Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
todd_smith

#17676 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

90minut wrote:
todd_smith wrote:Jamie je plot twist tj namjerno uradjeno da eto ide jer je voli, na kraju ce je on ubiti valjda.

Scena sa Bronom...JEDNO VELIKO WTF...lik se usetao u citav winterfell sa jebenim crossbowom. Proveo dijalog od bukvalno 2 minute i nestao. WHAT THE FUCK.

I pisci su rekli razlog sto Dany nije vidjela Eurona i jebene brodove dok je bila na zmaju iznad njih...JER JE JEDNOSTAVNO ZABORAVILA NA NJIH...ljudi bukvalno to rekose na onom “behind the episode” wtf hahahah

Helem

Mislim da Jon umire takodjer jer je slicno kao sa Nedom. A i Sansa je rekla “men from my family dont fair well in the South” moguc foreshadowing.

Mislim da Arya nece ubiti vise nikoga “glavnog” jer je odradila svoje sa Night Kingom. Mislim da je vrlo moguce sa ce Mountain ubiti brata, a Arya njega i na lraju kao tuza jer je Clegane mrtav. Ili u rukama joj umire.

Malo glupo da Ghost samo onako bio tu, okrenu mu glavu i hajd cao.

Uglavnom 10 godina serije sjebase u 4 epizode.
Ne valjda nego sigurno ako je neko mislio da je ozbiljan kad je govorio ono Brienne onda ne znam koliko ste vi serija i filmova gledali u životu da ne vidite klasičan plot twist gdje ce je Jamie ubiti.
Osim sto kako ova serija ide logika pisaca ide:

“Ok ljudi ce skontati da ide da je ubije...znaci moramo uraditi da ide fkt da se vrati ali onda to nema smisla jer je tako i rekao da ce uraditi...”
todd_smith

#17677 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Kal El wrote:
pici wrote:
Kal El wrote:Citao sam neke leakove za zadnje dvije epizode, isti taj leak je pogodio sta ce se desiti u 4toj epizodi, ako je istinito onda je sranje zavrsetak...
ti leakovi su sranje, ima nesta pogodjeno al ima dosta ne pogodjeno... lazne skripte da bi odvratili paznju
Iskreno se nadam. :mrgreen:

Dosta komentara su bili veoma skepticni, nadam se da nije bas sve istina.
I ja sam neke citao ali oni su spominjali Theona u 5. epizodi tako da odmah znam da je suplja :lol:
Kodi96

#17678 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kodi96 »

Nadam se da je tako
Danas slucajno procita kraj, drugarica mi poslala u poruci, i ne znajuci sta je otvorih
Greska zivota XD
drogon2

#17679 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Imas mali milion leakova.U nekim imas nesto sto u drugim nema i slicno,ali dvije stvari su konstantne a ko ih je citao vise komada zna o cemu pricam.
90minut

#17680 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Nemojte uopšte ni pisati ovdje - vidio sam kraj -

Idite na youtube pa se žalite trookom gavranu ne smarajte :-D
jasko_ba

#17681 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Ma jebo teorije i leakove, nek ih pustaju da se narod zabavlja. Da se svakom trebaju zelje ispuniti, onda bi ova serija imala 79 sezona i opet neko ne bi bio zadovoljan. Ovako jos dvije epizode, bolje ne moze. :izet:
omar little

#17682 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Lakat Jebić wrote:
omar little wrote:zmaj joj je na izmaku snaga. sjever im nije godio, oslabili su, bitka ih je iznurila a glupaca od strateskog igraca ni njima ni vojsci nije dala odmora. ove zbrzane i zdundjerene dekonstrukcije i pivoti likova u dvije epizode po n-ti put dokazuju kakvi safunjerasi su ova dvojica i koliko su nekompetentni pisci.
meni je najveći trash ove epozode jamie i brienne... nicim njihov odnos nije isao u tom pravcu osim cinjenicom da su musko i zensko...
vako martina treba :D

http://www.youtube.com/watch?v=mor5yBey ... tu.be&t=64
MarlboroGold

#17683 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

jasko_ba wrote:Ma jebo teorije i leakove, nek ih pustaju da se narod zabavlja. Da se svakom trebaju zelje ispuniti, onda bi ova serija imala 79 sezona i opet neko ne bi bio zadovoljan. Ovako jos dvije epizode, bolje ne moze. :izet:
Nije problem u tome što ljudi nisu zadovoljni. Mnogi nisu bili zadovoljni ni sa scenom kad su Neda ubili, a kamo li sa Red Wedding. Međutim shvatili su koliko je to imalo smisla i na koji način je odrađeno zbog cjelokupne priče. Ovo sad što se dešava je i više nego smiješno. Neke stvari nemaju baš nikakvog smisla. To već nije samo nezadovoljstvo, već i razočarenje i bijes fanova pogotovo onih koji su knjige pročitali.

Samo da se završi...
NightWatchMember

#17684 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Šta znam. Meni nije loša koliko ljudi kukaju. Glavni nedostatak su ofscreen dešavanja. To je baš iritantno. Što se likova tiče, svi oni idu u pravcu kojim se i moglo pretpostaviti. Deneris je oduvijek bila predodređena za ludilo. Džejmi ode da zaustavi Sersei. Sandor ide po brata, Arja vjerovatno da se nađe Džonu, vjerovatnije protiv Deneris, a ne Sersei. Sansa pokušava izvući što više za sjeveru i sebe. Za nju je najbolja situacija da Džon bude na prestolu, u kom bi slučaju ona bila apsolutni gospodar Vinterfela sa najboljim mogućim kraljem.

