Likovo je i kad se jedan navijac sarajeva borio za zivot nakon okrsaja sa manijacima.karanana wrote:hehe, eno srpski mediji izvukli mirzine facebook postove u kojima likuje nad smrcu onog zvezdinog navijaca u istanbulu.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
al-em
#17701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- muha_sa
#17702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne bih generalizovo jer znam mnogo finih i u svakom pogledu pravih momaka koji navijaju jal za SA jal za Želju, al imena tih navijackih skupina je da bog mili sacuva
Horde zla
pa ide neka pjesma što se horski pjeva---bordo bjeli huligani
Manijaci
Robijaši
Fukare
Lešinari
....................
otkud im na pamet pade da daju ova imena pita se jedan Muha- pitar koji je pitar kako zna za sebe.
Horde zla
Manijaci
Robijaši
Fukare
Lešinari
....................
otkud im na pamet pade da daju ova imena pita se jedan Muha- pitar koji je pitar kako zna za sebe.
- zateznistub
#17703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Navijam svim srcem za FK Sarajevo, ali kad mi neko kaze da sam hordas, lijepo mi muka! Pitar maksimalno...muha_sa wrote:ne bih generalizovo jer znam mnogo finih i u svakom pogledu pravih momaka koji navijaju jal za SA jal za Želju, al imena tih navijackih skupina je da bog mili sacuva![]()
Horde zlapa ide neka pjesma što se horski pjeva---bordo bjeli huligani
![]()
Manijaci![]()
Robijaši![]()
Fukare![]()
Lešinari![]()
....................
- Logovan
#17704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A kako bi ti da se navijačke grupe zovu?muha_sa wrote:ne bih generalizovo jer znam mnogo finih i u svakom pogledu pravih momaka koji navijaju jal za SA jal za Želju, al imena tih navijackih skupina je da bog mili sacuva![]()
- zateznistub
#17705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ubice, silovatelji... zvuci efektnije...Logovan wrote:A kako bi ti da se navijačke grupe zovu?muha_sa wrote:ne bih generalizovo jer znam mnogo finih i u svakom pogledu pravih momaka koji navijaju jal za SA jal za Želju, al imena tih navijackih skupina je da bog mili sacuva![]()
otkud im na pamet pade da daju ova imena pita se jedan Muha- pitar koji je pitar kako zna za sebe.Teletabisi, medvjedići dobrog srca, pokemoni?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
he kad sam ja to isto pitanje postavio!!!!muha_sa wrote:ne bih generalizovo jer znam mnogo finih i u svakom pogledu pravih momaka koji navijaju jal za SA jal za Želju, al imena tih navijackih skupina je da bog mili sacuva![]()
![]()
Manijaci![]()
Robijaši![]()
Fukare![]()
Lešinari![]()
....................
- Logovan
#17707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Može.zateznistub wrote:Ubice, silovatelji... zvuci efektnije...Logovan wrote:A kako bi ti da se navijačke grupe zovu?muha_sa wrote:ne bih generalizovo jer znam mnogo finih i u svakom pogledu pravih momaka koji navijaju jal za SA jal za Želju, al imena tih navijackih skupina je da bog mili sacuva![]()
otkud im na pamet pade da daju ova imena pita se jedan Muha- pitar koji je pitar kako zna za sebe.Teletabisi, medvjedići dobrog srca, pokemoni?
Ljudi šta vam je, pa sve navijačke grupe imaju ovakva i slična imena. Mislim stvarno glupa vam je priča.
