ali precenik nema mozga na takvo nešto, čuj premier, precenik ide na sigurno pemzija i 2000 milje a možda i neki memoari u vidu biografije da se nađe za crnijeh dana._BataZiv_0809 wrote:Jest da je njemu cilj peMzija za 4 godine, a ne funkcija Premijera FBiH (najmanje)quaqro wrote:nije željka niko nasanko još 4 godine na sisi i pemzija od 2000, nasanko je svoje glasače barem one koji imaju malo savjesti jer foteljaši će uzimat dobro lovu 4 godine dok će narodu biti samo još gore.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
quaqro
#17676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- dustaban
#17677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ne vidite da je Komsic sa svojih 10% postao haman centralni lik u sastavljanju novih vlada. Meni je u svemu ovom najjace kako su HDZ doveli pred svrsen cin - "neka Covic odluci sad sta mu je vaznije, Dodik ili narod & drzava!"
Ovo meni uopste ne izgleda loshe.
-
quaqro
#17678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dovoljno je lošedustaban wrote:Kako ne vidite da je Komsic sa svojih 10% postao haman centralni lik u sastavljanju novih vlada. Meni je u svemu ovom najjace kako su HDZ doveli pred svrsen cin - "neka Covic odluci sad sta mu je vaznije, Dodik ili narod & drzava!"

- nosara
#17679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, on je samo centralni lik betoniranja vlasti kleronaci bloka u BiH barem dok Broz ne uskrsne...dustaban wrote:Kako ne vidite da je Komsic sa svojih 10% postao haman centralni lik u sastavljanju novih vlada. Meni je u svemu ovom najjace kako su HDZ doveli pred svrsen cin - "neka Covic odluci sad sta mu je vaznije, Dodik ili narod & drzava!"
- Banksy
#17680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno to.nosara wrote:Ne, on je samo centralni lik betoniranja vlasti kleronaci bloka u BiH barem dok Broz ne uskrsne...dustaban wrote:Kako ne vidite da je Komsic sa svojih 10% postao haman centralni lik u sastavljanju novih vlada. Meni je u svemu ovom najjace kako su HDZ doveli pred svrsen cin - "neka Covic odluci sad sta mu je vaznije, Dodik ili narod & drzava!"
-
quaqro
#17681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ipak je precenik potomak četnika http://www.pressonline.rs/info/politika ... ljana.html
http://forum.klix.ba/komsic-potomak-cet ... 15027.html
http://croportal.ba/vijesti/bih/16141-v ... g-ljiljana
mislim da će drug željko 13 maja da bude na ravnoj gori da obznani osnivanje nove stranke
http://forum.klix.ba/komsic-potomak-cet ... 15027.html
http://croportal.ba/vijesti/bih/16141-v ... g-ljiljana
mislim da će drug željko 13 maja da bude na ravnoj gori da obznani osnivanje nove stranke
-
Crvene_brigade
#17682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Paraobavjestajne strukture SDA su Zeljka Komsica dobro pritisle sa nekakvim marifetlucima oko izgradnje-nadogradnje stanova u Novom Sarajevu, investiranjem mafijasa Zijada Turkovica. Navodno, iste papire ima i osnivac jedne dnevne novine i pitanje je kada ce ti podaci izaci u javnost, nakon sto je Zeljko Komsic izdao i prevario birace ulazeci u vlast sa SDA i SDS-om.nosara wrote:Pa jedino je stranom faktoru u interesu da kleronacisti u BiH ostanu na vlasti... I kokosarima...Banksy wrote:To, skoro 100%.VjecitiStudent wrote:
"Ostali bi mi u opoziciji, no drugu Emiru se potrošio bijeli hljeb"
Možda griješim, pa i dalje vjerujem u Komšićevo poštenje, ali izgleda da je limitiran žešće nego smo mislili.
Ili su ga stranci koji su mu dali novac za stranku gurnuli u ovo, ili su to učinili ovi kokošari oko njega.
Last edited by Crvene_brigade on 10/11/2014 10:32, edited 1 time in total.
-
quaqro
#17683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nema on mozga za takvo nešto, ipak je precenik neiskvaren u svojoj vjeri na svojoj zemlji 
- dustaban
#17684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja ste vi djecurlija, ponasate se kao da smo maloprije predali stafetu drugu Titu. Ako vam nije jasno mi vec dvaestak godina grcamo u kleronacionalizmu i ovo sto se sad desava ja vidim kao najbolje sto se moze u ovakvim okolnostima.
Ako neko ima nacin da momentalno odjebemo nacionaliste i vratimo bratstvo-jedinstvo, samoupravu i nesvrstane... ja sam za.
A ako nemate nacina za takvo sto, onda ne kakite vise o izdaju pri svakom pokusaju uspostave bilo kakve funkcionalnosti.