Umalo da zaboravim, scena sa Bronom je ipak najretardiranija.
90minut

#17685 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

MarlboroGold wrote:
jasko_ba wrote:Ma jebo teorije i leakove, nek ih pustaju da se narod zabavlja. Da se svakom trebaju zelje ispuniti, onda bi ova serija imala 79 sezona i opet neko ne bi bio zadovoljan. Ovako jos dvije epizode, bolje ne moze. :izet:
Nije problem u tome što ljudi nisu zadovoljni. Mnogi nisu bili zadovoljni ni sa scenom kad su Neda ubili, a kamo li sa Red Wedding. Međutim shvatili su koliko je to imalo smisla i na koji način je odrađeno zbog cjelokupne priče. Ovo sad što se dešava je i više nego smiješno. Neke stvari nemaju baš nikakvog smisla. To već nije samo nezadovoljstvo, već i razočarenje i bijes fanova pogotovo onih koji su knjige pročitali.

Samo da se završi...
Ne to nije bilo nezadovoljstvo to je bila žalost zbog Neda koji je bio omiljena ličnost tad baš kao što su raja željela da Rob pobjedi.

Ja se sjecam dobro tih dana bez da sam vidio spoilere oko Red Wedding doduše tad se nije ni pratilo toliko i znao sam da ce Rob biti ubijen bio sam uvjeren u to eh sad onaj pokolj nije niko vidio mada je moralo tako biti da se prica proširi :D

Ovo sad od bespotrebnog sitcoma do očitog nedostatka ljudstva do 6,7 brodova u napadu do toga da se Euron sakrije iza kamena svaki put.. :D

Ovu dvojicu treba ubiti na ulici ni manje ni više
jasko_ba

#17686 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

MarlboroGold wrote:
Samo da se završi...
Ne znam... Recimo, 99 posto mog drustva i poznanika sto prate, izuzetno su zadovoljni sa ove posljednje dvije epizode. E sad, sto imamo likove kao ova vec pomenuta Monika Ponjavic i slicni, koji funkcionisu po principu "dok ide po mojim teorijama i predviđanjima - serija je odlicna, ako se uradi nesto van toga, idu kolumne, recenzije po youtube i opce histerisanje na fejsbuku". Serija je postala ekstremno popularna i svi imaju (pre)ogromna ocekivanja, ali treba biti malo realan.
omar little

#17687 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

realno je da su ova dvojica nesposobni i neinventivni pisci. solidni adapteri, odron od pisaca.
kakavdanakneiskustvu

#17688 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamberovica polje wrote:I ja se isto osjećam. Dabogda večeras leakale obe epizode da konačno nađem smiraj.
:mrgreen:
zilog

#17689 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zilog »

Duse drage izmucene, da je Martin znao zavrsiti knjige, a da ne bude LOST, sve bi bilo OK...

Ovako krivite D und D :lol: :lol: :lol: :lol:
omar little

#17690 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

nije martin njima isao lizat guzicu i moliti da mu od knjiga prave seriju nego obrnuto.
BJB

#17691 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by BJB »

Jjoj cetvrta epizoda je k'oo intermezzo..Svasta a nista..Steta zmaja..Tako mi je zao sto Danny nije spalila onoog manijaka Eurona Greyjoya..
drogon2

#17692 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Image

bloody amazing
Kiki_Musampa

#17693 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kiki_Musampa »

Sljedeću epizodu Dany hvata Jamya i Tyriona, te ih ubija ispred zida, da ugasi Lynisterovu ložu, čiča mica, gotova prica
zilog

#17694 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zilog »

omar little wrote:nije martin njima isao lizat guzicu i moliti da mu od knjiga prave seriju nego obrnuto.
Ma ja, oni ga izmolili i on im dao, ne znajuci da ce bez njega zeznuti stvar... :roll:

Dali mu koji dolar, "za kafu", i on im iz zajebancije ispricao neki ko fol kraj. :lol: :lol:
Optimus09

#17695 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

Zao mi Daenrys,sto bi se reklo tudjin,nikoga svog :-D
zilog

#17696 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zilog »

Optimus09 wrote:Zao mi Daenrys,sto bi se reklo tudjin,nikoga svog :-D
Ima bratica :D
Optimus09

#17697 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

zilog wrote:
Ima bratica :D
Mogao bi joj bratic doci glave :lol:
ferratilis

#17698 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Ako ste mislili da je ova epizoda losa, sestu epizodu su i napisali i rezirali Benioff i Weiss :D

Image
drogon2

#17699 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Jonu bilo tesko saptat tetki nesto na uho da se ne osjeca usamljeno :D
dzipalo

#17700 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dzipalo »

zilog wrote:
omar little wrote:nije martin njima isao lizat guzicu i moliti da mu od knjiga prave seriju nego obrnuto.
Ma ja, oni ga izmolili i on im dao, ne znajuci da ce bez njega zeznuti stvar... :roll:

Dali mu koji dolar, "za kafu", i on im iz zajebancije ispricao neki ko fol kraj. :lol: :lol:
Realno vise su oni njemu valjali u zivotu nego on njima. Nije imao ni 2% popularnosti koju sad ima a i oni se oparili zahvaljujuci njegovim knjigama. Win - Win.
Post Reply