SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
pocahontass
#17701 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kako bude poslije skidanja dlaka sa lica,jel rastu brzo? Ja nemam problema sa tim,cak su mi i obrve tanke. Jel koristite ono sredstvo za sporiji rast dlacica,i koje koristite? trebalo bi mi,jer se poslije depilacije nogu i bikini zone sva uzasno izaspem 
- Michun
#17702 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja samo nausnice...ni to ne moram ali ljepse nekako.pocahontass wrote:Kako bude poslije skidanja dlaka sa lica,jel rastu brzo? Ja nemam problema sa tim,cak su mi i obrve tanke. Jel koristite ono sredstvo za sporiji rast dlacica,i koje koristite? trebalo bi mi,jer se poslije depilacije nogu i bikini zone sva uzasno izaspem
sve zavisi...ja trakicama, svake 3 sedmice recimo. zaboravim kad sam
-
AAmilaAA
#17703 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Za skidanje dlacica koristim samo laser
. Dobro ja imam malo vise problema s dlacicam na licu, ali generalno moja preporuka vam je laser ili IPL, potrazite specializirane centre, a ne ovo sto vam dograđuju nokte, šišaju i rade ipl, npr u Poliklinici Sunce u Zenici mozete raditi samo nadusnice, i kosta 20 KM, a rade s laserom Mediastar, vama koje nemate puno dlacica dovoljnaa su 2-3 tretmana i rahat ste 
- Michun
#17704 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
svijetle u mene pa ne mogu...AAmilaAA wrote:Za skidanje dlacica koristim samo laser. Dobro ja imam malo vise problema s dlacicam na licu, ali generalno moja preporuka vam je laser ili IPL, potrazite specializirane centre, a ne ovo sto vam dograđuju nokte, šišaju i rade ipl, npr u Poliklinici Sunce u Zenici mozete raditi samo nadusnice, i kosta 20 KM, a rade s laserom Mediastar, vama koje nemate puno dlacica dovoljnaa su 2-3 tretmana i rahat ste
- Bambi_na_kofeinu
#17705 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koliko trajno rješava problem?AAmilaAA wrote:Za skidanje dlacica koristim samo laser. Dobro ja imam malo vise problema s dlacicam na licu, ali generalno moja preporuka vam je laser ili IPL, potrazite specializirane centre, a ne ovo sto vam dograđuju nokte, šišaju i rade ipl, npr u Poliklinici Sunce u Zenici mozete raditi samo nadusnice, i kosta 20 KM, a rade s laserom Mediastar, vama koje nemate puno dlacica dovoljnaa su 2-3 tretmana i rahat ste
- Not My Idea
#17706 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bambi,isla moja sestra bas u Sunce. ukupno je isla na tri tretmana,cini mi se da je tad bilo 30km. od toga je proslo otprilike godina dana i super je zadovoljna. nekad se neka dlacica pojavi pa je iscupa pincetom,al rijetko.
nije je boljelo,samo malo peckalo
edit,zaboravih rec da su i kod nje bile svijetle dlacice
nije je boljelo,samo malo peckalo
edit,zaboravih rec da su i kod nje bile svijetle dlacice
- Bambi_na_kofeinu
#17707 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dobro to zvuči. Koliko vidim Sunce je najhvaljenije.
