Proguglaj, internet je juče bio preplavljen dokumentom u kojem su isti pobrojani, lako ćeš ga naći.VjecitiStudent wrote:Koji su to, konkretno, ciljevi?kox wrote:Kao član DF-a mogu reći da koaliciju sa SDA niti podržavam niti sam protiv nje. Ako uspiju da formiraju funkcionalnu vlast i proguraju proklamovane ciljeve zbog kojih su u istu ušli - odlično, a ako se pokaže da su u vlast ušli samo zbog fotelja - vozdrica.
10 + godina stagniramo ili nazadujemo, vremena za čekanje je sve manje.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
kox
#17701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Helena2014
#17702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SARAJEVO - Neće mi nedostajata vlada, vlast i režim SNSD-a koji je najmanje 300.000 KM ulagao direktno u negiranje genocida. Neće mi nedostajati političar čija je premijerka djeci povratnika nesrpske nacionalnosti u RS oduzimala i oduzima pravo na nacionalnu grupu predmeta, bez ikakvog razloga, između ostalog u intervjuu za Vijesti.ba govori Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte.
http://www.vijesti.ba/intervjui/245703- ... STARA.html
-
StupskaBitanga
#17703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedva čekam da vidim otkazivanje poslušnosti ukoliko SDA koalicija bude i na nižim nivoima
-
quaqro
#17704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja i??Helena2014 wrote:SARAJEVO - Neće mi nedostajata vlada, vlast i režim SNSD-a koji je najmanje 300.000 KM ulagao direktno u negiranje genocida. Neće mi nedostajati političar čija je premijerka djeci povratnika nesrpske nacionalnosti u RS oduzimala i oduzima pravo na nacionalnu grupu predmeta, bez ikakvog razloga, između ostalog u intervjuu za Vijesti.ba govori Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte.
-
VjecitiStudent
#17705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da mu nimalo neće nedostajati, sve će te praznine vrlo lako popuniti Sonja K.Helena2014 wrote:SARAJEVO - Neće mi nedostajata vlada, vlast i režim SNSD-a koji je najmanje 300.000 KM ulagao direktno u negiranje genocida. Neće mi nedostajati političar čija je premijerka djeci povratnika nesrpske nacionalnosti u RS oduzimala i oduzima pravo na nacionalnu grupu predmeta, bez ikakvog razloga, između ostalog u intervjuu za Vijesti.ba govori Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte.
...
- Dozer
#17706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po meni, koalicija sa SDA je unaprijed potpisana propast DF-a.
Pogotovo jer se SDA slozila sa DF-ovim programom, i sad ce odmah krenuti podapinjanje. Razlog jednostavan - ako SDA dozvoli da se ispostavi da je taj DF-ov program dobar, i onda ako se isti pocne osvarivati i pokaze se dobrimn i pozitivnim, SDA ce automatski samu sebe prikazati kao nesposobnu za protekli period od 20 godina.
I potpunim "nevjernicima" ce postati jasno da nisu radili nista za narod, nego samo za sebe, a DF ce dobiti pluseve. Zato ce ici podapinjanje, a kako bi se u dogledno vrijeme, i prije lokalnih izbora, pokazalo da taj program i nije nesto, da je neostvariv, a sami tim i da je DF jos jedna ubleha.
Zivi bili, pa vidjeli...
Pogotovo jer se SDA slozila sa DF-ovim programom, i sad ce odmah krenuti podapinjanje. Razlog jednostavan - ako SDA dozvoli da se ispostavi da je taj DF-ov program dobar, i onda ako se isti pocne osvarivati i pokaze se dobrimn i pozitivnim, SDA ce automatski samu sebe prikazati kao nesposobnu za protekli period od 20 godina.
I potpunim "nevjernicima" ce postati jasno da nisu radili nista za narod, nego samo za sebe, a DF ce dobiti pluseve. Zato ce ici podapinjanje, a kako bi se u dogledno vrijeme, i prije lokalnih izbora, pokazalo da taj program i nije nesto, da je neostvariv, a sami tim i da je DF jos jedna ubleha.
Zivi bili, pa vidjeli...