- kucniljubimac
#17708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Joj Muhe, pa od tebe to ne ocekujem... nece se zvati Cvjetno Drustvo Sarajevo.To bas ono djecija misljenje otkud takva imena 
- zateznistub
#17709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da li mislis na ove balkanske idiote ili bjelosvjetske, jer ako mislis globalno nije tacnoLogovan wrote: Može.![]()
Ljudi šta vam je, pa sve navijačke grupe imaju ovakva i slična imena. Mislim stvarno glupa vam je priča.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Robijasi je sasvim logicno imehrasno38 wrote:he kad sam ja to isto pitanje postavio!!!!muha_sa wrote:ne bih generalizovo jer znam mnogo finih i u svakom pogledu pravih momaka koji navijaju jal za SA jal za Želju, al imena tih navijackih skupina je da bog mili sacuva![]()
![]()
Manijaci![]()
Robijaši![]()
Fukare![]()
Lešinari![]()
....................
- Logovan
#17711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne računajući ove balkanske navijače, onda jako malo ima navijačkih grupa sa sličnim nazivima, barem koliko znam. Uglavnom, ima ih.zateznistub wrote:da li mislis na ove balkanske idiote ili bjelosvjetske, jer ako mislis globalno nije tacnoLogovan wrote: Može.![]()
Ljudi šta vam je, pa sve navijačke grupe imaju ovakva i slična imena. Mislim stvarno glupa vam je priča.![]()
Ne razumijem kakve veze imena imaju sa problemima, tipa pucnjava, itd. Kao da ime igra neku ulogu u belajima.
- zateznistub
#17712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I te kako ima veze. Sve ima veze. Prije se na tekmu islo raadi tekme, da se provede da navijas...rekviziti su bili deca-dvije rakije i meze (sto ti Muha moze potvrditi jer je stariji), danasnji rekviziti imaju vise veze sa ratnim sukobima nego sa tekmom...Logovan wrote: Ne računajući ove balkanske navijače, onda jako malo ima navijačkih grupa sa sličnim nazivima, barem koliko znam. Uglavnom, ima ih.
Ne razumijem kakve veze imena imaju sa problemima, tipa pucnjava, itd. Kao da ime igra neku ulogu u belajima.
toliko
- Logovan
#17713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A sad kao ne možeš otići i navijati? Ne moraš brate baš na onu tribinu gdje su Horde/Manijaci/Robijaši, odeš na drugu i navijaš koliko god hoćeš.zateznistub wrote:I te kako ima veze. Sve ima veze. Prije se na tekmu islo raadi tekme, da se provede da navijas...rekviziti su bili deca-dvije rakije i meze (sto ti Muha moze potvrditi jer je stariji), danasnji rekviziti imaju vise veze sa ratnim sukobima nego sa tekmom...Logovan wrote: Ne računajući ove balkanske navijače, onda jako malo ima navijačkih grupa sa sličnim nazivima, barem koliko znam. Uglavnom, ima ih.
toliko
Imate bespotreban strah od onih najvatrenijih navijača. Preuveličava se kao i svaki put.
- zateznistub
#17714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ako smatras da se "vatrenost" ispoljava na nacin na koji se danas ispoljava onda si debelo u zabludi.Logovan wrote: A sad kao ne možeš otići i navijati? Ne moraš brate baš na onu tribinu gdje su Horde/Manijaci/Robijaši, odeš na drugu i navijaš koliko god hoćeš.
Imate bespotreban strah od onih najvatrenijih navijača. Preuveličava se kao i svaki put.
Mene je moj rahmetli otac vodao po grbavici bez ikakvog straha da ce mi nesto biti, danas nija takav slucaj i meni ni nakraj pameti ne pada da svoje dvije vodam. a vjeruj da bih volio...
- radiša
#17715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Citam kao dvojba između delalica i ovog amara ko ce biti vođa kako god okrenes ni jedan ne valja.Đe su ti pravi navijaci da otjeraju ove lopovcice,oni da im budu vođe,sramota.
- thekupus
#17716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pravi navijaci nisu ludi da se zamjeraju bilo kojem od njih, vidjeli smo u ovoj situaciji kako se to zavrsava, nevini zavrse u zemljiradiša wrote:Citam kao dvojba između delalica i ovog amara ko ce biti vođa kako god okrenes ni jedan ne valja.Đe su ti pravi navijaci da otjeraju ove lopovcice,oni da im budu vođe,sramota.