-
AAmilaAA
#17708 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mozda je 30 KM, nisam sigurna, ima na njihovj stranici cjenovnik svih usluga. Nista nije trajno, to zavisi od vise faktora, tvojih hormona, genetike, i aparata kojim radis. Ako su ti prva dva faktora podoljna, a radis s dobrim aparatom kao sto je N Yag, ili Mediastar, rezultati ce biti trajniji, znaci nekoliko godina, a ako ides na Ipl, krace nego s laserom, s tim da moras raditi obnove, bar jednom godisnje zeljenu zonu. EtoBambi_na_kofeinu wrote:Koliko trajno rješava problem?AAmilaAA wrote:Za skidanje dlacica koristim samo laser. Dobro ja imam malo vise problema s dlacicam na licu, ali generalno moja preporuka vam je laser ili IPL, potrazite specializirane centre, a ne ovo sto vam dograđuju nokte, šišaju i rade ipl, npr u Poliklinici Sunce u Zenici mozete raditi samo nadusnice, i kosta 20 KM, a rade s laserom Mediastar, vama koje nemate puno dlacica dovoljnaa su 2-3 tretmana i rahat ste
- galamdzinica
#17709 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam je danas isprobala u sephori, ne znam kakva je postojanost, ali boje i tekstura joj je prelijepa. Boudoir eyes mi ima cak i ljepse boje, chocolate bar je meni licno maaalcice pretopla. U sephori je oko 45€, za razliku od lookfantastic i asosa gdje je preko 60Grdana wrote:Heej, je l ijedna kupila cokoladnu paletu od Too Faced? Taman sam bila prelomila za nju i Boudoir Eyes, na ustrb Lorac Pro 2, a onda poceh nalijetat na more negativnih komentara, od previse slicnih nijansi, lose pigmentacije do meljavog izgleda na kapcima?
-
BJB
#17710 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li vam ikad iscurila mascara ili gel za obrve?
Kupila sa beautybay-a Illamasqua brow and lash gel-prozirni, i primjetim po maskarama nesto ljepljivo, kao da je krema procurila i tek nakon tri dana skontam tubica (*ne znam kako da nazovem bocica/tubica od maskare) je na dnu pukla i nakon sto nanesem gel na obrve, valjda vazduh ispumpa na taj napukli dio gel..Sta da radim? Da l' da se zalim beautybay-u ili da je zalijepim nekako?
Da je feelunique u pitanju, znam sta bi se desilo..Poslala bi im e-mail, oni meni novi gel, al' beautybay
..
Mislila sam uslikati cisto da vidite o cemu se radi, ali izgleda da je veci dio iscurio van...

Kupila sa beautybay-a Illamasqua brow and lash gel-prozirni, i primjetim po maskarama nesto ljepljivo, kao da je krema procurila i tek nakon tri dana skontam tubica (*ne znam kako da nazovem bocica/tubica od maskare) je na dnu pukla i nakon sto nanesem gel na obrve, valjda vazduh ispumpa na taj napukli dio gel..Sta da radim? Da l' da se zalim beautybay-u ili da je zalijepim nekako?
Da je feelunique u pitanju, znam sta bi se desilo..Poslala bi im e-mail, oni meni novi gel, al' beautybay
Mislila sam uslikati cisto da vidite o cemu se radi, ali izgleda da je veci dio iscurio van...
Last edited by BJB on 13/02/2015 22:38, edited 1 time in total.
- vješalica
#17711 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:Ko ima preporuku za skidanje dlacica s lica koncem? Skidam nausnice trakicama ali pjege izlaze kako skinem epitel. Hvala
bio nekad davno dok je sam shop bio aktuelan vosak u granulama,neka španska marka,mislim pollie (ili tako nešto ne sjećam se više) i pločice male,kao hladni vosak,ali klasično ga istopiš bude kao tečna plastika,no kad sa njim skidaš ne dereš kožu kao sa uobičajnim,nego samo dlake počupa,volila bih ga naći,al ne mogu nigdje
dobro je radio posao,a nije se lijepio za kožu jer znam da sam ga probavala na mjestu gdje nema dlaka,ono nanijela i samo spadne kako se ohladi
eh sad...
- manekenka u penziji
#17712 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja uvijek hvatam akcije. Nisam bas obracala paznju u svaki fening, ali znam da su neke akcije periodicne i redovne.Ductus Holedocus wrote:Gdje je dekorativa jeftinija u dm-u ili cm-u? Nikad nesto ne obracam paznju,jer uglavnom kupim na snizenju
Npr.art deco je svakog januara na ogromnom snizenju u cm-u. Lorealovi puderi budu svaka dva mj.na akciji u dm-u, i tako...
