SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
S4mpion

#17676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by S4mpion »

Kriminalci su nekad bili na dnu društvene ljestvice. Nakon kazne, svoj društveni status su morali zaslužiti nanovo, a danas se kriminalci nagrađuju, ukazuje im se poštovanje, dižu im se spomenici, ponajviše od strane nabrijane balavurdije.
VjecitiStudent

#17677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:
fidoremilienko wrote:Jaka liga, a još jači klubovi. :zzzz: i ovi umišljeni vođe navijača :lol:

Zašto nisu benju delalića postavili da vodi presice? :D Intelekt&ugled
Nemoj mislit da nece:)

http://radiosarajevo.ba/novost/186233/t ... mere-video

I onda mi ovdje nekakvi @Cvrci palamude o Zelji, sportu itd itd a vodje im dokazani kriminalci. Trebalo bi pohapsiti i ove a i one iz uprave Zelje koji su dozvolili da kriminalci imaju ikakve veze sa jednim sportskim klubom, i to klubom koji ce jos malo napuniti 100 godina. FUJ!!!!
Ispravka, SDA, preko svojih ljudi u upravi Želje, postavlja kriminalce da budu vođe navijača.
O'zone
Globalni moderator

#17678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Ma o'šli smo mi davno u k...c sad se samo uvjeravamo da to nije baš tako gadno a ono je ustvari još gore.
StupskaBitanga

#17679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

i biće i gore :D
FreakyStyley

#17680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Isti je kurac na svakoj tribini, nazalost.

Pripadnost jednom razuzdanom "navijackom" coporu je savrsen teren za ispoljavanje frustracija i lijecenje kompleksa, a hvala Bogu ovdje kompleksasa ne manjka.

Svi ovi navijaci se mogu ljutit do sutra, citirat me i prozivat koliko hoce, ali nisu ovakvi ljudi "grupa pojedinaca" ili manjina nego vecina na svakoj navijackoj tribini.

Ne bi bilo sretnijeg od mene da je drugacije, ali jebite me nije!

Niko nista ne guzi niti se necemu nada, ka necemu radi, u necemu uziva i negdje se ostvaruje...Svi bildaju, navijaju, duvaju, vodaju pit bullove i sve to stavljaju na FB za parce picke neke maloljetnice kojoj fali ocinska figura u zivotu, pa utjehu nalazi u kurcevitom bilderu i njegovom keru. I, naravno, za kolektivni aplauz i odobravanje maloumne okoline.

Arogancija, siledzijstvo i nemoral uopste se cijene i postuju. Rad i pamet se ismijava a nerad i glupost afirmisu.

Normalno je i opsteprihvaceno biti nasilan, nemoralan, glup i bahat. Navijacke grupe su samo savrsen poligon za istresanje frustracija i sticanje drustvenog statusa. Jer vise ljudi cijeni navijaca nego studenta, inzinjera ili cistaca ulica.

Sta ce onda vodja bilo koje grupe bit? Jedino treba da bude veci maloumnik od ostalih.
hornet

#17681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hornet »

limeni wrote:Problem vise nije ni sistem, tuzilastvo ili policija nego manijaci koji hodaju ulicama bjesni.
Evo u SAD-u imate smrtnu kaznu, jel to sprijecava ludjake?Bas u SAD-u imate najgnusniji ubistava sirom svijeta.
Tako i kod nas, te ludjake ne zanima kazna nego se vode bijesom. Skoro svi ljudi zive nemoralno, na sve strane se laze, vara, krade, ubija, otima, udara, siluje, ponizava..I onda takvi manijaci puknu i eto belaja.
Mi se moramo pomiriti sa tim da od 400.000 ljudi koji zive u ovom gradu ima 4.000 ljudi koji su potencijalne ubice.
Tek kada ove nemoralnosti prestanu ima nade da ne bude vise ubistava ali eto pogledajte oko vas, pocev od geopoliticke situacije i ratova na svijetu, pogledajte bh politicare i elitu pa onda i bijedu.

