F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17676 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by _BataZiv_0809 »

Nicolas Todt je bio i Massin menadzer.
Juliuscezar

#17677 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Juliuscezar »

drndalo wrote:
bhnapoleon1 wrote: Nicholas todot menadžer malog čim je neki belaj ganja Binota, govno...
Imal sef kicmu? Nek zenu dovede u tim, da se zna ko pantole u toj kuci nosa, i da ima ko sakom u sto lupiti...

Kao sto sam i za Maxa vikao, dok mu neko mater ne hebe on ce raditi ono sto misli da je ok... :violina:
A ko će mu ga znati. Leclerc jeste brz ali kmeči čak i više od Hamiltona , poslije se vadi ali ne izgleda mi iskreno. Ne cijene dovoljno mjesto gdje se nalaze.
Verstapen već ima više utrka od jednog Hunta, a priča se o njem kao mladom. Tek se u ovoj sezoni dozvao malo ali ga i dalje prenese ko npr u Spa.

Vjerujem da u Ferariju pola garaže mrzi Binota zbog načina na koji je došao do mjesta.
Edin H.

#17678 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

konektovan wrote:
drndalo wrote:Tek sad pogledah snimak iz Sochija, i da javno izjavim da mi je drago da su ih Mercedes i Balo oprali na ruke...

Kakvi diletanti vode Ferari, je prilicno fascinantno, i pored decenija iskustva sa talijanskim slamperajem...

Jadna ti Njemacka, Luxemburg i cijeli Benelux.. :shock: :?

Nisu ni gume ugrijali, radio promet kao u zeljama, cestitkama i pozdravima... Zelio bih pozdraviti sinovicu Merimu... Kontempliraju o Hiksovom bozonu u bespucima Amazone... :run:

A tempo imaju da odpiche jako... I onda shit happens, ups... Sto li...?

Neka malo, mada nece nista nauciti iz ovog...

Ko nije spoznao kakve je kombinacija u Ferariju bila Todt-Schumacher, sada moze vidjeti... Beskicmenjacki hipster slavuji i za volanom i za sefovskom stolicom... Toliko su bili opcinjeni vracanjem "nepravde" Šarlu, da su mu uspjesno izborili 3. mjesto, umjesto 1/2... Way to go! :thumbup:

Schumija i Todta oni od blata treba da si naprave da ih drze u boxu sa govnjivom motkom da ih prepadaju... :skoljka:
Jako dobra analiza, malo gruba, ali u sridu .. :mrgreen: :thumbup:
Analiza nula bodova - sta su trebali predvidjeti safety car na kvar svog voazaca? :lol:

Ako su sa necim progrijesili je sa dodatnom promjenom guma Sarlu protiv Botasa, ali ko zna da li bi ga Botas ionako presao.
Edin H.

#17679 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

bhnapoleon1 wrote:
drndalo wrote:
bhnapoleon1 wrote: Nicholas todot menadžer malog čim je neki belaj ganja Binota, govno...
Imal sef kicmu? Nek zenu dovede u tim, da se zna ko pantole u toj kuci nosa, i da ima ko sakom u sto lupiti...

Kao sto sam i za Maxa vikao, dok mu neko mater ne hebe on ce raditi ono sto misli da je ok... :violina:
A ko će mu ga znati. Leclerc jeste brz ali kmeči čak i više od Hamiltona , poslije se vadi ali ne izgleda mi iskreno. Ne cijene dovoljno mjesto gdje se nalaze.
Verstapen već ima više utrka od jednog Hunta, a priča se o njem kao mladom. Tek se u ovoj sezoni dozvao malo ali ga i dalje prenese ko npr u Spa.

Vjerujem da u Ferariju pola garaže mrzi Binota zbog načina na koji je došao do mjesta.
Cuj Max se malo dozvao :lol: covjek vec duze vremena u odnosu na kantu koju vozi ubjedljivo najbrzi vozac.

Pogledajte mao gdje su mu suvozaci iz tima.
Juliuscezar

#17680 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Juliuscezar »

Edin H. wrote:
Cuj Max se malo dozvao :lol: covjek vec duze vremena u odnosu na kantu koju vozi ubjedljivo najbrzi vozac.

Pogledajte mao gdje su mu suvozaci iz tima.
Ma imao je on brzinu ali i glupost u glavi. Pitanje je to koliko je kanta RBH, a koliko je napravljena baš za njegov stil a Gasly i Albon se morali prilagođavat. Doduše meni Gasly nije bio wunderkind ni u TR.

Eno Jos priča kako su nezadovoljni napretkom RB, znaci otvara ga za Ferari i Merc
Edin H.

