HS kablovska
Moderator: anex
-
kakaljin
#17676 Re: HS kablovska
Upravo sam gledao na ovoj novoj stranici telemacha, i onaj webshop. Pa sam pravio pakete po svojim zeljama i zakljucak je slijedeci:
Da imam sve kanale iz ponude na dva tv-a, sa razlicitm brzinama interneta me cijene pretplate izadju slijedece.
Duo net 25/2 bi me izasao 70,40 KM
Duo Net Grande 50/3 bi me izasao 78,40 KM
Duo Net Grande Family 80/4 bi me izasao 83,40 KM
Duo Net Grande Extra 120/5 bi me izasao 83,40 KM.
Sto iz prilozenog izadje da za 13 KM vise imam 5 x brzi internet, a sto je cudno da mi izbaci istu cijenu za Grande Family i Grande Extra a razlicite brzina interneta. Znaci kada bi vec placao 70,40 KM sto nebi dodao jos 13 KM da imam pravo brz internet.
Da imam sve kanale iz ponude na dva tv-a, sa razlicitm brzinama interneta me cijene pretplate izadju slijedece.
Sto iz prilozenog izadje da za 13 KM vise imam 5 x brzi internet, a sto je cudno da mi izbaci istu cijenu za Grande Family i Grande Extra a razlicite brzina interneta. Znaci kada bi vec placao 70,40 KM sto nebi dodao jos 13 KM da imam pravo brz internet.
- carsija_ner
#17677 Re: HS kablovska
Ok hvala za info.kakaljin wrote:Modul ces placati 3,50 KM mjesecno i imaces sve iste kanale kao na prvom tv-ucarsija_ner wrote:Zna li neko jel ovaj HBO paket bio samo slucajno pusten 2 do 3 dana posto mi sad ne radi?
I pitanje - imam ci modul u jednoj tv da li jemoguce dobiti jos jedan ci modul i ako jeste koliko to kosta?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17678 Re: HS kablovska
hrasno38 wrote:Provjeravali su preksinoc jer sam vidio da nemam HBO i Cinemax (ostale nisam ni provjeravao) i natjerase me da ugasim TV, izvadim karticu i ponovo preskeniram kanale (gdje sam naravno obrisao sve svoje favorite) i rezultat je bio isti. na kraju kazu da opet po ne znam koji put tehnicari moraju da dodju na adresu. Za skoro dva mjeseca tehnicari su dolazili jedno 5-6 puta i uglavnom ustanovili da je sve u redu osim ovog zadnjeg sto je bio u proslu subotu i rekao da je signal slab te ga kao nesto malo pojacao jer mi se router non stop restartovao i sad je to zaista u redu izgleda sa internetom i routerom ali mi se pojebali kanali:)
Evo samo da vam prenesem da mi je situacija ista i nista nisam dobio nazad od kanala....podosta ih fali...nemam uopste recimo RTS1 mada bi trebao....itd....ajde valjda ce to napokon jednom neko srediti kako treba pa da mi ne moraju tehnicari dolaziti svake subote.MH i HS kablovska wrote:Osvježili smo Vaše servise ali nismo radili reset boxa iz razloga da Vam ne bismo obrisali listu omiljenih kanala.
- ned424
#17679 Re: HS kablovska
Tite mi ona rospija nazvala babu i uvalila mu neki max paket haj sto je uvalila to sve i telefon, nego nema kretena sad 15 dana da dodju a on mi popi zivce sto ih nema: Jos isao da odjavi telefon jebem vam profesionalnost fuj.
-
made_in_sarajevo
#17680 Re: HS kablovska
Gdje si nasao taj webshop? moze linkkakaljin wrote:Upravo sam gledao na ovoj novoj stranici telemacha, i onaj webshop. Pa sam pravio pakete po svojim zeljama i zakljucak je slijedeci:
-
kakaljin
#17681 Re: HS kablovska
http://telemach.ba/Paketi/TV-NETmade_in_sarajevo wrote:Gdje si nasao taj webshop? moze linkkakaljin wrote:Upravo sam gledao na ovoj novoj stranici telemacha, i onaj webshop. Pa sam pravio pakete po svojim zeljama i zakljucak je slijedeci:
i sa strane klikas narucite i sabire ti se u ukupnu cijenu.
http://telemach.ba/oec/tv-net/duo-net
http://telemach.ba/oec/tv-net/duo-net-grande
http://telemach.ba/oec/tv-net/duo-net-grande-family
http://telemach.ba/oec/tv-net/duo-net-grande-extra
i spustas se dole i dodajes sta zelis i sa strane ti izlazi ukupna cijena.