Meni od sminke nista nije hitno, pa uvijek uberem neki popust. Prati online kataloge, sve ce ti se samo kazati
- Ductus Holedocus
#17713 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I jaa isto,hvatam akcije..pa ne pratim te cijene.. Pitam u slucaju nuzde ako zapnemanekenka u penziji wrote:Ja uvijek hvatam akcije. Nisam bas obracala paznju u svaki fening, ali znam da su neke akcije periodicne i redovne.Ductus Holedocus wrote:Gdje je dekorativa jeftinija u dm-u ili cm-u? Nikad nesto ne obracam paznju,jer uglavnom kupim na snizenju
Npr.art deco je svakog januara na ogromnom snizenju u cm-u. Lorealovi puderi budu svaka dva mj.na akciji u dm-u, i tako...
Meni od sminke nista nije hitno, pa uvijek uberem neki popust. Prati online kataloge, sve ce ti se samo kazati
-
Grdana
#17714 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gledala sam i te palete, lijepila sjene po podlaktici, zagledala...i nikakva ljubav se nije desila.galamdzinica wrote:Ja sam je danas isprobala u sephori, ne znam kakva je postojanost, ali boje i tekstura joj je prelijepa. Boudoir eyes mi ima cak i ljepse boje, chocolate bar je meni licno maaalcice pretopla. U sephori je oko 45€, za razliku od lookfantastic i asosa gdje je preko 60Grdana wrote:Heej, je l ijedna kupila cokoladnu paletu od Too Faced? Taman sam bila prelomila za nju i Boudoir Eyes, na ustrb Lorac Pro 2, a onda poceh nalijetat na more negativnih komentara, od previse slicnih nijansi, lose pigmentacije do meljavog izgleda na kapcima?da mi nakedice ne izgledaju kao nove, def bih kupila jednu od te dvije, ali racio je prelomio danas
a mozes probati i make up revolution, hvale cure da prave odlicne dupeove, izmedju ostalog i od ove dvije palete. Cijena - ni 10€.
Da je neko rekao da je skuplja, mozda bi. Zensko prokletstvo
I meni se cini da u cokoladi ima previse toplih nijansi i da bi mi Boudoir mnogo bolje legla.
Sjecas li se njene cijene?
-
BJB
#17715 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Na stranici sephora.it pise da je 44 eurica cini mi se...E veceras sam odgledala jedan youtube video i bas se truse. Ova sto je radila tutorial prvo namacka oci, obrisa nekim makeup odstranjivacem obraze i tek onda nanese podlogu.. I mene je to ohladilo totalno.
-
Grdana
#17716 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cokolada? Ok, odustajem definitivno!
Ostaje boudoir eyes, mada ona ima jos gore kritike. Ali drzim se klipa sa Shaaanxo u kojem ga svrstava u najbolje palete. Vjerovat cu da je ono divno ljubicasto sjenilo koje cesto ima na ocima, bas iz te palete
E sad cure, spasite mi budzet za ovaj mjesec. Recite da odustanem od Tarte i MUG rumenila
Prve sam swatchala nedavno u Sephori i bolesno su tvrda. Nije mi nista ostalo na ruci. Essie savjetuje koristenje stippling brush
Ostaje boudoir eyes, mada ona ima jos gore kritike. Ali drzim se klipa sa Shaaanxo u kojem ga svrstava u najbolje palete. Vjerovat cu da je ono divno ljubicasto sjenilo koje cesto ima na ocima, bas iz te palete
E sad cure, spasite mi budzet za ovaj mjesec. Recite da odustanem od Tarte i MUG rumenila
Prve sam swatchala nedavno u Sephori i bolesno su tvrda. Nije mi nista ostalo na ruci. Essie savjetuje koristenje stippling brush
-
Grdana
#17717 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@BJB
I da, lorac pro nema u Italiji

I da, lorac pro nema u Italiji
-
BJB
#17718 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ako su tvrda, zaboravi ih.. Neces ih valjda svaki put grebati necim pa da mozes nanijeti rumenilo.Grdana wrote:Cokolada? Ok, odustajem definitivno!