RIP Rascicu :(
Problem je sistem, tuzilastvo i policija. Da u SAD-u imaju ovakav nas sistem imali bi stoputa gnusnija ubistva, bili bi nesto ala Mexico. Manite se vise tih poređenja, kako je u Svedskoj, Svici kontra kako je u SAD. I Sveđani i Švicarci su bar 50 godina civilizacijski ispred nas i kraj price. U SAD-u imate ogranak svake mafije u svijetu, raznoliko drustvo, 300 miliona ljudi, svakakvog ološa. Kod nas imate konkretnu situaciju da osobe A, B, C ili D itd. čine krivicna djela, a drzava nece ili nije sposobna da ih sankcionise, odredi kaznu i tu kaznu sprovede. Naravno, to novim narastajima salje poruku da je dozvoljeno baviti se kriminalom i stvar se razvija ko sapunica.
JThomas

#17682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

tačno, da su americi pećanac, koka i nefić bili bi k'o meksiko ili kolumbija, iako su i ovako najgori od najrazvijenijih zemalja. sve je ovo sitno i lako spriječivo, ali se namjerno neće. ovi naši bi u kontaktu sa pravim organizovanim kriminalom poživjeli jedno nekoliko dana.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

500 000 bezmudih stanovnika u Sarajevu, od toga bar pola uhljebljenih.

To je jedini problem. 8-)
thekupus

#17684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

kako je gruhnula samo ona bomba na kosevu sinoc, strasno
Tomahawk11
Globalni moderator

#17685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

FreakyStyley wrote:Isti je kurac na svakoj tribini, nazalost.

Pripadnost jednom razuzdanom "navijackom" coporu je savrsen teren za ispoljavanje frustracija i lijecenje kompleksa, a hvala Bogu ovdje kompleksasa ne manjka.

Svi ovi navijaci se mogu ljutit do sutra, citirat me i prozivat koliko hoce, ali nisu ovakvi ljudi "grupa pojedinaca" ili manjina nego vecina na svakoj navijackoj tribini.

Niko nista ne guzi niti se necemu nada, ka necemu radi, u necemu uziva i negdje se ostvaruje...Svi bildaju, navijaju, duvaju, vodaju pit bullove i sve to stavljaju na FB za parce picke neke maloljetnice kojoj fali ocinska figura u zivotu, pa utjehu nalazi u kurcevitom bilderu i njegovom keru. I, naravno, za kolektivni aplauz i odobravanje maloumne okoline.

Arogancija, siledzijstvo i nemoral uopste se cijene i postuju. Rad i pamet se ismijava a nerad i glupost afirmisu.

Normalno je i opsteprihvaceno biti nasilan, nemoralan, glup i bahat. Navijacke grupe su samo savrsen poligon za istresanje frustracija i sticanje drustvenog statusa. Jer vise ljudi cijeni navijaca nego studenta, inzinjera ili cistaca ulica.

Sta ce onda vodja bilo koje grupe bit? Jedino treba da bude veci maloumnik od ostalih.
Recimo da bih se prilicno slozio s tobom. Steta jednog mladog zivota da bi se moralo ovako nesto reci.
Sjecam se prije kad bi god slicna prica pocela, odmah bi se pojavili dezurni ''veliki navijaci'' da istu pobiju argumentima ''sta ti znas, kad si zadnji put bio na utakmici'' i sl.
Moje zadnje gostovanje na Grbavici je ostalo upamceno uglavnom po ovakvim likovima. Nisam se osjecao ni malo ugodno dok sam cekao u redu da udjem na stadion, a oko mene velika vecina pijanih, drogiranih, masnih likova koji bukvalno traze ekces. Svaka cast ekipi koja je normalna i koja sa ovakvim mora dijeliti tribinu. Govorim o navijacima FKS, a vjerovatno je slicna i situacija i sa navijacima FKZ. I onda se cudimo kad se desi ovako nesto? Sto rekose, bice i gore, tek je krenulo.
Nazalost, pogodio si u srz sa opisom pozeljnog profila, i ne samo u navijackom svijetu. Uopsteno je pozeljno biti degenerik sa sto vise osobina koje si naveo, tako si veca faca. Onda se svijet iscudjava kad dodje do ubistva, hoce to kad se s pistoljima slikas po fb i slicno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