Ako neko ima nacin da momentalno odjebemo nacionaliste i vratimo bratstvo-jedinstvo, samoupravu i nesvrstane... ja sam za.
A ako nemate nacina za takvo sto, onda ne kakite vise o izdaju pri svakom pokusaju uspostave bilo kakve funkcionalnosti.
-
quaqro
#17685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za kaj se nerviraš NE, idi FRIGAJ SE TAMO, nijesmo mi krivi što je tvoj precenik izdajnik, nismo mi krivi za DEFLORACIJU članstva.dustaban wrote:Koja ste vi djecurlija, ponasate se kao da smo maloprije predali stafetu drugu Titu. Ako vam nije jasno mi vec dvaestak godina grcamo u kleronacionalizmu i ovo sto se sad desava ja vidim kao najbolje sto se moze u ovakvim okolnostima.
- animus
#17686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
KJad se realno sagleda stanje na politickoj sceni ovo je najbolje sto se moglo dogoditi. Razumijem ja nezadovoljne jer su ocekivali nesto drugo kao i ja ali realno gledajuci nakon rezulatat izbora nije bilo boljih opcija. Mislim da DF ima bolju poziciju nego sto je imao SDP nakon proslih izbora i ukoliko ne budu pravili greske kao Lagumdzija mogli bi mi u ovakvoj situaciji ipak osjetiti neki napredak u citavoj drzavi. Ako bude napretka onda to znaci i popravak rejtinga svih stranaka koje ce ciniti vlast u narednom periodu. Tako da gledajuci iz tog ugla ovo nije lose za DF ali stranke su ovdje najamanje bitne, puno bitnije je stanje u drzavi i standard zivota obicnog covjeka. U ovoj koaliciji svaka stranka nesto dobija ali i nesto daje sto u stvarai i cini osnovu svakog kompromisa a ucestvovanje u vlasti u nekoj koaliciji i jeste veliki kompromis. Sad je pitanje detalja jeli neko vise dao ili dobio. T o toliko i nije bitno ukoliko se svi budu drzali osnovnih principa sporazuma i ako drzava krene naprijed. Imamo konacno uslove koji nam omogucavaju napredak i sad je pitanje jesu li svi bili iskreni.
Vjerujem da moj glas na državnom i federalnom nivou nije bacen. Treba vidjeti kako ce se ovo sve nastaviti odvijati jer tek sad nastupa šou u RS ali i Federaciji BiH. Iako ne gotivim Bakira svijdela mi se njegova sinocnja izjava kad je rekao Covicu da treba da se brine za hrvatske interese a ne za Dodika. Jeste onako mahalski receno ali je precizna do bola. Stvarno ne vjerujem da je i jednom Hrvatu u BiH bitnija sudbina Dodika od nacionalnog interesa. Ako Covic ispadene iz vlasti zbog Dodika onda ce imati problem sa svojima narodom i sa svojom strankom. Ipak su ga 4 godine strpljivo cekali i sad da opet ispadnu iz vlasti bilo bi katastrofalno.
Vjerujem da moj glas na državnom i federalnom nivou nije bacen. Treba vidjeti kako ce se ovo sve nastaviti odvijati jer tek sad nastupa šou u RS ali i Federaciji BiH. Iako ne gotivim Bakira svijdela mi se njegova sinocnja izjava kad je rekao Covicu da treba da se brine za hrvatske interese a ne za Dodika. Jeste onako mahalski receno ali je precizna do bola. Stvarno ne vjerujem da je i jednom Hrvatu u BiH bitnija sudbina Dodika od nacionalnog interesa. Ako Covic ispadene iz vlasti zbog Dodika onda ce imati problem sa svojima narodom i sa svojom strankom. Ipak su ga 4 godine strpljivo cekali i sad da opet ispadnu iz vlasti bilo bi katastrofalno.
-
kox
#17687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao član DF-a mogu reći da koaliciju sa SDA niti podržavam niti sam protiv nje. Ako uspiju da formiraju funkcionalnu vlast i proguraju proklamovane ciljeve zbog kojih su u istu ušli - odlično, a ako se pokaže da su u vlast ušli samo zbog fotelja - vozdrica.
10 + godina stagniramo ili nazadujemo, vremena za čekanje je sve manje.
-
quaqro
#17688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa ti si onda pasivni član, ono čekaš ko će biti izbačen iz igre da uletiš i omastiš brke, umjesto da ponosno daš ostavku na članstvo u stranci, ali načekat ćeš se da DF foteljaši odustanu.kox wrote:Kao član DF-a mogu reći da koaliciju sa SDA niti podržavam niti sam protiv nje. Ako uspiju da formiraju funkcionalnu vlast i proguraju proklamovane ciljeve zbog kojih su u istu ušli - odlično, a ako se pokaže da su u vlast ušli samo zbog fotelja - vozdrica.