-
quaqro
#17707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ispovjest željka komšića u sarajevskoj katedrali:
SLABI SE OSVEĆUJU, JAKI OPRAŠTAJU A pametni ignorišu.
20 očenaša i sve je oprošteno, 13 maja na ravnoj gori željko osniva novu stranku
SLABI SE OSVEĆUJU, JAKI OPRAŠTAJU A pametni ignorišu.
20 očenaša i sve je oprošteno, 13 maja na ravnoj gori željko osniva novu stranku
-
quaqro
#17708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Konačno neko pametan, ja jaDozer wrote:Po meni, koalicija sa SDA je unaprijed potpisana propast DF-a.
Zivi bili, pa vidjeli...
- Dr. Kuca
#17709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma evropi se zuri da nas uvede u uniju. Bit ce para, bit ce napretka.
-
StupskaBitanga
#17710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nek prvo namame DragančetaDr. Kuca wrote:Ma evropi se zuri da nas uvede u uniju. Bit ce para, bit ce napretka.
- Dozer
#17711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hau jes nou...
- nosara
#17712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko i u susjedstvu... Zatrpale ih investicije iz jevrope, ne mogu da'nut dusom...Dr. Kuca wrote:Ma evropi se zuri da nas uvede u uniju. Bit ce para, bit ce napretka.
-
Crvene_brigade
#17713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vec dva zastupnika Demokratske fronte-Zeljko Komsic u Skupstini Kantona Sarajevo najavljuju kako ni u snu nece podrzati izdaju i prevaru Zeljka Komsica, nastalu sklapanjem koalicije sa SDA i SDS-om.StupskaBitanga wrote:Jedva čekam da vidim otkazivanje poslušnosti ukoliko SDA koalicija bude i na nižim nivoima
Otkazivanje podrske ovakvoj izdaji najavljuju i drugi netom izabrani zastupnici.
-
StupskaBitanga
#17714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SKS je ionako bio cirkus a sada sa ovom plejadom Boss i nezadovoljnih DFovaca čini m ise da će biti još interesantnije
Kad je konstituirajuća sjednica da se pripreme kokice?
Kad je konstituirajuća sjednica da se pripreme kokice?
-
The BEN10
#17715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U čemu to takozvani program DF-a može kompromitovati SDA?Dozer wrote:Po meni, koalicija sa SDA je unaprijed potpisana propast DF-a.
Zivi bili, pa vidjeli...
- Dozer
#17716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sama cinjenica da je "Bakir pohvalio taj program i slozio se s njim", tj. prihvatio ga...
Zasto ga SDA do sada nije imala, i provela u djelo? Ja mislim da je zato jer nisu htjeli, namjerno i ciljano. Razlog - njima stvari prosperitet ne odgovara ni na koji nacin, jer da nije tako, odavno bi oni bar Federaciju sredili kako treba. Ali, to sam sve ranije detaljno obrazlagao, pa potrazi ako hoces. Meni mrsko pisati opet.
Zasto ga SDA do sada nije imala, i provela u djelo? Ja mislim da je zato jer nisu htjeli, namjerno i ciljano. Razlog - njima stvari prosperitet ne odgovara ni na koji nacin, jer da nije tako, odavno bi oni bar Federaciju sredili kako treba. Ali, to sam sve ranije detaljno obrazlagao, pa potrazi ako hoces. Meni mrsko pisati opet.
-
Chavez Presidente
#17717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Helena2014 wrote:animus wrote:KJad se realno sagleda stanje na politickoj sceni ovo je najbolje sto se moglo dogoditi. Razumijem ja nezadovoljne jer su ocekivali nesto drugo kao i ja ali realno gledajuci nakon rezulatat izbora nije bilo boljih opcija. Mislim da DF ima bolju poziciju nego sto je imao SDP nakon proslih izbora i ukoliko ne budu pravili greske kao Lagumdzija mogli bi mi u ovakvoj situaciji ipak osjetiti neki napredak u citavoj drzavi. Ako bude napretka onda to znaci i popravak rejtinga svih stranaka koje ce ciniti vlast u narednom periodu. Tako da gledajuci iz tog ugla ovo nije lose za DF ali stranke su ovdje najamanje bitne, puno bitnije je stanje u drzavi i standard zivota obicnog covjeka. U ovoj koaliciji svaka stranka nesto dobija ali i nesto daje sto u stvarai i cini osnovu svakog kompromisa a ucestvovanje u vlasti u nekoj koaliciji i jeste veliki kompromis. Sad je pitanje detalja jeli neko vise dao ili dobio. T o toliko i nije bitno ukoliko se svi budu drzali osnovnih principa sporazuma i ako drzava krene naprijed. Imamo konacno uslove koji nam omogucavaju napredak i sad je pitanje jesu li svi bili iskreni.