zao mi je ljudi nisam uhljebljen
ali

svak za sebe Bog za sve
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

FreakyStyley wrote:Isti je kurac na svakoj tribini, nazalost.

Savrsen opis !!!! :thumbup:
StupskaBitanga

#17688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

:thumbup:
limeni

#17689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by limeni »

hornet wrote:
limeni wrote:Problem vise nije ni sistem, tuzilastvo ili policija nego manijaci koji hodaju ulicama bjesni.
Evo u SAD-u imate smrtnu kaznu, jel to sprijecava ludjake?Bas u SAD-u imate najgnusniji ubistava sirom svijeta.
Tako i kod nas, te ludjake ne zanima kazna nego se vode bijesom. Skoro svi ljudi zive nemoralno, na sve strane se laze, vara, krade, ubija, otima, udara, siluje, ponizava..I onda takvi manijaci puknu i eto belaja.
Mi se moramo pomiriti sa tim da od 400.000 ljudi koji zive u ovom gradu ima 4.000 ljudi koji su potencijalne ubice.
Tek kada ove nemoralnosti prestanu ima nade da ne bude vise ubistava ali eto pogledajte oko vas, pocev od geopoliticke situacije i ratova na svijetu, pogledajte bh politicare i elitu pa onda i bijedu.

Problem je sistem, tuzilastvo i policija. Da u SAD-u imaju ovakav nas sistem imali bi stoputa gnusnija ubistva, bili bi nesto ala Mexico. Manite se vise tih poređenja, kako je u Svedskoj, Svici kontra kako je u SAD. I Sveđani i Švicarci su bar 50 godina civilizacijski ispred nas i kraj price. U SAD-u imate ogranak svake mafije u svijetu, raznoliko drustvo, 300 miliona ljudi, svakakvog ološa. Kod nas imate konkretnu situaciju da osobe A, B, C ili D itd. čine krivicna djela, a drzava nece ili nije sposobna da ih sankcionise, odredi kaznu i tu kaznu sprovede. Naravno, to novim narastajima salje poruku da je dozvoljeno baviti se kriminalom i stvar se razvija ko sapunica.
slazem se da nam je sistem los mada ovaj slucaj nije do sistema, ovakvi kao ovaj bi i u SAD-u, svici, burundiju ili tajvanu nasao razlog da nekog kolje. Jednostavno psihickih bolesnika imas svugdje i to je to.
Pa mi nemamo bande kao sto ima mehiko jedino sto imamo je automafija koja radi zajedno sa sistemom.
JThomas

#17690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ljudi, mi u ovom gradu imamo jedno ubistvo sedmično. čak ni sa ovim događajem navijačke grupe se uopšte ne ističu negativno u toj mjeri u kojoj bi neko pomislio.
uglavnomja

#17691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

zna se ko je bio najpoznatiji vodja navijaca na balkanu, sta je radio, kome je sluzio i kako je zavrsio.
sve je ti isti mentalni sklop, samo zamotan u drugi papir.
Opetja033

#17692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Opetja033 »

