Istina je za ovo crveno. Meni piše ali samo u svrhu uštede električne energije a vala tolika stipsa nisamSarajevski-Seljak wrote:Office_Kontrol wrote:Pa haj mi objasni zašto proizvođači u uputama koje dolaze uz telefon napominju da ne smijete ostavljati telefonclna punjaču nakon 100%? Ovdje neki izgleda bolje znaju od proizvođača. Leagoo telefoni čak i garanciju poništavaju zbog toga bez obzira bilo štete ili ne. Univerzalno je ozbiljna firma a ne pijaca i tu su školovani serviseri koji nikad neće poništiti garanciju tek tako. Nisu bez veze postali ovlašteni zastupnici Iphonea i Leagoo-a za Bih.
Crno boldirano --> Cista laz, jedini ovlasteni distributer Apple-a su AT Store i MAC Line Sarajevo, i to oni imaju licencu sa servis i prodaju Mac-ova i opreme !
A Iphone prodaju kao reseleri, zato su im i cijene vece nego npr. u Hrvatskoj u Apple Store.
Odnedavno AT Store (Alta SC) ima licencu za prodaju Iphona.
A i sad prelistah sve knjizice koje su dosle uz moj HTC, nogdje ne pise ovo crveno boldirano.
Za ovo plavo![]()
Android OS
Moderator: Benq
- krakatoa
#17676 Re: Android OS
- hakazvaka
#17677 Re: Android OS
Nazalost netacno, AT Store je negdje u rangu sa Univerzalno (mada se to ne vidi toliko jer prodaju kvalitetne uredjaje). Imam par vrlo negativnih iskustava sa njima (ima negdje na iPhone/Mac temi).Sarajevski-Seljak wrote:Office_Kontrol wrote:Pa haj mi objasni zašto proizvođači u uputama koje dolaze uz telefon napominju da ne smijete ostavljati telefonclna punjaču nakon 100%? Ovdje neki izgleda bolje znaju od proizvođača. Leagoo telefoni čak i garanciju poništavaju zbog toga bez obzira bilo štete ili ne. Univerzalno je ozbiljna firma a ne pijaca i tu su školovani serviseri koji nikad neće poništiti garanciju tek tako. Nisu bez veze postali ovlašteni zastupnici Iphonea i Leagoo-a za Bih.
Crno boldirano --> Cista laz, jedini ovlasteni distributer Apple-a su AT Store i MAC Line Sarajevo, i to oni imaju licencu sa servis i prodaju Mac-ova i opreme !
A Iphone prodaju kao reseleri, zato su im i cijene vece nego npr. u Hrvatskoj u Apple Store.
A i sad prelistah sve knjizice koje su dosle uz moj HTC, nogdje ne pise ovo crveno boldirano.
Za ovo plavo![]()
Jedini ovlasteni reseller Apple opreme je Mekline (Likovna akademija)
- Sarajevski-Seljak
#17678 Re: Android OS
krakatoa wrote:Istina je za ovo crveno. Meni piše ali samo u svrhu uštede električne energije a vala tolika stipsa nisamSarajevski-Seljak wrote:Office_Kontrol wrote:Pa haj mi objasni zašto proizvođači u uputama koje dolaze uz telefon napominju da ne smijete ostavljati telefonclna punjaču nakon 100%? Ovdje neki izgleda bolje znaju od proizvođača. Leagoo telefoni čak i garanciju poništavaju zbog toga bez obzira bilo štete ili ne. Univerzalno je ozbiljna firma a ne pijaca i tu su školovani serviseri koji nikad neće poništiti garanciju tek tako. Nisu bez veze postali ovlašteni zastupnici Iphonea i Leagoo-a za Bih.
Za ovo plavo![]()
. Ostale boje no comment
Ja svakako kradem struju od komsije
- Sarajevski-Seljak
#17679 Re: Android OS
I ja sam mislio, ali doskoro kad su krenuli sa onom akcijom da kupis Iphone 6 preko Shopin Kartice Sperbanke, neko je dao izjavu da su dobili licencu...hakazvaka wrote: Nazalost netacno, AT Store je negdje u rangu sa Univerzalno (mada se to ne vidi toliko jer prodaju kvalitetne uredjaje). Imam par vrlo negativnih iskustava sa njima (ima negdje na iPhone/Mac temi).