Vjerujem da moj glas na državnom i federalnom nivou nije bacen. Treba vidjeti kako ce se ovo sve nastaviti odvijati jer tek sad nastupa šou u RS ali i Federaciji BiH. Iako ne gotivim Bakira svijdela mi se njegova sinocnja izjava kad je rekao Covicu da treba da se brine za hrvatske interese a ne za Dodika. Jeste onako mahalski receno ali je precizna do bola.Stvarno ne vjerujem da je i jednom Hrvatu u BiH bitnija sudbina Dodika od nacionalnog interesa. Ako Covic ispadene iz vlasti zbog Dodika onda ce imati problem sa svojima narodom i sa svojom strankom. Ipak su ga 4 godine strpljivo cekali i sad da opet ispadnu iz vlasti bilo bi katastrofalno.
-
Chavez Presidente
#17718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vee-jay wrote:20 stranica kmecanja "ljevicara".Jednostavno, ako ZK i ekipa mu nisu u stanju da se dokazu i pokazu ili stavise ako pokazu da su isti kao SDA, SDP & Co. onda nisu ni zasluzili vlast. Malo mi je neshvatljivo kako se ljudi vise boje za buducnost DFa a ne za buducnost drzave i gradjana u njoj.
Kako god ova platforma jednostavno izgleda, ona se nije mogla napisati i dogovoriti u ovih sedmicu-dvije. Dakle ona je napisana prije izbora kada su stranci vjerovali da ce im se turbo marketinska kampanja protiv SDP/SDA isplatiti i dovesti DF i SBB kao zamjenu. Slonovi MZa, onakvi kakvi su, pragmaticni i nezainteresirani, znaju u najkracem mogucem roku napraviti kompromise - tako da je SBB (preko noci ali ne neocekivano) ispala iz kombinacije a SDA je ponovo stavljena u poziciju u kojoj ce moci glumiti opoziciju, kada i kako zatreba![]()
Kako ja ovo vidim, koliko god mi je bilo jedino logicno da ce DF u vlast (da se ne lazemo, znali smo svi da ce DF morati u vlast, jer manjinska vlada nije moguca), nisam ocekivao da ce se dogoditi ovaj puc preko kojeg ce Komsic preuzeti mjesto Covica i izbaciti Dodika iz vlasti. Respekt.
-
Crvene_brigade
#17719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Razgovarao sam sa nekoliko glasaca DF-a, i svi unisono dijele misljenje i govore kako se radi o besramnoj izdaji izvrsenoj od strane Zeljka Komsica.
To je jedini ispravan zakljucak nakon sklapanja sporazuma sa pomagacem prononsiranog ratnog zlocinca i njegovom zlocinackom organizacijom SDS.
Oni tvrde kako su glasali za DF kako bi osujetili daljne propadanje nase zemlje vladavinom nacionalisticko-kriminalizovanih oligarhija, a sa kojima je Zeljko Komsic napravio politicki dogovor oko podjele fotelja u naredne cetiri godine.
To je jedini ispravan zakljucak nakon sklapanja sporazuma sa pomagacem prononsiranog ratnog zlocinca i njegovom zlocinackom organizacijom SDS.
Oni tvrde kako su glasali za DF kako bi osujetili daljne propadanje nase zemlje vladavinom nacionalisticko-kriminalizovanih oligarhija, a sa kojima je Zeljko Komsic napravio politicki dogovor oko podjele fotelja u naredne cetiri godine.
