupšćinimaher wrote:iskreno, malo su mi neumjesni komentari...200 km ovo, 300 km ono...pa jos i neprocjenjivo...
treba jos dodati i godine zatvora za uhapsene...jedni loze, drugi leze...
-
kluz franjo
#17706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 07:33, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#17707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A ti po Banovicima rezonujes kako ce biti u oktobru? Interesantnmo.Corto Maltese wrote:Kao prvo, de mi navedi šta ja to pokušavam da predstavim? Prenosim tweet od prije mjesec i po, pa nek svako ocijeni kako se ta poruka snalazi i kako prolazi u sadašnjem vremenu.-LIBERO- wrote:Corto Maltese wrote:Ma, cijena Plenuma je sitnica. Naročito kad se uporedi cijenom predstojećih popravki na zgradama Predsjedništva, Kantona, Opštine Centar. Kao što neko reče:
Nista ovdje Pedja nije fulio, koliko god se ti trudio da to tako prestavis.
Materijalna setata. Ok, bila je nepotrebna. Ali neki procesi u glavama stanovnistva su ipak pokrenuti.
Izadji na ulicu i razgovaraj sa "obicnim stanovnistvom". Vecina je prozrela i stranku budjetskih korisnika i SDA i SDP obnovljenu koaliciju.
Samo je poenta cijele price da li ce se to, i ovo sto tilnja u narodu, adekvatno i pozitivno iskoristiti.
Drugo, nakon što se objave rezultati oktobarskih izbora ću ponovo staviti ovu sliku, kao i tvoj komentar. Tada će biti jasnije ko je koga prozreo i šta to tinja u narodu Federacije. Za narod Banovića smo već saznali.
Vjerovatno spominjuci Banovice likujes nad tim rezultatima, jer vise puta si rekao da je Tihic Sulejman najbolji politicar u Bosnjaka.
Dobro Corto, vidjet cemo. SDA mozda i matematicki bude imala najvise glasova. Cak vrlo vjerovatno. Samo ne treba zanemariti ni jako cvrstu koaliciju "ispod hastala", koja je vec na snazi, SBB-HDZ, i samo jos cekamo da u tu semu upadne DF....tako da vidjet cemo. To sto SDA bude imala 19% (il' koliko vec) glasova, na kraju nista ne mora da znaci.
Hajde da ne idemo u totalni off na ovoj temi, vidjet cemo sta ce se desavati. Nisu tako daleko ni izbori, a ni unutrar SDA raspodjela pozicija i pozicioniranje frakcija i interesnih grupa.
Sabura...sve ce se samo kazati.
- KatarinaKosaca
#17708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Praviš jednu stalnu sistematsku infantilnu grešku , a to je da svoje simpatije, svoje kriterijume, svoju percepciju smatraš univerzalinim standardom za dobro i zlo. I neprekidno i godinama to radiš, još od vremena kad si demonizirao ljude (doduše nas par-LIBERO- wrote:Vjerovatno spominjuci Banovice likujes nad tim rezultatima, jer vise puta si rekao da je Tihic Sulejman najbolji politicar u Bosnjaka.![]()
![]()
Da li ja volim Tihića? Nimalo, baš nimalo
Da li je Tihić od tajkuna Oruča dobio dva stana u Sarajevu? Jeste
Da li je Tihić pošten? Nije
Da li je Tihić najbolji političar u Bošnjaka? Jeste
Koliko god ti to paralo srce, ali boljeg nema, odnosno onog koji bolje vodi tu i takvu politiku.
- drug_profi
#17709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I sad je to vrlina koja ponistava sve mane?
Pa dobro. Sad mi je jasnije zasto nam je ovako.
Mozda jeste nejvjestiji manipulator, pegovarac, muljator, ali da li ga zato trebam zeljeti na celu drzave?
Pa dobro. Sad mi je jasnije zasto nam je ovako.
Mozda jeste nejvjestiji manipulator, pegovarac, muljator, ali da li ga zato trebam zeljeti na celu drzave?
- KatarinaKosaca
#17710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ko i gdje je ovo napisao?drugi profil wrote:I sad je to vrlina koja ponistava sve mane?
Ovako nam je i što kopile podmećemo onima koje ne volimo. To je dječje, plitko i glupo.drugi profil wrote:Pa dobro. Sad mi je jasnije zasto nam je ovako.
Ko je ovdje napisao da ga želi na čelu države ili da ga se treba željeti na čelu države?drugi profil wrote:Mozda jeste nejvjestiji manipulator, pegovarac, muljator, ali da li ga zato trebam zeljeti na celu drzave?
- drug_profi
#17711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bjez ba Kaco, demagoze jedan. Ne natezao se ja sa tobom.KatarinaKosaca wrote:ko i gdje je ovo napisao?drugi profil wrote:I sad je to vrlina koja ponistava sve mane?Ovako nam je i što kopile podmećemo onima koje ne volimo. To je dječje, plitko i glupo.drugi profil wrote:Pa dobro. Sad mi je jasnije zasto nam je ovako.
Ko je ovdje napisao da ga želi na čelu države ili da ga se treba željeti na čelu države?drugi profil wrote:Mozda jeste nejvjestiji manipulator, pegovarac, muljator, ali da li ga zato trebam zeljeti na celu drzave?
Sve si TI to rekla, nisam ja. Da nije tako, zasto si nasla za potrebno da tvrdis da je ISTINA da je Tihi najbolji politicar. Da nesto dokazes, kazes, napravis se pametna, posvadjas se sa nekim, budes loncu poklopac, ili sta vec?