#17681 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

bhnapoleon1 wrote: Ma imao je on brzinu ali i glupost u glavi. Pitanje je to koliko je kanta RBH, a koliko je napravljena baš za njegov stil a Gasly i Albon se morali prilagođavat. Doduše meni Gasly nije bio wunderkind ni u TR.

Eno Jos priča kako su nezadovoljni napretkom RB, znaci otvara ga za Ferari i Merc
Ja mislim da su izvukli maksimum z Hondinog motora
Juliuscezar

#17682 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Juliuscezar »

Edin H. wrote:
bhnapoleon1 wrote: Ma imao je on brzinu ali i glupost u glavi. Pitanje je to koliko je kanta RBH, a koliko je napravljena baš za njegov stil a Gasly i Albon se morali prilagođavat. Doduše meni Gasly nije bio wunderkind ni u TR.

Ja mislim da su izvukli maksimum z Hondinog motora
Honda nije ništa bolja od Renaulta, a RB su pravo pljuvali po Renaultu.
drndalo

#17683 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

Edin H. wrote:
konektovan wrote:
drndalo wrote:Tek sad pogledah snimak iz Sochija, i da javno izjavim da mi je drago da su ih Mercedes i Balo oprali na ruke...

Kakvi diletanti vode Ferari, je prilicno fascinantno, i pored decenija iskustva sa talijanskim slamperajem...

Jadna ti Njemacka, Luxemburg i cijeli Benelux.. :shock: :?

Nisu ni gume ugrijali, radio promet kao u zeljama, cestitkama i pozdravima... Zelio bih pozdraviti sinovicu Merimu... Kontempliraju o Hiksovom bozonu u bespucima Amazone... :run:

A tempo imaju da odpiche jako... I onda shit happens, ups... Sto li...?

Neka malo, mada nece nista nauciti iz ovog...

Ko nije spoznao kakve je kombinacija u Ferariju bila Todt-Schumacher, sada moze vidjeti... Beskicmenjacki hipster slavuji i za volanom i za sefovskom stolicom... Toliko su bili opcinjeni vracanjem "nepravde" Šarlu, da su mu uspjesno izborili 3. mjesto, umjesto 1/2... Way to go! :thumbup:

Schumija i Todta oni od blata treba da si naprave da ih drze u boxu sa govnjivom motkom da ih prepadaju... :skoljka:
Jako dobra analiza, malo gruba, ali u sridu .. :mrgreen: :thumbup:
Analiza nula bodova - sta su trebali predvidjeti safety car na kvar svog voazaca? :lol:

Ako su sa necim progrijesili je sa dodatnom promjenom guma Sarlu protiv Botasa, ali ko zna da li bi ga Botas ionako presao.
Nije ni pisano kao analiza, nego kao nasladjivanje time da im je Balo jebo nanu naninu sa bolidom od 1/2 sekunde po krugu sporijem od njih... Jedan im se pokvario, drugi nije, i oni treci ... Aferim...

Kad smo kod SBBKBB ko zna da li bi se Vetelu auto pokvario da ga nisu dodatno handrili nego da su isli u box normalno...

Sustina je da ides na pobjedu objema snagama, pa nekada ne uspijes, a ako uspijes, onda ganjas koji vozac ce ici naprijed... Ja sam staromodan, meni je prvo mjesto bilo kojeg vozaca vaznije od toga da Charles bude ispred Vetela... Jer pobjeda je pobjeda...

Jasno mi je zasto je Charlesu vaznije ovo drugo, ali dje je tu sef? U guzici? Pobijedio, i to dvije zaredom trke...?! I sad je Mesija vaseljenski? Pa pi tome bi Balo mogao traziti svemirske privilegije... Charles nema jos ni stidnih dlaka koliko Balo ima pobjeda...
seoBIH

#17684 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by seoBIH »

Debili su bili sto su to radili na pocetku trke. Da je neki kraj, pa da kazu propusti, ok, ali ovi na pocetku nesto propustaju :lol:
Edin H.

#17685 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

drndalo wrote:

Nije ni pisano kao analiza, nego kao nasladjivanje time da im je Balo jebo nanu naninu sa bolidom od 1/2 sekunde po krugu sporijem od njih... Jedan im se pokvario, drugi nije, i oni treci ... Aferim...

Kad smo kod SBBKBB ko zna da li bi se Vetelu auto pokvario da ga nisu dodatno handrili nego da su isli u box normalno...

Sustina je da ides na pobjedu objema snagama, pa nekada ne uspijes, a ako uspijes, onda ganjas koji vozac ce ici naprijed... Ja sam staromodan, meni je prvo mjesto bilo kojeg vozaca vaznije od toga da Charles bude ispred Vetela... Jer pobjeda je pobjeda...

