Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#17676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Throttle wrote:Maloprije baja gusla 24kmh u zoni 40 i 50. Nabacio cvike i citav svijet njegov. Nahvata se kolona za njim, ne hebe lik. Bitno je razgledat ko sjedi po kafama. Ima nas koji bi kuci
U Visokom uobičajena stvar. Manje vremena potroši od Sarajeva do Visokog nego kroz Visoko.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#17677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Ja ne znam stvarno sta se ovoj raji generalno desava po pitanju guslanja u saobracaju. Meni ovo polako postaje svojevrsni fenomen.
Sjecam se da je do prije 10-ak godina jedna od glavih tema po pitanju voznje i sigurnosti bila brza voznja i apelovanje da se ne vozi brzo. Sada komotno mozemo apelovati na stoku da ubrza voznju, jer je ovo postalo nepodnosljivo.

Nije uopste stvar vise u tome da li ti se zuri negdje, vec ne razumijem kako se ljudima da guzeljati 35 na ogranicenju od 60 i to raditi dobrovoljno?! Kako se ljudima da tako sporo voziti i kakav je to mentalni sklop koji pati od tolike kolicine bolikurcitisa?! :roll:
amar1994

#17678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:Ja ne znam stvarno sta se ovoj raji generalno desava po pitanju guslanja u saobracaju. Meni ovo polako postaje svojevrsni fenomen.
Sjecam se da je do prije 10-ak godina jedna od glavih tema po pitanju voznje i sigurnosti bila brza voznja i apelovanje da se ne vozi brzo. Sada komotno mozemo apelovati na stoku da ubrza voznju, jer je ovo postalo nepodnosljivo.

Nije uopste stvar vise u tome da li ti se zuri negdje, vec ne razumijem kako se ljudima da guzeljati 35 na ogranicenju od 60 i to raditi dobrovoljno?! Kako se ljudima da tako sporo voziti i kakav je to mentalni sklop koji pati od tolike kolicine bolikurcitisa?! :roll:
sve go debil i idiot :run:

ja sam prekuce uspio od centra do stupa i nazad u cetvrtoj prec , sve 65 :shock: , sve sam cekao nebil snijeg pao :D

zato juce 25 uz brdo poslije Pazarica , neka rinaka u novom fordu gusla :-)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#17679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

amar1994 wrote:
Romeo 80 wrote:Ja ne znam stvarno sta se ovoj raji generalno desava po pitanju guslanja u saobracaju. Meni ovo polako postaje svojevrsni fenomen.

sve go debil i idiot :run:

ja sam prekuce uspio od centra do stupa i nazad u cetvrtoj prec , sve 65 :shock: , sve sam cekao nebil snijeg pao :D

zato juce 25 uz brdo poslije Pazarica , neka rinaka u novom fordu gusla :-)
Jesi li siguran da samo nisi lijepo sanjao :D :oops:
Filter

#17680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

90% guslaca drk,pardon, tipka po telefonu
amar1994

#17681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:
Jesi li siguran da samo nisi lijepo sanjao :D :oops:
nisam , druga brzina i lagano , potrosnja trenutna 11l/100km :lol:
Laplace

#17682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Auto škole. Kad sam ja bio na obuci, instruktor me je opominjao da ne vozim tako sporo da se iza mene formira kolona, odnosno da ne smetam - ili da ubrzam ili da se sklonim. To poštujem i sad (neki dan sam imao malih problema sa autom - nije mjerio brzinu a kad ubrzam upali se lampica airbaga - pa sam vozio od 40-tak. Zato sam se u svakoj prilici sklanjao sa puta čim vidim da me vozila sustižu.

Sad instruktori uče kandidate da voze što sporije (sporije = sigurnije). I onda ide u drugoj a sa glavnog puta skreće u prvoj, sve da što više sačuvaju auto (kupe neke petice ili šestice, valja to čuvati da ne pređe prebrzo preko one bijele linije na putu).

