Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Better Man

#17651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

condy wrote:Vidim, pocelo je hvaljenje da se sipa samo do vrha :mrgreen:

Nikom nije mrsko sacekat ali cinjenica je da na mnogim pumpama kad tanka cetri pet vozila kolaps bude na kasi.
A dok jedan ne plati, drugi ne može početi sipati. Tako da je pomjeranje auta besmisleno.
tempuser

#17652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

kloniran wrote:odem na gazprom, nestro, ep
naspem sam sebi, auto ne pomjeram dok ne platim
platim i :run:

sta imam cekati onog jadnika sto sam radi pa ne zna gdje mu je guzica a gdje glava :-)
Kad god to uradim pozalim zato sto mi ruke smrde na gorivo jer su oni pistolji redovno prljavi, a dok nadjem i navucem rukavicu izgubim vremena taman da dodje pumpadzija.
tempuser

#17653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Better Man wrote:
A dok jedan ne plati, drugi ne može početi sipati. Tako da je pomjeranje auta besmisleno.
Besmisleno kao i polukruzno prema Dobrinji????
Dok jedan ne plati i ne pomjeri auto drugi ne moze poceti sipati. Ako sam pomjerio auto u trenutku kad platim na kasi sljedeci moze odmah sipati, ne mora me cekati da izadjem i pomjeram auto, a pogotovo ne ako uz gorivo kupujem jos nesto...
JavierBosnia

#17654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Pravite frku oko toga jel treba auto pomjeriti ili ne. Nije stvar u tome, ne stvara se zbog toga guzva.

Guzva se stvori kad se radnici raspricaju sa nekim poznatim ko naleti. Ili kad su ljudi budale pa lafo prvi put tu sipa ne zna kome se placa pa ceka. Ili prica sa pumpadzijom dok sipa pa se zali i kuka njemu.
Onda imas i onih sto ne znaju sa koje im je strane rezervoar pa se slabo parkiraju. Neki ga zaborave i otvoriti ako je elektricni, onda neki traze pare pola sata

Uglavnom hrpa je tipova takvih, a auto ko auto najmanje smeta
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

tempuser wrote:
Better Man wrote:
Besmisleno kao i polukruzno prema Dobrinji????
Dok jedan ne plati i ne pomjeri auto drugi ne moze poceti sipati. Ako sam pomjerio auto u trenutku kad platim na kasi sljedeci moze odmah sipati, ne mora me cekati da izadjem i pomjeram auto, a pogotovo ne ako uz gorivo kupujem jos nesto...
Naravno daje besmisleno. Ne racunas ono vrijeme koje ti je potrebno da to isto auto preparkiras i odes opet do kase, a da ne govorimo da u jednom momentu izgledas kao krimos, koji se sprema za bjezaniju.
Kupi sebi rukavica i vlaznih maramica,... :wink:
tempuser

#17656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

konektovan wrote:Ne racunas ono vrijeme koje ti je potrebno da to isto auto preparkiras i odes opet do kase
Vrijeme koje mi treba da premjestim auto i odem do kase je cca isto kao vrijeme koje mi treba da pjeske odem od pumpe do kase i nikad ne pomjeram, a da pumpadziju ne pitam da li je to ok
tempuser

#17657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

JavierBosnia wrote:Pravite frku oko toga jel treba auto pomjeriti ili ne. Nije stvar u tome, ne stvara se zbog toga guzva.

Guzva se stvori kad se radnici raspricaju sa nekim poznatim ko naleti. Ili kad su ljudi budale pa lafo prvi put tu sipa ne zna kome se placa pa ceka. Ili prica sa pumpadzijom dok sipa pa se zali i kuka njemu.
Onda imas i onih sto ne znaju sa koje im je strane rezervoar pa se slabo parkiraju. Neki ga zaborave i otvoriti ako je elektricni, onda neki traze pare pola sata

Uglavnom hrpa je tipova takvih, a auto ko auto najmanje smeta
I kad dodje da plati pa krene u "nabavku" po pumpi, daaaaj mi malboro cetvorku, ne nije taj, onaj tamo, moze dopuna za 12 pfeninga, a ti cekas i cekas...
nepass1

#17658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

I sipanje goriva postalo nauka
beni-bu-man

#17659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

nepass1 wrote:I sipanje goriva postalo nauka
Kvantna fizika, kao sve stvari kod nas :mrgreen:
BadBoy

#17660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Ma classic Goran, samo ono što on radi je ispravno. Imam takvog jednog jarana, ne da je naporan jer je uvijek "najpametniji".
seoBIH

#17661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Suma sumarum da je pomjeranje auta nepotrebno. Gdje ce 5-6 osoba pomjeriti auto na pumpama koje nemaju parking?

Pored toga, ne savjetujem vam da vani pokusate pomjeriti auto :) Ne ganjaju te, ne raspravljaju se s tobom, vec zovu policiju, pa ti objasnjavaj njima kako mislis na druge.

