Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
MarlboroGold

#17651 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Jaime je očigledno u konfliktu. Mislim da je ono rekao Brienne da bi je zaštitio i da ne ide za njim. Stalo je njemu do nje itekako.
S jedne strane porodica i da bi sve za nju uradio, a s druge viteška čast i ponos.
drogon2

#17652 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

MarlboroGold wrote:Jaime je očigledno u konfliktu. Mislim da je ono rekao Brienne da bi je zaštitio i da ne ide za njim. Stalo je njemu do nje itekako.
Zato i rekoh ostavit cu mu jos narednu ep pa dat konacan sud.Moguce je da on bude jedini od likova koje nece usrat xd Inace jel iko primijetio da je Jon bukvalno posjeo onu svoju Stark stranu familije ispod onog drveta koje je njima sveto i natjerao ih da se zakunu da nece nikom rec istinu o njemu da bi Sansa bukvalno u narednoj sceni prosula sve Tyrionu :lol:
AleksoMKD

#17653 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17654 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Meni je u principu Dany zao, izgubila je Joraha, zmaja, Missandei kojoj je odrubljena glava et tek tako, Sansa i Arya je ne vole, Brann je rezervisan, Jon ko i uvjek smusen mrmljavi i nesta mu se mota po tintari a ni sam ne zna sta je, Tyrion i Varys preispituju njezino stanje i okrecu se alternativi Jonu kojeg preklinje da suti da bi dobila to prokleto postolje... zapravo je prokleta sa tim zeljeznim prestoljem... nije ona luda nego bijesna i svoj gnjev zeli usmjeriti na KL... hoceli je Jon uspjeti odvratiti cisto sumljam... ide zavrsnica i to je to, nema puno opcija, ne zaboravimo da je Jon uskrsnut od gospodara svjetla i da mu je data svrha u necemu sta ce se dogoditi, da vlada cisto sumljam.
pici

#17655 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

MarlboroGold wrote:Jaime je očigledno u konfliktu. Mislim da je ono rekao Brienne da bi je zaštitio i da ne ide za njim. Stalo je njemu do nje itekako.
S jedne strane porodica i da bi sve za nju uradio, a s druge viteška čast i ponos.
Jamie je otvorio dusu Brieni i rekao ko je on ustvari, Brann jedini zna istinu o njemu i nije rekao, u Cersei postoji mrznja koja postoji i u njemu i otisao je da se suoci s tim... zna da ne moze nikad biti savrsen vitez kao Briena...
MarlboroGold

#17656 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

drogon2 wrote:
Zato i rekoh ostavit cu mu jos narednu ep pa dat konacan sud.Moguce je da on bude jedini od likova koje nece usrat xd Inace jel iko primijetio da je Jon bukvalno posjeo onu svoju Stark stranu familije ispod onog drveta koje je njima sveto i natjerao ih da se zakunu da nece nikom rec istinu o njemu da bi Sansa bukvalno u narednoj sceni prosula sve Tyrionu :lol:
Sansu gotivim ali je tu pokazala da joj se fakat ništa ne može vjerovati niti povjeriti. Kao da gledam Littlefingera.
MarlboroGold

#17657 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

pici wrote:
Jamie je otvorio dusu Brieni i rekao ko je on ustvari, Brann jedini zna istinu o njemu i nije rekao, u Cersei postoji mrznja koja postoji i u njemu i otisao je da se suoci s tim... zna da ne moze nikad biti savrsen vitez kao Briena...
Da... priča o kingslayeru kad su se kupali zajedno. Ipak se nadam da će se iskupiti na neki način, ali je izvjesno da će životom platiti.
kamberovica polje

#17658 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

Ma seru s tim mad queen glupostima.
Realno bi svako od nas htio jebat majku onoj plavoj kurvi, jebeš i grad i ljude koji u njemu žive. Jon ko i uvijek njonjo da njonjaviji ne može bit.
Šuti, pomozi tetki da dođe do stolice i nastavi je ševit u rahatluku, ali ne debil se odluči reći seatrama jer eto moraju znati. Ma daj odjebaus.
polacijela

#17659 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by polacijela »