- radiša
#17717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne moraju se zamjerati,samo nek zamjene jug drugom tribinom i cao zdravo.
- muha_sa
#17718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mojoj generaciji su Idoli bili Hase, Švabo, Mišo, Vujovic, Šekularac, Džajic.......Indexi, Kemica, Dugme......................i sa njima smo se identificirali a obavezno na utakmice išli bilo na Koševo bilo na Grbavicu a bogme i na gostovanja diljem Juge--bilo je i belaja-moram priznat.
ovoj sad generaciji su idoli raznorazni Kristijani i kojekavi nabildani---zato i lajkaju kad im havera vode s lisicama na rukama u muriju a on se smije kao da je neko dobro djelo ucinio a ne klošarluk.
zato sam protiv imena Horde zla, Manijaci.................................ko skonto skonto---ko nije šta cu mu ja.
hajd vozdra--pocinje drugo poluvrijeme.
ovoj sad generaciji su idoli raznorazni Kristijani i kojekavi nabildani---zato i lajkaju kad im havera vode s lisicama na rukama u muriju a on se smije kao da je neko dobro djelo ucinio a ne klošarluk.
zato sam protiv imena Horde zla, Manijaci.................................ko skonto skonto---ko nije šta cu mu ja.
- Logovan
#17719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne, nisi me shvatio. Oni koji uvijek pjevaju na utakmicama se i nazivaju "najvatreniji" i tako je svugdje u svijetu. Nemoj sad biti bukvalac, pa shvatati na pogrešan način.zateznistub wrote: Ako smatras da se "vatrenost" ispoljava na nacin na koji se danas ispoljava onda si debelo u zabludi.
Mene je moj rahmetli otac vodao po grbavici bez ikakvog straha da ce mi nesto biti, danas nija takav slucaj i meni ni nakraj pameti ne pada da svoje dvije vodam. a vjeruj da bih volio...
Mene i brata otac je vodao na utakmice Sarajeva kada je bilo dosta belaja na derbijima. Nikada nam se ništa nije desilo, bili na zapadnoj tribini. Znali smo sjediti sa šalovima Sarajeva odmah do navijača Želje.
Imam na stotine odgledanih utakmica, kako sa sjevera, tako i sa zapada i sa istoka. Nisam imao nikada problema.
- Logovan
#17720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Hvala dragom Bogu pa meni nisu idoli Kristijani i slični.muha_sa wrote:mojoj generaciji su Idoli bili Hase, Švabo, Mišo, Vujovic, Šekularac, Džajic.......Indexi, Kemica, Dugme......................i sa njima smo se identificirali a obavezno na utakmice išli bilo na Koševo bilo na Grbavicu a bogme i na gostovanja diljem Juge--bilo je i belaja-moram priznat.
To što meni ne smetaju imena Horde, Manijaci, itd, jer smatram da je normalno da navijačke grupe nose takva imena, ne znači da se ložim na budale, tipa Kristijan.
- ilkbahar
#17721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da se vratimo na temu.
Danas u sred bijela dana, tacnije prije dvanaest sati pored papagajke prolazim i zamalo me ne pokupi golf petica nebesko plave boje. Isao je 150 na sat minimalno i zamalo se zabio u trolejbus i da bi to izbjegao naglo je skrenuio i malo ga je zanijelo pa je sekunda trebala da pokiupi pjesake na trotuaru, vile su ga pronosale.
Pa reko da vidim da nema kakvih vijesti da se golf petica nebesko plave boje negdje razlijepio u toku dana.
Nikad u zivotu nisam nikom pozeljela trenutnu smrt, al za ovog idiota bi najbolje bilo da skrati muke sam sebi i to sto prije.
Ovo danas sta sam vidjela se moze okarakterisati kao krivicno djelo ubistva u pokusaju.
