davno se on odredio da bude ovo drugo samo sto voli da koketira sa prvimTercius wrote:A first blood ti je jedan Sandzos koji se jos nije odredio sta bi volio da bude u zivotu jal policajac jal kriminalaczateznistub wrote:Jeko "first Blood"?kafanski_covjek wrote:http://www.pictame.com/media/1672440659 ... 2262142041
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- kafanski_covjek
#17676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moguće. Desilo se i to. Kažem, nisam znao niti čuo za takav slučaj.Zejnep wrote:Postoji , jutros mi komšija, taksista, priča, u ratu je dijete upalo u Miljacku. 10 mu godina bilo. Ljudi primjetili kako ga voda okreće na jednom mjestu. Ovaj čovjek skočio, misleći da će samo tijelo ozvući,ali mali je počeo kašljucati. Uglavnom, preživjelo dijete. Ljeto bilo. Miljacka ne tako dubokaTomahawk11 wrote:Postoji li neki slučaj da je dijete upalo u Miljacku?
Neki prolaznik, pješak?
Ja znam za pijance, znam za neke koji su znali s mosta upasti, pa završiti na ispumpavanju, za one koji s autom prolete i evo ovaj posljednji slučaj.
Dakle, uglavnom osobe koje manje više ne vladaju sobom ili izazivaju slijed događaja.
Uglavnom su ovi koji su izazvani, nikako slučajnost.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja kad sam spomenuo helikopter ovdje su se neki smijaliTercius wrote:Ja ne mogu da vjerujem da se niko nije oglasio i kad su ti pozivi na neko angazovanje usljedili.A posto se bavimo posljedicom, svi bi oni meni na vodi bili sad.Ne vjerujem da je to ogroman neki sad prostor za pretragu,ipak trazis nekoga ko je na vodi, uostalom imamo i helikopter koji bi se mogao iskoristiti za lociranje.Do kraja dana svi bi oni meni bili spakovani za Sarajevo vec.hrasno38 wrote:Ma bez obzira i na to sto si rekao to je sada predugacak prostor da bi se mogao iskontrolisati......vidis ovog sa spagom jebo ti Ramba!!!Tercius wrote:Pa vrlo lako druze, izvuce se na vodu ono camaca iz pionirske i iz viktor bubanj i koga god nadjes ufatis za glavu i iscupas iz vode ako vec nece sam da izadje.
- Tercius
#17679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zato i jeste na suspenziji, lik degen klasican...kafanski_covjek wrote:
davno se on odredio da bude ovo drugo samo sto voli da koketira sa prvim
- Tercius
#17680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znam da si spominjao i mislim da u tom slucaju bio bio useless, nemaju nasi helikopteri opremu za takvo nesto.Za trazenje nargilasa duz cijelog toka po danu mislim da bi itekako koristan bio.hrasno38 wrote:Ja kad sam spomenuo helikopter ovdje su se neki smijaliTercius wrote: Ja ne mogu da vjerujem da se niko nije oglasio i kad su ti pozivi na neko angazovanje usljedili.A posto se bavimo posljedicom, svi bi oni meni na vodi bili sad.Ne vjerujem da je to ogroman neki sad prostor za pretragu,ipak trazis nekoga ko je na vodi, uostalom imamo i helikopter koji bi se mogao iskoristiti za lociranje.Do kraja dana svi bi oni meni bili spakovani za Sarajevo vec.a u masi slicnih spasilackih i akcija pretrazivanja terena u svijetu se pod broj jedan koristi helikopter
- hrasno38
#17681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa po danu sam i mislio nisam mislio na IC i slicne zajebancije jer znam da nemamo takve "Apache"Tercius wrote:Znam da si spominjao i mislim da u tom slucaju bio bio useless, nemaju nasi helikopteri opremu za takvo nesto.Za trazenje nargilasa duz cijelog toka po danu mislim da bi itekako koristan bio.hrasno38 wrote:Ja kad sam spomenuo helikopter ovdje su se neki smijaliTercius wrote: Ja ne mogu da vjerujem da se niko nije oglasio i kad su ti pozivi na neko angazovanje usljedili.A posto se bavimo posljedicom, svi bi oni meni na vodi bili sad.Ne vjerujem da je to ogroman neki sad prostor za pretragu,ipak trazis nekoga ko je na vodi, uostalom imamo i helikopter koji bi se mogao iskoristiti za lociranje.Do kraja dana svi bi oni meni bili spakovani za Sarajevo vec.a u masi slicnih spasilackih i akcija pretrazivanja terena u svijetu se pod broj jedan koristi helikopter
- sunceKOtepsija
#17682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
muda do podakafanski_covjek wrote:http://www.pictame.com/media/1672440659 ... 2262142041
zivjela Bosna
- zateznistub
#17683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A kako bi ti, živ bio, s tim helikopterom “vidio” ispod površine mutne nabujale Miljacke ili negdje u viru ili rastinju?