Fali nama osjecanja za druge, ali nekada i pretjerujemo. Primjer je pomjeranje auta na benzinskoj, ako moras poslije toga otici i platiti. Btw, ne radite uslugu radnicima, jer on mora misliti jesi li ti neki "finjak" ili bjezis sa pumpe.
nepass1

#17662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Stanem dok odvrnem onu plastiku ako ne pridje radnik naspem sam, udjem platim i nazad u auto. Eventualno uzmem cigare. Papanski je na kafe aparatu cekati tri kafe dok auto zauzima mjesto za sipanje. Pomakni udji i narucuj kafe i omisljaj se sta ces jos dodatno uzeti.
Better Man

#17663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

Ja sam možda 2 do 3 puta u životu pomjerio auto i to zato što mje radnik na pumpi zamolio da pomjerim da bi mogao drugom sipati odmah kad ja platim, jer im je neka gužva bila.
basicm

#17664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Ja citam i ne mogu da vjerujem. Pa onaj inspektor Monk je zdrav kakvih ovdje ima.

Lijepa pamet...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

basicm wrote:
Ja citam i ne mogu da vjerujem. Pa onaj inspektor Monk je zdrav kakvih ovdje ima.

Lijepa pamet...
Đe ubode Monka.... :lol: :lol: :thumbup:
zdruzdjo

#17666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Jo cime se opterecujete.
Stanem, odvrnem, kazem pumpadziji to gorivo- xy maraka-idem na kasu-zavrsim-izlazim-bacim oko na brojac-razgulim.
Svakako ne moze sipati dok mu se ne odblokira pumpa preko kase. Vecina pumpi je sada sa tim sistemom.
Ako je problem moj izlazak od kase kad odblokira pumpu do auta cca 10-ak sekundi, onda neka je. Sve neki berzovni brokeri i mesetari koji kupuju i prodaju milijarde barela nafte i tone zlata pa znas kako je, vrijeme je novac.
Iz svega ovoga iskljucujem opravdavanje ono tetanje na izboru sendvica, grickalica, sokica, sijalica, akcijskih ponuda itd....dok ljubimac veselo zauzima mjesto na odblokiranoj pumpi a guzva je.
tempuser

#17667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote: Iz svega ovoga iskljucujem opravdavanje ono tetanje na izboru sendvica, grickalica, sokica, sijalica, akcijskih ponuda itd....dok ljubimac veselo zauzima mjesto na odblokiranoj pumpi a guzva je.
Pa o tome se radi, kad znam da cu u "shopping" pitam radnika jel ok da pomjerim, nema potrebe da me zbog toga iko drugi ceka i u gro slucajeva prvo platim gorivo pa onda kupujem ostalo.
drug_profi

#17668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja upalim 4 zmigavca i odem da platim. Tako nikom ne smeta.
Sodom1

#17669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Ma kakav shoping po pumpama daj nemojte srati , raja sipa za cenera cvaju a oni lafo sopinguju :lol:
Throttle

#17670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Ako nije guzva razgledam na Petrolu sta imaju od proizvoda. Jednom sam kupio neku torbu za sicu :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Nemilosrdno kocenje niz Igman prema Krupcu, pa kad siđeš do kamenoloma moras ventilaciju zatvoriti. Danas sam vidio golfa gore kocnice.

Moze se bez problema sa kocenjem u 4 krivine proci, ali koliko mogu primjetiti apsolutno se neravnomjerno vozi, koci se konstantno pa na izlazu iz krivine gas daje za 50m koci i nastavlja tako...svasta
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

svaki bezvezni udes - stotinu govnara mora jos vise usporiti saobracaj i skoro stat,razgledat i blejat ko da mecka igra :zid: :zid: :zid:
zdruzdjo

#17673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:svaki bezvezni udes - stotinu govnara mora jos vise usporiti saobracaj i skoro stat,razgledat i blejat ko da mecka igra :zid: :zid: :zid:

E jesi ti neki ters coe'k.
Pa moram uslikati za foruma kako je pukao okvir od tablice i spala prljavstina sa iste.
Daryl Dixon

#17674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

svatovi kolona 15+ auta i svi u srednjoj traci, lola bukvalno stao u srednjoj traci i zaustavio saobracaj.. konta svatovi mu sviraju ono raja mu jebe milu majku :lol:
Naslovnica

#17675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

mk ultra wrote:Nemilosrdno kocenje niz Igman prema Krupcu, pa kad siđeš do kamenoloma moras ventilaciju zatvoriti. Danas sam vidio golfa gore kocnice.

Moze se bez problema sa kocenjem u 4 krivine proci, ali koliko mogu primjetiti apsolutno se neravnomjerno vozi, koci se konstantno pa na izlazu iz krivine gas daje za 50m koci i nastavlja tako...svasta
Zato ja i ne idem po brdu dok ne sredim glavni kočioni.
8-)
Post Reply