- vee-jay
#17689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
20 stranica kmecanja "ljevicara".
Jednostavno, ako ZK i ekipa mu nisu u stanju da se dokazu i pokazu ili stavise ako pokazu da su isti kao SDA, SDP & Co. onda nisu ni zasluzili vlast. Malo mi je neshvatljivo kako se ljudi vise boje za buducnost DFa a ne za buducnost drzave i gradjana u njoj.
Kako god ova platforma jednostavno izgleda, ona se nije mogla napisati i dogovoriti u ovih sedmicu-dvije. Dakle ona je napisana prije izbora kada su stranci vjerovali da ce im se turbo marketinska kampanja protiv SDP/SDA isplatiti i dovesti DF i SBB kao zamjenu. Slonovi MZa, onakvi kakvi su, pragmaticni i nezainteresirani, znaju u najkracem mogucem roku napraviti kompromise - tako da je SBB (preko noci ali ne neocekivano) ispala iz kombinacije a SDA je ponovo stavljena u poziciju u kojoj ce moci glumiti opoziciju, kada i kako zatreba
Kako ja ovo vidim, koliko god mi je bilo jedino logicno da ce DF u vlast (da se ne lazemo, znali smo svi da ce DF morati u vlast, jer manjinska vlada nije moguca), nisam ocekivao da ce se dogoditi ovaj puc preko kojeg ce Komsic preuzeti mjesto Covica i izbaciti Dodika iz vlasti. Respekt.
Kako god ova platforma jednostavno izgleda, ona se nije mogla napisati i dogovoriti u ovih sedmicu-dvije. Dakle ona je napisana prije izbora kada su stranci vjerovali da ce im se turbo marketinska kampanja protiv SDP/SDA isplatiti i dovesti DF i SBB kao zamjenu. Slonovi MZa, onakvi kakvi su, pragmaticni i nezainteresirani, znaju u najkracem mogucem roku napraviti kompromise - tako da je SBB (preko noci ali ne neocekivano) ispala iz kombinacije a SDA je ponovo stavljena u poziciju u kojoj ce moci glumiti opoziciju, kada i kako zatreba
Kako ja ovo vidim, koliko god mi je bilo jedino logicno da ce DF u vlast (da se ne lazemo, znali smo svi da ce DF morati u vlast, jer manjinska vlada nije moguca), nisam ocekivao da ce se dogoditi ovaj puc preko kojeg ce Komsic preuzeti mjesto Covica i izbaciti Dodika iz vlasti. Respekt.
-
kox
#17690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Idi umij se, pročitaj ponovo post pa se vrati.quaqro wrote:pa ti si onda pasivni član, ono čekaš ko će biti izbačen iz igre da uletiš i omastiš brke, umjesto da ponosno daš ostavku na članstvo u stranci, ali načekat ćeš se da DF foteljaši odustanu.kox wrote:Kao član DF-a mogu reći da koaliciju sa SDA niti podržavam niti sam protiv nje. Ako uspiju da formiraju funkcionalnu vlast i proguraju proklamovane ciljeve zbog kojih su u istu ušli - odlično, a ako se pokaže da su u vlast ušli samo zbog fotelja - vozdrica.
-
sumirprimus
#17691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kad su vec svi bili,neka i njih.hebaji ga nek i oni ispucaju svoje..
-
quaqro
#17692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima novi vic o komšiću.
Nakon koalicije odlučio komšić da provjeri brojno stanje članstva DF.
I tako ulazi komšić i predstavlja se ja sam Ž.K. a članstvo NAMA JE ŽAO
Nakon koalicije odlučio komšić da provjeri brojno stanje članstva DF.
I tako ulazi komšić i predstavlja se ja sam Ž.K. a članstvo NAMA JE ŽAO
- nosara
#17693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pogresna percepcija... Vidjet cemo, ali sumnjam da je bikonju izbacio iz vlasti... covic je sigurniji od americke ambasade... Ima da mu se uvlace samo tako...vee-jay wrote: Kako ja ovo vidim, koliko god mi je bilo jedino logicno da ce DF u vlast (da se ne lazemo, znali smo svi da ce DF morati u vlast, jer manjinska vlada nije moguca), nisam ocekivao da ce se dogoditi ovaj puc preko kojeg ce Komsic preuzeti mjesto Covica i izbaciti Dodika iz vlasti. Respekt.