Mrsko mi sad traziti clanak, ali nije iskljuceno da su slagali
EDIT: Sad otvorih link, znaci slagali su
Last edited by Sarajevski-Seljak on 23/05/2015 12:35, edited 2 times in total.
- krakatoa
#17680 Re: Android OS
Mozda je ovo onaj što govori kupcima da hard reset je isto što i roothakazvaka wrote:![]()
![]()
![]()
Jao, jao, jao...
Prvo procitah da se ne smije baterija puniti nakon 100%, a onda i da je Univerzalno ozbiljna firmadosta interneta za danas
- krakatoa
#17681 Re: Android OS
Koliko znam Mac line je distro za MAC, IPAD i Ipod a za sve sto ima sim karticu nije. To je koliko ja znam, ne znam jesu li dobili skoro kakvu licencu 
- hakazvaka
#17682 Re: Android OS
Sarajevski-Seljak wrote:[quote="hakazvaka]"Nazalost netacno, AT Store je negdje u rangu sa Univerzalno (mada se to ne vidi toliko jer prodaju kvalitetne uredjaje). Imam par vrlo negativnih iskustava sa njima (ima negdje na iPhone/Mac temi).
I ja sam mislio, ali doskoro kad su krenuli sa onom akcijom da kupis Iphone 6 preko Shopin Kartice Sperbanke, neko je dao izjavu da su dobili licencu...
Mrsko mi sad traziti clanak, ali nije iskljuceno da su slagali
Da, bilo je na Klixu, ali znas kako je to kod nas, nikakve kontrole pa svako zna izvaliti svasta
Nisu 100% provjereno nikakav zastupnik Apple-a, jer laptop kupljen kod njih nisu mogli servisirati, dok je isti taj laptop Mekline servisirao besplatno i u garanciji, pritom ugradivsi originalni Apple displej.
- hakazvaka
#17683 Re: Android OS
Mislim da ne mogu prodavati iPhone, ali mogu servisirati sigurnokrakatoa wrote:Koliko znam Mac line je distro za MAC, IPAD i Ipod a za sve sto ima sim karticu nije. To je koliko ja znam, ne znam jesu li dobili skoro kakvu licencu
- skupljac_zeljeza
#17684 Re: Android OS
Čudno da nisu dodali da čekaš noć kada ti je jeftina struja pa da onda započneš i završiš punjenje sa crvenim slovima da ne puniš danju jer je skuplja.krakatoa wrote: Istina je za ovo crveno. Meni piše ali samo u svrhu uštede električne energije a vala tolika stipsa nisam. Ostale boje no comment
- Sarajevski-Seljak
#17685 Re: Android OS
hakazvaka wrote:Mislim da ne mogu prodavati iPhone, ali mogu servisirati sigurnokrakatoa wrote:Koliko znam Mac line je distro za MAC, IPAD i Ipod a za sve sto ima sim karticu nije. To je koliko ja znam, ne znam jesu li dobili skoro kakvu licencu
Mogu, kolega je kupio Iphone 5s preko Blicneta i baterija mu zviznula. Uglavnom poslali su ga u MAC line na servis.
- krakatoa
#17686 Re: Android OS
skupljac_zeljeza wrote:Čudno da nisu dodali da čekaš noć kada ti je jeftina struja pa da onda započneš i završiš punjenje sa crvenim slovima da ne puniš danju jer je skuplja.krakatoa wrote: Istina je za ovo crveno. Meni piše ali samo u svrhu uštede električne energije a vala tolika stipsa nisam. Ostale boje no comment
Kod mene je jednotarifno brojilo tako da sam donji opet
- Maharadza
#17687 Re: Android OS
Da tek znaš kako je ovaj office aka šaraf_osmica aka notmot aka .... (klasični klon) tvrdio nekada o HDMI-u i kako zvuk ne može preko istoga već samo slika...s kim se i vi raspravljate...hakazvaka wrote:![]()
![]()
![]()
Jao, jao, jao...
