FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#17701 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:Dobro. Nadamo se onda da će Vilanova i Roura konačno shvatiti da je Alves odron i početi stavljati Montoyu. Mora da su prave budale kad to do sada nisu uradili, čak ni nakon detaljnih analiza prošlih utakmica i protivnika. Koji glupani. :-)
Nisu glupani, ali ja bi volio da donesu tu sudbonosnu odluku
skenderija04

#17702 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

cindrlimindrli wrote:A mozda je ovo pocetak kraja ere dominacije ovog tima, dugo oni pice istu taktiku, jednostavno je nemoguce
da sve ove godine velike skole fudbala kakva je i Milanova ne nadju neki fol da ih uzmu.
I godine prolaze jarane...Nisu bas svi momcine u punoj snazi
LSD

#17703 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

cindrlimindrli wrote:A mozda je ovo pocetak kraja ere dominacije ovog tima, dugo oni pice istu taktiku, jednostavno je nemoguce
da sve ove godine velike skole fudbala kakva je i Milanova ne nadju neki fol da ih uzmu.
Ma nalazio je Inter skoro isti lijek, pa je opet dogodine Barca uzela LP.
Prošle godine Čelzi, sad Milan - isti recepti...ali sad je Barci sve teže i teže jer igraci stare, motorika slabi...sad nema ni Vilanove glavnog trenera. što još otežava dodatno.... ne može se jedan profi tim voditi preko mobitela ili Skypea...da je tako svaki bi tim imao trenera koji bi se javljao sa plaža Bahama.
Mora biti neko na klupi jbg.
p206

#17704 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

u revanšu Messi ne može igrati najisturenijeg čovjeka, to je valjda jasno.
U onoj gužvi pred 16 metara mora imati uvijek nekog ispred skim može odigrati dupli pas... Fabregas bi tu bio korisniji.
I Buskets i Xavi bi trebali igrati u liniji 4-2-3-1. Fabregas napadač, Messi iza njega, Iniesta lijevo, Pedro desno.
abondanzieri

#17705 Re: FC Barcelona

Post by abondanzieri »

Zmijuga loma wrote:Strašna postavka Alegrija, razbio je (post)Guardiolinu Barcu ko niko do sad. Da je ovo Mourinho izvuko nedavno protiv Barce ukivali bi ga u zvijezde.

Kad je Barca zadnji put izgubila 2 razlike? :)
19.01.2011. Betis-Barcelona 3-1 u kupu sa rezervnim sastavom,nakon sto je prvu utakmicu pobijedila 5-0.
U Ligi prvaka to se zadnji put desilo na istom stadionu kao i sada,20.04.2010.Inter-Barca 3-1 :-)
skenderija04

#17706 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

p206 wrote:u revanšu Messi ne može igrati najisturenijeg čovjeka, to je valjda jasno.
U onoj gužvi pred 16 metara mora imati uvijek nekog ispred skim može odigrati dupli pas... Fabregas bi tu bio korisniji.
I Buskets i Xavi bi trebali igrati u liniji 4-2-3-1. Fabregas napadač, Messi iza njega, Iniesta lijevo, Pedro desno.
Ja bi Fabregasa na klupu i nek ne izmisljaju toplu vodu. Svi znamo da je najbolje da gore igraju Messi, Pedro i Villa.
DonVito

#17707 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

tutku wrote:
Entropio wrote:Image

Ni Vilanova nije imao rješenje...
mozda je frajer nazvao kakvu zensku :D
salu na stranu... nije mogao villanova ni imati rjesenje... niko ne moze voditi tekmu preko telefona, trener tu treba da je s igracima prije tekme, da vidi njihovo ponasanje, raspolozenje, da ocijeni ko je spreman ko nije, on preko telefona ne moze nista ...
Messi je pokusao sve ali nije bilo penala protiv Milana kao prosle godine :lol: salu na stranu, nije islo.. bice u revasnu 5-0 za Barsu, ovi gola ne mogu dati u gostima dajem glavu.
LSD