Jasno mi je zasto je Charlesu vaznije ovo drugo, ali dje je tu sef? U guzici? Pobijedio, i to dvije zaredom trke...?! I sad je Mesija vaseljenski? Pa pi tome bi Balo mogao traziti svemirske privilegije... Charles nema jos ni stidnih dlaka koliko Balo ima pobjeda...
Definitivno je bila budlastina no handrenje Vetella koji je pobjego cetiri sekunde, a onda morao cekati cetiri kruga na promjenu guma.
zforumas

#17686 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by zforumas »

Pravda za Hamu u pola sekunde sporijem bolidu :bih:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17687 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by konektovan »

Ne treba ovdje kriviti uopšte Leclerca, niti ima smisla, jedini krivac je šef tima koji je dozvolio da su vozaci iznad njega.
drndalo

#17688 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

Pa to svi i kazemo... Mada ni derletovo maslo nije za Ramazana...

Pobijedio 2 trke i vec je "veliki sampion"... Mislim normalno je to, i ja sam za sebe mislio u 19-oj da sam bolji od Prosta i Senne zajedno... Pa sam slomio starom zmigavac na parkingu, i gori sam sam sebi bio nego sto me on zjbvo...

Dakle njega reality checkovi tek cekaju... Prvo sjediste, pa Ferari? Opa... I to konkurentan... On tek mora nadoci na ono sto je Max djelimicno prosao, i uspone i padove, i kvarove i greske, sto svoje, sto timske... Nije sampion ko pobijedi prve 2 trke u nizu, posebno ne sa Pole-a, nego onaj ko iz sezone najvise izvuce iz "losih" situacija... Da i kada je tim na losem danu, bude bar 3-4...

Tu cu se sjetiti Keketa, i njegove omalovazavane titule... Covjekov bolid te godine realno nije bio ni za prva 4... Bio je slabiji nego sada Maxov u odnosu na Merc i Ferari... Kao kada bi se sada npr. Alonso borio u popravljenom McLarenu za titulu, i osvojio je... Znas svoje mane, i timske, a znas i prednosti... Pokusavas s timom to izbalansirati da te mane sto manje kostaju, a prednosti donesu sto vise...
Edin H.

#17689 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

drndalo wrote:Pa to svi i kazemo... Mada ni derletovo maslo nije za Ramazana...

Pobijedio 2 trke i vec je "veliki sampion"... Mislim normalno je to, i ja sam za sebe mislio u 19-oj da sam bolji od Prosta i Senne zajedno... Pa sam slomio starom zmigavac na parkingu, i gori sam sam sebi bio nego sto me on zjbvo...

Dakle njega reality checkovi tek cekaju... Prvo sjediste, pa Ferari? Opa... I to konkurentan... On tek mora nadoci na ono sto je Max djelimicno prosao, i uspone i padove, i kvarove i greske, sto svoje, sto timske... Nije sampion ko pobijedi prve 2 trke u nizu, posebno ne sa Pole-a, nego onaj ko iz sezone najvise izvuce iz "losih" situacija... Da i kada je tim na losem danu, bude bar 3-4...

Tu cu se sjetiti Keketa, i njegove omalovazavane titule... Covjekov bolid te godine realno nije bio ni za prva 4... Bio je slabiji nego sada Maxov u odnosu na Merc i Ferari... Kao kada bi se sada npr. Alonso borio u popravljenom McLarenu za titulu, i osvojio je... Znas svoje mane, i timske, a znas i prednosti... Pokusavas s timom to izbalansirati da te mane sto manje kostaju, a prednosti donesu sto vise...
Max objasnio :izet:

https://www.bbc.co.uk/sport/formula1/49988237

da je Hamo Taraba i da je osvajao titule samo zbog dobrog auta i samo se takmici protiv drugog vozaca iz tima koji je jos veci kloc :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17690 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by _BataZiv_0809 »

To isto nedavno veli i Jacques Villenueve za Hamdu i Sumija :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17691 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by _BataZiv_0809 »

drndalo wrote: Tu cu se sjetiti Keketa, i njegove omalovazavane titule... Covjekov bolid te godine realno nije bio ni za prva 4... Bio je slabiji nego sada Maxov u odnosu na Merc i Ferari... Kao kada bi se sada npr. Alonso borio u popravljenom McLarenu za titulu, i osvojio je... Znas svoje mane, i timske, a znas i prednosti... Pokusavas s timom to izbalansirati da te mane sto manje kostaju, a prednosti donesu sto vise...
To i nije bas tacno za Kekeov bolid. Vecinom se spominje njegova titula u konteksu atmosferskog motora protiv turbaka. To je samo jedna strana price.