Ostaje boudoir eyes, mada ona ima jos gore kritike. Ali drzim se klipa sa Shaaanxo u kojem ga svrstava u najbolje palete. Vjerovat cu da je ono divno ljubicasto sjenilo koje cesto ima na ocima, bas iz te palete![]()
E sad cure, spasite mi budzet za ovaj mjesec. Recite da odustanem od Tarte i MUG rumenila![]()
- soraya93
#17719 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja imam cokoladu vec skoro godinu dana, svakodnevno je koristim i prezadovoljna sam. To da se truse nije tacno, nemoguce je da ista padne na obraze jer kada prstom dotaknes sjenu kao da se boja upije u kozu, nema nikakvih cestica..boje su prelijepe, neutralne i moze se dosta kombinacija napraviti. Ja sam svoju platila 30eura u sephori na snizenju
- All Apologies
#17720 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Što se tiče sjenila preporučujem collistar, meni nema boljih. Nit se truse nit se stvaraju linije na kapku, ništa i sve to bez ikakve podloge.
- galamdzinica
#17721 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cini mi se 36 da je bila. A sto rece @soraya93, ni meni se ne cini da se truse jer ih prsti bas "upiju" - kako je sa cetkama ne znam, mozda sa njih nesto opadne.Grdana wrote:Gledala sam i te palete, lijepila sjene po podlaktici, zagledala...i nikakva ljubav se nije desila.galamdzinica wrote:Ja sam je danas isprobala u sephori, ne znam kakva je postojanost, ali boje i tekstura joj je prelijepa. Boudoir eyes mi ima cak i ljepse boje, chocolate bar je meni licno maaalcice pretopla. U sephori je oko 45€, za razliku od lookfantastic i asosa gdje je preko 60Grdana wrote:Heej, je l ijedna kupila cokoladnu paletu od Too Faced? Taman sam bila prelomila za nju i Boudoir Eyes, na ustrb Lorac Pro 2, a onda poceh nalijetat na more negativnih komentara, od previse slicnih nijansi, lose pigmentacije do meljavog izgleda na kapcima?da mi nakedice ne izgledaju kao nove, def bih kupila jednu od te dvije, ali racio je prelomio danas
a mozes probati i make up revolution, hvale cure da prave odlicne dupeove, izmedju ostalog i od ove dvije palete. Cijena - ni 10€.
Da je neko rekao da je skuplja, mozda bi. Zensko prokletstvo![]()
I meni se cini da u cokoladi ima previse toplih nijansi i da bi mi Boudoir mnogo bolje legla.
Sjecas li se njene cijene?
- Cherry-Cherry
#17722 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima li još igdje da se kupi ono lorealovo čudo za rasčešljavanje kose, u spreju, roza ambalaža? Ja ga nigdje nisam našla. Ako nema to, ima li nešto drugo slično? 
- azurna_obala
#17723 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
koristim ovo, i fercera. Malo na vrhove prstiju i utrljati na kosu nakon pranja, ne ispira se.Cherry-Cherry wrote:Ima li još igdje da se kupi ono lorealovo čudo za rasčešljavanje kose, u spreju, roza ambalaža? Ja ga nigdje nisam našla. Ako nema to, ima li nešto drugo slično?

- Michun
#17724 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cure, ima li gdje on line ovo cudo a da nije ovako skupo?
http://www.ebay.com/itm/Nails-Inc-Gel-E ... 3a99ffbe8e
Ili imate neki slican preporuciti?
http://www.ebay.com/itm/Nails-Inc-Gel-E ... 3a99ffbe8e
Ili imate neki slican preporuciti?
-
BJB
#17725 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Znas sta ima njihovo da je dobro i vrijedi novaca.. Nails inc gel like top coat..Nalakiras bilo kakvim lakom, nanesesh topcoat et voila..
http://www.beautybay.com/nailcare/nails ... toncaviar/ Ja sam uzela ovaj kad je bio na snizenju, uz jos neki kod tako da me doslo punooo jeftinije..Ali je stvarno dobar..
http://www.beautybay.com/nailcare/nails ... toncaviar/ Ja sam uzela ovaj kad je bio na snizenju, uz jos neki kod tako da me doslo punooo jeftinije..Ali je stvarno dobar..