StupskaBitanga wrote:ovo je sigurno reket
Nije.
jao_situacije

#17693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

limeni wrote:
hornet wrote:

slazem se da nam je sistem los mada ovaj slucaj nije do sistema, ovakvi kao ovaj bi i u SAD-u, svici, burundiju ili tajvanu nasao razlog da nekog kolje. Jednostavno psihickih bolesnika imas svugdje i to je to.
Pa mi nemamo bande kao sto ima mehiko jedino sto imamo je automafija koja radi zajedno sa sistemom.
jedino ima sandžačko albanska mafija mada čak i nije mafija nego klan šipce i sandžokane je lahko riješiti pola ih nema ni boravak a o državljanstvu da ne pričamo
jednostavno ih izbaciti iz države i ostanu ovi klošarčići plus famozna automafija koja je samo u nazivu mafija i također nema odlike mafije

ugl. ovo je smiješno i može se riješiti za jednu kalendarsku godinu suradnjom sps-a gp-a sipe i kantonalnog/federalnog mupa
JThomas

#17694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

otkad nema keljmendija sve je to rudimentaran nivo. niko ozbiljan nema. a naročito je lako liferovati nedržavljane. ministarstvo sigurnosti samo napiše rješenje koje se temelji na tajnim podacima OSE i SIPE koje stranka nikad ne može ni vidjeti i na koje žalba ne odlaže izvršenje, sud u upravnom sporu samo rutinski potvrđuje ako nema štele ili para i ćao đaci.
emko1234

#17695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by emko1234 »

Gledam ove slike s dzenaze na portalima.
Nešto ne vidjeh ni Gredića, ni Zulića, ni Delalića.

Ovo je tolika sramota za Želju, da je to nemoguće riječima opisati. Danas sam čuo da je Amar Zulić na platnom spisku, i da frajer dobiva platu od kluba.
Tuga i žalost.
karanana

#17696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

hehe, eno srpski mediji izvukli mirzine facebook postove u kojima likuje nad smrcu onog zvezdinog navijaca u istanbulu.
SmokingMan

#17697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by SmokingMan »

FreakyStyley wrote:
Niko nista ne guzi niti se necemu nada, ka necemu radi, u necemu uziva i negdje se ostvaruje...Svi bildaju, navijaju, duvaju, vodaju pit bullove i sve to stavljaju na FB za parce picke neke maloljetnice kojoj fali ocinska figura u zivotu, pa utjehu nalazi u kurcevitom bilderu i njegovom keru. I, naravno, za kolektivni aplauz i odobravanje maloumne okoline..
Suština življenja današnje izgubljene omladine.Uostalom sjajan odlomak posta...
JThomas

#17698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

karanana wrote:hehe, eno srpski mediji izvukli mirzine facebook postove u kojima likuje nad smrcu onog zvezdinog navijaca u istanbulu.
i na ovom forumu je likovalo više ljudi nego što je osuđivalo.
smijesni_ste

#17699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

Hoći li Saff i ovog puta neku Photoshop eskapadu izvesti? :roll: :roll:
jao_situacije

#17700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

ma smiješno...
da policije koje stvarno imaju posla sa mafijama i organiziranim kriminalnim grupama vide šta mi zovemo mafijom, smijali bi nam se desetljećima svi od aljaske do australije

ali eto jebiga treba neko i crnu hroniku da puni

1.5 miliona stanovnika, 545 osuđenih lica na slobodi od toga 65% i više povratnika u kriminal, nepoznat broj stranaca koji se bave kriminalom,
na autopijaci i piku se prodaje hladno i vatreno oružje i mup se nešto pravda
interaktivne sisteme tipa gis koji su se koristili čak i u jugi prije 30 godina naša policija i ne poznaje
da ne pričamo o naprednijoj informatizaciji i sistematiziranom korištenju kamera radara alarma semafora u gradu koji ima 4 izlaza i 3 frekventne ceste

ali eto ćosić na sastanku sa konakovićem i onim sol azur ministrom maše rukama i pravda se nešto, kurteša boli tuki dok mi brojimo ubistva on broji ture u kafani
načelnici pu nisu nikada pozvani na razgovor i odgovornost
kanevčeva u mandatu od 5 godina imala optužnica na prste se može izbrojati
na stranici općinskog suda ni ne pišu imena sudija....

i tako u nedogled :izet: :izet:
Locked