- ned424
#17682 Re: HS kablovska
E gledaj im brzine fujned424 wrote:Tite mi ona rospija nazvala babu i uvalila mu neki max paket haj sto je uvalila to sve i telefon, nego nema kretena sad 15 dana da dodju a on mi popi zivce sto ih nema: Jos isao da odjavi telefon jebem vam profesionalnost fuj.

- crnivrag
#17683 Re: HS kablovska
Ako je tek priključen internet, onda je to aktivacioni paket sa vrlo malom brzinom koji traje od 2-5 dana, dok se ne srede administrativni poslovi.ned424 wrote: E gledaj im brzine fuj
Nakon toga puštaju punu brzinu za paket za koji je potpisan ugovor.
- kloniran
#17684 Re: HS kablovska
dobri stari HS, dođe čiko da priključi zovne centralu i kaže pušćaj do kraja i oni odvrnu pipu skroz a ti za par sekundi imaš net u punom kapacitetu
a kod ovih moraš čekati, a ako se ne razumiješ možeš tako zadugo ostati na 2-3Mbps
a kod ovih moraš čekati, a ako se ne razumiješ možeš tako zadugo ostati na 2-3Mbps
- ned424
#17685 Re: HS kablovska
Ama niko nije dolazio jos je onaj kid neki paket samo na telefon pricali niti donose karticu nista jao jao ali haj nek naj jebucrnivrag wrote:Ako je tek priključen internet, onda je to aktivacioni paket sa vrlo malom brzinom koji traje od 2-5 dana, dok se ne srede administrativni poslovi.ned424 wrote: E gledaj im brzine fuj
- ned424
#17686 Re: HS kablovska
A ja nabijem vam administraciju na znate vi na sta i tebe isto tako nebude li do sutra bolje trebat ce vam bandera i par tehincara i administracija da nadje gdje da stave banderu posto je ja rezem bonsjekom u svojoj avliji i odo na moju tv murshned424 wrote:Ama niko nije dolazio jos je onaj kid neki paket samo na telefon pricali niti donose karticu nista jao jao ali haj nek naj jebucrnivrag wrote:Ako je tek priključen internet, onda je to aktivacioni paket sa vrlo malom brzinom koji traje od 2-5 dana, dok se ne srede administrativni poslovi.ned424 wrote: E gledaj im brzine fuj
- Benq
#17687 Re: HS kablovska
Banderu sjeci bonsjekom ? Ovaj momak je jako optimistican 
- crnivrag
#17688 Re: HS kablovska
Ja se vratim da pomognem korisnicima u općenitim pitanjima i nedoumicama, i odmah budem "nataknut" xDBenq wrote:Banderu sjeci bonsjekom ? Ovaj momak je jako optimistican
- Benq
#17689 Re: HS kablovska
crnivrag wrote:Ja se vratim da pomognem korisnicima u općenitim pitanjima i nedoumicama, i odmah budem "nataknut" xDBenq wrote:Banderu sjeci bonsjekom ? Ovaj momak je jako optimistican
- ned424
#17690 Re: HS kablovska
Idiote bandera je zeljezna, necu je sjekirom sjeci ili da uzem mozda motrkuBenq wrote:Banderu sjeci bonsjekom ? Ovaj momak je jako optimistican
- Benq
#17691 Re: HS kablovska
Koji nacin komunikacije.. u zadnje vrijeme sve vise i vise internet huligana ovdje..