-
alipasijaner
#17684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izvini jarane, ovo je vrhunac budalastine ides polugol u ledenu rijeku vezan obicnim kanapom i rizikujes da budes slijedeci koga ce traziti par desetina kilometara nizvodno..sunceKOtepsija wrote:muda do podakafanski_covjek wrote:http://www.pictame.com/media/1672440659 ... 2262142041
zivjela Bosna
- bingov buraz
#17685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I taj konopac izgleda vrlo istroseno.
- Tercius
#17686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam siguran kojom bi to on brzinom i na kojoj visini trebao ići i sa koliko članova posade, da bi bio u mogućnosti da locira nešto na površini vode....hrasno38 wrote:Pa po danu sam i mislio nisam mislio na IC i slicne zajebancije jer znam da nemamo takve "Apache"Tercius wrote:
Znam da si spominjao i mislim da u tom slucaju bio bio useless, nemaju nasi helikopteri opremu za takvo nesto.Za trazenje nargilasa duz cijelog toka po danu mislim da bi itekako koristan bio.ali dnevno pretrazivanje je najbrze sa helikopterom a i najpreglednije
- zateznistub
#17687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
alipasijaner wrote:Izvini jarane, ovo je vrhunac budalastine ides polugol u ledenu rijeku vezan obicnim kanapom i rizikujes da budes slijedeci koga ce traziti par desetina kilometara nizvodno..sunceKOtepsija wrote:muda do podakafanski_covjek wrote:http://www.pictame.com/media/1672440659 ... 2262142041
zivjela Bosna
- insaneinthebrain
#17688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bravo majstore. Trebao si gol uci u rijeku pa da i tebe traze kad te odvuce vir 
- hrasno38
#17689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a kako ce iko vidjeti ispod nabujale povrsine izuzev ako nema podmornica? mislim i ti ima prenose malo zesce. Vecina spasilaca i ljudi koji traze utopljenika bauljao po obali i opet vecina ne prilazi sigurno skroz do toka Bosne. Sta oni to onda mogu vidjeti bolje od helikoptera??? Helikopter ima cjeli tok pod nosom i naravno nije za detaljnog pregledavanja ali bi bio i te kako koristan da se upotrijebio sutra cim je svanulo dok je postojala mogucnost da voda nosi tijelo po povrsini. Evo tijelo ovog momka je nadjeno na povrsini ali ne od spasilaca nego od mjestana i to 30km daleko. Ako to racunamo sa danasnjim danom daj boze da ovo drugo nije vec u Savi s obzirom na izuzetno povecanje tokova.zateznistub wrote:A kako bi ti, živ bio, s tim helikopterom “vidio” ispod površine mutne nabujale Miljacke ili negdje u viru ili rastinju?
- hrasno38
#17691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije ovdje poenta spasavanje nego da raja vide kako si zajeban. Da nije tako ne bi bilo ni snimka!alipasijaner wrote:Izvini jarane, ovo je vrhunac budalastine ides polugol u ledenu rijeku vezan obicnim kanapom i rizikujes da budes slijedeci koga ce traziti par desetina kilometara nizvodno..sunceKOtepsija wrote:muda do podakafanski_covjek wrote:http://www.pictame.com/media/1672440659 ... 2262142041
zivjela Bosna
- DaysleepeR
#17692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kakav IC kad je u pitanju tijelo iste temperature kao rijeka?
- sunceKOtepsija
#17693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.instagram.com/p/Bc12fycBZBa ... inargelinizateznistub wrote:alipasijaner wrote:Izvini jarane, ovo je vrhunac budalastine ides polugol u ledenu rijeku vezan obicnim kanapom i rizikujes da budes slijedeci koga ce traziti par desetina kilometara nizvodno..sunceKOtepsija wrote: muda do poda
zivjela Bosna
oooo CZovci, mozel se pricat na telefon gdje vas niko ne vidi?