Sansa igra Igru prijestolja, stvari gura u smjeru povoljnom za North, kad je više nego očito da se u Jonovu procjenu ne može pouzdati, hebem ga naivna.
Pokazala se odličan logističar, upravlja WF više nego dobro.
Šta je sve preturila preko glave - nikad više žrtva. Ko što bi reko ex reis, oni nama nek se prilagođavaju, dosta smo se mi prilagođavali :D
MarlboroGold

#17660 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

polacijela wrote:Sansa igra Igru prijestolja, stvari gura u smjeru povoljnom za North, kad je više nego očito da se u Jonovu procjenu ne može pouzdati, hebem ga naivna.
Šta je sve preturila preko glave - nikad više žrtva. Ko što bi reko ex reis, oni nama nek se prilagođavaju, dosta smo se mi prilagođavali :D
I reis ostade bez pozicije :lol:
Lakat Jebić

#17661 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

omar little wrote:zmaj joj je na izmaku snaga. sjever im nije godio, oslabili su, bitka ih je iznurila a glupaca od strateskog igraca ni njima ni vojsci nije dala odmora. ove zbrzane i zdundjerene dekonstrukcije i pivoti likova u dvije epizode po n-ti put dokazuju kakvi safunjerasi su ova dvojica i koliko su nekompetentni pisci.
meni je najveći trash ove epozode jamie i brienne... nicim njihov odnos nije isao u tom pravcu osim cinjenicom da su musko i zensko...
Last edited by Lakat Jebić on 06/05/2019 18:38, edited 1 time in total.
pici

#17662 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Sansa je zastitnik sjevera i ona je preuzela tu ulogu i Houndu govori da je otisla sa njim na samom pocetku nebi preturila LF i Remzija ostala bi mala pticica... ovako je ono sto joj i pripada Lady of Winterfell... Tyrionu govori da nije sretna sto Jon ide na jug u KL i zna se kako tamo prolaze Starkovi na sta joj on odgovara kako on nije Stark i tad ide ono imam nesta da ti kazem u povjerenju znam samo ja i po carsije... Dany ne voli zbog te svoje nadmenosti i iskljucivosti i po svaku cijenu tron, to je vidjela kod Cersei, LF i Remzija i normalno je da je to plasi pa i Arya je na njezinoj strani sto Jon ne moze da shvati... ovo je iz pera one dvojice pedera i tako ce biti :mrgreen:

Image
Bad Writers. Upvote this post so its the first result when you google “Bad writers.”
drogon2

#17663 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

polacijela wrote:Sansa igra Igru prijestolja, stvari gura u smjeru povoljnom za North, kad je više nego očito da se u Jonovu procjenu ne može pouzdati, hebem ga naivna.
Ma j3bes sve ako se ovo Sansi nekako ne obije o glavu.Ne znam zasto ljudi misle da je dobra stvar to sto je ona bukvalno postala Littlefinger :lol: Ljude haman treba podsjetit da Littlefinger u sustini nije bas bio najfinija osoba :D
Kal El

#17664 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kal El »

Citao sam neke leakove za zadnje dvije epizode, isti taj leak je pogodio sta ce se desiti u 4toj epizodi, ako je istinito onda je sranje zavrsetak...
Ramsey8

#17665 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ramsey8 »

Kal El wrote:Citao sam neke leakove za zadnje dvije epizode, isti taj leak je pogodio sta ce se desiti u 4toj epizodi, ako je istinito onda je sranje zavrsetak...
ista prica :mrgreen:
bolje da nisam citao
pici

#17666 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Kal El wrote:Citao sam neke leakove za zadnje dvije epizode, isti taj leak je pogodio sta ce se desiti u 4toj epizodi, ako je istinito onda je sranje zavrsetak...
ti leakovi su sranje, ima nesta pogodjeno al ima dosta ne pogodjeno... lazne skripte da bi odvratili paznju
todd_smith

#17667 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by todd_smith »

Jamie je plot twist tj namjerno uradjeno da eto ide jer je voli, na kraju ce je on ubiti valjda.

Scena sa Bronom...JEDNO VELIKO WTF...lik se usetao u citav winterfell sa jebenim crossbowom. Proveo dijalog od bukvalno 2 minute i nestao. WHAT THE FUCK.