#17708 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

p206 wrote:u revanšu Messi ne može igrati najisturenijeg čovjeka, to je valjda jasno.
Villa mora igrati u revanšu, zapravo što više pravih napadaca...Villa zna i opaliti sa distance....ništa ovi lažni (devetke i desetke) jer to nece proci protiv Milanove odbrane.
Messi ne smije biti sam u sredini, možda je riješenje da ga vrate na staru poziciju (desnu stranu) i sa 4 napadaca krenuti u formaciji 2-4-4 i navaljivati, po cijenu primanja 5 golova....braniti se svakako ne znaju, niti ovakva trenutna odbrana ima nekog smisla...ostaviti Piquea i Puyola (ili bolje Mascherana koji je nešto brži) u odbrani i goni sve u napad.
p206

#17709 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

skenderija04 wrote:
Ja bi Fabregasa na klupu i nek ne izmisljaju toplu vodu. Svi znamo da je najbolje da gore igraju Messi, Pedro i Villa.
i ja bi volio Villu, ali više nije onaj stari. Messi nije dobijao loptu u dijelu terena gdje je najopasniji, pa se vrtio oko centra nekoliko puta. Da sam ja trener meni bi igrao protiv ovakvih odbrana desno krilo, gdje bi mogao da 1 na 1 prođe bilo kojeg beka, nakon što ga dijagonalom pronađu, i nebi imao defanzivnih zadataka. Napadača bi igrao Pedro, a Montoya beka.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#17710 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

LSD wrote:Messi ne smije biti sam u sredini, možda je riješenje da ga vrate na staru poziciju (desnu stranu) i sa 4 napadaca krenuti u formaciji 2-4-4 i navaljivati, po cijenu primanja 5 golova....braniti se svakako ne znaju, niti ovakva trenutna odbrana ima nekog smisla...ostaviti Piquea i Puyola (ili bolje Mascherana koji je nešto brži) u odbrani i goni sve u napad.
Pa zar nisi vidio da su zadnjih 10-15 minuta stavili Alexisa na CF... to je jedan od planova B koji su nekad funkcionisali u doba Guardiole. Nije uspjelo.
Logovan

#17711 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

DonVito wrote:bice u revasnu 5-0 za Barsu
Isto kao što je sad bilo u prvoj utakmici.
DonVito wrote:ovi gola ne mogu dati u gostima dajem glavu.
Isto kao što nisu mogli zabiti na svom stadionu.
LSD

#17712 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Entropio wrote:
LSD wrote:Messi ne smije biti sam u sredini, možda je riješenje da ga vrate na staru poziciju (desnu stranu) i sa 4 napadaca krenuti u formaciji 2-4-4 i navaljivati, po cijenu primanja 5 golova....braniti se svakako ne znaju, niti ovakva trenutna odbrana ima nekog smisla...ostaviti Piquea i Puyola (ili bolje Mascherana koji je nešto brži) u odbrani i goni sve u napad.
Pa zar nisi vidio da su zadnjih 10-15 minuta stavili Alexisa na CF... to je jedan od planova B koji su nekad funkcionisali u doba Guardiole. Nije uspjelo.
Jesam, to sam primjetio kad je ušao.... i meni se svidio taj potez iskreno :thumbup: bilo je logike, mada je vec bilo i za to kasno, jer su se ovi skroz skupili gdje ni muha nije mogla proci.

Eto , u revanšu Alexisa na CF u paru sa Villom, a Pedro (ili cak Tello) i Messi po stranama.
Morat ce pritiskati na zadnju liniju od samog pocetka.

Mada je mislim iskreno, da je ovo gotovo ;-)...da Barca ima normalniju odbranu koja ne prima jeftine golove, pa i nekako se nadati necemu :-?
DonVito

#17713 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Image

Ako je neko igrao rukom onda je to igrac Barse 8)
Djubre_

#17714 Re: FC Barcelona

Post by Djubre_ »

A je dresova majko mila.. ovo ni Podgrmec nebi obukao..