Ili da kazes ovo sto sam ja preveo na bosanski?
KatarinaKosaca wrote: Da li je Tihić najbolji političar u Bošnjaka? Jeste
Koliko god ti to paralo srce, ali boljeg nema, odnosno onog koji bolje vodi tu i takvu politiku.
- KatarinaKosaca
#17712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I gdje ovdje piše, kako kažeš da treba biti oslobođen od ostalih k rivnji? Sem što si se meni nagovoriodrugi profil wrote:Bjez ba Kaco, demagoze jedan. Ne natezao se ja sa tobom.
Sve si TI to rekla, nisam ja. Da nije tako, zasto si nasla za potrebno da tvrdis da je ISTINA da je Tihi najbolji politicar. Da nesto dokazes, kazes, napravis se pametna, posvadjas se sa nekim, budes loncu poklopac, ili sta vec?
Ili da kazes ovo sto sam ja preveo na bosanski?
KatarinaKosaca wrote: Da li je Tihić najbolji političar u Bošnjaka? Jeste
- Banksy
#17713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ih, šta je sve Peđa izjavljivao i kako bi to sve izgledalo u današnjem vremenu ... Kakvih je tu bisera bilo. I kakvih laži i nedosljednosti.Corto Maltese wrote:Prenosim tweet od prije mjesec i po, pa nek svako ocijeni kako se ta poruka snalazi i kako prolazi u sadašnjem vremenu.Corto Maltese wrote:Ma, cijena Plenuma je sitnica. Naročito kad se uporedi cijenom predstojećih popravki na zgradama Predsjedništva, Kantona, Opštine Centar. Kao što neko reče:
Drugo, nakon što se objave rezultati oktobarskih izbora ću ponovo staviti ovu sliku,
biće jasnije ko je koga prozreo i šta to tinja u narodu Federacije. Za narod Banovića smo već saznali.
-
kluz franjo
#17714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 07:32, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#17715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
banksy
Zalim samo slovnu gresku u tweet-u.
p.k.
p.k.
-
weredsf
#17716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovaj tweet su pogresno shvatili u BanovicimaPedja Kojovic wrote:banksy
p.k.
-
kluz franjo
#17717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 01:08, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#17718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:banksy
p.k.
Elis Bektaš wrote:... bosanski čovjek, ma šta ta sintagma značila, nije se probudio. Hrabrost i zanos ulice nije buđenje već egzaltirana opijenost, samo na površini različita od katatonične opijenosti koja ovdje vlada godinama.
-
kluz franjo
#17719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 01:07, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#17720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 01:04, edited 1 time in total.
-
semirizsvemira
#17721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jaki ti izvori , nezavisne i Avaz . Trece im ne mozes naci sigurno nadalekokluz franjo wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Za ... 36743.html
Naknada za članove ESV iznosi 500 KM mjesečno
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/kor ... je-naknade
U prosjeku korisnici novčane pomoći socijalne zaštite dobijaju 149,91 KM mjesečno.
Ovo je rezultat višegodišnjeg pregalačkog rada SDA, SDP, SDS, SNSD, HDZ (1990), SBiH, NSRzB, i inih priljepaka u izvršnoj vlasti u zadnjih skoro 20 godina.
Čestitamo!
-
kluz franjo
#17722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 01:05, edited 1 time in total.
-
jastuk1
#17723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kluz franjo wrote:@svemirizsemirasemirizsvemira wrote:Jaki ti izvori , nezavisne i Avaz . Trece im ne mozes naci sigurno nadalekokluz franjo wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Za ... 36743.html
Naknada za članove ESV iznosi 500 KM mjesečno
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/kor ... je-naknade
U prosjeku korisnici novčane pomoći socijalne zaštite dobijaju 149,91 KM mjesečno.
Ovo je rezultat višegodišnjeg pregalačkog rada SDA, SDP, SDS, SNSD, HDZ (1990), SBiH, NSRzB, i inih priljepaka u izvršnoj vlasti u zadnjih skoro 20 godina.
Čestitamo!
A tek da mi vidiš glOAve!
Od izvora dva putića. Naravno, mogao sam i sljedeće linkove da stavim,
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/bu ... os-srp.pdf (str.66, poz.614300) ili
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/ak ... kt_id=3772 ili
http://ks.gov.ba/aktuelno/korisnici-soc ... je-nakna-0
ali rekoh da prilagodim čitateljstvu. Ispade da neki nisu ni do nivoa Avaza dobacili.
Nažalost poenta ostaje ista. Ionako malo novca se neracionalno i nepravedno raspoređuje.
Pozdrav i
Over&out
JESTE. Ali ja ne vidim da ovi iz NS-a izlaze sa išta boljim rasporedom potrošnje. Ustvari ne izlaze ni sa kakvim prijedlogom. Samo su ono nešta kontra protivni. LOL.
Izuzetno je bezobrazno, FAKINSKI, POKVARENO I ODVRATNO I AROGANTNO prije dva-tri mjeseca pisati ovdje po forumu da će izaći za konkretnim prijedlozima uskoro, a sada samo šute ko zaliveni.
Kako biste pokrili rupe zbog moratorija na zaduživanje, za koji se zalažete. Objasnite već jednom, ako imate trunke digniteta.
NEISKRENOST I NEDOSLJEDNOST NEISKRENOST I NEDOSLJEDNOST, NEISKRENOST I NEDOSLJEDNOST... To je ono u čemu je HS najbolja.
-
kluz franjo
#17724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 01:06, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#17725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, kako ste glasali prilikom donošenja budžeta u Gradu?