Cosworth V8 u Kekeovom bolidu jeste bio slabiji od bolida sa turbom, ali kad se pogleda poredak te sezone, onda vidis da medju prvih deset ima dosta vozaca sa tim motorom: 1. Rosberg, 3.Watson, 5. Lauda, 8. Alboreto i 9. De Angelis. Mozemo spomenuti i Patresea koji je sa tim motorom vozio 5 trka u kojima je osvojio vecinu bodova i pobjedu u Monacu.

I pored deficita u snazi, bolidi sa Coworth V8 masinama su bili itelako konkuretni, jer su bili lakse upravljivi, manje su smrkali gorivo i ono sto je najvaznije- pouzdanost je bila kudikamo veca od turbaka.
zforumas

#17692 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by zforumas »

_BataZiv_0809 wrote:To isto nedavno veli i Jacques Villenueve za Hamdu i Sumija :mrgreen:
Njegove izjave, opet, imaju svoju tezinu :evil:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17693 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by _BataZiv_0809 »

zforumas wrote:
_BataZiv_0809 wrote:To isto nedavno veli i Jacques Villenueve za Hamdu i Sumija :mrgreen:
Njegove izjave, opet, imaju svoju tezinu :evil:
Naravno da imaju :wink: ali nije to poenta, attack the opinon not the person :thumbup:
drndalo

#17694 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by drndalo »

_BataZiv_0809 wrote:
drndalo wrote: Tu cu se sjetiti Keketa, i njegove omalovazavane titule... Covjekov bolid te godine realno nije bio ni za prva 4... Bio je slabiji nego sada Maxov u odnosu na Merc i Ferari... Kao kada bi se sada npr. Alonso borio u popravljenom McLarenu za titulu, i osvojio je... Znas svoje mane, i timske, a znas i prednosti... Pokusavas s timom to izbalansirati da te mane sto manje kostaju, a prednosti donesu sto vise...
To i nije bas tacno za Kekeov bolid. Vecinom se spominje njegova titula u konteksu atmosferskog motora protiv turbaka. To je samo jedna strana price.

Cosworth V8 u Kekeovom bolidu jeste bio slabiji od bolida sa turbom, ali kad se pogleda poredak te sezone, onda vidis da medju prvih deset ima dosta vozaca sa tim motorom: 1. Rosberg, 3.Watson, 5. Lauda, 8. Alboreto i 9. De Angelis. Mozemo spomenuti i Patresea koji je sa tim motorom vozio 5 trka u kojima je osvojio vecinu bodova i pobjedu u Monacu.

I pored deficita u snazi, bolidi sa Coworth V8 masinama su bili itelako konkuretni, jer su bili lakse upravljivi, manje su smrkali gorivo i ono sto je najvaznije- pouzdanost je bila kudikamo veca od turbaka.
Upravo sam na to i obratio paznju, neshvatljivo iz danasnjeg ugla, ali iskoristavanje prednosti, i smanjivanje mana...
ZyzzSar

#17695 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ZyzzSar »

ma max lupa gluposti, ne kaze se djabe 'lupa ko Maksim po diviziji'
prepotentan je, i nema nikakvog postovanja u svojim izjavama, i vjerovatno ga zbog njegove pogane naravi merc i ferrari nece nikad htjeti tako da nikad nece ni uzet titulu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17696 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by konektovan »

ZyzzSar wrote:ma max lupa gluposti, ne kaze se djabe 'lupa ko Maksim po diviziji'
prepotentan je, i nema nikakvog postovanja u svojim izjavama, i vjerovatno ga zbog njegove pogane naravi merc i ferrari nece nikad htjeti tako da nikad nece ni uzet titulu
Naprotiv, cim se steknu uslovi za takvo nesto, zvace ga jedni i drugi...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17697 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by _BataZiv_0809 »

A prvaci u formuli 1 su sve mahom becki djecaci sa habsurskom diplomatijom. Daj bas Zyz ne glupaj valjosti :D
ZyzzSar

#17698 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by ZyzzSar »

ajde zivi bili pa vidjeli, druga su vremena sad, niko ne zeli probleme u timu
kad rikardo, pa i alonso nisu mogli naci mjesto u mercu i ferariju, tesko ce i max;
ima tu jos opcija i talentovanih mladih vozaca kao sto su norris, ocon i russell, i vjerujem da ce jedan od njih nekad dobiti mjesto u mercedesu
a ferari gura leklera, sta ce im max koji klinac kad i lekler ima potencijala da bude prvak
Edin H.

#17699 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:A prvaci u formuli 1 su sve mahom becki djecaci sa habsurskom diplomatijom. Daj bas Zyz ne glupaj valjosti :D
Sve su to klosari za diplomatu James Hunta kad je disciplinovao onog robota Laudu :oops:
junior3

#17700 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by junior3 »

Ne znam ko mi je gori Maks il' Lekler. :oops:
Post Reply