I pisci su rekli razlog sto Dany nije vidjela Eurona i jebene brodove dok je bila na zmaju iznad njih...JER JE JEDNOSTAVNO ZABORAVILA NA NJIH...ljudi bukvalno to rekose na onom “behind the episode” wtf hahahah

Helem

Mislim da Jon umire takodjer jer je slicno kao sa Nedom. A i Sansa je rekla “men from my family dont fair well in the South” moguc foreshadowing.

Mislim da Arya nece ubiti vise nikoga “glavnog” jer je odradila svoje sa Night Kingom. Mislim da je vrlo moguce sa ce Mountain ubiti brata, a Arya njega i na lraju kao tuza jer je Clegane mrtav. Ili u rukama joj umire.

Malo glupo da Ghost samo onako bio tu, okrenu mu glavu i hajd cao.

Uglavnom 10 godina serije sjebase u 4 epizode.
1Dante1

#17668 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

todd_smith wrote:Jamie je plot twist tj namjerno uradjeno da eto ide jer je voli, na kraju ce je on ubiti valjda.

Scena sa Bronom...JEDNO VELIKO WTF...lik se usetao u citav winterfell sa jebenim crossbowom. Proveo dijalog od bukvalno 2 minute i nestao. WHAT THE FUCK.

I pisci su rekli razlog sto Dany nije vidjela Eurona i jebene brodove dok je bila na zmaju iznad njih...JER JE JEDNOSTAVNO ZABORAVILA NA NJIH...ljudi bukvalno to rekose na onom “behind the episode” wtf hahahah

Helem

Mislim da Jon umire takodjer jer je slicno kao sa Nedom. A i Sansa je rekla “men from my family dont fair well in the South” moguc foreshadowing.

Mislim da Arya nece ubiti vise nikoga “glavnog” jer je odradila svoje sa Night Kingom. Mislim da je vrlo moguce sa ce Mountain ubiti brata, a Arya njega i na lraju kao tuza jer je Clegane mrtav. Ili u rukama joj umire.

I razgovor hounda i arye upucuje na to. "Opet ces me ostavit da umrem" "Vjerovatno". :D
90minut

#17669 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

karanana wrote:nije to to. ne znam sta konkretno ali serija pomalo puca po shavovima. mozda je i bolje, nece nas uhvatiti velika depresija kad se zavrsi jer postaje smor.
Jedino pametno što si napisao od mog citanja ove teme :-D

Ovo je odlicno :D
kamberovica polje

#17670 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

I ja se isto osjećam. Dabogda večeras leakale obe epizode da konačno nađem smiraj.
Last edited by kamberovica polje on 06/05/2019 19:07, edited 1 time in total.
90minut

#17671 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

tuzlak1212 wrote:Varys je i Mad Kinga pravio ludim kao savjetnik
Varys je ustvari isti tip kao littlefinger ne znam kako to niste do sada shvatili ima i ona scena s njim i littlefingerom u KL.
MarlboroGold

#17672 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Treba samo uporediti smrt Hodora i NK-a da se vidi koliko su sjebali seriju sa zadnjom sezonom... dakle način na koji su odrađene i jedna i druga scena, a u prvoj je učestvovao i Martin.
pici

#17673 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Varys je raHmetlija... Mel mu je to rekla na onoj stijeni u Dragonstonu... uglavnom dosta je vise GoTa sto jes yest i ja jedva cekam ove dvije i vozdra
90minut

#17674 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

todd_smith wrote:Jamie je plot twist tj namjerno uradjeno da eto ide jer je voli, na kraju ce je on ubiti valjda.

Helem

Ne valjda nego sigurno ako je neko mislio da je ozbiljan kad je govorio ono Brienne onda ne znam koliko ste vi serija i filmova gledali u životu da ne vidite klasičan plot twist gdje ce je Jamie ubiti.
Kal El

#17675 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kal El »

pici wrote:
ti leakovi su sranje, ima nesta pogodjeno al ima dosta ne pogodjeno... lazne skripte da bi odvratili paznju
Iskreno se nadam. :mrgreen:

Dosta komentara su bili veoma skepticni, nadam se da nije bas sve istina.

btw, r/freefolk
Last edited by Kal El on 06/05/2019 19:17, edited 1 time in total.
Post Reply