- MH i HS kablovska
#17692 Re: HS kablovska
“Poštovani gospodine,ned424 wrote: A ja nabijem vam administraciju na znate vi na sta i tebe isto tako nebude li do sutra bolje trebat ce vam bandera i par tehincara i administracija da nadje gdje da stave banderu posto je ja rezem bonsjekom u svojoj avliji i odo na moju tv mursh
prije svega molimo Vas da se uzdržite od vrijeđanja i ovog načina komunikacije. Rado ćemo provjeriti Vaš nalog i kao i svim korisnicima koji nam se jave na ovaj način pokušati da pomognemo i riješimo problem ili realizujemo zahtjev u najkraćem roku. Ukoliko smatrate da je Telemach postavljanjem svoje kablovske infrastrukture smetao Vaš posjed, pravo na zaštitu posjeda možete zakonski ostvariti u sudskom postupku. Ujedno Vas pozivamo da nam dostavite Vase kontakt podatke kako bismo Vas kontaktirali i pokušali naći rješenje koje ne bi bilo suprotno zakonu i koje ne bi dovelo do prekida isporuke telekomunikacijskih usluga Vašim sugrađanima.
U medjuvremenu molimo Vas da se uzdržite od najavljenih radnji oštećivanja naše imovine zbog kojih biste mogli snositi višestruku odgovornost.
- hrasno38
#17693 Re: HS kablovska
Gdje si ti prije sastavljao recenice???? Smiri malo svi smo imali probleme koji su na kraju rjeseni. Evo ja imam probleme mjesec i kusur dana pa ne prijetim nikome...cas mi ne radi internet, cas mi se sam od sebe restartuje router, evo sad mi nestalo bruka programa...pa nikome ne prijetim nego samo obavjestim i ljudi zaista dodju.ned424 wrote:A ja nabijem vam administraciju na znate vi na sta i tebe isto tako nebude li do sutra bolje trebat ce vam bandera i par tehincara i administracija da nadje gdje da stave banderu posto je ja rezem bonsjekom u svojoj avliji i odo na moju tv mursh
Evo recimo sad sam dobio HBO3 a nemam ni jedan drugi HBO ni Cinemax ni jos podosta kanala a koliko vidim pojeba se i FACE TV ali je to nesto na globalnom nivou posto ne radi ni na IPTV
-
arelinho
#17694 Re: HS kablovska
Da pitam jos jednom ?arelinho wrote:Vidim spominjete HBO kanale. Jesu nam otkljucani ti kanali pa da ih mozemo besplatno gledati ?? Ako jesu kod mene ih je jucer pronasao tokom skeniranja, ali nijedan ne radi. Mislio sam ono kao u dodatnom su paketu pa mi ne rade, ali vidim jutros ih spominjete nesto ??
-
made_in_sarajevo
#17695 Re: HS kablovska
Tebi je najbolje svezati tehnicara kad dodje, napraviti mu kafu i nema otici dok sve ne bude radilo kako treba.bude li se zajebavo uzmi mu kafuhrasno38 wrote:Gdje si ti prije sastavljao recenice???? Smiri malo svi smo imali probleme koji su na kraju rjeseni. Evo ja imam probleme mjesec i kusur dana pa ne prijetim nikome...cas mi ne radi internet, cas mi se sam od sebe restartuje router, evo sad mi nestalo bruka programa...pa nikome ne prijetim nego samo obavjestim i ljudi zaista dodju.ned424 wrote:A ja nabijem vam administraciju na znate vi na sta i tebe isto tako nebude li do sutra bolje trebat ce vam bandera i par tehincara i administracija da nadje gdje da stave banderu posto je ja rezem bonsjekom u svojoj avliji i odo na moju tv mursh
Evo recimo sad sam dobio HBO3 a nemam ni jedan drugi HBO ni Cinemax ni jos podosta kanala a koliko vidim pojeba se i FACE TV ali je to nesto na globalnom nivou posto ne radi ni na IPTV
- kemox
#17696 Re: HS kablovska
NEMOJ MURATE RUŠIT BRANU ! NEMOJ ŠABANE RUŠITI.MH i HS kablovska wrote:“Poštovani gospodine,ned424 wrote: A ja nabijem vam administraciju na znate vi na sta i tebe isto tako nebude li do sutra bolje trebat ce vam bandera i par tehincara i administracija da nadje gdje da stave banderu posto je ja rezem bonsjekom u svojoj avliji i odo na moju tv mursh
prije svega molimo Vas da se uzdržite od vrijeđanja i ovog načina komunikacije. Rado ćemo provjeriti Vaš nalog i kao i svim korisnicima koji nam se jave na ovaj način pokušati da pomognemo i riješimo problem ili realizujemo zahtjev u najkraćem roku. Ukoliko smatrate da je Telemach postavljanjem svoje kablovske infrastrukture smetao Vaš posjed, pravo na zaštitu posjeda možete zakonski ostvariti u sudskom postupku. Ujedno Vas pozivamo da nam dostavite Vase kontakt podatke kako bismo Vas kontaktirali i pokušali naći rješenje koje ne bi bilo suprotno zakonu i koje ne bi dovelo do prekida isporuke telekomunikacijskih usluga Vašim sugrađanima.