Prvo procitah da se ne smije baterija puniti nakon 100%, a onda i da je Univerzalno ozbiljna firmadosta interneta za danas
- skafiskafsnjak
#17688 Re: Android OS
Oj kad se sjetim.. HdmiMaharadza wrote:Da tek znaš kako je ovaj office aka šaraf_osmica aka notmot aka .... (klasični klon) tvrdio nekada o HDMI-u i kako zvuk ne može preko istoga već samo slika...s kim se i vi raspravljate...hakazvaka wrote:![]()
![]()
![]()
Jao, jao, jao...
![]()
![]()
- Office_Kontrol
#17689 Re: Android OS
Samo vi pljujte po univerzalnom a radnje nikad punije 
- supercali
#17690 Re: Android OS
jeblo te univerzalno bolje uci o mobitelima da se ne prosipate po radnji
- skafiskafsnjak
#17691 Re: Android OS
Pa stash kad je narod glup i naivanOffice_Kontrol wrote:Samo vi pljujte po univerzalnom a radnje nikad punije
- Maharadza
#17692 Re: Android OS
Ma dobro, ipak jesu jeftiniji DRASTIČNO od ostalih ali i to ima svoju "cijenu" u vidu (faktički nepostojeće) garancije...eh sada ko je spreman za taj "rizik" bujrum!skafiskafsnjak wrote:Pa stash kad je narod glup i naivanOffice_Kontrol wrote:Samo vi pljujte po univerzalnom a radnje nikad punije
- skupljac_zeljeza
#17693 Re: Android OS
Sad ćemo deverati s Androidom M, a nismo još završili ni sa Lollipopom.
Verzija Androida koja će vjerovatno nositi naziv "Android M" zaobići će potrebu za lozinkama u samom sistemu koji će tražiti korisnički otisak kako bi dozvolio upravljanje privatnim podacima i aplikacijama.
Kreator Androida, kompanija Google, sistem će najaviti vjerovatno na konferenciji developera koja će se održati u San Franciscu 28. i 29. maja.
S druge strane, korisnici Appleovog iOS-a odavno poznaju prednosti ovog načina osiguranja smartphonea koji ujedno i ubrzava rad samog uređaja.
Naravno, Android M će zahtijevati i uređaj koji ima implementiran potreban hardware, a trenutno se na tržištu Android smartphonea nalazi tek nekolicina takvih uređaja. To su prvenstveno Galaxy Note 4, S6/S6 Edge i HTC One Max, ali napredovanje tehnologije najavljuje brzo proširenje spiska.
- friskyoreo
#17694 Re: Android OS
Opet me spopalo ludilo da zamijenim svoj dragi S3, a bilo me proslo malo.
Elem, izbor pao na LG G2 i SG S4.
Da li je neko bio u posjedu i koristio oba mobitela, i kojem bi dao prednost? Gledao sam ona poredjenja na netu, sve u 5 deka sto mi jos vise otezava odluku.
Da li je neko bio u posjedu i koristio oba mobitela, i kojem bi dao prednost? Gledao sam ona poredjenja na netu, sve u 5 deka sto mi jos vise otezava odluku.
- Sarajevski-Seljak
#17695 Re: Android OS
friskyoreo wrote:Opet me spopalo ludilo da zamijenim svoj dragi S3, a bilo me proslo malo.![]()
Koristio sam oba, S4 samo dva mjeseca, dok je G2 bio duze kod mene....
G2 po meni puno bolji telefon.
- friskyoreo
#17696 Re: Android OS
Hvala na odgovoru. Da li ima velike razlike izmedju kamera na s4 i g2? Na onim testovima, jedni kazu da je bolja na S4, drugi na G2.Sarajevski-Seljak wrote:friskyoreo wrote:Opet me spopalo ludilo da zamijenim svoj dragi S3, a bilo me proslo malo.![]()
- Sarajevski-Seljak
#17697 Re: Android OS
friskyoreo wrote:Hvala na odgovoru. Da li ima velike razlike izmedju kamera na s4 i g2? Na onim testovima, jedni kazu da je bolja na S4, drugi na G2.Sarajevski-Seljak wrote:friskyoreo wrote:Opet me spopalo ludilo da zamijenim svoj dragi S3, a bilo me proslo malo.![]()
Ma u pet deka, ma da mi je display bolji na G2 tako da su mi se slike cinile ljepse...
