I koliko je bio para?Seawolf wrote:amar1994 wrote:nista,ovi sa linka su imali i azija modele,tako da bi trebali imati tu koju trazisSeawolf wrote: Hvala ti!
Kontaktirat ću sutra i jedne i druge. Javim rezultat.
Kupio sam. Hvala ti!
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#17676 Re: Pitamo Mehanicare ?
- Hemel
#17677 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koristis li start/stop sistem ili ga iskljucujes po paljenju?Seawolf wrote:Kupio sam. Hvala ti!amar1994 wrote:nista,ovi sa linka su imali i azija modele,tako da bi trebali imati tu koju trazisSeawolf wrote: Hvala ti!
Kontaktirat ću sutra i jedne i druge. Javim rezultat.
- Averus
#17678 Re: Pitamo Mehanicare ?
Uputili su me u to da Insignia ima tu neku manu na motoru, pa malo-malo rikne ili tako nešto. Je li to istina?
Je li se odnosi na sve motore, ili samo određeni (vidim najviše je 2.0CDTI na olx.ba na prodaju)
Nije da ću je kupiti, nego čisto me onako zanima šta se dešava i je li kod sve tri Insignije ili samo prva/druga?
Je li se odnosi na sve motore, ili samo određeni (vidim najviše je 2.0CDTI na olx.ba na prodaju)
Nije da ću je kupiti, nego čisto me onako zanima šta se dešava i je li kod sve tri Insignije ili samo prva/druga?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#17679 Re: Pitamo Mehanicare ?
Radilica je slaba tacka na tim motorima, posebno cini mi se kod jace verzije od 116 kw. Posjeti neki od opel foruma, naci ces dosta tema o tim motorima, vrlinama i manama. Kazu da je od facelifta sve poboljsano.Averus wrote:Uputili su me u to da Insignia ima tu neku manu na motoru, pa malo-malo rikne ili tako nešto. Je li to istina?
-
Seawolf
#17680 Re: Pitamo Mehanicare ?
280,00 KM.preludezalude wrote: I koliko je bio para?
-
Seawolf
#17681 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prva stvar koju uradim nakon startanja motora je da pritisnem dugme za isključivanje start/stop sistema.Hemel wrote: Koristis li start/stop sistem ili ga iskljucujes po paljenju?
- Hemel
#17682 Re: Pitamo Mehanicare ?
Seawolf wrote:Prva stvar koju uradim nakon startanja motora je da pritisnem dugme za isključivanje start/stop sistema.Hemel wrote: Koristis li start/stop sistem ili ga iskljucujes po paljenju?
Koliko je izdrzao taj stari akumulator?
- amar1994
#17683 Re: Pitamo Mehanicare ?
znaci 2x skuplji od obicnogSeawolf wrote: 280,00 KM.
jos je i dobar, yuasa YBX7030 (S85) 12V 72Ah 760A je oko 500KM
Last edited by amar1994 on 22/10/2018 23:17, edited 1 time in total.
-
Seawolf
#17684 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tvornički ugrađen, 55 mjeseci.Hemel wrote:Seawolf wrote:Prva stvar koju uradim nakon startanja motora je da pritisnem dugme za isključivanje start/stop sistema.Hemel wrote: Koristis li start/stop sistem ili ga iskljucujes po paljenju?![]()
Koliko je izdrzao taj stari akumulator?
- Hemel
#17685 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemam znakove slabosti istog ali eto da imam neki orjentir a starost je priblizna.Seawolf wrote: Tvornički ugrađen, 55 mjeseci.
-
UmaX
#17686 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mora se redovno mijenjat gumena brtva od uljne pumpe ako se ne varam, uglavnom ako je auto odrzavano propisno i ako ga ti pazis, nema frke. Inace havarije su bile u pravilu kod onih koji nisu isli u ovlasteni na servise, a majstori po garazama to prije nisu znali. Sad znaju naravno, mada ni sad ne svi.Averus wrote:Uputili su me u to da Insignia ima tu neku manu na motoru, pa malo-malo rikne ili tako nešto. Je li to istina?
Facelift je to rijesio u svim 2.0CDTI verzijama jer je promijenjen dizajn.
Inace Insignia A prije facelifta se znala zapalit, problem je bio sto bi u slucaju curenja tecnosti od hidraulike volana to islo po DPF-u. Facelift ima elektricni servo pa ni tog straha nema.
Zakljucak, kupit facelift.
Isto kao Astra J, treba ganjat facelift jer je sve popeglano, narocito notorni M32 mjenjac.
-
sale07
#17687 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovo sam na jednom portalu procitao vezano za Volvo vozila, mozel neko potvrditi ili negirati ovo, i generalno kakva je situacija u sarajevu sa odrzavanjem Volvo vozila. Da li ima nekih pouzdani servisa i toDobro vodite računa o tome kakve primjerke birate, jer se otklanjanje pojedinih kvarova može riješiti isključivo uz upotrebu specijalnih alata. Ovako izgleda dio kompleta...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#17688 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije to slučaj samo kod Volva. Razni proizvodjaci odavno koriste svoje specijalizirane alate za popravku svojih vozila.sale07 wrote:Ovo sam na jednom portalu procitao vezano za Volvo vozila, mozel neko potvrditi ili negirati ovo, i generalno kakva je situacija u sarajevu sa odrzavanjem Volvo vozila. Da li ima nekih pouzdani servisa i toDobro vodite računa o tome kakve primjerke birate, jer se otklanjanje pojedinih kvarova može riješiti isključivo uz upotrebu specijalnih alata. Ovako izgleda dio kompleta...