U medjuvremenu molimo Vas da se uzdržite od najavljenih radnji oštećivanja naše imovine zbog kojih biste mogli snositi višestruku odgovornost.
Bolje ti je da se dogovoriš sa njma ako je bandera na tvojoj parceli da ti umanje pretplatu. Tako to ide, nema ni kod njih ništa džaba
-
hoggarr
#17697 Re: HS kablovska
Preko vikenda je za sve pretplatnike HS-a promotivno otključan kanal HBO3, ostala dva su zaključana.arelinho wrote:Da pitam jos jednom ?arelinho wrote:Vidim spominjete HBO kanale. Jesu nam otkljucani ti kanali pa da ih mozemo besplatno gledati ?? Ako jesu kod mene ih je jucer pronasao tokom skeniranja, ali nijedan ne radi. Mislio sam ono kao u dodatnom su paketu pa mi ne rade, ali vidim jutros ih spominjete nesto ??
HBO paket se dodatno naplaćuje!
- starii
#17698 Re: HS kablovska
ja sam prije par godina pocupao kablove od bhtelecoma, nisu imali dozvolu da okace na zgradu, i nisu mi mogli nista, tako da samo rušiMH i HS kablovska wrote:“Poštovani gospodine,ned424 wrote: A ja nabijem vam administraciju na znate vi na sta i tebe isto tako nebude li do sutra bolje trebat ce vam bandera i par tehincara i administracija da nadje gdje da stave banderu posto je ja rezem bonsjekom u svojoj avliji i odo na moju tv mursh
-
arelinho
#17699 Re: HS kablovska
Hvala na odgovoru.hoggarr wrote:Preko vikenda je za sve pretplatnike HS-a promotivno otključan kanal HBO3, ostala dva su zaključana.arelinho wrote:Da pitam jos jednom ?arelinho wrote:Vidim spominjete HBO kanale. Jesu nam otkljucani ti kanali pa da ih mozemo besplatno gledati ?? Ako jesu kod mene ih je jucer pronasao tokom skeniranja, ali nijedan ne radi. Mislio sam ono kao u dodatnom su paketu pa mi ne rade, ali vidim jutros ih spominjete nesto ??
HBO paket se dodatno naplaćuje!
- hrasno38
#17700 Re: HS kablovska
Ama oni ka dodju kao i srede i jedno se popravi drugo se pokvari:) al jebi ga znas kako kazu "jebo dernek ako ti na nos ne iskoci":)made_in_sarajevo wrote:Tebi je najbolje svezati tehnicara kad dodje, napraviti mu kafu i nema otici dok sve ne bude radilo kako treba.bude li se zajebavo uzmi mu kafuhrasno38 wrote:Gdje si ti prije sastavljao recenice???? Smiri malo svi smo imali probleme koji su na kraju rjeseni. Evo ja imam probleme mjesec i kusur dana pa ne prijetim nikome...cas mi ne radi internet, cas mi se sam od sebe restartuje router, evo sad mi nestalo bruka programa...pa nikome ne prijetim nego samo obavjestim i ljudi zaista dodju.ned424 wrote:A ja nabijem vam administraciju na znate vi na sta i tebe isto tako nebude li do sutra bolje trebat ce vam bandera i par tehincara i administracija da nadje gdje da stave banderu posto je ja rezem bonsjekom u svojoj avliji i odo na moju tv mursh