Sent from my GT-i9001
HB_BHF

#17715 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ma ima nade, ipak se radi o Barci. Pravi test, tj. šamar za nastavak sezone. Ako su jaki za ovaj preokret, osvojit će i LP. Ako nisu, nemaju dalje šta tražiti u Evropi za ovu godinu.
Ono što meni nije jasno je ta činjenica da su ovi iz Barcinog tabora znali da će im se svake godine ponoviti jedan Chelsea, Inter, Milan itd... Zašto ne poduzmu ništa povodom toga? Dajte više tog' Neymara ili nekog drugog igrača koji je isključivo dribler. Messi će uvijek biti blokiran od 3-4 igrača i potreban je neko ko će dodatno praviti razliku i to iskorištavati.
Neko gore je rekao formacija 2-4-4.. Pa tako igraju uvijek ali teoretski kad bi svi napdali, Milanovi će svi stajati nazad i faktički praviti man marking na svakog igrača. I gledali bi istu situaciju kao i večeras.

Lako je ono biti trener na internetu ali neke stvari su zaista očigledne. O motivaciji igrača da ne govorim. Tito nije neka karizma, a šta tek reći za ovog Rouru.

Mislim da Xavi nije trebao igrati jer je prethodno bio povrijeđen. Nadam se da je samo to to što je presudilo ovu utakmicu i da će on biti dosta raspoloženiji u uzvratu... Pa da malo kontra-zajebavamo ove večerašnje "sretnike" i provokatore :D
Rob_Atl

#17716 Re: FC Barcelona

Post by Rob_Atl »

Ma skontali ih ljudi , evo vam dodajite se na pola terena koliko hocete, najvise sto mozete prici je na 30 metara, zato kad izgube loptu uvijek je neka sansa da go prime , zato ce im biti jebeno i u barceloni, oni ce napadati to je jasno, al zato ako ga prime cao djaci
DonVito

#17717 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

andr0id wrote:A je dresova majko mila.. ovo ni Podgrmec nebi obukao..

Sent from my GT-i9001
Image

Ma skontali ih ljudi , evo vam dodajite se na pola terena koliko hocete, najvise sto mozete prici je na 30 metara

To je uvijek tako bilo, niko skontati kao :mrgreen: istina prije je sudija znao da zagrize prvo pa penal, crveni za Barsu kad ne ide i onda se ubije psiha protivnika i barsa trpa, a messi ce u subotu osasuni zabiti 5 komada.
HB_BHF

#17718 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Raspored:
Sevilla, Real Madrid, Real Madrid, Deportivo, Milan... Pogodite na koga će se Messi istresti zbog ovog svega ? :D
DonVito

#17719 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

HB_BHF wrote:Raspored:
Sevilla, Real Madrid, Real Madrid, Deportivo, Milan... Pogodite na koga će se Messi istresti zbog ovog svega ? :D
Sevilla pa Deportivo :mrgreen:
TurioSamGa

#17720 Re: FC Barcelona

Post by TurioSamGa »

Pa kaze Dara Bubamara: al' nije ovo Spanija, Granadaaa :D
Pitarrr82

#17721 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

Za ovo je kriva ona nasa ekipa sto je otisla u Italiju, baksuzi jedni :lol: :lol: :skoljka:
ganjeta

#17722 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

DonVito wrote: Messi je pokusao sve ali nije bilo penala protiv Milana kao prosle godine :lol: salu na stranu, nije islo.. bice u revasnu 5-0 za Barsu, ovi gola ne mogu dati u gostima dajem glavu.
Pa ne igraju s Napolijem da petarde sjevaju :oops: :dance: .
ultima_palabra

#17723 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Imam neki osjećaj da Barcelona sama sebe ograničava, odnosno svoje igrače... trenutno je ovo tim dva igrača, Messija i Inieste, ostali su tu da dodaju loptu na 5 metara, rade defanzivne zadatke, otvaraju prostor i tako to :roll:

Da se razumijemo, govorimo o dva nevjerovatna igrača i takav sistem će proći protiv 90% ekipa... ali par puta u sezoni će se desiti da će ih neko zaustaviti, a onda ovi ostali igrači nemaju inspiracije jer nisu navikli da se to očekuje od njih... iako su dokazali u prethodnim godinama i u prethodnim klubovima da su i oni igrači koji jednim potezom rješavaju utakmice.
Charuga
Globalni moderator

#17724 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Pitarrr82 wrote:Za ovo je kriva ona nasa ekipa sto je otisla u Italiju, baksuzi jedni :lol: :lol: :skoljka:
Isto sam ovo sinoc rekao, oni nasli da idu na utakmicu kad ne treba ... :mrgreen:
tendzera

#17725 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

;-)
Image
Post Reply