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#17698 Re: Android OS
Podsjeti me na vic kad su muju pitali je li fata nevina a on odgovori:"pa, pola sela kaze da jeste pola da nije, haj ti sad znaj".friskyoreo wrote:Hvala na odgovoru. Da li ima velike razlike izmedju kamera na s4 i g2? Na onim testovima, jedni kazu da je bolja na S4, drugi na G2.Sarajevski-Seljak wrote:friskyoreo wrote:Opet me spopalo ludilo da zamijenim svoj dragi S3, a bilo me proslo malo.![]()
Nadam se da sam ti pomogao.
- Curve
#17699 Re: Android OS
ojjjj */ebote morao sam prokomentarisat ovo iako je vec vecina to uradilaOffice_Kontrol wrote:skupljac_zeljeza wrote:Većina je ovog mišljenja.Office_Kontrol wrote:Mislim ipak da si ostetio bateriju. Ne puno ali si joj sigurno podobro smanjio vijek trajanja. Ako joj je deklarisani kapacitet 2300 sada je sigurno oko 1500 Mah. Baterija ne smije nikad biti ni 100% puna a pogotovo da je toliko dugo drzis na punjacu pri nivou od 100. Jbg jarane ovo ti je škola za ubuduće kad kupiš telefon. Baterija je optimalna na 80% nivoa.
Kod Li-Ion baterija preporuča se njihovo čuvanje na duže periode sa oko 40% kapaciteta. Baterije nije potrebno puniti do kraja, štoviše neka testiranja su pokazala da više periodičnih punjenja do 80% imaju bolji učinak na dugoviječnost baterije od potpunih punjenja na 100%.
Također baterija može ostati na punjaču i duži period jer većina novijih punjača ima ugrađeni sistem protiv prepunjenja baterija, te je nećete oštetiti ako npr. ostavite mobitel na punjaču preko noći. Velika mana ovih baterija je njihov životni period. Baterije čim izađu iz tvornice počnu gubiti svoju snagu i neke brojke govore da i sa najviše očuvanim baterijama njihov kapacitet se smanji na oko 80% nakon prve godine korištenja. Također smatra se da je životni vijek baterije najviše 2-3 godine, dok za 4-5 godina je već sigurno "mrtva".
http://malric.weebly.com/2/post/2012/11 ... ijama.html
To za zaštitu je čista bajka i mit. Svaki telefon koji se ostavi na punjaču preko 100% bilo minut bilo par sati je prenapunjen i tako se bateriji smanjuje kapacitet. Ovi iz univerzalnog su bili u potpunosti u pravu. Nažalost kod krakatoeje baterija bila, kako on tvrdi, oko 3-4 sata tako da je sigurno upola smanjen kapacitet ako ne i više. Primjetiće i sam kako mu se baterija brže prazini. Neka ostavi još par puta tako i telefon mu neće moći uopšte raditi bez punjača.
kakvo crno smanjenje kapaciteta, cuj nece vise moci radit bez punjaca
iphone 4, kupljen znaci nov kad je tek izasao prije 4 godine, uvjek ga punim preko noci, stavim ga pred spavanje bilo baterija 10% bilo 60% da se do kraja napuni, ujutro kad ustanem sa punjaca skinem
i nakon 4 godine drzi baterija citav dan ko od sale ko prvog dana sto je
ajd ljudi de malo se suzdrzite sa ovim bacanjem bombi, ebote ovo je bila ona atomska umal da svi izginemo od gluposti cccc
Last edited by Curve on 25/05/2015 09:04, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#17700 Re: Android OS
Dupli
Last edited by skafiskafsnjak on 25/05/2015 09:03, edited 1 time in total.