Neki dan vozim iza jednog terenca, iza mene još jedno vozilo (ukupno troje u koloni), kad sa Bingovog parkinga izlazi auto škola sa kandidatom i oduzima nam prvenstvo prolaza, da bi nastavio voziti 20-25 km/h. Taj kandidat će položiti ispit i kasnije voziti auto uvjeren da je taj potez sasvim pravilan.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

mentalni slop degenerika koji zive u velikom gradu mimo svojih mogucnosti.zive na kredit,u crvenom,na rate,na lizing,na pusing,a sve to zbog komsija ,rodbine i u inat hejterima.jer mora se vozit al je sve skupo,gorivo,registracija,gume,majstor,mali servis,veliki servis,parking....
stede gorivo debili,mlitavo krecu,guzeljaju.krenem prvi normalno na semaforu ,ne stiscem pretjerano gas,ubrzam do 60,pogledam u retrovizor,degenerici ostali 300m iza mene... :run:
zurim stalno,nemam vremena u zivotu da se vozim iza debila i guslaca.volim aute i fanatik sam za voznjom,ali nastojim sto manje vremena provoditi u autu,jer mi je ta voznja po gradu toliko pocela ici na kurac....
bitanga_sa_otesa

#17684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Laplace wrote: Taj kandidat će položiti ispit i kasnije voziti auto uvjeren da je taj potez sasvim pravilan.
buduci forumski''pravnik''
amar1994

#17685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Laplace wrote:
Auto škole. Kad sam ja bio na obuci, instruktor me je opominjao da ne vozim tako sporo da se iza mene formira kolona, odnosno da ne smetam - ili da ubrzam ili da se sklonim. To poštujem i sad (neki dan sam imao malih problema sa autom - nije mjerio brzinu a kad ubrzam upali se lampica airbaga - pa sam vozio od 40-tak. Zato sam se u svakoj prilici sklanjao sa puta čim vidim da me vozila sustižu.

Sad instruktori uče kandidate da voze što sporije (sporije = sigurnije). I onda ide u drugoj a sa glavnog puta skreće u prvoj, sve da što više sačuvaju auto (kupe neke petice ili šestice, valja to čuvati da ne pređe prebrzo preko one bijele linije na putu).

Neki dan vozim iza jednog terenca, iza mene još jedno vozilo (ukupno troje u koloni), kad sa Bingovog parkinga izlazi auto škola sa kandidatom i oduzima nam prvenstvo prolaza, da bi nastavio voziti 20-25 km/h. Taj kandidat će položiti ispit i kasnije voziti auto uvjeren da je taj potez sasvim pravilan.
masa ih sa P vozi lijevom trakom , ne kontam tu obuku i ucenje ?

meni je ponavljao ko papagaj drzi se desne i to skroz u desno .
kloniran

#17686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

pa reforma saobracaja

jebes ti i zakon koji dozvoljava nekome da bude instruktor voznje a dana iskustva za volanom nema
a ima ih takvih po sarajevu
tempuser

#17687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

kloniran wrote:pa reforma saobracaja

jebes ti i zakon koji dozvoljava nekome da bude instruktor voznje a dana iskustva za volanom nema
Nema to veze sa iskustvom, dzaba da je 100 godina za volanom ako nema osnovne kulture i obzira prema drugima.
Daryl Dixon

#17688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

bitanga_sa_otesa wrote:

mentalni slop degenerika koji zive u velikom gradu mimo svojih mogucnosti.zive na kredit,u crvenom,na rate,na lizing,na pusing,a sve to zbog komsija ,rodbine i u inat hejterima.jer mora se vozit al je sve skupo,gorivo,registracija,gume,majstor,mali servis,veliki servis,parking....
stede gorivo debili,mlitavo krecu,guzeljaju.krenem prvi normalno na semaforu ,ne stiscem pretjerano gas,ubrzam do 60,pogledam u retrovizor,degenerici ostali 300m iza mene... :run:
zurim stalno,nemam vremena u zivotu da se vozim iza debila i guslaca.volim aute i fanatik sam za voznjom,ali nastojim sto manje vremena provoditi u autu,jer mi je ta voznja po gradu toliko pocela ici na kurac....
nije mi se jednom to desilo da vidim u retrovizoru.. sve metuzalemi u voznji..
kloniran

#17689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

tempuser wrote:
kloniran wrote:pa reforma saobracaja

Nema to veze sa iskustvom, dzaba da je 100 godina za volanom ako nema osnovne kulture i obzira prema drugima.
kako nema veze, kad te obucava osoba koja prije licence nije vozila, kako ce ta osoba imati bilo sta sto si naveo :-)
bleee_sa