-
baxul
#17720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kako ti nije mrsko višeCrvene_brigade wrote:Razgovarao sam sa nekoliko glasaca DF-a, i svi unisono dijele misljenje i govore kako se radi o besramnoj izdaji izvrsenoj od strane Zeljka Komsica.
- drug_profi
#17721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo zajebo se DF samo tako. Hajd i nekako ako koaliciha ostane samo na drzavnom nivou. Tu treba jedinstvo i snagu pokazati radi ulaska u NATO sto prije.
svi nizi nivoi su sve veci koitus a ne koalicija za DF. Sad je vrijeme da se pisu fakture a platice ne onaj ko je raxbijao nego onaj sto je dosao da pocisti.
moj projedlog je da se uzdrze od uzimanja vlasti u federaciji i kantonima ili da se povuku iz koalicije za godinu dana sa objavom da SDA ne zeli rrforme i sve pokusaje blokira.
mogli bi spasiti obraz onda
svi nizi nivoi su sve veci koitus a ne koalicija za DF. Sad je vrijeme da se pisu fakture a platice ne onaj ko je raxbijao nego onaj sto je dosao da pocisti.
moj projedlog je da se uzdrze od uzimanja vlasti u federaciji i kantonima ili da se povuku iz koalicije za godinu dana sa objavom da SDA ne zeli rrforme i sve pokusaje blokira.
mogli bi spasiti obraz onda
- Dr. Kuca
#17722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aaaaajmo bit pozitivni. Jebo vas avaz i negativa.
- Helena2014
#17723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Crvene_brigade wrote:Razgovarao sam sa nekoliko glasaca DF-a, i svi unisono dijele misljenje i govore kako se radi o besramnoj izdaji izvrsenoj od strane Zeljka Komsica.
Šta je sa vama ljudi?
Političke stranke su organizovane političke grupe čiji je cilj osvajanje vlasti, zadržavanje i participacija u vlasti.
ponoviću
Političke stranke su organizovane političke grupe čiji je cilj osvajanje vlasti, zadržavanje i participacija u vlasti.
zašto ste glasali za DF, ako ga niste htjeli u vlasti???? Toliko ste kontradiktorni, pustite ljudima da rade svoj posao za šta će i platu primati
-
Chavez Presidente
#17724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Helena2014 wrote:SARAJEVO - Neće mi nedostajata vlada, vlast i režim SNSD-a koji je najmanje 300.000 KM ulagao direktno u negiranje genocida. Neće mi nedostajati političar čija je premijerka djeci povratnika nesrpske nacionalnosti u RS oduzimala i oduzima pravo na nacionalnu grupu predmeta, bez ikakvog razloga, između ostalog u intervjuu za Vijesti.ba govori Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte.
VIJESTI.BA: Zastupnica SNSD u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Dušanka Majkić upozorava da se "krčma ne može praviti bez krčmara".
"SULJAGIĆ: Račun se ne može praviti bez krčmara. Ovo nije krčma, nego država, koju su ljudi poput Dušanke Majkić jako dugo krčmili, pa su je počli shvatati kao kafanu. Ovo nije kafana, ovo je država.
Ova skupina ljudi je sjela i dogovorila se oko ciljeva, koji se temelje na njihovom zajedničkom interesu. Svi ćemo imati priliku da dokažemo da smo mislili ovo što smo danas potpisali. U suprotnom, narod će nam suditi. Sve će biti stavljeno na test."
Sa 12% glasova kreirati drzavnu vlast i poslati Dodika na smetljiste a Covica iz ofanzive u defanzivu je NEPROCJENJIVO Za sve ostalo tu je Visa i Mastercard
Kakav tromblon trebas biti da Komsica nazivas parmakom i da se hvalis sto nisi izasao na izbore, dakle nevjerovatno ko sve pise po ovom forumu
- Helena2014
#17725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dr. Kuca wrote:Aaaaajmo bit pozitivni. Jebo vas avaz i negativa.
Kako su čudni, dakle željeli su osovinu SNSD-HDZ-SBB i DF kao privjesak, eto to je ta druga alternativa, nemam drugo objašnjenje.
A i čovjek gore @Chavez Presidente sve objasnio
Last edited by Helena2014 on 10/11/2014 11:52, edited 2 times in total.