- Helena2014
#17694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
animus wrote:KJad se realno sagleda stanje na politickoj sceni ovo je najbolje sto se moglo dogoditi. Razumijem ja nezadovoljne jer su ocekivali nesto drugo kao i ja ali realno gledajuci nakon rezulatat izbora nije bilo boljih opcija. Mislim da DF ima bolju poziciju nego sto je imao SDP nakon proslih izbora i ukoliko ne budu pravili greske kao Lagumdzija mogli bi mi u ovakvoj situaciji ipak osjetiti neki napredak u citavoj drzavi. Ako bude napretka onda to znaci i popravak rejtinga svih stranaka koje ce ciniti vlast u narednom periodu. Tako da gledajuci iz tog ugla ovo nije lose za DF ali stranke su ovdje najamanje bitne, puno bitnije je stanje u drzavi i standard zivota obicnog covjeka. U ovoj koaliciji svaka stranka nesto dobija ali i nesto daje sto u stvarai i cini osnovu svakog kompromisa a ucestvovanje u vlasti u nekoj koaliciji i jeste veliki kompromis. Sad je pitanje detalja jeli neko vise dao ili dobio. T o toliko i nije bitno ukoliko se svi budu drzali osnovnih principa sporazuma i ako drzava krene naprijed. Imamo konacno uslove koji nam omogucavaju napredak i sad je pitanje jesu li svi bili iskreni.
Vjerujem da moj glas na državnom i federalnom nivou nije bacen. Treba vidjeti kako ce se ovo sve nastaviti odvijati jer tek sad nastupa šou u RS ali i Federaciji BiH. Iako ne gotivim Bakira svijdela mi se njegova sinocnja izjava kad je rekao Covicu da treba da se brine za hrvatske interese a ne za Dodika. Jeste onako mahalski receno ali je precizna do bola.Stvarno ne vjerujem da je i jednom Hrvatu u BiH bitnija sudbina Dodika od nacionalnog interesa. Ako Covic ispadene iz vlasti zbog Dodika onda ce imati problem sa svojima narodom i sa svojom strankom. Ipak su ga 4 godine strpljivo cekali i sad da opet ispadnu iz vlasti bilo bi katastrofalno.
-
VjecitiStudent
#17695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Niđe veze. SDA je trebao malo jači trabant iz skupine nehrvatskih federalnih stranaka da bi mogla, zajedno sa HDZ-om imati većinu u federalnom parlamentu. Fahro je odbio, Komšić je pristao, i to je sva filozofija.dustaban wrote:Kako ne vidite da je Komsic sa svojih 10% postao haman centralni lik u sastavljanju novih vlada. Meni je u svemu ovom najjace kako su HDZ doveli pred svrsen cin - "neka Covic odluci sad sta mu je vaznije, Dodik ili narod & drzava!"
A ovi smiješni "uslovi", mačku o rep, nema tu ništa što i SDA u ovoj ili onoj formi nije obećavala.
-
VjecitiStudent
#17696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koji su to, konkretno, ciljevi?kox wrote:Kao član DF-a mogu reći da koaliciju sa SDA niti podržavam niti sam protiv nje. Ako uspiju da formiraju funkcionalnu vlast i proguraju proklamovane ciljeve zbog kojih su u istu ušli - odlično, a ako se pokaže da su u vlast ušli samo zbog fotelja - vozdrica.
-
quaqro
#17697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bakir donosioc svjetlosti i komšićev idol
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#17698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
znam mu familiju i njega i nemrem vjerovati u verziju da je lopov..jednostavno nespojivo i sa njim i sa njegovim starim, al da je naivni parmakBanksy wrote:
Ili to ili su ga pritisnuli stranci. Treća varijanta je njegov lopovluk u što i dalje ne mogu povjerovati. Al' da je parmak epskih proporcija, to je više nego očito ...
sad mi je barem drago što ne izađoh na izbore, a ako budem izlazio 2018 moj glas ide SDA...kad je bal nek je maskembal
-
quaqro
#17699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bakir obeća 100 000 radnih mjesta i dobio ih je svi iz DF glasali za SDA, šta je reć znalac i majstor 
-
VjecitiStudent
#17700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ili ga je pritisnulo članstvo iz viših ešalona, tradicionalno gladno para i utjecaja.Banksy wrote:Ili to ili su ga pritisnuli stranci. Treća varijanta je njegov lopovluk u što i dalje ne mogu povjerovati. Al' da je parmak epskih proporcija, to je više nego očito ...JoseMujica wrote:Banksy wrote: Par ministarskih mjesta + statiranje u kukuruzu + potop stranke.
Jedino pitanje je da li se radi o postizbornim grandioznim glupanima ili o predizbornim banditima ... I ne znam šta je gore.
hajmo reći da je pobjedila Hankina struja if you know what I mean![]()
zlatno pravilo politike: DJL stranka= jeftin populizam...sve mimo toga je samoobmana