- hrasno38
#17694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa to sam i napisao samo sam onako usput spomenuo IC! A evo primjera koji kaze da nista ne pricam na pamet...DaysleepeR wrote:kakav IC kad je u pitanju tijelo iste temperature kao rijeka?
https://www.jutarnji.hr/arhiva/pronaden ... a/3948453/
Last edited by hrasno38 on 18/12/2017 15:14, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#17695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
neko će upast i zaginut matere mi
- zateznistub
#17696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo “prenose” ću ti ovaj put zanemariti.hrasno38 wrote:a kako ce iko vidjeti ispod nabujale povrsine izuzev ako nema podmornica? mislim i ti ima prenose malo zesce. Vecina spasilaca i ljudi koji traze utopljenika bauljao po obali i opet vecina ne prilazi sigurno skroz do toka Bosne. Sta oni to onda mogu vidjeti bolje od helikoptera??? Helikopter ima cjeli tok pod nosom i naravno nije za detaljnog pregledavanja ali bi bio i te kako koristan da se upotrijebio sutra cim je svanulo dok je postojala mogucnost da voda nosi tijelo po povrsini. Evo tijelo ovog momka je nadjeno na povrsini ali ne od spasilaca nego od mjestana i to 30km daleko. Ako to racunamo sa danasnjim danom daj boze da ovo drugo nije vec u Savi s obzirom na izuzetno povecanje tokova.zateznistub wrote:A kako bi ti, živ bio, s tim helikopterom “vidio” ispod površine mutne nabujale Miljacke ili negdje u viru ili rastinju?
Si možda vidio ljude u čamcima sa drvenim polugama gdje češljaju po rijeci koja je mutna i uzburkana? To je jedini način da se nešto konkretno vidi i eventualno pronađe,
Helikopteri, ronioci i slične djecarije su za one koje gledaju puno filmova...
- zateznistub
#17697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O čemu ti?sunceKOtepsija wrote: https://www.instagram.com/p/Bc12fycBZBa ... inargelini
oooo CZovci, mozel se pricat na telefon gdje vas niko ne vidi?
- hrasno38
#17698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sada je nesto drugo izbilo u prvi plan a to se kod nas jednostavno zove "kurcanje ili kurcenje". OK imas muda da zagazis u Bosnu....peke.....ali onda nemoj makar pokazivati koliko si glup i vezat se obicnom spagom da bi ko prozvao CZ, spasioce ili nekog treceg. Niko nije duzan da ti da odjela jer odjelo ti nista ne znaci ako si glup kao sto pokazujes. I da su ti dali odjelo ti bi onda srao i rekao da ti nisu dali camac opet svezan obicnom kanapom. 20-tak metara kvalitetnog uzeta kojeg koriste penjaci se moze kupiti za 100-150KM.DaysleepeR wrote:neko će upast i zaginut matere mi
- studiorum_tuzlaensis
#17699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čuj muda, frajer je idiot. Prvo što je ovo objavio da bi nešto dokazao ili pokazao, a član porodice mu je podlego.
Drugo, što ovako polugo na minusu ulazi.
Drugo, što ovako polugo na minusu ulazi.
- hrasno38
#17700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cesljaju sa mojim kurcem kad je Bosna od prvog dana preduboka....mogu cesljati po rukavcima i po plicacima i mogu ceslajti po Miljacki i to ne svugdje. Ja sam ti postavi primjer kako izgleda prava akcija ne spasavanja nego pretrazivanja terena ali izgleda da si ti ipak prepametan!!!!zateznistub wrote:hrasno38 wrote:a kako ce iko vidjeti ispod nabujale povrsine izuzev ako nema podmornica? mislim i ti ima prenose malo zesce. Vecina spasilaca i ljudi koji traze utopljenika bauljao po obali i opet vecina ne prilazi sigurno skroz do toka Bosne. Sta oni to onda mogu vidjeti bolje od helikoptera??? Helikopter ima cjeli tok pod nosom i naravno nije za detaljnog pregledavanja ali bi bio i te kako koristan da se upotrijebio sutra cim je svanulo dok je postojala mogucnost da voda nosi tijelo po povrsini. Evo tijelo ovog momka je nadjeno na povrsini ali ne od spasilaca nego od mjestana i to 30km daleko. Ako to racunamo sa danasnjim danom daj boze da ovo drugo nije vec u Savi s obzirom na izuzetno povecanje tokova.zateznistub wrote:A kako bi ti, živ bio, s tim helikopterom “vidio” ispod površine mutne nabujale Miljacke ili negdje u viru ili rastinju?zateznistub wrote:Ovo “prenose” ću ti ovaj put zanemariti.
Si možda vidio ljude u čamcima sa drvenim polugama gdje češljaju po rijeci koja je mutna i uzburkana? To je jedini način da se nešto konkretno vidi i eventualno pronađe,
Helikopteri, ronioci i slične djecarije su za one koje gledaju puno filmova...