Pored toga vidjeh neki dan onog kriminalnca sto je ubio lika na vratniku, seta svojom mahalom ko sav sretan i to opet sa torbicom preko ramena. Pa lijepo me strah bili proci pored njega.
Shvatal ova nasa policija, tuzilastvo i pravosudje da obican svijet svakog dana strahuje za svoj zivot ! Pa gore nam je nego u ratu sto je bilo. Samo cekas kad ce te sta pogodit!
Danas u sred bijela dana, tacnije prije dvanaest sati pored papagajke prolazim i zamalo me ne pokupi golf petica nebesko plave boje. Isao je 150 na sat minimalno i zamalo se zabio u trolejbus i da bi to izbjegao naglo je skrenuio i malo ga je zanijelo pa je sekunda trebala da pokiupi pjesake na trotuaru, vile su ga pronosale.
Pa reko da vidim da nema kakvih vijesti da se golf petica nebesko plave boje negdje razlijepio u toku dana.
Nikad u zivotu nisam nikom pozeljela trenutnu smrt, al za ovog idiota bi najbolje bilo da skrati muke sam sebi i to sto prije.
Ovo danas sta sam vidjela se moze okarakterisati kao krivicno djelo ubistva u pokusaju.
Pored toga vidjeh neki dan onog kriminalnca sto je ubio lika na vratniku, seta svojom mahalom ko sav sretan i to opet sa torbicom preko ramena. Pa lijepo me strah bili proci pored njega.
Shvatal ova nasa policija, tuzilastvo i pravosudje da obican svijet svakog dana strahuje za svoj zivot ! Pa gore nam je nego u ratu sto je bilo. Samo cekas kad ce te sta pogodit!
-
VjecitiStudent
#17722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Itekako shvataju, namjera im i jeste da se zabavimo isključivo našim golim životimailkbahar wrote: Shvatal ova nasa policija, tuzilastvo i pravosudje da obican svijet svakog dana strahuje za svoj zivot ! Pa gore nam je nego u ratu sto je bilo. Samo cekas kad ce te sta pogodit!
-
Margita81
#17723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Upravo tako!zateznistub wrote:I te kako ima veze. Sve ima veze. Prije se na tekmu islo raadi tekme, da se provede da navijas...rekviziti su bili deca-dvije rakije i meze (sto ti Muha moze potvrditi jer je stariji), danasnji rekviziti imaju vise veze sa ratnim sukobima nego sa tekmom...Logovan wrote: Ne računajući ove balkanske navijače, onda jako malo ima navijačkih grupa sa sličnim nazivima, barem koliko znam. Uglavnom, ima ih.
toliko
Previse sve mirise na Bg 90ih, zvezdase, partizanovce, zemunce, sitne krimose i sl bagru.
Ko to vise ide na tekmu da gleda fudbal. Koji nam klupski bar nije nikad bio na nizim granama.
- Logovan
#17724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Idem ja da gledam fudbal i da bordim svoj klub.Margita81 wrote: Ko to vise ide na tekmu da gleda fudbal. Koji nam klupski bar nije nikad bio na nizim granama.
Prestanite već jednom trpati sve nas u isti koš sa narkomanima, dilerima, razbojnicima, lopovima i sa ostalim kretenima koji dolaze na utakmice.
Ne pametujte kad nemate veze s vezom.
-
mali_balon
#17725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
VjecitiStudent wrote:Itekako shvataju, namjera im i jeste da se zabavimo isključivo našim golim životimailkbahar wrote: Shvatal ova nasa policija, tuzilastvo i pravosudje da obican svijet svakog dana strahuje za svoj zivot ! Pa gore nam je nego u ratu sto je bilo. Samo cekas kad ce te sta pogodit!
Teror (iz latinskog terror, terroris, strava ili užas) je sustavno i često naizgled planirano širenje straha i užasa kroz provođenje ili prijetnju nasiljem kako bi se ljude učinilo poslušnima ili pokornima. Korištenje terora za postizanje političkih ili ekonomskih ciljeva naziva se terorizmom.