#17690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Vožnjom se stiču rutina i iskustvo, obzir i kulturu bi trebalo iz kuće da poneseš.
vauvau

#17691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

bleee_sa wrote:Vožnjom se stiču rutina i iskustvo, obzir i kulturu bi trebalo iz kuće da poneseš.
Upravo. To je ono šta je općepoznato. Ali kako pojasniti danas ljudima da nije pristojno buljiti u mobitel u društvu. I kako onda takovim osobama pojasniti da ne koriste mobilni u vožnji ili slično. To se nije kulturi naučilo doma i sad je kasno za prevaspitanje. Samo po džepu udari i vozačku dozvolu oduzimaj. Ako ponovi oduzimanje imovine i slobode. Pa pretječi na punoj i tipkaj po zenici.
Maraschino

#17692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Maraschino »

zdruzdjo wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:svaki bezvezni udes - stotinu govnara mora jos vise usporiti saobracaj i skoro stat,razgledat i blejat ko da mecka igra :zid: :zid: :zid:

E jesi ti neki ters coe'k.
Pa moram uslikati za foruma kako je pukao okvir od tablice i spala prljavstina sa iste.
Dobri ste pa se sjeti jedne saobracajke u mom mjestu. Dok je jedna traka bila zatvorena i radio se uvidjaj drugom se nesmetano vozilo ali usporeno. Sa strane je stajao policajac koji je na bubicu prijavljivao svakog onog ko je slikavao a malo dalje ih je cekalo policijsko auto koje je te iste zaustavljalo i pisalo kazne. Za nepuni sat 30-tak kazni napisano...
...pa nastavite slikati i snimati odnosno drzati telefone umjesto volana. :izet:
Sodom1

#17693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Može li suvozaĆ slikati.?
bitanga_sa_otesa

#17694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

mislis slikavat :lol:
Sodom1

#17695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

To to :lol: :lol:
commendatore

#17696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

oto oto
tempuser

#17697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Lagana nedjeljna cakula

Imagehow to do a screen shot
Throttle

#17698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Sinoc neki papak sa Audijem A3, sto bi rekla vjesalica sa seljonima, ubi u retrovizore po gradu. Stisnem malo gas, on ispaljuje neki mlin pod haubom i prati me, prikocim, vozi tik iza mene iako ima traku pored slobodnu. Taman dosli pred kruzni, ja kocim a on pun gas i presjece moju traku metar ispred mene. Blicnem mu, ode opet pun gas. Stignem ga na iducem kruznom, stanemo pjesacima, unutra neki balavci, slovo P uradjeno skroz malo i zabijeno u cosak sajbe, na tabli dvije zute lampice gore. Pa hebem ti idi popravi to auto i nastimaj farove makar da snop ili vecinu njega bacaju pred auto a ne da prolaze kroz mene ko rendgen. Ovi su mi za dlaku ispred onih sto voze pod dugim kad im izgori sijalica kratkog
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#17699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Throttle wrote:Sinoc neki papak sa Audijem A3, sto bi rekla vjesalica sa seljonima, ubi u retrovizore po gradu. Stisnem malo gas, on ispaljuje neki mlin pod haubom i prati me, prikocim, vozi tik iza mene iako ima traku pored slobodnu. Taman dosli pred kruzni, ja kocim a on pun gas i presjece moju traku metar ispred mene. Blicnem mu, ode opet pun gas. Stignem ga na iducem kruznom, stanemo pjesacima, unutra neki balavci, slovo P uradjeno skroz malo i zabijeno u cosak sajbe, na tabli dvije zute lampice gore. Pa hebem ti idi popravi to auto i nastimaj farove makar da snop ili vecinu njega bacaju pred auto a ne da prolaze kroz mene ko rendgen. Ovi su mi za dlaku ispred onih sto voze pod dugim kad im izgori sijalica kratkog
Da nije crveni A3, ali limuzina, a ne hatch ?
bitanga_sa_otesa

#17700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Throttle wrote: Taman dosli pred kruzni, ja kocim a on pun gas i presjece moju traku metar ispred mene.
mozda su neki serifovi obozavatelji ili segrti :lol:
Post Reply