- Bakir1
#17689 Re: Pitamo Mehanicare ?
recimo niko u BiH nema alat za uzubljivanje tfsi motora iz passata B6
-
nookey
#17690 Re: Pitamo Mehanicare ?
jedno konkretno pitanje, da bih vozio bebu na suvozačevom sjedišto mora biti ugašen airbag a na Golfu 4 se ne može ručno ugasiti. Ukoliko izvučem osigurač je li ugašen airbag odnosno hoće li se aktivirati u slučaju ne daj Bože sudara?
-
LikeLike
#17691 Re: Pitamo Mehanicare ?
Po novom zakonu je zabranjeno voziti bebu naprijed na suvozacevom sjedistu. A za airbag ne znamnookey wrote:jedno konkretno pitanje, da bih vozio bebu na suvozačevom sjedišto mora biti ugašen airbag a na Golfu 4 se ne može ručno ugasiti. Ukoliko izvučem osigurač je li ugašen airbag odnosno hoće li se aktivirati u slučaju ne daj Bože sudara?
- drug_profi
#17692 Re: Pitamo Mehanicare ?
Netačno!
Član 34
(1) Vozač motornog vozila i lica koja se prevoze tim vozilom dužna su da koriste bezbjednosne pojaseve za vrijeme dok se vozilo kreće u saobraćaju na javnom putu.
(2) U putničkom automobilu na prednjem sjedištu do vozača ne smije da se prevozi lice koje je očigledno pod uticajem alkohola ili opojnih sredstava.
(3) U putničkom automobilu na prednjem sjedištu do vozača ne smije se prevoziti dijete mlađe od 12 godina.
Član 34a
(1) Izuzetno od člana 34. stav (3) ovog Zakona, u putničkom automobilu vozač može prevoziti dijete mlađe od dvije godine na prednjem sjedištu ako vozilo nema vazdušni jastuk za suvozača ili je vazdušni jastuk za suvozača isključen i ako se dijete prevozi u sigurnosnoj sjedalici postavljenoj suprotno smjeru kretanja vozila, a koja je pričvršćena za sjedište pomoću sigurnosnog pojasa u tri tačke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu. Dijete u sigurnosnoj sjedalici mora biti vezano.
(2) U putničkom automobilu na zadnjem sjedištu vozač smije prevoziti dijete mlađe od pet godina samo kada je dijete ispravno vezano u sigurnosnoj sjedalici koja je za sjedište pričvršćena pomoću sigurnosnog pojasa u tri tačke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu.
(3) Vozač u putničkom automobilu smije prevoziti dijete starije od pet a mlađe od 12 godina na zadnjem sjedištu samo kada dijete sjedi na posebnom podmetaču prilagođenom njegovoj visini koji omogućava upotrebu sigurnosnog pojasa i kada je ispravno vezano sigurnosnim pojasom, ili je ispravno vezano u sigurnosnoj sjedalici koja je za sjedište pričvršćena pomoću sigurnosnog pojasa u tri tačke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu.
- amar1994
#17693 Re: Pitamo Mehanicare ?
evo ti je postvaio @profi ,a samo mi objasni kako ljudi u dvosjedima vozaju djecu,na krovu ili u gepeku ?LikeLike wrote:Po novom zakonu je zabranjeno voziti bebu naprijed na suvozacevom sjedistu. A za airbag ne znamnookey wrote:jedno konkretno pitanje, da bih vozio bebu na suvozačevom sjedišto mora biti ugašen airbag a na Golfu 4 se ne može ručno ugasiti. Ukoliko izvučem osigurač je li ugašen airbag odnosno hoće li se aktivirati u slučaju ne daj Bože sudara?
sto se tice airbaga,kad izvadis osigurac nece radit jer si prekinuo strujni krug,al ci raditi lampica na int.tabli.,ako ces vadit osigurac,preporucljivo je prije toga odspojiti akumulator.

- drug_profi
#17694 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo je tesko sranje to sto nema off/on prekidac za suvozaca.
Svaki dan se pitam sto je taj falšvagen toliko omiljen.
- hopi
#17695 Re: Pitamo Mehanicare ?
nejmam ga ni ja u fordilaku
- drug_profi
#17696 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni se čini da sam ga ja imao i na astri F i na G. Nije mi nikad trebao, ali čini mi se da je bio sa strane table iza suvozačevih vrata.
- Bakir1
#17697 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja preventivno na svakom autu ugasim suvozacki airbag 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#17698 Re: Pitamo Mehanicare ?
Čuj nemaju puljku za iskljućiti ajrbag..... 
- nepass1
#17700 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imao sam ja u skodi, sa kljucem se iskljucidrug_profi wrote:Samo je tesko sranje to sto nema off/on prekidac za suvozaca.